Sköna maj välkommen…

Undersökningen av ”tefatet” är klar, och farkosten har vänts på rätt köl för att kunna lyfta igen! Vi har alla testat utrymmet i kabinen, och här sitter de första rymdfararna är beredda att fara till väders!

 

Men lugn go´vänner! Ni behöver inte var oroliga för att småbröderna ska flyga i luften. Min alldeles privata kontroll har nämligen visat att det bara var vår största blomurna som kom flygande, voltade och landade med dunder och brak  i ovädret!

 

 

Så där sitter vi nu och smyger på ”pippis” mellan busrycken dagarna i ända. Det gäller för oss att dra nytta av ”skålen” så länge den är tom! Och det nöjet sjunger troligtvis på sista versen, då husse och matte nyss kom hemkånkandes på fyra jordsäckar.

 

 

Tack och lov hade alla handelsträdgårdar i området helgstängt, så vi fick Valborg och första maj att leka blommor i den tomma urnan! Men i morgon lär vi få finna oss i att bli utbytta mot taggiga roskvistar och färggranna penséer.

 

Penséerna är lika krispiga och välsmakande varje vår. Och med Valborg kom verkligen våren, så även ”Lill-Kotte” ville titta fram en stund på eftermiddagskröken. Hungrig och törstig var har också, och lät sig väl smakas under Mini-Vinnies trygga beskydd.

 

 

Säkraste vårtecknet, som värmer hjärtat allra mest, fick vi i dag av goaste broder Artemis! När han kom tassande ut med sin älskade pälssvans i munnen, lade den i solen framför lillstugan, då visste vi alla att nu är det vår!

 

Och sist men inte minst kommer här också en vårhälsning från ”Trashanken”, som mår bättre och bättre och blir finare och finare för var dag som går! En riktig liten klenod, som blivit familjemedlem och som v alla tar hand om på bästa sätt!

 

Så ett riktigt fint slut på Valborgshelgen, och en solig vårvecka, önskar vi er alla från trädgården här hemma på Elsborg. Mysteriet med det flygande ”tefatet” är löst, och nu njuter vi med ”Kotte” och ”Lill-Kotte” som sällskap om kvällarna!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

10 svar på ”Sköna maj välkommen…”

 1. Tror att Artemis vårtecken måste vara det allra säkraste! Så underbara bilder och härlig berättelse om ufon och alla vänner på er gård ????
  Ha en fin vecka både två- och fyrbenta önskar Anna och Signe med pussar på nosarna

 2. Underbara bilder igen från er fina gård med alla era andra vänner. Här i Österå har vi så mycket fåglar av alla de slag så roligt att kolla och busa med, idag har jag varit ute sen kl9 bara in för mat vid 3 tiden och sedan ut igen tror matte var lite sur när jag inte kom när hon ropade varit in nyss för lite mer mat och ute igen
  Mår förträffligt.
  Nospussar Smulan ????❤❤❤❤
  PS på onsdag ska jag låna matte och åka hälsa på kissar.☺

 3. Härliga bilder, ni har ju fått riktig vår, här har vi bara smakat lite på den men det blir bättre bara snön hade vett att försvinna, för än så länge kyler det från det kalla vita. Ni har väl haft lika varmt som mina tvåbensbrorsor har haft idag, rena sommarvädret nere i Mälardalen.

  Vad skönt att det inte var något från yttre rymden som landade hos er, utan en stor blomurna som fått frispel. Det är ju ett perfekt sovställe, skulle passa även mig att ligga och lurpassa i, hihi. Här har jag varit på altanen och skällt på kurrarna som busat runt, de bara retas med mig och inte kan jag klättra upp efter dem heller, för mina tassar är liksom inte anpassade att klättra i träd, hihi.

  Ni får ha det så mysigt ihop med taggisen och trashanken, fast jag tycker nog att trashanken inte är så trasig längre, han har ju blivit riktigt stilig. Nu ska jag gå och sova, så det blir natti, natti på er, för det har varit en slitsam dag.

  Russelpussar i mängd.

 4. Hej Signe och matte Anna!

  Absolut go´vänner! När Artemis börjar bära ut sina pälssvansar, då är det vår! Han är den pyssligaste av oss alla och sviker aldrig sina svansar! I dag skiner solen från en klarblå himmel, och vi ska snart börja plantera i rymdurnan! Nospussar och pussar kommer här till er båda!

  Tassekram Triton

 5. Hej Smulan!

  Tänk vilken tur ändå att du fick flytta till husse och matte i Österå och fick en egen gård att leva livet på. Förstår att du hade svårt att finna dig tillrätta i en lägenhet.
  Vi är ju så olika vi katter, men visst måste jag också ut för att må bra. Fast husse och matte hade sex siameser en gång för jättelänge sedan, och ingen av den ville gå längre ut än på trappan.
  Ha det så gott, och jag har hört ryktas att det väntas tillökning i familjen. Blir så spännande att följa er! Nospussar till dig och pussar till matte!

  Tassekram Triton

 6. Hej Felix!

  God förmiddag på dig och hoppas natten varit god! För i dag skiner solen här från en klarblå himmel, och som det ser ut på tv-kartan har du lika härligt väder där uppe du med! Solen värmer och tar kål på snön, så på någon dag år säkert våren även upp till er i fjällvärlden.
  Jodå, vi sörjer rymdurnan när det ska planteras i den, men penséerna, som matte sätter först, är sagolikt goda att knapra på. Så intet ont som inte har något gott med sig, och så blir det ju lite färggrannare i trädgården.
  Ha det nu så gott med dina ”kurrar” och hälsa de dina därhemma! En riktigt fin vecka önskar vi er och håller tassar och tummar för sol och värme!

  Tassekram Triton

 7. Bloggen var verkligen en fröjd att läsa. Vilken tur att du tagit reda på att det inte var nåt ufo.Då kan ju dina bröder sitta där och spana på man vet att de inte kommer att flyga iväg helt plötsligt.
  En som har flugit både högt och lågt är Sessan. Hon är så mallig o till sig över att hon gärna kalla er favvobröder! Tack så mycket än en gång.
  En bra o varm vecka önskar Ritva o Sessan. Kram matte Pia. ????

 8. Trashanken ser fin ut ? Tur han hittade hem till er!!!
  Ni är så fina i urnan ❤ fast förstår att matte vill ha lite vårblommor, vår matte är lika här!
  Vi har inte provat att äta av blommor ska kanske testa i år ?
  Vi kliver däremot på blommor ibland och nu med så många i gräsmattan passar Dahro på att rulla på dom ibland, mjukt och skönt ?
  Vi har haft två underbara vårdagar nu med värme i luften så dörrarna har kunnat vara öppna ut ? Härligt att få gå ut och in själva som vi vill!!! Dahro kan va ute länge men jag måste in och kolla vad matte gör om hon inte är ute med oss ?
  Jag kan iofs öppna om matte inte låser men är det kallt får inte dörren va öppen, kinkiga matte fryser säger hon!!!
  Artemis är så söt med sina pälssvansar ?

 9. Hej Ritva!

  Ja, nu kan vi känna oss lugna, då förundersökningen visat att det inte var någon rymdfarkost som störtade här! Nu är ”tefatet” på rätt köl och fyllt med blommor. Men det får du läsa mer om i bloggen!
  Hälsa Sessan så gott att hennes favvobröder sänder nospussar i massor!

  Tasekram Triton

 10. Hej Alyza och hela familjen!

  Visst är det härligt att det äntligen blivit lite vår i luften. Och det är klart att våra mattar måste få sätta lite blommor i jorden! Jag älskar rosor och pemséer, och dem vågar ni också smaka på.
  Rulla på blommorna kanske inte är så populärt, men vi har rullat oss på annat sätt den här veckan! Berättar mer i bloggen! Och det där med öppen dörr ut är väl det bästa som finns! Fast hittills har det varit så kallt att husse och matte fått sitta med ytterkläderna på!
  Ha det så gott allesammans tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *