Artemis råmar – då är det vår!

Nu go´vänner råmar Artemis, och då är det vår. Har aldrig slagit fel förr och lär knappast göra det i år heller! Han började mjuka upp lite redan i mitten av veckan, för att i går flyga runt och låta som en yster kalv på grönbete.

 

Minsta lilla flygfä i luften fick honom att vilja fånga det, och han gav Mini-Vinnie en utförlig lektion mellan varven på bänken. Jaktlusten hade väckts ur sin vinterslummer av solen om sken från en klarblå himmel.

 

Där satt bröderna sedan en lång stund, medan Artemis fortsatte tassa till allt som flög förbi. Mini-Vinnie följde honom med blicken, men verkade mest förundrad efter den råmande uppvisningen strax innan.

 

 

Även jag njöt i fulla drag i solen, trots att jag förstås måste håll koll på min stollige broder Artemis. Han är normalt försiktig av sig men den säkraste väderspåman vi har! Och när han släpper loss sitt sibbe-råm, då vet vi att det är vår.

 

Medan Artemis rusade runt och råmade, passade Febus på att bädda in sig i filten för att få lite skydd. Men det blev bara lugnet före stormen, då Artemis snart knuffade ner honom och fick honom på stridshumör.

 

Snart var buset i full gång, och vi andra bjöds på ny spännande underhållning. Febus tog sats mot Artemis på bänken och försökte slita ner honom. Det var nu inte så lätt som han trott och de blev stående ett bra tag.

 

Tills Febus fick ner Artemis, och de rök ihop så tussarna yrde runt om kring dem. Allt medan Mini-Vinnie fortfarande låg kvar på bänken och följde sina stolliga bröder med blicken. Lika förvånad som jag över deras uppträdande.

 

Medan Artemis sedan fortsatte sin råmande framfart, för att ropa ut att vi fått vår, slog jag mig till ro på den tomma bänken. Där kom jag att tänka på att påminna alla er, som läser min blogg och kommenterar, att göra det här och inte bara på facebook! Det betyder jättemycket för mig! 

 

Med det tackar vi för oss för i dag och önskar er alla fortsatt soliga vårdagar med dagsmeja och fågelkvitter. Och passa på att njuta och ta till vara varje liten strimma av sol, som är guld värd den här tiden på året!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och Mini-Vinnie

23 svar på ”Artemis råmar – då är det vår!”

 1. Hej, på er vårälskare, här har det varit varmt men solen har lyst sisådär idag, varit framme och lyst så där härligt och när jag kommit ut har den rackar’n smugit in i något luddigt på himlavalvet. Jag blir så där busig som Artemis men jag råmar inte än i alla fall, men matten muttrar om att jag slår dövörat till, vad hon nu menar med det. I alla fall så fick jag mig ett riktigt ovett av matten i morse, ja jag förtjänade det säkert för jag var helt omöjlig när vi var ute matten och jag. Jag glömde totalt bort hur man går, så jag gick på bakbenen medan jag drog som en galning, vet helt enkelt inte vad som flög i mig. Matten blev så sur så godisbiten som jag brukar få varje morgon frös inne och jag blev utan, får allt lov att lyssna mer på matten en annan dag.

  Ni ser i alla fall ut att ha riktigt lajbans med bus av högsta klass, nästan så jag blir lite avundsjuk på er då ni är flera och jag är bara själver, nu åker sista hundtjejen hem till Blekinge och jag blir ännu mer ensam, inte för att hon vill leka men det är trevligt med en till hund här uppe. Hon skulle i alla fall komma tillbaka till nästa helg så hon blir inte borta så länge, sen kommer hon huskyn tillbaks också tror jag tyckte matten sa nåt om det, får se om vi kan umgås då, hihi.

  Nu ska jag luta mig tillbaka och smälta den goda maten jag fått, hundkulor med topping av kycklingfilé det är riktigt smarrigt, igår fick jag fläskstek på kulorna, så det går ingen nöd på mig. Ni ska inte oroa er över att jag äter vanlig mat, för matten glömde att salta filéerna idag, fast tvåbeningarna åt någon stark sås till som jag inte ens fick lukta på, hihi.

  Må så gott nere i stora staden och njut nu av solen för den lär försvinna i alla fall om vädergubbarna får som de vill, hihi.

  Russelpussar i mängd, hälsa tvåbeningarna från mig och matten.

 2. Vilken tossig brorsa ni har, tänk vad lite sol kan ställa till med men härligt är det, både varmare och ljusare. Här är vi ute på jakt också till och med Lisa har piggnat i har varit en riktig trulig katt och travat runt i sängen på nätterna och hålltider matte och husse vakna medan Smulan sover som en stock och trivs med livet. Ha en skön vecka nospussar till alla från oss på landet.
  ????Lisa och Smulan ????

 3. Hej Triton!
  Många härliga bilder på er bröder. Jag hoppas verkligen att Artemis har rätt och att det blir vår nu. Här är det isigt och jättehalt så våren är jättevälkommen!

  Hälsningar från Sissi och Sotis med matte

 4. Hoppas detta är rätt ställe att kommentera. Har skrivit här ibland men kommentarerna kommer aldrig med. Åh vad jag skulle vilja höra Artemis vårvrål. Matte har som vanligt tagit helt underbara bilder. Nu känder man att det är söndag. Tack för denna veckas blogg Triton.????

 5. Va mysigt ni hade det ute i trädgården med både underhållning och lagom väderlek. Här hemma leks det mer och det brukar ialla fall vara tecken på ljusare tider!

 6. Vad säger man? Önskar såååå att vi skulle få höra Artemis vår-sibbe-råm!!!
  Annars är det ju helt ljuvliga bilder på er allra vackraste missepojkarna ????
  Nospuss och hopp om en solig vecka från Signe och Anna

 7. Hej Triton!
  Härligt att läsa att Artemis har hälsat våren välkommen. Det har verkligen varit skönt i helgen och alla plusgrader på termometern välkomnas med stora famnen. Vädertanten på tv så ett det skulle bli lite kallare och snö till veckan men det går nog snart över. Februari är ju en lite lurig månad på det viset. Du får hälsa Artemis att vi får hålla ut. Värmen kommer tillbaks.
  Tassekramar till dig och bröderna från Tusse, Leo och matte Lotta

 8. Hej Felix!

  Låter som om våren och vårkänslorna nått dig med. För det där att gå på bakbenen låter som om du också fått glädjefnatt! Fast mattens reaktion tyder på något annat. Så du får väl fjäska in dig ordentligt i dag.
  Ledsamt att ”hundkompisarna” drar neröver, men det är ju bara för en vecka. Och nästa gång kan du ju visa upp dig på bakbenen, så blir du lika stor huskyn. Tills dess ta det lugnt och njut av alla godsaker matten serverar! Hälsar alla runt dig så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 9. Hej Lisa och Smulan!

  Ja, här lever vi livets glada dagar, och i morse var jag ute och höll koll på gården från halv tre till fyra! Kvalitetstid kallar jag det, då det regnade så fint och var flera plusgrader.
  Så glad jag blir att höra att Lisa piggnat till i vårsolen. Jag kan lova att det är samma visa på nätterna här. Full fart på hela brödraskaran! När jag väl kommit in, och matte kröp ner under täcket, började Artemis jaga hennes tår som han aldrig gjort förr!
  Smulan verkar tycka att hon kommit till paradiset och har blivit så jättefin! En härlig vårvecka vecka önskar vi er alla fyra!

  Tassekram Triton

 10. Hej Sissi och Sotis!

  Tack goa rara ni! Den här gången hade matte inga problem att plåta, då vi bjöd på oss själva hela helgen hela brödraskaran! Till och med jag hr blivit som en ny katt och ”vinterdeppen” är ett minne blott. Tänk ändå vad solen och ljuset kan göra med oss, fast vi egentligen är nattdjur. Förklara det den som kan!
  Halt och isigt är det fläckvis här med, och ute på gräsmattan förstås, men får plusgraderna bara fortsätta blir det snart barmark på riktigt. Så ha det gott och lita på att våren verkligen är på väg!

  Tassekram Triton

 11. Hej Ritva!

  Tack goa rara, du har kommit rätt! Så glad jag blir att se dig här inne i bloggen. Och du ska veta att det är många som tycker det är krångligt att komma rätt. Vi får försöka öva tillsammans, för det betyder så mycket för bröderna och mig.
  Önskar jag kunde vidarebefordra Artemis råmande på något sätt, men han råmar verkligen snabbt och kort, samtidigt som han nästan flyger i luften. Han är den enda av oss som kan det där, även om jag hört Mini-Vinnie försöka lite.
  Ha det nu så gott tills vi hörs här igen, och hälsa Sessan så gott!

  Tassekram Triton

 12. Hej Mari!

  Så glad jag blir att se dig inne här hos mig! Jo, det ska villigt erkännas att den här helgen var det bästa hittills i år! Till och med en gamma farbror som jag känner att det spritter i benen. Så nu fortsätter vi både här och hemma där att leka våren till mötes! Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 13. Hej Carina!

  Tack själv rara Carina, och välkommen in till oss här i bloggen! Efter en underbar helg är det bara att hoppas våren fortsätter i samma takt. Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 14. Hej Signe och matte Anna!

  Önskar så jag kunde sända över Artemis råmande, men det låter som om han är så glad att han nästan flyger i luften. Och det jag bäst kan likna lätet vid en är glad råmande kalv! Fast lite ljusare och snabbare, men inte alls som en katt! Hoppas kunna spela in det någon gång, men det kommer inifrån och går inte att få på beställning.
  Bilderna talar sitt tydliga språk om helgen som gått, och nospussar tillbaka till er!

  Tassekram Triton

 15. Hej Tusse, Leo och matte Lotta!

  Visst är det väl för härligt att Artemis börjat råma igen! Jag litar faktiskt mycket mer på honom än på väderfolket i apparaten. Så jag tror vi kan känna oss lugna även om det skulle dimpa ner lite vitt i mitten av veckan.
  Blir säkert bara snabbt kommet och lika snabbt förgånget! Vet att februari är en lurig månad, men jag litar på Artemis. Lovar hälsa honom från dig, och ha det så gott allesammans i Fiskarbo!

  Tassekram Triton

 16. Tack Triton för alla underbara bilder på dig och dina vackra bröder ?
  Spännande om Artemis har rätt angående våren. Jag vill dock ha vinter lite till. Här på västkusten har vi inte haft mycket till vinter, utan vi åker till Dalarna och njuter av gnistrande snö, fina längdspår och härlig utförsåkning. Cesar, Kattis och Macey är inte lika entusiastiska som matte ?
  Tassekramar till dig Triton, dina fina bröder och er matte Pia❤Från matte och hennes högt älskade kissar

 17. God kväll Barbro och alla kissarna!

  Så glad jag blir att ni hittat hit till oss, då det är så värdefullt för mig att ha era hälsningar samlade här. Artemis brukar ha rätt om våren, och han råmar bara då han blir så där riktigt upphiad i solskenet. Och det blev han verkligen i helgen!
  Förstår att du vill ha lite mer vinter, och det är nog inga problem lite längre upp i vårt avlånga län. Lite snö har det faktiskt varslats om även här nere, även om solen värmer och våren är på väg! Kalla nätter och varma soliga dagar verkar vara att vänta framöver.
  Förstår också att Cesar, Kattis och Macey inte är lika entusiastiska som du, men det blir säkert bra för oss alla. Förresten var i Dalarna åker ni skidor. Kanske till och med någon av er har planer på Vasaloppet! Önskar er allt gott när ni kommer uppöver! Kramar till er alla!

  Tassekram Triton och hela brödraskaran

 18. Tack detsamma!

  Jag litar på att Artemis har rätt angående våren!

  Vi har vår husvagn ståendes från oktober till och med april i Tandådalen, Där har vi varit varje vinter sedan 1992, så vi, våra barn och djur (hundar och katter) har tillbringat många dagar där varje vinter i vårt snöparadis,
  I år skall våra två yngsta barn åka öppet spår. Vi har en inomhusanläggning med 1,1 km längdspår i Göteborg. Där är det mellan minus 2 till minus 4 grader kallt året om. Mäktigt!

  Kramar till er alla!

 19. Hej igen!

  Har ni husvagnen så högt uppe i fjällvärlden, kan ni nog åka skidor fram till Valborg, även om vi får vår här nere i residensstaden. Kan förresten berätta att det vräker ner stora vita flingor här just nu, och det har säkert kommit flera centimeter på nolltid!
  Spännande med de två som ska åka Öppet spår. Lovar att vi här hemma håller tassar och tummar för dem och hoppas du talar om hur det går. Häftigt att ni har inomhusspår i Göteborg året om! Ha en fortsatt fin kväll hälsar vi i tv-soffan från ett snöklätt Falun!

  Tassekram Triton

 20. Hej Triton och alla andra gulliga katter! Hoppas jag hittat rätt nu för att prata med er! Sååå fina ni alla är och matte är ju en duktig fotograf, som också förmedlar era känslor till oss. Men Artemis och vi andra blev snuvade på konfekten idag, då vi vaknade upp till ett visserligen vackert men dock vinterlandskap. Och igår sjöng vårfåglarna… Jag tror varken Artemis eller vi vill ha mer vinter nu. För er alla, som gillar vinter, har vintern varit dålig i år och nu är det ju så halt. Och jag har inga bra klor att sätta ner i isen, om jag halkar. Så jag ser verkligen fram mot att isen försvinner. Artemis får försöka råma lite mer och köra bort Kung Bore! Kul att ha hittat till Tritons blogg, så nu ska jag titta in och njuta lite då och då! Kram till alla goa katter och även till matte från Gunilla

 21. Hej matte Gunilla!

  Du har hittat så rätt till oss bröder, och visst kände vi oss vi lite snuvade på vårkonfekten i morse, när vi vaknade till en halv decimeter snö. Men så kom solen med plusgrader och takdropp, och då fick vi vårkänslor igen!
  Fast visst är det halt så det förslår, så du som inte har några klor får verkligen vara rädd om dig. Artemis hälsar och lovar att försöka råma bort Kung Bore efter bästa förmåga.
  Vi är alla så glada att du hittat hit till oss i bloggen. Jag skriver varje söndag, men det brukar bli kväll innan jag är klar! Matte hälsar också så gott, och vad jag förstår är ni vänner sedan många år tillbaka som nu hittat varandra igen! En fin vecka, tills vi hörs igen, önskar vi dig och de dina!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *