Trädkramare både högt och lågt

Trädkramare är vi allesammans! Jag håller mig förstås helst på marken, där stammen känns som en pålitlig kompis att luta sig mot, gömma sig bakom och trygga sig till.

 

Annat är det med Mini-Vinnie, som siktar högt och tycks  vara på väg att bli en kopia av Febus. I paradisträdet prövade han häromdagen med bravur hur högt vingarna bär.

 

Nöjd och belåten passade han sedan på att testa vårens första ”grönbete” under trädet. Inte för att det var något färskt gräs, men de torra stråna verkade falla den honom i smaken.

 

Vårkänslorna smittade förstås av sig på broder Artemis, som höll på att slå knut på sig själv innan det blev hans tur att testa paradisträdet! Rakt upp bar det så högt han tordes första gången i år!

 

Den ende av bröderna som i veckan nöjde sig med att ”toppa” lillträdet var till allas förvåning Febus. Han hade fullt upp med att godkänna pälstussarna som matte satt ut åt pippis!

 

 

Kanske kände han att det var snöväder på gång precis som vår Lill-Kaj, som kräver massor med mat för att hålla värmen! Han tycks må rätt bra nu, men vad han varit med om är fortfarande en gåta.

 

Vasaloppssöndagen till trots blev jag ensam på pallplatsen då bröderna blåste in. Men jag håller på traditionen, och vägrade fega ur, fast både jag och filten var nära att flyga all världens väg!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

14 svar på ”Trädkramare både högt och lågt”

 1. Hej myskillarna vad skönt det ser ut, dags för mer uteliv och klättring för att kolla in omgivningarna. Hos oss har matte svikit oss några dagar vi saknar hennes markservicen är inte lika bra när hon är borta som tur är kommer hon hem imorgon. Nospussar Lisa o Smulan ❤❤❤❤????????

 2. Så mycket mys, själv har jag inte längtat ut idag… Snöstorm i Boxholm, vi som trodde på våren nu.
  Nospussar till alla och envar av er från Signe och Anna

 3. Oj vilka fina foton på er!! Nästan så jag kryper in i datorn bara för att krama er.Vad bra att Lill-Kaj mår bra,stackars liten. Det är inte bara hos er det blåser ,även hos oss är det blåsigt idag.Så i dag har vi haft innedag.Ni får ah en fin vecka allihopa.Hälsningar från Amerikatt

 4. Men Febus då!!! Precis som du skrev var det pälstussarnamnet han ville kolla om se att de var bra. Här har det också blåst så det heter duga. Och kallt. Så in i Nordens kallt. Går genom märg o ben. Usch!! Nu vill jag ha varmt o vår!! En skön vecka tillönskas er alla. Sessan tasshighfivar som bara den. Jag skickar luftfuktare. Kram till matte. Bilderna 100p.

 5. Hej Signe och matte Anna!

  Mysigt och omväxlande så det förslår! Vi trodde våren var på väg, men här vräkte snön ner i lördags, och i går höll vi på att blåsa bort. I morse var det nästan 10 grader kallt, men nu skiner solen och det är det är plötsligt 10 grader varmt på farstukvisten. Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 6. Hej Lisa och Smulan!

  Så härligt att höra att matte kommer hem idag. Då kan jag nästan lova att hon har med sig en massa godsaker! För hon har säkert längtat lika mycket efter er som ni efter henne.
  Vi hade det jätteskönt i vårvädret förra veckan men nu är det full vinter igen! Tröstpussar till en båda från oss alla i väntan på matte!

  Tasekram Triton

 7. Hej Vivianne!

  Hoppas att det gick bra för dig att komma in i arbetsmaskinen. Om du fortfarande sitter där så kommer massor av kramar tillbaka till dig från oss bröder!
  Det gör så ont att se Lill-Kaj, och inte kunna fånga in och tvätta honom. Men han är en tapper liten fågel, och som alla, med något problem, väldigt vaksam!
  Soligt, men kallt och blåsigt här i dag med! Så nu ligger vi inne och myser efter morgonrundan ute i trädgården!

  Tassekram Triton

 8. Hej Ritva!

  I dag är det inte mycket av pälstussarna kvar i lillträdet. Hoppas pippis har tagit dem och att de inte bara blåst bort! För det fortsätter blåsa kallt som bara den, och nu börjar solen ledsamt nog gå i moln.
  Typiskt nu när det skulle vara varmt och soligt och låta dropp, dropp, dropp så där härligt från taket! En fin vecka, blåsten och kylan till trots, önskar vi er och sänder förstås high five tillbaka till Sessan!

  Tassekram Triton

 9. Hej Alyza!

  Träden är underbara vänner, och de har så mycket att berätta! Framför allt ner vid marken, men bjuder så mycket mer svajande spänning uppe i kronan! En riktigt fin vecka önskar vi dig och hela din flock!

  Tassekram Triton

 10. Ser att det inte är bara vi som har det här rackarns blåsvädret, på vermometern ser det riktigt varmt ute men när man kommer ut i griskylan, inser man att det är mycket skönare inne. Isbitar i vinden är det också med den sk snö som har behagat falla under morgonen, jag gillar inte blåsvädret, annars är jag härdad och står ut med det mesta.

  Ni får ha det skönt i trädtopparna men klättra nu inte så högt att ni blåser bort, då är det bättre att ha alla fyra tassarna på fast mark, för någon flygtur är ni nog inte intresserade av. Det får ni överlåta till pippisarna, det gör i alla fall jag men så är jag ju ingen trädklättrare heller, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 11. Hej Felix!

  Hugaligen vad det blåser i solskenet. Är säkert dina isvindar från i går som drabbar oss här nere i dag! Och det är inga vindar att leka med minsann!
  Riktigt lurendrejeriväder är det också och ser jättevarmt ut på termometern. Så jag har legat på filten på farstukvisten en hel timme!!! Men när solen drog vidare måste jag smyga in till arbetsmaskinen och hittade då den här hälsningen som blåst ner från dig. Det tackar vi för och håller oss nog mest inne i stugvärmen resten av dagen! Blåsväder är liksom inte vår melodi heller.
  Ha det så gott, och gosa därhemma med matten din, är det bästa råd jag ka ge. Just nu sitter vi tillsammans, matte och jag, vid arbetsmaskinen!

  Tassekram Triton

 12. Hej Triton! Nu får det vara nog med snö och isande vindar. Nu vill vi ha vår eller hur? När solen är framme och det är vindstilla är det ju jätteskönt. Här hemma vägrar missarna att gå ut några längre stunder. Det är mycket skönare att ligga i mattes och husses sängar och sova. Just nu sitter Leo och pratar med lillpippis utanför fönstret. Nej nu inväntar vi våren så vi kan vara ute lite mer.
  Nospussar till dig och dina småbröder från
  Tusse, Leo och matte Lotta

 13. Hej Lotta!

  Håller så mycket med dig och de senaste dagarna har det ju varit riktigt härligt i solen. Nu är det bara att hoppas det fortsätter, så Leo kan sitta ute och prata med lillpippis.
  Och det ser äntligen ut som om det är vårväder på gång i långtidsprognosen. Även om det från början utlovades sol idag men… Bara att hålla tassar och tummar!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *