Trasigt öga kräver mirakel

Jag ligger i den hopfällda solstolen och hoppas på ett mirakel. Det måste nästan till för att allt ska bli bra och matte riktigt glad igen! Och i dag ser det faktiskt lite ljusare ut, efter att ha varit nattsvart i snart två veckors tid.

 

Så länge är det sedan vi vaknade en morgon och saknade Trashanken på farstukvisttaket. Han som gjort det till en vana att vänta där på några ”katt-knaprisar”. Först på eftermiddagen kom han nu lite tilltufsad hem och satte sig utanför köksfönstret och tittade in.

 

 

Virrvarret i fjäderdräkten såg inte så farligt ut, men värre var att hans högra öga var igenmurat! Som om det inte var nog med allt de lille kämpen varit med om. Nu var han dessutom enögd, och jag såg tårarna trilla nerför mattes kinder när hon matade honom!

 

 

Det syntes att han var skärrad, och när vi såg honom flyga iväg trodde matte att vi sett vår lille skyddsling för sista gången. Men han har klarat sig över förväntan bra med ett öga, och i fredags blinkade han plötsligt åt matte och visade att ögat finns kvar bakom skyddshinnan.

 

Det är miraklet jag tänker på och vi alla väntar på och hoppas att ska ske. Att Trashanken får tillbaka sitt högra öga, även om han skulle se lite sämre på det! Det betyder så mycket att inte se avvikande ut för bli accepterad i flocken.

 

 

Så nu håller vi alla tassar och tummar och väntar vi med spänning på att det ska ögat ska öppna sig på riktigt och Trashanken kunna se åt båda hållen igen! Hur det går med det och det eviga kärleksgnabbet ute på gården återkommer jag till nästa helg!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

14 svar på ”Trasigt öga kräver mirakel”

 1. Men oj nu blir även vi väldigt ledsna. Och ni må tro även vi håller både tummar och tassar för att Trashanken skall få tillbaks sitt öga.
  Kram Rasmus & matte

 2. Hej saknade er igår kväll men förstår av bloggen att matte haft fullt upp med lilla trashanken hoppas verkligen att han blir bättre annars får han flytta in hos er. Vilket tråkigt väder men i morse så dom att det ska bli bättre på fredag med sol och värme så vi får stå ut några dagar till. Här är allt bra vårt nytillskott Isa stortrivs sover, äter och växer till sig. Smulan har accepterat henne men lite avvaktande än men blir bättre och bättre för vår dag. Ha nu en fortsatt skön vecka.
  Nospussar Smulan och Isa????❤❤❤❤

 3. Vi håller tummar, tassar och tår för lille trashanken ❤️❤️❤️ Nospussar och näbbpussar från Signe och Anna

 4. God middag Rasmus och matte Anita!

  Tack goa rara vänner! Det litar jag på att ni gör! Ju fler vi är desto tryggare känns det att han får ögat, och därmed förhoppningsvis synen, tillbaka. Han har ju blinkat åt matte med höger öga, så hon sett att det fínns kvar därinne, och det är mer än vi vågade hoppas på från början. En fin vecka önskar vi er, även om det regnar i dag! Matte och bröderna hälsar!

  Tassekram Triton

 5. God middag Smulan och Isa!

  Så gulligt att höra att ni saknade oss. Blev så sent med skrivandet i går, och jag var så trött att jag såg i kors, så då kändes det bättre att lägga ut först idag!
  Ja, vi får innerligt hoppas att det går bra för lille Trashanken. Han har i alla fall öppnat ögat och blinkat åt matte, så vi vet att det finns kvar där inne och inte är alldeles förstört.
  Så härligt att höra att du Isa trivs så bra, och börjar växa till dig, efter att ha fått börja vara ute på gården i sele. Såg på en bild att du hade svansen rakt upp i vädret och visade hur stolt du var på premiärturen! Och du Smulan får väl fortsätta visa Isa dina hemliga ställen. Hälsa husse och matte och ha det så gott trots regnet i dag!

  Tassekram Triton

 6. God middag Signe och matte Anna!

  Tack goa rara ni! Ju fler vi är desto större möjlighet att Trashanken får tillbaka synen på sitt högra öga! Så känns det i alla fall och blir lite tryggare för oss här hemma! Matte och bröderna hälsar så gott med nospussar!

  Tassekram Triton

 7. Den där Trashanken måtte väl ha en riktig otur, har de andra pippisarna varit elaka mot den eller vad har den stackar’n råkat ut för. Kanske den flugit in i något, för inte kan det väl vara så att någon tvåbening varit elak mot den. Matten ömkar också fåglarna och det gör Lillhussen med som ser till att fågelstugorna är påfyllda med mat. Här har vi jättemånga Grönsiskor, matten har googlat och konstaterat att det nog är den sorten även om de är pyttisar. Sen har vi ju de tama kråkorna som talar om för matten så fort hon visar sig ute, att nu jädrar ska de också ha mat, de trätar högljutt på matten och hon får in och rota fram något åt dem. Hackspettarna är inte lika rädda längre, kanske för att matten pratar med dem varje gång hon går ut, hon säger att de påminner om papegojor, lika finurliga som de är luriga, hihi.

  Jag lovar att hålla tassarna och matten håller tummarna för att Trashanken ska få tillbaka sitt öga så han kan flyga med sin flock och slipper vara ensammen.

  Russelpussar i mängd.

 8. Nej inte det också. undrar hur det gått till med det trasiga ögat vännen lilla vi hoppas att det går tillbaka. Har du Triton sett kotte något mera? Här sitter vi och tittar på vårat skatbo som är enormt men nu börja trädet bli grön så vi kommer inte att se så mycket av det. Krama dina kompisar och ha en trevlig vecka. Gudrun och Missan

 9. Hej Felix!

  Tack för att du och matten är så snälla och hjälper oss hålla tassar och tummar för lille Trashanken! Han har inte haft det för lätt och har det inte nu heller! Vet inte vad han råkat ut för, men han är mycket försiktigare på alla sätt och vis nu än tidigare.
  Förstår att era ”pippisar” där upp är hungriga när det är så kallt. Här håller de på att äta oss ur huset, så nu får det snart bli lite varmare! Förra våren hade vi en ”Hacke”, som hängde i talgbollarna här, men annars är det mest stadsfåglar.
  Nu tar vi en dag i taget och hoppas att Trashankens öga kommer fram på riktigt och att han kan se med det. Det är inte lätt för en liten pippi att vara enögd och bara se åt ena hållet! Tack för at ni finns och hjälper oss få upp hoppet! Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 10. Hej Missan och matte Gudrun!

  Så kände matte också, när hon fick se Trashankens igenmurade öga! Nu får vi ta en dag i taget, och hoppas på det bästa. Det ser ut att ha gått framåt sedan i fredags, även om han är mycket mer skärrad än han var förut! Och vi vet ju inte hur mycket han ser med ögat som börjar komma fram!
  Jo, det kan jag lova dig att jag sett ”Kotte” och hans vänner! De tillhör glädjespridarna här hemma och det kommer mer på söndag! Tills dess ha det så bra och håll koll på skatorna. Är inte riktigt överens med dem som bor här i närheten, då jag tycker de är lite falska och ger sig på de mindre och försvarslösa!

  Tassekram Triton

 11. Hej på dig Triton!

  Stackars lille trashanken, som råkat så illa ut! Vi här i Kalser hoppas att han kryar på sig och kommer att kunna se med ögat igen.

  Hälsningar till er allihop från oss i Kalser!

 12. Hallå Triton! Har som vanligt haft lite för mycket att göra för att skriva till dig. Vad du skrämde upp mig med den däringa farkosten som landat på er gård. Sen kom jag på vad det var men talade inte om det för någon utan dom skulle få lista ut det själva hihi! Tänk att våren äntligen kommit och med den dom fina Kottarna. Är det lite uppvaktning där månne? Och lille trashanken sen. Jag hoppas att hans öga blir bättre för jag tycker så synd om honom. Jag måste bara få berätta en sak för dig. En kompis till mig har köpt en lite Sibir som heter Mischa från samma ställe som Febus och Mini-Vinnie kommer ifrån. Du skulle bara veta hur go och fin han är. Han fann sig direkt till rätta hos sin nya matte. Nog om detta. Nu ska ni ha en fin helg och ta väl hand om Trashanken så han blir frisk i sitt lilla öga.
  Många tassekramar till dig och dina bröder samt husse och matte
  Tusse, Leo och matte Lotta

 13. Hej go-vänner i Kalser!

  Hoppas allt är bra med er, och så gulligt att ni tänker på och håller tummarna för lille ”Trashanken”! Ögat ser bättre och bättre ut, men han är fortfarande skärrad, och matte vill inte skrämma honom med kameran som det är nu.
  Vi fortsätter hoppas på det bästa och hålla alla tummar! En fin vecka önskar vi er tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 14. Hej Tusse, Leo och matte Lotta!

  Förstår att du haft fullt upp på slutet, då matte berättat att du varit trädgårdsmästare på fritiden. Allting måste ner i jorden i tid, om det ska komma upp något både vackert och ätbart.
  Bra att du inte skvallrade, när du överlistade rymdfarkosten, utan vi fick ha spänningen kvar ett tag! Nu är den vänd på rätt köl och fungerar ypperligt som trivsamt vitaminskafferi.
  Våren och ”kottarna” har kommit, och äntligen fått lite behagligare natt-temeraturer. ”Trashankens” öga ser också bättre och bättre ut! Han är bara för otrolig den lille kämpen.
  Så spännande att höra att du fått en sibbe-kompis på nära håll, och att han kommer från samma ställe som Mini-Vinnie! Ha det nu så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *