Morgonstund har guld i mund…

Morgonstund har guld i mund, hälsar ”Kotte” och tittar fram ur lillstugan när matte kommer ut på morgonen! Så har de sin lilla mysstund innan ”Kotte” tassar tillbaka in och fortsätter sussa sött.

 

Först framåt kvällen blir det ”kottelivat” i trädgården igen. Så till dess får vi nöja oss med att ligga under lilla klätter trädet och kolla på jättehumlorna som surrar på där dagarna i ända.

 

 

Lilla klätterträdet är en hängcaragan, som nu är översållad av små gula blommor. De måste smaka gudomligt, för i dem samlas jättehumlorna med orange bakkropp och lever livets glada dagar.

 

 

Humlorna är så stora att Artemis nästan är lite skraj för dem och sitter på betryggande avstånd i funkiorna. Där har han koll på allt som händer och sker åt alla håll både i luften och på marken.

 

Dagens gladaste är förstås att ”Trashanken” återhämtat sig och blivit samma trygga kompis som förut. Helt klart ser han också på sitt högra öga, även om vi förstås inte vet hur bra synen är.

 

Febus älskar att busa under humleträdet och är en helt ny katt jämfört med förra sommaren! Inte en endaste gång har han försökt klättra upp på staketnocken eller ens gräva sig ut under grinden.

 

 

Värre är att världens goaste Mini-Vinnie plötsligt förvandlats till ett litet ”fågelmonster”!!! Så tills ”lillpippis” ungar växt till sig har vi tvingats flytta ut matstället på allmänningen. Sorgligt- men sant!

 

Ni tror förstås att jag gått över till sommartid, och kanske blir det så ibland med V75 på söndagarna. För är det inte Elitloppet så är det Oslo Grand Prix, och det får jag snällt rätta mig efter.

Hoppas ni gör det med, då det snart stundar midsommar och semestertider.  Så från mitt smultronställe framför humlen hoppas jag måndagsbloggen ger er alla en fin start veckan!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

8 svar på ”Morgonstund har guld i mund…”

 1. Vilken underbar oas ni har mitt i stan och kotte som blivit så tam att matte får klappa honom. Va skönt ni har det under buskar och träd så ni kan smyga och busa med varandra. Tur för matte att Febus lugnat sig så slipper oron att han ska smita. Men att det är ungdomen Vinnie som blivit busfrö. Vad skönt att trashankens öga är bättre och att han har blivit tryggare. Här i skogen har vi det skönt, när det är bra väder är Smulan ute och samlar fästingar m m, Isa ut på verandan men inga långa stunder trivs bäst inne, just nu sover hon bredvid mig på golvet trots att dörren är öppen är hon inte sugen på utelivet. Ha en skön vecka nospussar Smulan och Isa ?????❤❤❤❤

 2. Det ser helt underbart ut i er trädgård precis som vanligt! Klart att alla trivs där, både människor och djur ❤️ Men lille Vinnie har tydligen stark instinkt verkar det som. Hoppas det går bra för lillpippis att äta på allmänningen. Artemis tror kanske att jättehumlorna också är lillpippis?
  Ha en fin vecka alla goa! Puss på nosarna från Signe och Anna

 3. Det blev en underbar start på denna vecka när man fick läsa din otroligt fina blogg. Matte måste ha gröna fingrar så fint som det blommar överallt i er trädgård. Artemis hör klokt i att titta på humlorna på långt
  håll. Hoppas ni har en fin vecka så hörs vi igen. Sessan sover just nu men att hon vill hälsa till sina favvobröder.
  Kram till matte Pia!?????

 4. Nu må du tro att jag också har träffat en igelkott, inte bara sett utan nosat på den med men väldigt försiktigt förstås, matten missade den för det var jag och Lillhussen som var ute och promenixade. Naturligtvis var det inte här uppe, utan nere hos min tvåbensbror han som har en lite bäbis men den här gången gick det bättre men jag har svårt att vara tyst när bäbisen är ledsen, då måste jag falla in i kören, hihi.

  Vi har också humlisar, både stora och små puttisar, men jag håller mig på behörigt avstånd, för av lärdom blir man vis sägs det, hihi. Det ser jättmysigt ut nere hos dig, med alla blomster och buskar som man kan gömma sig i, så jag förstår att kottarna trivs. Nu ska jag vila mig, för helgen har varit tuff, nattsudd är inte något jag håller på med i vanliga fall men under denna helg har det inte blivit så mycket sova av och med drygt 100 mil under rumpan, så är det nog inte så konstigt att jag är lite schleten. Ha det nu så braigt med kottar, humlisar och pippisar.

  Russelpussar i mängd.

 5. Hej matte Ritva!

  Så glada vi blir att kunna bjuda dig bra start på veckan. Synd bara att du inte kan känna hur gott det doftar i trädgården. Humlorna är alldeles till sig av lycka över de små gula blommorna i lilla trädet.
  Tack för alla rara ord, och ha det nu så gott tills vi hörs igen! Nospussar i alla hemlighet till Sessan så fort hon vaknar! Matte och bröderna hälsar också så gott!

  Tassekram Triton

 6. Hej söta Signe och matte Anna!

  Ja, det är härligt ute nu, och jättesvårt för mig att vara inne på nätterna! Har väckt matte, bara någon timme efter att hon somnat, och varit så jobbig att jag tvingat mig ut två nätter i rad!
  Mini-Vinnie har fått ”pippifnatt” och är så uppblåst att han till och med försöker sig på att nå ”Måsen” på uthustaket. Tack och lov går det bra för ”lillpippis” där ute på allmänningen tills ungarna växt till sig! Tror nästan att Artemis tror att jättehumlorna är ”minipippis”!
  Ha en riktigt fin vecka ni med och pussar från oss alla, till er båda, kommer här!

  Tassekram Triton

 7. Hej sötnosar!

  Jag skrev svar till er i går men det måste bara ha försvunnit, eller så tryckte jag på fel knapp! Vi har det i alla fall bra, precis som ni, där ute i naturen. Febus är en ny katt, precis som Mini-Vinnie! Men det är bara när det kommer för mycket ”lillpippis”, annars är han världens goaste och vill fortfarande bli handmatad av matte.
  Vi är så glada åt, och tacksamma över, att ”Trashanken” mår bra igen. Ett mirakel tack vare att vi var så många som höll tassar och tummar!
  Isa kommer säkert sakta men säkert att vilja vara ute mer! Matte placerade om en Nisse från Falun till en underbar familj i Yttre Heden en sommar för många år sedan. Det tog ända fram till oktober innan han vågade sig av trappan och ut på gården!!!
  Ha det nu så jättebra, när solen i dag skiner från en klarblå himmel! Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 8. Hej Felix!

  Så roligt att höra att du äntligen träffat en igelkott och att mötet avlöpte väl. Så duktigt av dig att nosa på den försiktigt och inte bli för ivrig!
  Förstår att det inte var där uppe hos er, utan hos din tvåbensbror och hans familj med lille bäbisen. Förstår att du också blir ledsen och gråter när bäbisen är ledsen.
  Humlesurr hör sommaren till, och visst är det härligt att ligga och lyssna på dem. Nöjer vi oss med de är de världens snällaste. Inte alls så ettriga som getingarna.
  Ha det nu så gott i solskenet och njut för vi vet aldrig hur länge det varar. Plötsligt vräker det ner regn från himlen igen! Just nu sussar ”Kotte” sött under farstukvisten, medan matte städar lill- och storstugan. Det får hon göra ofta, för det är viktigt att hålla rent! Sedan ska vi bara mysa hela dagen! Hälsa matten och lillhusse så gott från oss alla här nere i stora staden!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *