Snuvade på konfekten

Vi blev snuvade på konfekten när löftet sveks om en helg med sol och vår! Gårdagen var hyggligt varm men gråare än grå, och i morse sken visserligen solen men då var det 10 grader kallt.

Ändå kände jag hur det började pirra i kroppen när matte och jag tog en promenad. Och snart fick jag bråttom hem till den fortsatt snötäckta gräsmattan på allmänningen.

 

 Helt salig över grässtråna som stack fram runt stammen fick jag nästan knorr på svansen vid min älskade gamla häggmispel. Jag blev så till mig att jag till och med började gnaga i mig av barken.

Mellan varven tassade jag till grässtråna som stack upp och tyckte det såg jättespännande ut där nere på marken. Doften gav en föraning om vår som gjorde mig både lekfull och överlycklig.

 

 

Till slut hade vi en lång mysstund, det gamla trädet och jag! För kärleken vet inga gränser när våren är på väg, och jag måste gnida in min doft med kinden för att tala om att det är bara mitt!

Även om jag svag för träd av alla de slag, så är det något speciellt med just det här. Kärleken oss emellan är livslång för min del, för häggmiseln har stått utanför vår grind så länge jag kan minnas.

 

Lite lika är det också med Artemis, som även han, trots grådis och kyla, fick vårkänslor ute på allmänningen i helgen. Men föremålet för hans kärlek är av något annorlunda slag än mitt träd.

Här är det husses bil, och framför allt däcken på den, som Artemis älskar och inte kan få nog av. Han kan aldrig passera bilen utan att stanna till och nosa, men nu fick däcken världens kärleksförklaring.

 

 Precis som jag gosade Artemis mesta delen av promenaden med husses bil. Jag fattar inte hur det går till, men han gör precis lika med bildens däck som jag gör med mitt gamla älskade träd.

Han börjar med att undersöka däcken och kolla dubbarna! Sedan gnager han av hjärtans lust på sidorna innan han börjar gosa och gnida kinderna mot däcken för att sätta sin doft på dem.

 

 Och märkligast av allt är att det bara är husses bil som han är så där riktigt intresserad av! Resten struntar han blankt i, fast det säkert som oftast står ett dussintal bilar på parkeringen.

Men att vi båda samma helg, kylan till trots, ”drabbades” av vårkänslor, måste väl ändå tyda på att vårvärmen är på väg! Och nu hoppas jag att dagens löften inte sviks, utan att vi får sola i plusgrader i morgon! Ha det så gott tills vi hörs igen!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

6 svar på ”Snuvade på konfekten”

 1. Ja kärleken till trädet kan jag förstå men kärleken till bildäck var ju en smula annorlunda. Fast Artemis har säkert förklaringen inuti sig och några hemligheter må man väl få ha ???? Ha en fin vecka vänner! Puss på nosarna från Signe och Anna

 2. God kväll söta Signe och matte Anna!

  Håller med om att jag också har svårt att förstå broder Artemis kärleksförklaring till bilens däck. Men han är ju så sagolikt mjuk och go, att jag anar att det kan ha att göra med att han vet hur rädd husse är om sin bil och att han vill skydda den! Det är Artemis i ett nötskal, den som i tysthet gör goda saker för alla oss andra andra.
  Men säker är jag inte, och som sagt, små hemligheter gör livet värt att leva! Ha det så bra, och var rädda om varandra!

  Tassekram Triton

 3. Här har varit kallt både i natt och igår natt, men den härliga solen har visat sig i två hela dagar, jag vill inte alls gå in utan bara går runt och snosa. För här har varit en tjej som jag är lite rädd för, hon är så stor och busig så jag blir bara fegis när hon försöker leka med mig, men in kommer hon inte där går gränsen även för en snäll mes som mig. Nej, då må du tro att jag morrade och visade hela garnityren, matten sa att man får ju skämmas som du beter dig. Hoppas att det blir varmare nästa gång som de är här så jag kan hänga med på en promenix, vi måste nog umgås ute innan hon får komma in, hon siberian huskyn.

  Fast det finns en tjej kvar, mindre men mer ilsken, dansk-svensk gårdshund, hon vill inte leka alls fast jag försöker men hon bara vrålar till åt mig och jag förstår ingenting. Den ena vill inte leka, fast den är mer i min storlek och den andra vill bara leka men då blir jag fegis, hihi.

  Matten har haft annat att göra så jag har inte haft tillgång till min ständige sekreterare men jag hoppas att det blir ändring på det, i alla fall så gosar jag vare sig med träd eller bilar, möjligtvis sparkar jag på dem, hihi. Nu väntar jag också på våren men den lär dröja här uppe, men jag är glad så länge det inte är trettio minusar, som de var i förra veckan, för jag måste erkänna att jag klarar mig utan den vermaturen.

  Ni får ha det så mysigt med bildäck och träd, hälsa till de övriga från mig och matten.

  Russelpussar i mängd.

 4. God kväll Felix!

  Så glad jag blir att höra från dig. Speciellt som det är alla hjärtans dag och du är en av mina allra bästa vänner. Hoppas du haft en härlig dag i solen, precis som vi här hemma på gården.
  Men vad är det för spännande hundar, du har omkring dig, som du vägrar släppa in. Nu får du allt tuffa till dig, för vad är en siberian husky-flicka mot dig! Hoppas ni blir jättekompisar frampå vårkanten och kan tassa ut på promenix tillsammans. Håller alla tassar för dig!
  Den där lilla sura saken, får du väl ta med ro, tills hon kommer på bättre tankar. Hälsa matten så gott och hoppas hon hinner med att vara din ständige sekreterare! För det är så spännande att få rapport om allt som händer där uppe i fjällvärlden. Ha det nu så gott allesammans!

  Tassekram Triton

 5. Hej på er i Falun. Nu är det balkonghäng om dagarna är så varmt och skönt där. Ja alla har vi våra kärlekar med ett däck ja funkar nog det också. Så skönt att dagarna blivit längre och varmare. Ha en fin vecka.

  Tassekram Fia, Sture och matte Gudrun

 6. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Så härligt det låter med balkonghäng! Vi behöver verkligen väl både sol och ljus efter den långa mörka vintern. Förstår att ni har det varmt och skönt i solen innanför glaset, som jag kan tänka mig ger riktig vårvärme redan nu.
  I går låg vi ute och solade, men i dag var det för kallt. Ska bli varmare igen till helgen, och då hoppas vi kunna lägga oss ute i trädgården igen! En fortsatt fin vecka önskar vi tillbaka till er!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *