Skriver i expressfart…

 

Elitloppet är kört på rekordtid, och i expressfart skrivs nu bloggen, när jag äntligen fått loss arbetsmaskinen. För jag har mycket smått och gott att berätta den här sista soliga måndagen i månaden maj!

 

Börjar med dagens glada, som förstås handlar om ”Trashanken”, som öppnat sitt skadade öga! Så här fint ser det ut, med bara lite av skyddshinnan kvar upptill, och det tycks som att han även ser med det öppnade ögat.

 

 

Tack alla rara ni som hållit tassar och tummar, och vi fortsätter förstås följa vår ”Trashanken” och berätta hur det går för honom. Artemis ligger och håller smygkoll i presenningen på trädgårdsbordet som äntligen kommit ut.

 

Betydligt jobbigare har lillpippis haft det den senaste veckan. Talgoxar, blåmesar och gråsparvar har avlöst varandra i jakten på bomaterial till sina kärleksnästen. Mest intensiv har den här talgoxen varit, som på bilden sorterar päls från Artemis.

 

”Kottarna” som nu är tre till antalet, och lever livets glada dagar här om kvällarna, har hur roligt som helst med småbröderna. Fast Febus blir lite brydd, när alla tre kommer samtidigt, och söker då skydd uppe på pidestalen efter lönnen.

 

En och en är ”kottarna” annars väldigt fridsamma, och smyger mest omkring i rabatterna mellan stor- och lillstugan. De verkar supertrivas i trädgården, och pinnar ut och in genom de specialbyggda ”kottehålen” hela nätterna!

 

De senaste dygnens sommarvärme och också väckt det mesta i insektsväg, och ”Mini-Vinnie” jagar allt för glatta livet! Han gör tyvärr ingen skillnad på flugor, humlor, getingar och fjärilar, så det är bara att hoppas på att han slipper getingstick i år.

 

 

Så har vi det här hemma, och hoppas ni alla har det lika bra och njuter utomhus, så länge finvädret håller i sig. Det gäller att ta vara på varje solstråle, som strör nyttiga vitaminer över oss, tills vi hörs igen till helgen!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

16 svar på ”Skriver i expressfart…”

 1. Hej, svejs. Här har det varit krångel med nätet ibland har det varit men för det mesta har det inte gått att öppna en enda sida på nätet. Idag har de varit här och fixat, jag har så klart hjälpt till (varit i vägen), tänk att ingen uppskattar en liten fyrfota hjälpreda. Hade reparatören lämnat sin väska på golvet hade jag fixat nätet på fem röda, men han var så taskig att han ställde den alldeles för högt, jag nådde helt enkelt inte upp till den. I alla fall så la sig Lillhusse i och lyfte upp mig när jag hade tänkt vara hjälpsam, otacksamma tvåbeningar, hihi.

  Ser att ni har fulla häcken med att se till kottar, jaga insekter och bjussa fåglarna på bomaterial, jag brukar jaga getingar jag också till matten stora förtret, förstår inte varför hon hojtar stopp vareviga gång, hihi. Bjussat fåglarna på min vinterpäls har jag också gjort, men några kottar har jag inte att vakta däremot har jag koll på kurrarna som tycks bli fler och fler, hihi.

  Ni får ha det så ljuvligt nere stora staden, här är det mulet idag och det har lovat regn, men enligt matten behövs det.

  Russelpussar i mängd.

 2. Vilken underbar nyhet att trashankens ögat är mycket bättre så matte får lite ro och inte behöver vara så orolig. Ni missar har det väl också skönt i värmen kan vara ute och hålla reda på alla era kompisar både på marken och i luften. Här har vi det mysigt också Smulan ute hela dagen Isa mest inne, världen är stor utanför dörren med mycket ljud och rörelse så det blir bara korta stunder på altanen precis utanför altandörren, trivs sover äter och växer till sig.
  Nospussar Smulan och Isa ?????❤❤❤❤

 3. Såklart att kottarna trivs hos er, det tror jag alla djur skulle göra ❤️ Underbara nyheter med trashankens öga också och härligt att se lille pyret sortera päls till boet ❤️??☀️
  Som vanligt storartad underhållning!
  Vi skickar pussar på fina nosarna från Östergötland. /Anna och Signe

 4. Den fågel om har eran päls i sitt bo har det så varmt o bra. Kan inte tänka mig bättre material till bort. Glad att Trashankens öga blivit bättre. Både Trashanken o Kottarna har kommit till rätt ställe. Förstår att Artemis har fullt upp nu. Bilderna o bloggen om vanligt helt underbara. Ha en bra vecka!!? ❤❤❤❤

 5. Hej Camilla!

  Trevligt att du hittat hit och tack för dina rara ord! Självklart tittar vi med glädje in till dig!

  Tassekram Triton

 6. Hej Smulan och Isa!

  Här kan vi verkligen tala om mirakel!!! För visst hoppades vi men vågande ändå inte riktigt tro att lille Trashanken skulle öppna sitt högra öga igen! Nu är han heller inte lika rädd och skärrad längre utan börjar våga ta för sig som förut.
  Låter som ni har det lika bra som vi, och härligt att höra att du Isa håller på att växa till dig! Ha det så gott inne i värmen i dag, när regnet envisas att falla timme efter timme. Och hälsa matte så innerligt gott från oss alla!

  Tassekram Triton

 7. Hej Sessan och matte Ritva!

  Ja, sibbepäls tycks vara på modet i pippibona i år! För så mycket urkammad ull, som matte sparat i vinter, är det helt otroligt att den tagit slut så att hon tvingas lugga oss varje morgon för att få inredning att sätta ut.
  Trashankens öga är ett mirakel, och det känns som om vi blivit bönhörda.! En lycka att se honom mindre skärrad och mer modig att ta för sig igen. Vi har fullt upp, men det är bara härligt efter efter en lång mörk vinter. Tack för alla rar ord, och ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 8. Hej Signe och matte Anna!

  Visst är det ett mirakel med ”Trashankens” öga! Känns verkligen som om vi blivit bönhörda, då han nu är mycket mindre skärrad och mer framåt som innan skadan.
  Kottarna är för roliga och lillpppis jobbar stenhårt med de långa håren i sibbepälsen. Tack för alla rara ord och för att ni väntade på mig! Nospuss i all hemlighet till dig Signe!

  Tassekram Triton

 9. Hej Felix!

  Här har det regnat precis hela dagen, och i natt med, så de är sjöblött men grönt som bara den! ”Kurrar” och ”kottar” tycker jag smäller lika högt och är lika härligt att ha hemma på gården. Så vi är lika lyckligt lottade du och jag!
  Det här nätet ,som vi träffas på, är lite lurigt och kan vara helt kört att komma in på ibland. Men dyker det upp reparatörer med så där spännande väskor är det kanske värt ett nätavbrott! Fast det får inte bli för ofta förstås!
  Ha det så gott och var försiktig med getingarna. De är inte att leka med, hälsar matte!

  Tassekram Triton

 10. Matte blir alltid glad när hon läser eran blogg, underbara katter alla fyra ?
  Härligt med trashankens öga, det hjälpte att hålla tassarna och tummarna ?
  Oj va kottar ni har tre st!!! Förstår att det är fullt upp!!!
  Matte säger att ni ska va försiktiga med getingar, vi med säger hon fast jag glömmer det alltsom oftast.
  Härligt att sommaren kommit så vi kan gå ut och in som vi vill, fast idag regnar det här med, vi fick torka tassarna och magen med handduk husse hjälpte oss efter promenaden.
  Matte pratar om att vi kommer att få en kattunge här till hösten om allt går bra denna gång. Dom väntas födas kring midsommar sen ska dom bli 12 veckor så väntan är lååång ?
  Hoppas det blir en tjej till oss ? Blev inget i kullen innan tyvärr. Håll tummar och tassar för att vi snart har en misse igen!!!
  Husse vill ha en Maine Coon så då blir det det.
  Matte hoppas på att det blir fler missar framöver nu när husse också vill ha katt igen ❤️❤️???❤️❤️
  Fortsättning följer…
  Puss och tassekramar ?

 11. Tack till dig,bröderna o matte som låter oss andra ta del i erat liv!❤

 12. Hej på dig Triton!

  Så bra att Trashankens öga har verkar ha läkts, och att han inte är så skärrad längre! Hoppas bara att synen i ögat är som den ska också.

  Vi i Kalser hoppas också att Mini-Vinnie är försiktig när han jagar insekter, och att han låter getingarna och humlorna vara ifred.

  Här ute på gården är domherrarna de flitigaste matgästerna. De sitter ute i syrenbuskarna och lyser rött så de syns på långt håll. De ser inte precis ut som några julkortsmotiv ute i sommargrönskan.
  Häromdagen var det en gärdsmyg ute på altanen. Jag tycker de ser så roliga och kaxiga ut med stjärten pekande rakt upp. Har ni sett några sådana där nere i Elsborg?

  Hälsningar till er allihop, både två- och fyrbenta, från oss i Kalser!

 13. Hej Alyza och hela flocken!

  Det gjorde helt klart jättemycket nytta att ni ställde upp med tassar och tummar. Ingen fågel kan i dag se att trashanken haft ett skadat öga, och det är viktigaste för att inte elaka fåglar ska ge sig på honom. Vi är så tacksamma och lyckliga här hemma, då han är vår lille skyddsling och vi minns hur eländig han såg ut när han landade här första gången.
  Ja, tre ”kottar” är många att hålla reda på, men jag kan lova att det är ett kärt besvär. Tyvärr verkar det som om sommaren blev kort, då det först har blåst som bara den och i pingst bara ska bli 10 grader varmt. I Malung, som husse och matte kommer från, var det snudd på frost i natt!
  Så härligt att höra att ni ska bli med kattunge igen! Det är en lycka, som kräver massor av alla oss äldre i flocken. Håller tassar och tummar här hemma att allt går bra! Åh, en maine coon! Det blir säkert jättebra, för världens bästa Nisse, som fanns här när jag kom, var en äldre maine coon. Det är han som lärt mig allt här hemma och han var Artemis allra bästa vän!
  En riktigt trevlig pingst, önskar vi er, tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 14. Hej Sessan och matte Ritva!

  Tack för at ni finns och vill hänga med oss här i bloggen! Ni är guld värda för all uppmuntran! En riktigt fin pingsthelg, önskar vi er, tills vi hörs igen!

  Tasskram Triton

 15. Hej alla go´vänner i Kalser!

  Dt gjorde jättemycket nytta att ni alla höll tummarna för lille trashanken! Nu börjar han återhämta sig och bli sig lik igen! Ni må tro att matte är lycklig för det, och vi misstänker att han var för godtrogen och att det var en elak skata som gav sig på honom!
  Mini-Vinnie har lyckligtvis fullt upp med ”kottarna” just nu, och så blev det ju så kallt att getingarna försvann! Hoppas ni har vägarna hitåt igen någon gång i sommar! Jag lovar att du får pussa mig om ni kommer!
  Har aldrig sett någon domherre här hemma men någon enstaka gång i skogen. De är ju så vackert lysande röda, och ni är lyckliga som har sådana färgstarka lillpippis på gården. En enda gång har en gärdsmyg visat sig här, och det var så speciellt att jag måste få berätta det en annan gång! En riktigt fin pingst önskar vi er!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *