Halkan nära stoppa bloggen

Se upp för halkan! Den är förrädisk nu och höll på att både kosta mig bloggen och matte handleden. Allt efter att hon i fredags tagit sig en flygtur ute på allmänningen.

Natten efter var grym och vi fick knappast en blund i ögonen. Handen och leden svullnade rejält, och matte låg med hopknutna plastpåsar med isbitar för att kyla sig och lindra smärtan.

 

 

Då trodde vi aldrig att vi skulle klara av arbetsmaskinen den här helgen. Men matte är tålig, och inget verkade vara av utan handleden bara rejält stukad! Så här sitter vi i dag vid betydligt bättre mod.

Tur i oturen var att matte hunnit ta lite färska bilder innan hon flög i backen. Och orsaken till det  var att hon letade efter en liten duvunge, som inte kan flyga, och som hon matar i smyg ute där.

 

 

När matte tog flygturen satt jag hemma och väntade på en vårpromenad i eftermiddagssolen. Den frös förstås inne, och efter det har vi mest fått ta hand om matte hemma på gården.

Hon är motståndare till piller i vanliga fall, men den här gången har hon fått lov att ta små vita tre gånger om dagen för att stå ut. Och det är tack var pillren, som jag har bilder i bloggen i dag!

 

Tack och lov har vi haft härligt väder, med strålande sol både i fredags och i går. Så vi har kunnat njuta ute på gården utan några vidare utsvävningar i vida världen.

Glädjande är också att vår Lill-Kaj, som fått smeknamnet ”Trashanken” blir bättre och bättre. Nu har också överdelen av benen, som var illröda och verkade skinnflådda, läkt och börjar se friska ut.

 

 

Fjäderdräkten på bröstet är förstås fortfarande ett ledsam att se. Men då vi går mot ljusare tider, ska allt förhoppningsvis ordna sig till det bästa för den lille vännen.

Han är så go på morgonen, då han sitter på avstånd och kollar när matte stiger upp ur sängen. Då kommer han i full fart till farstukvisttaket, för att få några av våra knaprisar genom fönstret.

Det värmer allas våra hjärtan att det ser ut att gå bra för ”Trashanken”, och en annan glädjande nyhet är att fyra små ungar kläckts fram hos familjen berguv i Falu gruva!

Låter det spännande kan du följa mamma uv och hennes småttingar live via webbkamera. Gå bara med i facebook-gruppen Berguvskameran i Falu Gruva, så får du info och länkar till webbkameran, bilder, dagbok och aktuella filmsnuttar!

Med det tackar vi för oss i dag, och önskar er en fin marsvecka, då det utlovas både varmt och vackert vårväder. Men med minusgrader på nätterna vill jag än en gång varna för halkan så ni slipper ofrivilla flygturer!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och Mini-Vinnie 

22 svar på ”Halkan nära stoppa bloggen”

 1. Vilken tur att det trots allt gick ganska bra för eran matte. Nu hoppas vi att det onda går över snart. Blir så glad, det värmer i hjärtat, när jag läser om hur fint eran matte hjälper alla som behöver det. Här i Ulvshyttan när vi bara bra. Molly blir så lycklig nu när dörren kan stå öppen en stund på dagarna. Far fram som en vilde, den tokiga lilla charmtrollet. T.o.m Findus kommer av sig och bara tittar på.
  Massor med nospussar och tassekramar från oss

 2. Men kära matte den här tiden är det broddar som gäller katterna klarar sig då dom har inbyggda broddar. Vilka fina bilder på er i vinterkläder börjar väl släppa till veckan när vi får det varmt och skönt. Här halkar vi också omkring att ta sig upp till vägen för att hämta tidning o post är ett äventyr tur husse har bra dubbar på skorna. Annars är det bra här husse och Smulan är ut varje kväll och matar 8 st rådjur och fyller på fågelautomaten och lägger nötter till 4 st ekorrar som Smulan håller koll på från altanen. Lisa mest inne har blivit en riktig tjurig kisse håller oss vakna genom att trava runt i sängen . Nospussar Lisa och Smulan ????????

 3. Vilken tur att det ändå gick så pass bra för matte!! Samtidigt är jag inte förvånad över att nåt djur var inblandat. Matte vill hjälpa minsta lilla kryp som behöver hjälp. Välsigne dig underbara människa. Här är det som vanligt. Nästan all snö är borta. Det har blåsigt fruktansvärt kallt i några dar. En underbarvecka önskar jag er. Sessan skickar nospussar till bästebröderna. Underbar blogg och bilder.

 4. Det var väl för väl att matte inte bröt sig på sin luftfärd! Tur att hon har er bröder dom tar hand om sig ❤ Hoppas nu att hon har lika fint läkkött som ”Trashanken” verkar ha! Berguvarna följer vi med stor spänning!
  Allt gott inför nya veckan och ta hand om matte ordentligt nu! Nospussar från Signe och Anna

 5. Skönt att det matte inte bröt handleden eller nåt annat!
  Farligt med halkan ?
  Bra att ni tar hand om henne ????
  Hoppas hon och pippin läker och snart mår bra igen ❤
  Spännande med smått i gruvan.

 6. Hej go´vänner i Ulvshyttan!

  Jo, matte hade tur, och nu hoppas vi på sol och vår så isen försvinner! Det är så spännande för oss alla att få hjälpa henne med alla pippisgöromål!
  Så härligt det låter med dörren, som kan stå öppen en stund mitt på dagen. Vi längtar jättemycket efter det vi med, men vår dörr ligger i skuggan mitt på dagen så vi får vänta lite till.
  Ha det nu så bra i solen, som börjar skina nu efter en natt med plusgrader! Och det lär ska bli riktigt vårväder i veckan! Alla här hemma hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 7. Hej Lisa och Smulan!

  Matte är som hon är och har alltid haft svårt för det där med broddar. Och så glömmer hon så lätt att tänka sig för, när hon har något annat i huvudet! Det är därför hon tvingas ta sina ofrivilliga flygturer då och då.
  Visst är vi fina ute med luft i pälsen, men massor har redan rasat och ligger i tryggt förvar i svepasken för att hängas ut till pippis. Låter som ni bor i paradiset med alla stora och små vila djur som får mat av er husse!
  Ha det nu så gott i veckan hela familjen, och det är nog våren som ställer till det för Lisa på nätterna! Vi har turats om att hålla matte vaken i natt, och husse med förstås. Så de är lagom möra nu på morgonen!

  Tassekram Triton

 8. Hej Ritva!

  Matte hade tur, och det är alltid något litet djur med i bilden när hon är i farten. Gott är väl det om hon bara håller sig på benen! Nu gick alla våra helgpromenader upp i rök efter att hon dunkat handen i backen.
  Det får vi förstås stå ut med för i dag är det vårväder ute och har varit plussisar hela natten. Matte vet för hon var ut med mig halv tre i natt! Så en underbar vecka önskar vi alla här hemma er tillbaka! Och en nospuss till Sessan förstås!

  Tassekram Triton

 9. Hej Signe och matte Anna!

  Matte hade jättetur för det kunde gått betydligt mer illa. Och helgen har vi räddat genom att turas om att ta hand om henne hela tiden! Fint läkkött har hon också och är inte den som ger upp i första taget.´
  ”Trashanken” har redan varit här och fått sitt morgonmål tillsamman med Kaj-Kaj! Så veckan har börjat bra och vi önskar er en fin vårlig fortsättning!

  Tassekram Triton

 10. Hej Alyza!

  Halkan är jättefarlig och grymt förrädisk just nu. Så vi får vara glada att vi har matte på benen! Och jag lovar att vi inte lämnar henne många minuter. Nu ska vi gå ut tillsammans och fika på pallen i solen!
  Ha det så bra och var rädda om er allesammans. Vi följer med spänning de små uvarna i gruvan!

  Tassekram Triton

 11. Mattar ska inte flyga, de har ingen utrustning på kroppen för såna aktiviteter, det blir för hussen din att åka upp till Biltema och köpa broddar till din matte, såna där man trär på skorna eller stövlarna, ja du vet det där som tvåbeningarna har utanpå sina strumpor. För om matten ska slippa några fler flygturer så är det nog bäst att ha såna på fossingarna, för vi har ju redan broddar, du har dina inbyggda och jag har mina utanför, fast gudarna ska veta att det kan bli hiskeligt halt ändå, har fler än en gång stått på nosen.

  Här har det varit livat i helgen, så jätteskojsigt med flera knän man kan krypa upp i och huskydamen började lukta så gott, så jag blev alldeles vimsig, mer än vanligt fast matten säger att det går inte, undrar vad hon menade med det…. I alla fall så har de åkt hemåt igen och friden i min hjärna börjar återställa sig om det inte varit för Lillhussen som tog bilen och drog iväg i morse, utan mig jag höll på att gå upp i limningen. Matten sa i alla fall åt mig att vara tyst, hon gillar inte mitt ylande för jag går visst upp i falsett, har jag hört, hihi.

  Ni får ha det så braigt med mattens handled, det ska ju hjälpa med rävskinn på ömmande kroppsdelar så då måste katter i livs levande format vara alldeles ypperliga. Det är bara ni lägger era yviga svansar över mattens handled så ska ni se att hon blir frisker i ett nafs.

  Russelpussar i mängd, pussa på matten lite extra och matten hälsar ett krya på dig till din matte.

 12. Skönt det inte gick värre. Halkan kan verkligen vara förrädisk. Solig nospuss till er alla.

 13. Men kära nån har matte varit ute och flugit ja du Triton det är tur ni har fyra ben.Det har ju varit så man törs inte gå ut ena dagen vatten pölar och andra isfläckar. Trösta nu matte och hoppas det går över men hon kan ha fått en spricka i handleden. Kram på er

 14. Hej Triton! Vilken otur matte hade som halkade så illa. Hon kunde ju ha brutit armen. Jag förstår att hon måste haft jätteont. Du måste säga till henne att skaffa broddar (dom är en billig försäkring) så ni kan gå ut utan att stå på öronen. Ni missar har ju era klor att ta till men det har ju inte matte. Skönt att höra att lille ”Trashanken” har blivit bättre. Har ni tur så kanske han blir så tam så matte får kolla lite närmare på hans bröst och kanske t o m kan få göra rent från det där klibbiga. Vad skönt att värmen äntligen har kommit men hualigen vad det blåser mellan varven. Ni får ha en fortsatt fin vecka och ta hand om matte ordentligt nu.
  Tassekramar till dig och dina bröder och matte och husse förstås

  Tusse, Leo och matte Lotta

 15. Oj jisses! Vilken tur det gick bra!! Flygturer är nog bara för fåglar. Tur att trashanken verkar vara på bättringsvägen.Här har vi ingen trashank men däremot gröna papegojor som riktigt skriker och för ett herrans liv när dom kommer flygandes.Annars är det sej likt här i Amerikatt. Ni skulle nog trivas att sitta på kanten och kolla på alla fiskar som kommer och simmar,stora som små. Men värmen skulle nog var ett bekymmer för er. Nu får ni tar det lugnt med flygturer och klättra inte för högt upp i träden. Många kramar till er alla i vårsolen.

 16. Hej på er allihop!

  Tur att det gick så pass bra som det gick för matte, så hon inte bröt någonting. Du Triton får se efter henne nu och försöka se till så hon inte råkar ut för fler flygturer. Vi i Kalser hoppas att hon kryar på sig snart.

  Så bra att ”Trashanken” verkar ha blivit bättre! Han verkar i alla fall vara matfrisk.
  Här håller det just nu till en blåmes som verkar ha råkat ut för något. Dunen på den högra sidan av ansiktet är borta, och närmast runt omkring är det mörkt av levrat blod. Vi vet inte om ögat är skadat. Den verkar inte skadad annars, och är både matfrisk och så pass morsk att den kan köra iväg andra mesar.

  Den där uven på fotot ser farlig ut. Hoppas att ni är försiktiga ute på gården, för nu lär väl uvmamman och uvpappan vara ute och leta mat till sina fyra hungriga ungar.

  Hälsningar och kramar till er allihop från oss i Kalser!

 17. Hej Felix!

  Tur i oturen att jag missat att jag fått så många härliga kommentarer till min blogg Hoppas innerligt att det inte bara är mattes handled som lockar, utan att jag också har ett finger med i spelet.
  Här nere är det som en ny värld, och inte en isfläck kvar på allmänningen, där matte flög i luften för en vecka sedan. Jag ska väl inte skämta om det, för hon har haft väldans ont i hela kroppen hela veckan! Men i dag har vi i alla fall varit ute på vårpromenad i blåsvädret, och du får tydligen se upp så du inte hamnar på nosen igen!
  Fast du kanske har blivit yr av den där huskydamen, som hållit till i närheten. Börjar hon lukta gott, så förstår jag att du tror att du är störst bäst och vackrast! Nästan tur att hon åkt hem igen, så du blir ditt gamla jag och inte drar iväg ut på tokigheter! Du som inte varit till veterinären för att bli lugn och snäll och go.
  Jodå, vi ska ha det så bra, när vi nu får vara ute och promenera igen,. Det är livet, och absolut nödvändigt för att hålla området fritt från objudna gäster. Ha det så gott själva där uppe i skidmetropolen, och var rädda om er i trafiken på vägarna! Vi hörs snart igen, och jag kan lova att Febus verkligen ställt upp som handledsvärmare hela veckan!

  Tassekram Triton

 18. Hej Carina!

  Tack goa rara du, vi är så glada att matte klarade sig så bra som hon gjorde. I dag har vi till och med fått tassa ut med henne på promenad! Det var guld värt efter en hel vecka bara ute på den egna gården.
  Nu är allmänningen isfri och våren på väg! Matte hälsar så gott och vi bröder sänder alla nospussar till Selma!

  Tassekram Triton

 19. Hej Gudrun!

  Visst är det märkligt att matte måste göra en flygtur i halkan varje år. Den här vintern har gått över förväntan, och vi trodde läget var under kontroll! Men så kom hon hem och hade flugit i backen precis innan isen försvann.
  Nu är det i alla fall vårväder och gruset framme på allmänningen. Så det är bara att hoppas att det fortsätter gå åt rätt håll! Och jag kan lova att vi tröstat henne. Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 20. Hej Lotta!

  Visst var det otur att matte flög i luften, men hon är så aningslös när det ränner något i huvudet på henne. Och nu var det duvungen, som behövde hjälp! Tack och lov försvann isen strax efter att matte gjort sin årliga vurpa, så nu är det grus och vår på allmänningen!
  Det går framåt för båda fåglarna, och vi själva börjar få vårkänslor så det förslår. Ha detså gott och njut i solen tills vi hörs i morgon!

  Tassekram Triton

 21. Hej Vivianne!

  Veckan blev alldeles förryckt efter mattes flygtur, och här har inte hänt så mycket. Några gröna papegojor skulle säkert sätta färg på tillvaron i väntan på att matte blir riktigt bra i sin handled. Ja, förresten fick hon ont i hela kroppen efter vurpan, som nog var värre än hon ville erkänna!
  Nu är det i alla fall barmark och vårkänslorna börjar svalla.! Vi skulle säkert trivas i Amerikatt, då vår päls är så bra att den skyddar mot både värme och kyla. Matte och bröderna sänder massor med kramar till dig!

  Tassekram Triton

 22. Hej go´vänner i Kalser!

  Bästa Gudrun och grabbarna där uppe. Det är inte lätt att hålla koll på matte, som hon virrar omkring när hon känner att någon liten stackare behöver hjälp. Inte ens husse får stopp på henne när hon blir så där gråtmild och känner med hjärtat att hon bara måste hjälpa till!
  Bra har det också gått hittills för båda pippisarna, så vi gläds år det och hoppas matte snart blir bra i handleden igen. Din lilla pippis har säkert varit i slagsmål, och se till att fjäska lite extra för den så går det säkert bra. Det lurar tyvärr faror överallt!!! Vi håller alla tassar och tummar för din minsting!
  Vi lovar vara försiktiga på gården och akta oss för uven! Så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *