Nu har det hänt…

Våren är här och sommaren räddad!!! Så känns i dag efter en spännande händelserik första vecka i april. För som alltid kommer vi bröder att semestra här hemma och är jättenöjda med det!

 

 Nu började det i måndags med att en vackert tecknad lyckospindel uppenbarande sig på grinden. Den kom med hälsningar, från när och fjärran, och satte full fart på trädgårdsarbetet!

 

 Tidigt nästa morgon vaknade vi av att ”Måsen” och hans fru återvänt och satt uthustaket och gallskrek. Han är 17 år men älskar matte, tycks tro hon är hans mamma och vill aldrig bli stor!

 

 

Med skräckblandad förtjusning välkomnade vi det högljudda paret, och hjälpte matte lysa upp trädgården med lite blommor. Det kändes plötsligt att våren var här och något stort på gång.

 

 Och sent på kvällen hände det!!! I skydd av mörkret kom en liten taggig kompis smygande in genom ”kottehålet”. Fick mat och vatten, stannade kvar över natten, och fick även frukost morgonen därpå.

 

Sedan sov han som vanligt hela dagen i det stora ”kottehuset”, som vi nu turas åt att hålla koll på precis som på honom själv. Lyckan är fullstädig, och här ser ni vaktstyrkan, som vågar lova att ”Kotte” kan känna sig trygg!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

16 svar på ”Nu har det hänt…”

 1. Åhhh vilken lycka ❤❤
  Så härligt med alla djuren i eran trädgård. Här bygger våran skatfamilj för fullt på boet. Findus och Molly tittar ofta på när kvistar hämtas och låter bli att störa och retas med dom. Tassekramar och nospussar från oss ❤❤??

 2. Det var som jag trodde att kotten kommit tillbaka, då är det vår likaså alla era andra vänner. Här har varit en sorgens vecka men går bättre o bättre för oss som är kvar. Idag har varit en skön utedag Smulan och husse har tvättat bilen som är så fin nu. Har börjat äta lite bättre nu men inte som förut men det kommer väl, saknar ”surtanten”Lisa❤. Hoppas ni får en skön vecka och Glad Påsk till er alla.
  Nospussar Smulan ????❤❤❤❤

 3. Ja med den vaktstyrkan kan minsann alla känna sig trygga i er trädgård, det är en sak som är säker! Hoppas veckan dom kommer blir bra för er alla!
  Påskpussar på alla nosarna från Signe och Anna

 4. Hej go´vänner i Ulvshyttan!

  Gläds åt er skatfamilj, som vi gläds åt våra vänner! Alla är lika värdefulla, men se upp när de första skatungarna kommer tultande. Småttingarna är jättedåliga att flyga till börja med!!!
  Visst är det jättespännande att kolla på föeäldrarna när de bygger! En härlig vårvecka och Glad Påsk önskar vi er!

  Tassekram Triton

 5. Goaste Smulan och matte Gunnel!

  Matte har berättat och vi alla känner och förstår vilken sorgens vecka ni haft. Och det spelar ingen roll hur du Smulan och Lisa umgåtts, så saknar och sörjer och saknar och sörjer du henne precis som husse och matte.
  Gott att höra att det går bättre och bättre och att ni haft en fin dag i solen. Duktig du var som hjälpte husse med att göra bilen vårfin. Ha det nu så gott Smulan och trösta husse och matte efter bästa förmåga! Så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton

 6. Hej Signe och matte Anna!

  Visst väcker bröderna respekt när de kommer tassande mot grinden, och då kan du tänka dig hur det ser ut när också jag är med. En fin vecka med påskpussar önskar vi tillbaka till er!

  Tassekram Triton

 7. Älskade Kotte!!! Så roligt att Kotte kom tillbaka. Han vet vart han har det bra. Så vet han ju också att han stiliga, vackra vakter som hjälper honom. Ni är så goa!! Artemis ser ut som omhand tarvligt uppgift på största allvar. Det gör ni andra också. Sessan har fullt upp att hålla reda på kaniner som kommit o ätit på uteplatsen. Skickar en videosnutt på Messenger så nian titta. Blogg o bilder underbara som alltid. Sessan är på strålande humöronen o skickar både highfive o nospussar. Jag skickar kramar. ☺???? ?

 8. Ja, inte sjuttsingen fick jag kommentera förra veckans Triton men nu ska det bli av och där med så jämt.

  Ni skulle höra matten, hon är baske mig grön av avund över er taggiga lilla vän, för hon minns barndomens
  Kottar, här uppe finns det inga är antagligen alldeles för kallt och för få ställen att gömma sig på. Matten säger att här uppe får man vara glad för att något växer, marken är sur av alla tallbarr sen har vi fjällnära natur och inte mycket vill slå rot här. Så det kanske är därför som Kottarna inte trivs här, ja vi får nöja oss med att titta på bilderna av eran söta Kotte.

  Idag må du tro det är ruskväder, var ute med Lillhussen i morse, tänkte jag skulle göra mer än några ettor, det regnade kopiöst men jag var ju redan blöt så det gjorde väl inget. När vädret tvärvänder och världens hagelstorm är över mig på bara några sekunder, nej då fick det baske mig vara nog, jag rusade in och efter for Lillhusse för jag är ju kopplad, hihi. Fast nu har jag varit ut en sväng till och då var det nästan uppehåll, så jag föredrar nog att vara inne en sån här rusk dag.

  Ni får ha det så lajbans där nere med alla mysiga djur som ni har och pussa nu matten och hussen från mig är du snäller.

  Russelpussar i mängd.

 9. Härliga vår då har den kommit till er med många djur i vår herres hage. Matte hon har kollat utan för sin balkong der har ett skatpar byggt ett bo det fanns ingenting från början men nu är det högt och så otroliga byggare med tätning av boet men nu har vi inte sett dom på ett par dagar så dom kanske tagit semester men hoppas dom kommer tillbaka när dom skall lägga ägg . Fina bilder din matte fixar hon kan det der.Kram Missan

 10. Hej Triton! Fy vad tiden flyger iväg. Jag ber om ursäkt att jag inte har skrivit till dig på några veckor men ibland så är det liksom fullt upp. Ja vädret kunde ju vara lite mer vårlikt än det varit på senaste tiden men det är ju i alla fall bara april ännu. Hemma hos oss har vi satt upp lite fler ”bostäder” åt småpippis så dom kan lägga sina ägg. Om du bara visste hur mysigt det är att gå ut på morgonen och höra denna kakafoni av kvitter. Vad jag har väntat på att du skulle tala om att Kotte hade kommit. Det är i alla fall ett säkert vårtecken om något. Ni vill jag bara avsluta med att önska er alla En riktigt GLAD PÅSK.
  Tassekramar Tusse, Leo och matte Lotta

 11. Tjenixen på dig, Triton!

  Så roligt att Kotte har vaknat och kommit tillbaka till er! Det är nästan så att jag blir så där ”avis” igen som man inte får bli.

  I måndags flög en bofink in i köksfönstret och blev liggande på marken nedanför. Jag gick ut och lyfte upp honom för att se hur det var med honom, och han kvicknade till efter en stund. Men han verkade trivas i min vante och satt bara stilla och tittade på mig. Till slut satte jag honom på en kvist på fågeltallen, och där satt han en stund innan han flög iväg.
  Dagen därpå flög en grönsiska in i samma fönster, men när jag gick ut och såg efter hur det hade gått ”skrek” hon mot mig och flög upp och satte sig på fönsterbågen. Där satt hon några minuter innan hon flög iväg. Hon ville minsann inte bli upplyft.

  Glad påsk önskas er alla, både två- och fyrbenta, av oss i Kalser!

 12. Hej Sessan och matte Ritva!

  Förlåt att jag är lite sen med att svara, men det har liksom gått runt på slutet så jag har blivit dagvill! Och undra på det när ”Kotte” kommit tillbaka och vi är lika lyckliga hela familjen!
  Läser att du Sessan fått kaniner att hålla koll på. Då förstår jag att du har sysselsättning så det förslår! Låter jättespännande, för det är ju nästan som lilla harpalten vi hade här i somras!
  Tack för videosnuttarna! Såg att du var topphumör, och hoppas påsken fortsätter bra för er! Det är ju långhelg, så jag återkommer först på annandagen!

  Tassekram Triton

 13. Hej Felix!

  Förlåt Felix att jag missat att svara när du äntligen hörde av dig! Men jag tror att du vet att jag alltid blir lika glad när du kommer med dina rapporter uppifrån fjällvärlden.
  Det var förresten en av mina läsare som häromveckan, här i kommentarerna, tyckte att du var så skojig att du borde ha en egen blogg! Det du!!!
  Förstår att du haft riktigt busväder, för även här har det blivit vinter igen. I skrivande stund snöar det för fullt och är jättesynd om ”Kotte”, som lurades tro att våren var här.
  Kanske är det den fjällnära naturen uppe hos er som gör att ”kottarna” inte vågar sig dit. Nu håller vi vakt om kvällarna, så att ”Kotte” ska få varm mat då det är minusgrader på nätterna. En riktigt Glad Påsk önskar vi er alla tills vi hörs igen på annandagen.

  Tassekram Triton

 14. Hej Missan!

  Ja, nog har våren kommit och försvunnit lika fort. I går var det vitt i trädgården, i dag lyste gräset grönt, men nu snöar det igen. Så här har vi fullt upp att hålla koll på ”Trashanken” och ”Kotte” och se till att de får nog med varm mat i kylan.
  Även här är det full fart på bobyggena, och pippisarna är för duktiga på att fixa till fina bon. Hoppas ert skatpar kommer tillbaka, för det är så spännande att följa dem med ägg och ungar.
  Ha det nu så gott och Glad Påsk tills vi hörs på annandagen!

  Tassekram Triton

 15. Hej Tusse, Leo och matte Lotta!

  Ja, nog är ”Kotte” ett vårtecken minsann!!! Men nu är det lite jobbigt, då det snöar och är minusgrader om nätterna. Rena vintern skulle jag vilja säga. Hoppas innerligt att det tar slut snart och blir vår igen!
  Så bra att ni sätter upp fler små hus åt lillpippis. Det behöver de när det ska till att läggas ägg, hålla dem varma och föda upp ungar! Förstår att de sjunger ut sin glädje och tacksamhet till er.
  En riktigt Glad Påsk önskar vi er alla i Fiskarbo, tills vi hörs igen på annandagen!

  Tassekram Triton

 16. Tjenixen på er go´vänner i Kalser!

  Bli lite avis du goa Gudrun, det lovar jag dig!!! Fast just nu är det inget vidare, då det blivit vinter här igen. Men vi försöker vakta ”Kotte” efter bästa förmåga, för att han ska få varm mat och ”Trashanken” med!
  Så härligt att höra att det gick bra både för bofinken och grönsiskan. Tur ni håller koll på lillpippis och hjälper till när det behövs. Förstår att bofinken trivdes i din varma vante, kallt och ruggigt som det är och har varit flera dagar. Nu hoppas vi våren kommer tillbaka snart!
  En riktigt Glad Påsk önskar vi er alla där uppe, tills vi hörs igen på annandagen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *