Rysskyla utan vinterkrage

Rysskylan är på väg och vi håller på att tappa pälsen! Kragen min är snart ett minne blott, och Mini-Vinnies har gått samma väg ner i den fina handgjorda svepasken.

Den är rena skattkistan, och redan proppfull, fast Artemis och Febus bara har börjat fälla! Så det blir mycket att hänga ut till pippis i lilla trädet när det är så dags!

 

 

Det står inte på minsann! Redan nu i februari påbörjar de första av våra bevingade vänner, sina högt belägna provbyggen, som till slut blir årets bon med välkardad päls från oss bröder.

Bara det bästa är gott nog, och det får inte finnas mista trassel eller tova för att materialet ska duga. Bra förstås att vinterpälsen kommer till nytta, men visst är det märkligt att pippis gillar katthår!

 

 

Här hemma är det pälsvård som gäller nu, och till och med jag får finna mig i att förlora min pondus. Men jag är bestämd, och matte får bara använda den mjuka TangleTeezer borsten på min kropp.

Bröderna däremot är fromma som lamm, vad matte än gör med dem! De tycker bara det är mysigt att bli ompysslade, fast visst är det den rosa taggisen som är populärast även hos dem.

 

Mini-Vinnie är så förtjust i min Tangle Teeser att han håller den mellan tassarna och försöker borsta sig själv. Det går riktigt bra på kinderna och under hakan, men sedan måste även han ha hjälp!

Hoppas ni som  blir kammade och borstade av husse eller matte också sparar pälshåren och hänger ut åt pippis! För jag kan lova, att stora som små blir överlyckliga, trots att de osar katt av håren.

 

 

Här ser ni lite av den samling pälsprylar som matte har för att rädda oss undan pälsbollar i magen. Här finns allt från luskammar, fast vi aldrig haft en lus, till bredtandade stålkrattor, kardor och borstar.

Här finns också malt på tub, och anti hairball godis, som fungerar att muta mig med! Det finns också jättebra mat som hjälper till, men tyvärr så bytte vår knaprisfavorit smak så den inte går att äta längre.

Ja, nu vet ni hur vi har det! Hoppas ni har det bra och att vi klarar den utlovade rysskylan! Ryktet om den i media kanske är överdrivet, som så mycket annat! Ni vet väl hur journalister är!!!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och Mini-Vinnie

6 svar på ”Rysskyla utan vinterkrage”

 1. Godkväll på er i Falun. Ja våran matte både borstar och kammar oss fast Sture motvillig som vanligt. Allt ska vara som han vill och bestämmer. Våran lilla tvåbening hälsade på i förra veckan och då blev Sture som en kattunge igen. Är enda gången som han leker. Jag leker varje kväll med pälssvansen jag fick av dig Triton för länge sedan börjar bli utnött nu. Usch för rysskyla vi vill vara på balkongen nu.
  Ha en fin vecka

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 2. Hej vackra bröder!
  Här ska vi inte få så kallt, kanske -6 på nätterna. Men jag är ju innekatt för det allra mesta så jag behöver inte frysa. Men när solen tittar fram får husse allt ta fram sele och koppel så jag får kolla till mitt lilla revir. Det där med pälsen ska jag genast meddela husse och matte så att pippis får lite byggmaterial. Hur kommer det sig att ni fäller vinterkragarna redan nu när vintern är i full gång (även om det är varmt för att vara vinter, det kanske beror på det?)?
  Nospussar till er alla och hopp om en lagom kall vecka!
  Signe med matte Anna

 3. God kväll Fia, Sture och matte Gudrun!

  Goaste lilla Fia! Börjar pälssvansen bli utnött! Hoppas jag kan lotta ut fler frampå vårkanten, och att du är med och tävlar då!
  Tänk att Sture och jag verkar ha så mycket gemensamt. Vi vägrar låta någon bestämma över oss, och matte måste verkligen muta mig för att inte få en smäll med tassen när hon kommer med kammen och borsten.
  Mini-Vinnie är faktiskt den ende som får busa mig utan att jag blir sur. Han är så mjuk och go i sinnelaget, precis som jag förstår att er lilla tvåbening är! För underbart med sådana små ljuvliga varelser.
  Hoppas den så kallade rysskýlan är överdriven, så ni och vi slipper frysa ihjäl! I stället önskar jag er en fin vecka tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 4. God kväll Signe och matte Anna!

  Låter jättespännande att höra att du har planer på att tassa ut i sele med husse! Det är det bästa jag vet, för det känns liksom lite häftigare att vara ute med husse än med matte.
  Ni ska ju inte heller få det så kallt som vi. Och som sagt jag har inget större förtroende för media och journalister! De är suveräna på att göra sensation av allting. Fråga mig – jag vet!!!
  Toppen att du börjar samla pälsen du inte behöver längre åt pippisarna. Våra älskar prydnadstussarna vi sätter ut i lilla trädet, och jag är säker på att era blir lika överlyckliga när det är dags.
  Hur det kommer sig, att vi fäller vinterpälsen redan nu, vet jag inte, men skulle tro att det nog varit för dålig vinter helt enkelt. Kanske är det ett tecken på att det blir en tidig vår! Längtar så efter att morgonsolen ska börja leta sig ner på farstukvisten om en vecka eller två!
  Hur som hest går vi mot ljusare tider, även om det blir några kalla nätter! Ha det så gott allesammans därhemma!

  Tassekram Triton

 5. Hej på dig Triton!

  Nog verkar det vara lite väl tidigt att tappa vinterpälsen. Vi får hoppas att rysskylan inte blir lika sträng som de har spått i tidningarna.
  Bra att småpippisarna får så varmt att bädda med när de ska bygga bo. Det påminner om när vi födde upp två råbockar. När de skulle fälla vinterpälsen ryktade jag dem med en skurborste. Det verkade de tycka om, och småpippisarna tog vara på mycket av deras pälshår.

  Hälsningar till er allihop, både två- och fyrbenta, från oss i Kalser!

 6. Hej go´vänner i Kalser!

  Ser ut som om Mini-Vinnie och jag har bråttom att möta våren i år. Har funderat på om det kan vara så att det blir en tidig vår bara rysskylan dragit förbi! Nu kommer ju vinterpälsen till nytta, då våra pippis får allt de behöver för att bygga sina bon.
  Så härligt det låter med råbockarna, som ni födde upp och räddade till livet. Och som sedan tackade med att dela med sig till pippis av vinterpälsen du befriade dem från frampå vårkanten.
  Ha det så bra och hoppas inte rysskylan blir så grym som det signalerats om. Vi hörs snart igen, och både husfolk och bröder hälsar er alla så gott!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *