Nu vilar vi oss i form!

 

För närvarande ligger jag med magen i vädret mest hela dagarna! Njuter av att lufta det lurviga underredet, medan jag vilar och samlar kraft inför stundande midsommarfirande.

 

Men inte bara det. Vi bröder slöar oss alla just nu genom de mesta av dagarna. Allt för att kunna vara uppe och ute sena kvällar och nätter! Och matte har inte längre hjärta att protestera.

 

För nu är det ljust nästan dygnet runt, och det är ju det vi längtat efter hela långa mörka vintern.  Så nu finns det inget som kan tvinga oss in, utan vi har övergått från sommartid till ”kottetid”.

 

Härligt för oss, men jobbigt för matte, som börjar likna en urvriden skurtrasa. Och undra på det då hon knappt hinner lägga ner huvudet på kudden, förrän det är dags att upp och släppa ut mig.

 

Hon håller nämligen stenhårt på regeln att vi alla ska vara inne när hon äntligen kryper till sängs. Och hon är en riktig nattuggla, så det vore inga problem om inte jag skulle ut strax efteråt.

 

 

Det är då jag har min kvalitetstid alldeles ensam med ”Kotte” som trivsamt sällskap. Han kommer ofta hemsmygande vid den tiden, efter att gått sin runda och kollat av sitt revir.

Jag känner att han uppskattar mig och tillsammans önskar vi er alla en trevlig start på midsommarhelgen. Tills vi hörs igen, förhoppningsvis med blomsterkransar!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

18 svar på ”Nu vilar vi oss i form!”

 1. Men vad underbart det ser fina missar och lika fina blommor, men tycker synd om matte här råder utegångsförbud efter kl 24, då ska vi sova skönt till det är dags för utgång vid 8 tiden för Smulan, syrran Isa stannar inne sitter på dörrmattan och kollar ut men vänder in igen för lite mat och lite vattenblandad grädde, jag måste kolla reviret först sedan mat. Ha en skön vecka nospussar Smulan och Isa med matte ????❤❤❤❤

 2. Här har matte o husse börjat semestern o vi får vara ute längre på kvällarna , men när klockan närmar sig 22 är vi så trötta o vill in o sova! Sen sover vi hela natten tills matte o husse går upp! Vår kotte har vi inte sett till på ett tag, men får hoppas den kommer tillbaka snart. Trevlig midsommar önskar Måns , Pelle o matte Eva

 3. Det är klart att matte vill att alla ska vara inne innan hon lägger sig. Ni är ju matte/husses allt. Precis som Sessan är för mig. Vi vill absolut inte att något skall hända er.
  Vad mysigt aty du får ha din egen lilla stund med Kotte. Undrar vad ni pratar o filosoferar om.
  Blogg= jättebra o fin.??❤❤❤❤
  Bilder= helt underbara.??❤❤❤
  En bra vecka till er alla önskar
  Ritva o Sessan.

 4. Hej sötnosar i Österå!

  Visst är det härligt med dessa ljusa sommarnätter, och inte är det så ruggigt synd om matte heller. Hon kan ju sova ute på gården som ”Kotte” gör på dagarna!
  Så glada vi blev i går att höra, att det nu är bestämt, att du Isa stannar i din nya familj i Österå för gott. Där vet jag att du och Smulan har det jättebra, för det är enda stället matte skulle kunna tänka sig åt någon av oss.
  Ha nu en riktigt fin fortsättning på veckan och trevlig midsommar ni med! Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 5. Hej Måns och Pelle och matte Eva!

  Vilken lycka att husse och matte därhemma hos er fått semester. Och vilken tur för dem att ni slocknar redan i 10-snåret på kvällen. Hoppas inte matte här hemma snappar upp för mycket av det, med tanke på oss nattugglor!
  Er ”Kotte” är säkert ute på lite äventyr och återvänder så snart den uträttat allt nödvändigt som måste ske före midsommar. Tills dess ha det nu så gott och en riktigt skön midsommar önskar vi er! Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 6. Så underbart ni har det men var rädda om matte ❤️ Ha en underbar midsommar allesammans ????
  Tassekramar och nospussar från Signe och Anna

 7. Ja nu är det härligt när det är ljust nästan hela tiden ☀️?
  Vi brukar med väcka matte ibland för att få gå ut och spana lite ?
  Här väntas det på att en kisse ska få ungar och att vi förhoppningsvis får hem en hit när den är stor nog ?
  Matte är så förväntansfull fast hon har mig? Jag har ju suttit i knä på henne varje kväll en stund ??
  Ha en skön midsommar allihop katter kottar pippisar mm ja matte och husse med ☀️❣️☀️

 8. Bästa Gunnel!

  Från hjärtat kommet hälsar matte med den varmaste kram till dig!

  / Triton

 9. Hej Sessan och matte Ritva!

  Bästa Ritva vi förstår väl det, men de här ljusa nätterna de bästa på hela året! Och egentiden med ”Kotte” är guld värd, då vi är lite av enstöringar i soluppgången båda två! Vi trivs tillsammans och låter tystnaden tala!
  Tack för alla rara ord, och nospussar från oss alla till söta Sessan! Kramar från matte till dig! Bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 10. Hej Alyza och hela flocken!

  Visst är det för härligt nu, även om vi bara haft en enda riktigt varm och skön natt än. Men fler kommer och matte vet hur mycket de här nätterna betyder för oss.
  Så spännande för dig att få bli extramamma åt en liten kattunge. Det kommer alldeles säkert att bli jättemysigt! Förstår att matte väntar och längtar…
  Men du kan vara helt säker på att matte älskar dig mest i hela världen ändå, och ni kan ju ligga i mattes knä båda två! En riktigt skön midsommar önskar vi er, och vädret får vi ta som det blir!

  Tassekram Triton

 11. Hej Triton! Visst är det härligt med dom här ljusa sommarkvällarna. Själv kan jag inte njuta lika mycket som ni kan då jag ska upp tidigt och jobba i veckorna. Dom enda som är uppe och ute halva nätterna är Tusse och Leo. Tänk att kotte är så kärvänlig med matte och dig. En sån liten kompis skulle man ha här hemma. Vi får nöja oss med paddan i stället. Det är ett rätt trivsamt djur det också.
  Ni skall ha en fin midsommar hemma på Elsborg önskar
  Tusse, Leo och matte Lotta

 12. Så här i midsommartider så tycks matten vara upptagen med annat, men nu blev det en stund över och då snyter jag hennes tjänster som en ständig sekreterare.

  I alla fall så har vi haft ett hiskeligt blåsväder här uppe och kallt så man kunde nästa tro att hösten är på väg. Minusgrader natt mellan tisdag och onsdag, ska det här föreställa sommar, humf. Idag skiner solen men det slängde lite regn när matten och jag var ute, inget altanväder direkt.

  Ni får ha en trevlig Midsommar och förät dig inte på rosorna och alla andra blomster som du käkar. Hälsa till dina bröder och tvåbeningarna från mig och matten.

  Midsommarrusselpussar i mängd.

 13. Hej på dig Triton!

  En trevlig midsommar önskas er alla, både två- och fyrbenta, av oss i Kalser!

 14. Hej Tusse, Leo och matte Lotta!

  Visst har vi det bra som är lediga allesammans här hemma. Hoppas du får semester snart, så du med kan vara uppe på nätterna! ”Kotte” han just fått lite frukost och tassat vidare in i stora ”kottestugan”, där han nu sussar sött!
  Tänk så skojigt att ni har en padda. Vi hade nyss besök av mattes kusin och hans fru från Göteborg, och de har också haft en padda i flera år! Verkar nästan finnas fler paddor än ”kottar”!
  Hoppas ni haft en fin midsommar och ha det nu fortsatt bra!

  Tassekram Triton

 15. Hej Felix!

  Dagarna springer om varandra och det är lite mycket för alla så här i midsommartid. Snällt av din ständige sekreterare att ställa upp så vi får höra hur ni har det där uppe i fjällvärlden! Anade nästan att ni haft minusgrader före midsommar, då vi hörde från Yttermalung att det varit plus-minus-noll.
  Här skiner äntligen solen, men det är ingen sommarvärme att tala om. Hoppas ni haft en mysig midsommar trots regn och rusk, och en fin vecka önskar vi er!

  Tassekram Triton

 16. Hej go´vänner i Kalser!

  Tack och hoppas ni haft en mysig midsommar ni med! Kolla min blogg, så får ni se vad vi bröder ägnat oss åt under helgen! Ha det så gott och hoppas vi ses framöver!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *