Vårvindar friska på hög höjd

Vårvindar friska, leka och viska… Ja, minsann och jag är på kung på taket! Den ende här hemma som pallar för blåsvädret i friska luften på hög höjd.

Men jag ångrar att jag berättade, vad matte muttrade, när jag var nattligt odräglig förra helgen. För många tycks ha trott att hon menade allvar, fast jag förstås vet att matte och jag är oskiljaktiga!

 

 

Inte en natt har vi varit från varandra, sedan jag kom hit för drygt sju år sedan. Det tycker jag säger allt om oss, och även om tonen här hemma är lite rå så är den alltid hjärtlig.

Jag trodde i min enfald att alla hussar och mattar sa så där när vi ”lurvisar” blir för busiga. Men ni verkar vara lite finare i kanten, så jag får nog väga mina ord på guldvåg i fortsättningen

 

Och jag kan berätta att här hemma är det inte bara matte som muttrar om oss. Ni skulle bara veta hur ofta vi bröder hotar att lägga ut henne på Blocket när hon kommer med kam och borste!

Det är nu bara kärleksfullt munväder, fast det känns så just då! Mest för mig, som har har grymt mycket ullig självtovande päls,  medan rödräven Artemis bara ligger och glänser i solen.

 

 

Minsta lillstugan har blivit hans favoritplats nu i vår! Han smyger dit så fort han kommer åt och har där full koll på gården och allt så rör sig både på gräsmattan och i luften ovanför.

Febus däremot är väldigt marknära nu i vårens tid! Han njuter i fulla drag, och har fullt upp att kullerulla sig i gruset, på alla tänkbara och otänkbara ställe runt om i kvarteret.

 

 

Mini-Vinnie stortrivs i solen framför muren ute på allmänningen. Där känner han att han är ute i vida världen, men ändå tryggt nära grinden hem. En livsnjutare som alltid tar allting i sin egen takt!

I dag är det snudd på sommarvarmt, samtidigt som dörren står på glänt och vi har flyttat fram klockan! Det betyder ljusare kvällar och att utetiden blir en timme längre.

Så livet leker och nu har jag inte tid att sitta vid arbetsmaskinen längre. I stället säger jag tack för oss och önskar er alla en riktigt härlig vårvecka!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

20 svar på ”Vårvindar friska på hög höjd”

 1. Va skönt att höra att ordningen är återställd och ni är vänner igen. Ja nu är det skönt väder ute alla lukter och flygfän att jaga. Här har vi det skönt också trots blåsväder. Ja det där med kam och borstar är ett gissel men ändå skönt när det är klart. Ha det så skönt blir ju fint väder imorgon sen lite bakslag några dagar men sen hoppas vi på värmen igen. Nospussar Lisa o Smulan ????????❤❤❤❤?

 2. Allvarligt? Nog förstod väl alla att matte aldrig i världen vill bli av med er och vice versa? Man måste väl få skoja lite? Det där med att borsta magen är inget vidare… Ryggen och under hakan är trevligt men magen tycker jag att dom ska låta bli! Igår var jag tvungen att bli duschad i rumpan, hmpf… Men matte häll i mig och kliade mig i nacken hela tiden så det gick bra.
  Idag skulle jag gå ut med husse men vad hände då? Jo några barn var ute och gungade. Pratade och skrattade förstås och det är läskigt så jag drog in husse igen ?
  Ha en fin vårvecka nu fina kompisar! Tassekramar och puss på alla nosarna från Signe och matte Anna

 3. De som tror att matte menade allvar skulle skämmas. Finns ingen som är mer hängiven sina pälsklingar än hon.När Sessan kör sitt kvällsrally o inte vill sluta bråkar jag muttra att jag ska öppna dörren till uteplatsen så hon får springa ut. Sessan är en innekatt o har så varit från början. Min förra katt Maja sparkade de förmodligen ihjäl. Hon hade 2 riktigt hemska dygn innan hon fick somna bort. Jag också för den delen. Men nu blev det för allvarligt. Förlåt snälla! Menade inget inget illa menat blev upprörd så att det tog i hjärtat att mån kan tro att eran matte menade allvar. Dumma människor!?.
  Bloggen var som vanligt veckans höjdpunkt. Man längtar efter söndagskvällen då man får lägga sig o läsa den. Med önskan om en härlig,solig och varm vecka. Kram till matte o huvudbuff till er. Sessan highfivar! ?❤❤❤❤ ?

 4. Hej Lisa och Smulan!

  Ordningen är återställd, och det har den väl egentligen varit hela tiden. Jag ville bara skoja lite med matte, när jag skvallrade, men hon blev ledsen, och det blev lite fel. Fast det var ju gulligt att ni därute i Österå ville ta hand om oss busebröder i alla väder.
  Nu är det jättehärligt ute, med massor av spännande dofter som stiger upp ur jorden, och blåsvädret verkar ha givit med sig! Njut av solen och våren och en riktigt härligt vecka önskar vi er alla fyra i skogsbrynet!

  Tassekram Triton

 5. Hej Signe och matte Anna!

  Ja, det trodde väl jag med att alla skulle ta det på skoj, och kanske känna igen sig i mattes och mina nattliga meningsutbyten. Men inte heller! Flera tog det på fullaste allvar, började undra vad som hänt med husse och matte och trodde ”kattastrofen” här hemma var ett faktum.
  Tur att ni som känner oss förstod bättre och med glimten i ögat ville ta hand om oss. Kammen och borsten är nödvändigt ont, och det där att bli duschad i rumpan råkar jag ut för med jämna mellanrum. Det är lite pinsamt att vara så lurvig där bak, men så länge matte och jag sköter det utan insyn går det för sig och känns skönt efteråt!
  Tänk att barnen skulle vara ute och leka just när du skulle ut på vårpromenad. Jag bryr mig inte, men småbröderna gör precis som du om det är för livat ute på allmänningen. Ni får göra et nytt försök, och en riktigt fin vårvecka önskar vi er!

  Tassekram Triton

 6. Hej matte Ritva och Sessan!

  Härligt Ritva och så skönt att höra att även du och Sessan har era meningsutbyten om kvällarna. Det är ju en sak att säga saker, och en helt annan att göra dem!
  Så fruktansvärt det du berättar om din förra katt. Tänk att små oskyldiga djur ska behöva utsättas för sådana mänskliga grymheter.
  Förstår att du inte vågar släppa ut Sessan efter det. Men ni kan ha det hur mysigt som helst tillsammans ändå!
  Blir så glad att höra att bloggen gör dig glad! Hoppas du sovit gott efter att ha läst och begrundat, och en riktigt solig vårvecka önskar vi dig och Sessan!

  Tassekram Triton

 7. Samma härliga väder här i Ulvshyttan också. Molly är nog den som är gladast och njuter mest då altandörren kan stå öppen. Lillskruttisen är ju inte helt bekväm med stängda dörrar. Och det kan tära på mitt tålamod ibland. Speciellt när det är spring in och ut precis hela tiden.
  Då har vi samma tongångar här hemma också som inte betyder något.
  Känns skönt att inte vara ensam om att skoja.
  Ibland tror jag Findus och Molly korta stunder vill byta ut sin matte 🙂
  Men i hjärtat så hör vi ihop. Vi kommer alltid att tillhöra varandra.
  Kramar och nospussar från oss

 8. Nä men nog begriper väl kommentatörerna att matten bara skojsar om att hon ska sälja er, jag är allt billig jag med ibland när matten tröttnar på mig. Peciellt när jag blir så där oxtokigt busig så det inte finns någon stoppknapp, då när jag är som värst, river matten som den värsta kissekatt, då är jag riktigt billig. För se mina klor hjälps det inte hur mycket de klipps, jag blir inte nöjder ändå, så jag biter på dem och då blir de som sylar. Sist då hade matten såna där klistriga lappar på mer än halva armen och då må ni tro att jag var billig, så nu är det nog bäst att jag skärper till mig så jag inte hamnar på blocket, hihi.

  Här börjar också våren komma fram för nu har jag sålt pälsen, kortklippt och det är så sköööönt. Fast som vanligt fick jag dåligt betalt, bara lite ynka godisar och frågar du mig, så var det på tok för lite. Jag har i alla fall börjat vara på altanen, hur musigt som helst, pippisarna kvittrar och det är ett sagolikt väsen, då är det vår säger matten för nu är fåglarna riktigt stolliga.

  Ni får ha det så musigt nere i stora staden och hälsa till tvåbeningarna från mig och matten.

  Russelpussar i mängd.

 9. Hej hela gänget i Ulvshyttan!

  Ytterdörren på glänt är lycka för oss alla här hemma också. Vet inte varför, men vi kan till och med gå in och lägga oss bara dörren ut får stå öppen! Den känslan av frihet går inte att beskriva i ord utan måste upplevas!
  Gott att höra att du matte Anja också sjunger samma melodi som matte! Och det utan att det betyder något annat än att det måste ut, för att ni ska orka fortsätta släppa ut och in i all oändlighet!
  Ha de nu så gott i vårsolen, som äntligen värmer så skönt. Det är bästa medicinen för både kropp och själ, för både människor och djur!

  Tassekram Triton

 10. Tack snälla matte o Triton. ??

  Hur är det? Har Kotte synts till än?

 11. Oj kan förstå att det inte är så poppis att bli borstad och kammad,speciellt om man har mycket hår.Men det brukar vara skönt efteråt. Vilka härliga vårbilder på er.Ni får njuta och ha det skönt!! Det här är sista Amerikattbrevet på ett tag nu. Nu ska jag hem och njuta av den svenska våren och sommaren.Kram på er alla!!

 12. Hej Felix!

  Har väl aldrig tvivlat på att du och matte förstod att jag ville skoja lite med matte när berättade om hur hon muttrade när jag spelade element för att komma ut för tredje gången samma natt. Men det kom flera tokiga mejl från ännu tokigare människor, som tog det på fullt allvar och såg sin chans att göra ett klipp!!!
  Skönt att höra att det låter likadant hos er och att matten vågar erkänna det. Kan tro att du är lika jobbig som jag, när du blir oxtokig och inte har någon stoppknapp! Och river du sedan med sylvassa klor, så kan ju matten bara inte tiga och lida. Så för allt i världen skärp dig så du slipper blocket, så ska jag försöka göra det jag med.
  Här ligger vinterpälsarna gömda i vår gamla handgjorda svepask och börjar så smått delas ut åt pippisarna. Betalningen är densamma som din, men matte säger att vi får se det som att vi gör en god gärning. Så det får väl gå för det då!
  Härligt att höra att våren nått ända upp till dig med fågelkvitter så det riktigt sjunger i huvudet ute på gården. Ha det så gott där uppe ni med, så hörs vi snart igen.

  Tassekram Triton

 13. Hej igen Ritva!

  Jo, nu har våren kommit och gräsmattorna ligger gröna! Så vi börjar så smått hoppas, även om vi brukar få vänta en bra bit in i april på vår efterlängtade ”Kotte”
  Hoppas innerligt att han och kompisarna kommer även i vår som alla år förut. Hjälp oss hålla tassar och tummar för det!

  Tassekram Triton

 14. Hej på dig Triton!

  Vi trodde då inte alls att matte skulle kunna tänka sig att ”realisera” er, och förresten: Vem skulle ha råd att köpa fyra så stora guldklimpar? Lika lite trodde vi på att du, Triton, skulle vilja lägga ut matte på Blocket.

  Ja, nu blåser det minsann friska vårvindar; småfåglarna håller sig fast i tallkvistarna så mycket de orkar. Dessutom har vårfåglarna nu blåst hit, åtminstone vissa av dem, för i helgen kom de första bofinkarna hit upp.
  Beträffande blåmesen vi skrev om förut, som hade råkat ut för något, så har dunen växt ut igen, men vi har inte kunnat se om hans högra öga är skadat eller inte.

  Hälsningar och kramar till er alla från oss i Kalser!

 15. Hejsan!

  Jag vill bara få säga att den där ” russelpussaren ” där uppe i fjällen måste vara en riktig charmis. Jag tycker att han skulle ha en blogg han också. Tror nog att du Triton också tycker detsamma. Han har ju också mycket att berätta.

  Nu ”swishar” jag en puss till Felix!

 16. Hej go´vänner i Kalser!

  Låter betryggande att jag kan fortsätta skoja lite, fast nog ligger matte risigt till när hon luggar mig i pälsen. Men jag nöjer mig med att smälla till henne med tassen så det dånar om det. Då vet hon vad klockan är slagen och ger upp tills jag är på bättre humör.
  Nu är jag inte långsint utan det behövs bara att hon hämtar lite godis, som jag får sitta fint och ta direkt ur munnen på henne, så blir jag from som ett lamm igen.
  Här blev det tillfälligt vinter på nytt, men nu börjar det äntligen våras, och till veckan blir det trädgårdsdags på allva!
  Gott att höra att blåmesen fått nya fjädrar! Det är det vi hoppas på med Trashanken också! Eftersom det tycks gå bra för ”lilla blå” verkar det som om ögat klarat sig!
  Ha det nu så gott tills vi hörs igen! Alla här hemma hälsar till er där uppe!

  Tassekram Triton

 17. Hej igen Gudrun!

  Jo, den där russelpussaren, som är min vän, är en härlig krabat minsann! Visst borde han ha en egen blogg, så vi finge höra lite mer om alla hans bravader.
  Hoppas han och matten läser det här, annars ska jag väl hälsa dem på något annat sätt.

  Tassekram Triton

 18. Hej Vivianne!

  Våren kom av sig, som du kanske sett, om du redan kommit hem från sommaren i Amerikatt! Men nu är värmen på gång igen, och vi hälsar dig förstår välkommen hem och hoppas du skriver då och då fast du är hemma vid!
  Ha det riktigt bra tills vi hörs igen, och innerligt tack för att spännande berättelser från Amerikatt!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *