Kärleksgnabb i gröngräset

Titt-ut, hälsar ”Kotte” och tittar fram ur ingången till den gröna storstugan! Där huserar han just nu, och sover ut på dagarna, för att orka med sitt nattliga kärleksliv.

Det tar på krafterna att timme efter timme uppvakta sköna damer med taggarna utåt. Deras suckande kärleksgnabb hörs över hela gården och är förstås jättespännande att lyssna på.

 

 

Mini-Vinnie har fullt upp att hålla koll på sin taggiga vänner från taket på gröna storstugan.  För det är ett evigt pinnande fram och tillbaka innan ”Kotte” och ”Kottelina” hittar varandra.

Men ”Kotte” vet säkert vilka ritualer som krävs för att få taggiga damer på fall. Inte minst som igelkotten är en av våra äldsta nu levande däggdjur, och har funnits på jorden i 65 miljoner år!

 

 Det är inte ofta kärleksparet visar upp sig helt ogenerat på gräsmattan. Men tidigt i går morse hände det att vi alla fick njuta av ”Kottes” eviga dansade och gnuggande runt sin ”Kottelina”!

Det sötaste kärlekspar vi någonsin skådat både länge och väl på nära håll! Annars brukar de vänslas i skydd av mörkret i buskarna, under farstukvisten eller inne i storstugan.

 

 

Visste ni förresten att en ”kotte” har runt 6 000 taggar som fälls ut vid fara. Samtidigt drar den då in huvudet och rullar ihop sig till en vass boll för att skydda den mjuka goa magen.

Bra att veta om du vill ha en ”kotte” i trädgården, är att den vill ha lugna mysiga ställen att sova på mellan sina nattliga äventyr. Den uppskattar också bra kattmat och flera fat med friskt vatten.

 

 

Medan Febus fortsätter följa ”Kotte” på hans fortsatta äventyr, vill vi alla här hemma tacka er alla som hållit tummar och tassar för ”Trashanken” och hans högra öga.

Det går framåt och nu börjar vi på allvar få upp hoppet. Men han är fortfarande skärrad om än mindre än förra veckan!!! Så vi hjälps åt en vecka till och hoppas han blir bra till helgen!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

10 svar på ”Kärleksgnabb i gröngräset”

 1. Ni har då en härlig gård med mysiga djur på, skönt att trashanken blir bättre och det är er förtjänst med bra matservering av matte. Ni har det väl mysigt nu när vädret blivit bra skönt att hänga ute. Här har vi det mysigt också Smulan ute hela dagen bara in för påfyllning i magen, i torsdag var hon ute hela natten igen, Isa vill vara inne och mysa var ut men för mycket ljud och rörelse så hon blev rädd och fick panik och skulle in när vi kom in lugnade hon sig,vi får ta det lite pö om pö. Ha en skön vecka nospussar Smulan och Isa ????????

 2. Hej Triton! Först vill jag be dig om en tjänst. Kan du läsa min kommentar från förra veckan. Jag hade ju varit så slarvig flera veckor så jag skrev av mig lite. Nu till veckans blogg. Vad gulligt med er kotteromans hemma på gården. Det kanske blir småkottar innan sommaren är slut. Vad spännande. Det är så gulligt att dom inte är rädda för vare sig Mini-Vinne eller Febus. Det kallar jag trygghet. Jag lovar att fortsätta hålla tummarna för Trashanken och hans öga. Det måste få ta lite tid att läka och det hoppas jag verkligen att det gör.
  Tassekram till dig och dina småbröder samt husse och matte
  Tusse, Leo och matte Lotta

 3. Åh så fina kottar ni har, spännande att se om det blir nåt resultat av kärleksdansen! Ha en fin vecka allihop!
  Nospussar från Signe och Anna

 4. Hej sötnosar i Österå!

  Förstår att det är svårt för dig Smulan, att komma in på kvällen, när det är som mest spännande ute. Sent i fredags kväll lyckades matte få in oss alla, men då hoppade Febus och jag ut på farstukvisttaket och vägrade hoppa in igen. Så till slut tvingades matte hoppa ut samma väg och hämta in oss. Undrar just vad alla grannar runt omkring tänkte, om de såg henne krypa omkring därute på taket mitt i natten!
  Bra att du hjälper Isa och berättar för henne att det inte är farligt ute på er alldeles egen stora fina gård! Men det är säkert bäst att låta henne ta det i sin egen takt! Tack och lov ser det bättre ut med ”Trashanken”, men han är fortfarande väldigt försiktig jämfört med innan han råkade illa ut. En fin vecka önskar vi er!

  Tassekram Triton

 5. Hej Signe och matte Anna!

  Ja, här är det spännande värre, och jag tror ”Kotte” dansar för flera sköna damer här ute om nätterna. För när vi kikar ut i mörkret, skymtar vi ”kottar” både här och där! Väntar med spänning på att få se om det blir något resultat av kärleksdansen, som jag tycker mest låter som kärleksgnabb! Ha det så bra tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 6. Hej Tusse, Leo och matte Lotta!

  Förlåt att jag också haft lite mycket omkring mig och missat att svara. Jag läste förstås, men så hände något, och svaret kom aldrig iväg. Ska inte upprepas, då jag är så lycklig över alla kommentarer jag får hit!
  Här dansas och gnabbas det kvällarna i ända, och även i timmar i ottan ibland. Så långsamt är det inte, när vi nu har både ”Trashanken” och ”kottarna” att hålla koll på nästan dygnet runt.
  Ha det nu så gott! Matte och bröderna hälsar”

  Tassekram Triton

 7. Vad härligt att Kotte har hittat en fästmö. Tänk om det blir små kottar.
  Veckans blogg är lika bra o underhållande som vanligt. Skönt åt Trashankens öga börjar bli bättre.
  En bra vecka o helg önskar Sessan o jag er. Kommentaren denna vecka blir då jag sitter på min rast på jobbet o skriver. Längre nästa vecka!!
  ????

 8. Som vanlig så är matten avis på er som har så söta kottar i trädgården, men här har vi ju inga busar, bara lite lingonris och mossa, en och annan björk, gran och egentligen bara tallar. Skulle nog vara svårt för en kotte att klara sig här, som vi har så mycket rovfåglar och räv, inte för jag vet om de ger sig på såna där taggisar men han skulle ju inte ha någonstans att gömma sig. Så vi får nog nöja oss med bilderna från dig och din matte.

  Här är det mulet och det ser nästan ut som det tänker bli regn idag med, blåser en iskall nordväst vind gör det också, så jag föredrar soffan idag, inte så där jätteskönt ute. Fast i morgon ska det bli sol och då parkerar jag mig ute på altanen ihop med matten, om hon inte nyser sig fördärvad förstås. Hon kunde skrämma slag på mig när hon attjoar som hon gör, hihi.

  Ni får ha det så mysigt där nere i länsstaden och hoppas att ni får fint väder.

  Russelpussar i mängd.

 9. Hej Ritva

  Inte nog med det, jag undrar om han inte har två fästmöar! De är så snurriga här alla tre, så jag vet snart varken ut eller in. Vet bara att jag är lite sen att svara, men bloggen kommer inte förrän på måndag, då det är Elitloppshelg! Ha det så bra både du och Sessan, och en nospuss i alla hemlighet till henne förstås!

  Tassekram Triton

 10. Hej Felix!

  Som vanligt på slutet är jag också lite sen med att svara, och än värre är att jag inte kan skriva förrän på måndag! Men du vet i alla fall att jag älskar dina kommentarer och att de betyder jättemycket för mig och bloggen.
  Det är nog tur att ”kottarna” håller sig nere hos oss. För rovfåglar och grävlingar och rävar är grymma fiender till ”kottarna”! Det gäller bara att putta omkull dem, så har de världens mjukaste goaste mage, och blir ett lättfångat byte.
  Låter som matten där uppe är lite allergisk mot pollen, då hon nyser så den här tiden på året. Här är det rena sommarvädret nu, och skönt även uppe hos dig kan jag tro. Ha det så gott, så hörs vi på måndag!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *