Landade med dunder och brak

Hugaligen, vilken blåsning vi åkte på i helgen! Först kom en rejäl hagelskur, och sedan slet sig några förvildade snöflingor, innan vinden friskade i så vi höll på att blåsa bort.

 

 Det var nästan så vi tappade andan så fort vi stack ut nosen och sniffade på vädret. Plötsligt var vi tvungna att regla grinden både upptill och nertill för att dörren inte skulle slitas loss!

 

 Och apropå att tappa andan, så gjorde vi det i dubbel bemärkelse. För som om det inte räckte med blåsten, small det plötsligt till så gruvligt, att vi alla flydde in och tog skydd på övervåningen.

 

 

När vi slutligen vågade titta ut genom fönstret trodde vi knappast våra ögon. Med dunder och brak hade ett UFO, eller flygande tefat, landat mitt på gården där den stora  blomurnan brukar stå!

 

Den hade vi inte tagit fram än, utan platsen var tom, och passade perfekt för det flygande tefatet att ta mark på. Efter landningen blev det kav lugnt, helt tyst och alldeles tomt på gården en lång stund.

 

Inte en fågel fanns inom synhåll, och det dröjde innan vi vågade oss ut, det började blåsa igen och våra ”pippisar” kom tillbaka. Efter det har vi ägnat mesta tiden åt att undersöka det störtade tefatet!

 

Till råga på allt upptäckte ”Mini-Vinnie” i morse att rymdskeppet fällt upp en lång spännande antenn ur ett litet hål mitt i taket. Helt klart ett bevis för att det är ett UFO vi har ute på gården!

 Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

14 svar på ”Landade med dunder och brak”

 1. Va? Ett äkta ufo i trädgården! Wow!!! Det här blir spännande att följa!
  Ha en fin vecka ????
  Puss på nosarna /Signe och Anna

 2. Vilken äventyrlig dag ni haft, tur ni var inne när t-fatet landade så ingen blev skadad. Och vilken härlig bild på dig Triton med vinden i pälsen, och även på bröderna dina. Här har det blåst så det lät som ett resplan så det var skönast inne var ut och försökte men blev bara korta stunder. Imorgon och på tisdag ska det tydligen bli snö fy vill ju ha värme och sol nu.
  Nospussar Smulan ????❤❤❤❤

 3. Ni har väl en väldig tur!! En egen Kotte o ett eget ufo!!??
  Det är inte alla som har sån tur!
  Här har det också blåst så man nästan blåst omkull när man varit ute. Kallt dessutom. Ska det inte bli nån vår i år?! Verkar inte som det.
  Nu är det precis som det ska vara på söndagskvällen. Bloggen läst!❤❤❤
  Fina foton!❤❤❤
  Ha en bra vecka. Sessan surar över borstningen igen. Nospussar till er o kram till matte!! Tack för att ni finns i mitt liv!! Betyder så mycket!!???

 4. Hej Signe och matte Anna!

  Jo, minsann det är spännande här hemma nu. Vi undrar förstås så vad som döljer sig inuti rymdskeppet, som kom flygande och höll på att skrämma slag på oss i blåsvädret! Fortsättning följer förstås, och tills dess en fin vecka önskar vi er!

  Tassekram Triton

 5. Hej Smulan!

  Ja, här händer det saker i blåsvädret! Det small när ”tefatet” landade, så vi trodde aldrig vi skulle våga oss ut igen! Annars är jag tålig, och njöt faktiskt på promenad med matte i blåsvädret när solen sken.
  I dag har det lugnat ner sig och vi ska väl fortsätta undersöka rymdskeppet. Gäller att passa på innan regnet drar in över oss! En fin vecka, med nospussar tillbaka, önskar vi dig och de dina i Österå!

  Tassekram Triton

 6. God förmiddag Ritva!

  Egen ”Kotte” och eget ufo! Visst låter det bra! Tur bara att ”Kotte” låg och sov tryggt undangömd när ”tefatet” störtade på gården. Han kommer fram först när det blir mörkt, och tack och lov för det den här gången.
  I går kväll vara Mini-Vinnie ute och lekte med ”Kotte” långt efter att vi andra tassat in för natten. Han vägrade lyssna på mattes lockrop, och hon ville inte springa runt i mörkret och skrämma ”Kotte”!
  Så det vara bara att låta dem hållas, och från lilla sidofönstret skymtade vi dem i gatlyktans sken i rabatterna på baksidan av huset. Där tassade dem omkring som bästa vänner, och när ”Kotte” stannade för att leta småkryp, satte sig Mini-Vinnie lugnt och väntade på honom!
  Gott att höra att söndagen är räddad, när du läst bloggen, och en fin vecka önskar vi dig och Sessan med förstås! Nospussar kanske bättrar på humöret!

  Tassekram Triton

 7. Sessan blev så go och gladdar så fort jag nämnde nospussarna. ?

 8. Ja, det är helt klart ett UFO, bäst du passar dig så du inte hamnar ute i det blå, hihi. Fast jag tror det är någon sorts parabolix eller nåt sånt, i alla fall så är den inte farlig så du och bröderna behöver inte oroa er. Här har också blåst, så Lillhusse fick gå ner på ängen nedanför oss för att hämta taket till fågelstugan som fick vingar, så nu ligger det på trappen, för här blåser det pingviner än och det ser ut att hålla i sig. Nästan så man kan tro att vi ska få vinter igen, så kalligt är det ute idag med snö som faller av och till, en vind som gör att man skulle tro vi bor på nordpolen.

  Ni får ha det så skönt nere i stora staden, se nu till att ha ett ankare med er om ni ska ut, för det ska bli hårda vindar även nere hos er.

  Russelpussar i mängd.

 9. Snygg bild på dig med vinden i pälsen ?
  Tur ni var inne när UFO-t landade!!! Väntar med spänning på fortsatta uforapporter ?
  Här blåser vi med nästan bort, idag snöade det på tvären ett tag ? Vill INTE ha snö och regn alls, men snö i motvind är inte kul säger matte!!!
  Snön smälte bort direkt tack och lov. Får se om det kommer mer eller om solen hittar ner till oss. Blommorna i trädgården vill det i alla fall.

 10. Hej på dig Triton!

  Väldigt spännande med ett tefat ute på gården. Har ni sett efter ifall det finns några små gröna gubbar inuti det? Hoppas att ni får säkert reda på varför tefatet har landat hos er. Kanske besättningen ville studera djurlivet och tyckte att er gård var det bästa stället att titta på?

  Här i Kalser har det inte landat något tefat, men i onsdags small det till här också. När vi tittade efter fann vi en död sparvhök och en död bofink intill huset. Det verkar som höken har jagat finken, och så har de flugit in i ett fönster och slagit ihjäl sig båda två. Ett par dagar senare small det igen, och då satt det en omtöcknad sparvhök ute på en stol på altanen, och den flög iväg när jag skulle gå fram till den.

  Har det kommit några ”lådisilar” nere hos er? Här kom det omkring en centimeter snö i natt, men nu är den borta.

  Hälsningar och kramar till er alla från oss i ett blåsigt Kalser!

 11. Hej Felix!

  Förundersökningen är i full gång, och innan kvällen ska mysteriet vara löst! Förstår att ni haft det än värre i blåsten och kylan, om fågelstugans tak fått vingar och flugit ut på ängen. Men våren är på väg vågar jag lova! Har blivit lite dagvill och missat att svara i rättan tid! Men jag hoppas att det inte ska upprepas! Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tssekram Triton

 12. Hej Alyza och hela flocken!

  Har haft fullt upp med förundersökningen av det flygande tefatet. Därför är jag sen att svara, men i kväll ska gåtan vara löst och ni få veta hur det förhåller sig med den störtade rymdfarkosten.
  Har inte kunnat vara ute och kontrollera förrän på slutet, då vi varit nära att blåsa bort. Men nu är våren på väg vågar jag lova och hoppas att vi hörs i kväll!

  Tassekram Triton

 13. Hej go´vänner i Kalser!

  Förlåt att jag är sen med svaret, men det har blåst så gruvligt hela veckan att förundersökningen av rymdfarkosten försenats. Men i kväll ska gåtan vara löst och jag avslöja sanningen om det flygande ”tefatet” som störtade in här förra helgen.
  Jag kan lova en betydligt trevligare slut på mysteriet här än det sorgliga slutet för de två vackra fåglarna där uppe hos er. De fick i alla fall följas åt och har det förhoppningsvis bra i grönskan på andra sidan Regnbågsbron!
  Lådisilarna har avlöst varandra här med, men nu är våren på väg! Ha det så gott tills vi hörs i kväll!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *