Bättre sent än aldrig…

Svenska Skidspelen, dubbel V75 och Prix d´Amerique i helgen. Lägg därtill att jag inte varit riktigt i form, så förstår ni varför söndagsbloggen kommer först i dag!

Gråvädret gjorde det heller inte bättre, utan vi har haft en stilla helg med husse och matte framför tv-apparaten. Och nu börjar jag sakta men säkert må bättre igen.

 

Alla måste vi få vara i fred ibland och samla tankarna. När Mini-Vinnie känner behov av det, smiter han upp i lilla innersta rummet på övervåningen och kryper in i Bamses trygga famn!

Där kan han ligga och sova, eller bara mysa, i timmar med full uppsikt över gården. Bamse blev hans ”bästis” från första stund, och i hans famn han ofta kröp ihop om nätterna som liten kattunge.

 

Då och då får Mini-Vinnie sällskap av storebror Febus, som fortfarande tvättar och tar hand om sin lillebror, som han gjort från första stund. Och jag kan lova att Mini-Vinnie njuter i fulla drag.

Men Bamses trygga famn lånar Mini-Vinnie inte ut åt någon. Där vill han ligga själv och snutta lite på Bamses stora baktassar, medan ha smider planer för världens vildaste kvällsrace!

 

Ett av Artemis favoritställen är fåtöljen framför tv-apparaten. Där kopplar han som oftast av till nyheterna efter maten. Och stilen, med magen i vädret, går inte att ta miste på!

Det kallas sibbe-stil, när vi slappar på rygg med huvudet så snett att det ser ut som vi brutit nacken. Men den halvliggande stilen i fåtöljen har Artemis absolut efter husse som sitter precis likadant.

 

Orosanden Febus håller på att längta ihjäl sig efter att det ska bli så pass varmt i uthuset att han kan mysa där på riktigt. Så länge det är minusgrader ute går det ju bara att ligga där en liten stund.

Men han har favoritställen även inomhus, och ett av de populäraste är mattan med husses skor. Där trivs han som fisken i vattnet, och blir han uttråkad ger han kängorna en riktig omgång.

 

Här vid dörren är han trygg i husses skor, samtidigt som han har koll på allt som rör sig och inte missar en endaste utgång. Mellan varven kan han också ta sig en ”tuppis” i den lägre modellen.

Den passar perfekt att stoppa nosen i och få stöd av kanten. Så vi har haft en rätt mysig här hemma i alla fall, och nu börjar jag äntligen bli kvitt ”pälsbollarna” som irriterat magen hela helgen!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie  

 

 

 

2 svar på ”Bättre sent än aldrig…”

 1. Men oh vilka underbara och olika ställningar ni visar prov på snyggingar! Hoppas du mår bättre Triton!
  Nospussar från Signe

 2. Hej Signe!

  Tack för att du bryr dig lilla sötnos! Har förstått att du har hjärtat på rätta stället! Jodå, i dag är det hopp om liv igen, men hela helgen har jag varit risig.
  Det är så typiskt den här tiden på året, när jag börja tappa vinterpälsen. Får försöka sköta mig ännu bättre med malt på tub och anti hårboll-mat och antihårboll-godis!
  Och så får jag väl försöka stå ut med mattes eviga kammande och acceptera ett bad så fort jag mår bra igen! En fin vecka önskar jag dig och de dina!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *