Blommor i vårt hår…

 

Du lindar av olvon en midsommarkrans…, heter det i Rune Lindströms sköna Visa vid midsommartid. Och härligt färggranna blomsterkransar fick vi bröder minsann av matte i år med!

 

 

Lika spännande varje gång, då vi älskar att visa upp oss med blommor i vårt hår. Det har blivit tradition under midsommarhelgen, och vi firar förstås i dagarna tre!

 

 

Solen sken också från en klarblå himmel hela midsommaraftontill sent på kvällen. Då gick den i moln, och sedan beskrivs vädret bäst, med att mest som det regna´ så kom det en skur!

 

 

Årets ljusaste natt upplevde vi redan i onsdags, och det betyder att det har vänt! Så när matte och jag i natt var ut, med mat åt ”Kotte”, tvingades hon lysa med ficklampan i mörkret!

 

Det regnade förstås och blev mörkt för det, men gav ändå en föraning om vart vi är på väg. Fast mellan skurarna på dagarna har det varit snudd på magiskt ljus ute i grönskan.

 

 

Och det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Så när regnet stått som spön i backen har vi alla fyra smugit upp på hög höjd i uthuset och haft det jättemysigt!

 

 Det hoppas vi ni alla haft i både sol och regn, och vill samtidigt passa på att önska er en riktigt fin avslutning på midsommarhelgen. I morgon är en ny dag, och vi har hela sommaren framför oss!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

10 svar på ”Blommor i vårt hår…”

 1. Men så fina ni är med era blomsterkransar, matte är allt mån om er. Tur att vi fick en skön midsommarafton lite kall men perfekt för er med era fina pälsar. Här har vi haft det skönt mellan skurarna, Smulan ute och Isa inne bara ut på altanen en kort stund om vi är ute. Nu hoppas vi att det kommer lite sol och värme. Nospussar Smulan och Isa ❤?❤?❤?❤??

 2. Så vackra ni är i era fina kransar! Ni har allt en fantastisk matte som fixar och donar! Här var midsommarafton riktigt fin, ända fram till kvällen när regnet kom. Gårdagen var ok men det blåste. Idag har det varit ”bäst-som-det-regnar-kommer-det-en-skur-väder” hos oss också med tillhörande rejäl blåst. Det verkar som om det ska blåsa för jämnan numera och alldeles särskilt när solen tittar fram, säger matte lite uppgivet. Hon vill ju helst cykla i vindstilla 😉
  Nu är det snart en ny vecka och juli knackar på dörren allaredan! Ha det riktigt gott alla fyra finingar ❤️❤️❤️❤️ Puss på söta nosarna från Signe och Anna

 3. Här var det uppehåll till ca halv fem på midsommaraftonens eftermiddag, sen regnade det som om himlens portar var vidöppna som matten brukar säga, midsommardagen var det regn med regnskurar. Igår sken solen men så fort som matten hade tid att gå ut på altanen så försvann den rackar’n in i stora moln, då kändes det att sommarvärmen var långt borta. I morse var det uppehåll när vi gick ut men det dröjde inte länge förrän regnet började igen, hela 9 grader hett var det också, så inte var det speciellt sommarlikt, hihi.

  Vad ni är fina i era blomsterkransar och så snälla som tillåter att matten sätter på er såna där, det skulle nog inte jag gå med på, matten tror att jag skulle bli stollig, mer än jag redan är, hihi. Så mysigt ni har som har en bod ni kan sitta i när det regnar, det skulle jag också vilja ha men här är det fullt med grejer och dörrar på alla bodar. Fast jag har ju tak över trappen där jag går ut och in men där är så mycket knott när det regnar, så jag föredrar allt att gå in, så får knotten äta på någon annan, hihi.

  Ni får ha det så musigt nere i stora staden och hoppas att solen vill lysa på er i alla fall, för här regnar det bara.

  Russelpussar i mängd till hela familjen.

 4. Hej Smulan och Isa!

  Tack för era rara ord om oss! Blomsterkransarna är det bästa vi vet och väntar på varje midsommar! Och det var ju som sagt riktigt härligt väder på midsommarafton.
  Hör att ni har det bara bra, och vi hoppas som ni på sol och värme! Nospussar tillbaka till er sötnosar från hela brödraskaran!

  Tassekram Triton

 5. Hej Signe och matte Anna!

  Tack goa, rara ni! Blomsterkransarna är midsommarens höjdpunkt och har blivit tradition här hemma hos oss. Och det var ju fint väder hela midsommarafton ända fram till kvällen här med!
  Sedan passade vi på att vara ute och stila mellan skurarna, och det kunde gärna fått vara midsommar en dag till då kransarna är fina än! Men i dag blåser det igen, rena nordanvindarna och är ganska kallt! Så det få bli uthuset en stund i väntan på värmen.
  Ha det nu så gott, och vi håller tassar och tummar för att blåsvädret ger sig! För det är riktigt jobbigt när det bara blåser och blåser och blåser…

  Tasekram Triton

 6. Ni är de finaste midsommarmissarna ever!! ❤❤❤❤ Såå fiina kransar matte gjort åt er. Förstår att ni väntar o längtar att få ta dem på er. Ni har ett eget litet paradis där ni bor. Vad härligt det skulle vara om alla missar fick ha det lika bra. Tyvärr är det ju inte så. Det skär i hjärtat när jag läser om alla katter som far illa.
  Sessan har fullt upp att hålla reda på vad som händer utanför köksfönstret. När den semestern börjar så hade jag tänkt vänja henne att gå o koppel. Har matte o ni några bra ideer om hir jag ska göra? Får gärna skriva o tala om det.
  Underbart vackra bilder på er i era kransar. Sessan spanar på en skata just nu som satt sig på fönsterblecket utanför. Den retar henne till vansinne. Ha bra vecka. Kramar o nospussar
  Ritva o Sessan.???????

 7. Hej Triton! Å vad fina ni blev med dom ljuvliga kransarna. Matte hon kan hon. Jag hoppas att er midsommarhelg var fin fast det regnade och blåste mellan varven. Här hemma låg missarna mest och sov sig igenom hela helgen med några undantag bara. Det var när solen tittade fram. Hur det än är måste man ju gå ut ibland och få lite luft. Nu får vi hoppas att den riktiga sommaren ska komma snart för jag ska ju faktiskt få semester vilken vecka som helst. Ni får ha det fortsatt fint därhemma så hoppas jag att vi ses i slutet av juli.
  Tassekramar från Tusse, Leo och matte Lotta

 8. Hej Sessan och matte Ritva!

  Så härligt det låter Sessan, att få gå ut med matte i koppel. Det kommer säkert att gå bra om ni börjar på er egen uteplats, och du Sessan sedan får utforska omgivningen i din egen takt.
  Om ni inte redan har en sele, så skaffa en direkt och testa att ha den på inne, så den känns invand när det är dags att gå ut! Det kommer säkert att gå jättebra och bli en jättespännande semester!
  Tack för alla rara ord, men måste skvallra att matte fåt hjälpa av ett proffs att gör kransarna. Det gäller ju både att de ska vara vackra och tåla att använda! Ha det nu så gott och vi håller alla tassar för det går bra med selen! Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 9. Hej Tusse, Leo och matte Lotta!

  Tack rara ni, det blev en midsommar att minnas trots att solen då och då gick i moln och regnet öste ner. Med andra ord, precis som det ska vara, om vi får tro de lärde!
  Svensk sommar kallas det visst, och låt gå för det! Bara nu värmen kommer, så vi kan vara ute och njuta i solen allesammans! Vi ses och hörs!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *