Solvitamin min deppmedicin

Oj, så mycket det har hänt sedan ni hörde om oss häromsistens! Två hela veckor har rusat i väg, då vi hälsade på hos sötnosarna på Bergslagskatten förra helgen.

Men nu är bloggen tillbaka här hemma, och vintern börjar ge en försmak av vår. Årets första solstrålar letar sig redan ner mot snön på allmänningen och det känns så där pirrigt skönt!

 

Tror nästan jag får vitaminbrist under de mörkaste månaderna. För även om snön hjälpt upp humöret betydligt, så har ”vinterdeppen” ändå fått mig att gå in i mig själv.

Matte känner igen symtomen, och försöker hjälpa mig, men jag är svårflirtad i mörkret.  Men nu är solen och ljuset på väg tillbaka och är jag på väg att bli mig själv igen!

 

Broder Artemis har sitt alldeles eget lilla hemliga sätt att klara solbristen under vintern. Han blir som galen om matte lägger sig i ”fusksolen” en stund, och går inte att stoppa utan måste få vara med.

Där ligger han sedan och myser bredvid henne, och ser ut att må så gudomligt gott att jag nästan blir avis. Men det är inget för mig, utan jag och bröderna håller oss på sängen mitt emot.

 

Nu är mörkläggningen äntligen över för den här gången och våren på väg. Det märks inte minst vid grinden, där en främmande utomjording sprider sin vidriga lukt mot stolpen varje natt.

Jättetråkigt för oss bröder, och ledsamt att katter släpps vind för våg utan att ha varit till veterinären och blivit lugna, snälla och goa. Det borde vara förbjudet, och jag hoppas att det snart blir lag på det!

 

 

Känns angeläget att spinna vidare på det där med lagstiftning. Inte minst efter att ha sett alla nödställda katter, som räddats in från kylan och nu fått ett tillfälligt boende på Bergslagskatten.

Där får de stanna tills de hittar en egen trygg och kärleksfull familj, och hemmet är ständigt fullbelagt precis som alla andra katthem runt om i landet. Visst är det väl skamligt att det ska vara så!

 

 

 

Mörkertalet är stort, men det talas om 100 000 – 150 000 hemlösa katter här i landet! Det måste vi hjälpas åt att göra något åt och tillsammans ställa upp för att höja kattens status.

Vi måste våga se sanningen, och börja med att sopa rent framför vår egen dörr, innan vi reser utomlands och räddar hit gatuhundar från andra länder. Här finns det hemlösa djur så det räcker och blir över!

En mager utsvulten katt hos oss fryser lika mycket, om inte mer, som en mager utsvulten hund söderöver. Tänk på det och börja med att kastrera, id-märka och vaccinera din egen katt innan du släpper ut den!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och Mini-Vinnie

6 svar på ”Solvitamin min deppmedicin”

 1. Hej Triton! Kan ju bara hålla med dig om utomjordingarna! Alla katter borde ha ett hem med kärlek och värme även om det inte finns konstgjord sol överallt ??? Så festligt att Artemis vill vara med där, i värmen!
  Tassekram och nospuss inför den nya veckan till alla er från oss./Anna och Signe

 2. God kväll Signe och matte Anna!

  Visst är det ledsamt att så många ägare till katter låter dem löpa vind för våg som utomjordingar. Följden blir bara kattungar som ingen vill ha, och som, om de klarar livhanken, i sin tur får fler kattungar med överfulla katthem som resultat! Vi måste bara hjälpas åt för att bryta den onda cirkeln innan problemet blir så stort att massavlivning av hemlösa katter blir den enda och sista utvägen.
  Ja, visst är det för märkligt att Artemis, som är en sibirisk katt, älskar att vara med matte i ”fusksolen”! Det är lycka för honom, och han verkar inte ta skada av det! Så han kanske behöver det som jag behöver vårsolen! Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 3. Godmorgon sötnosar. Ja nu går vi mot ljusare tider igen och vi har intagit balkongen när solen skiner. Sture bara älskar balkongen matte får bära in honom.
  Är tur att katthemmen finns och tar hand om alla stackars missar som inte har något hem. Att kastrera sin katt är väl självklart och matte hoppas på en lag snart och id-märkning och inte glömma bort att registrera katten.
  Lilla tvåbeningen är hemma hos sig igen och Sture är sur.
  Ha en fin vecka i Falun

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 4. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Lilla tvåbeningen är hemma hos sig igen och Sture är sur. Så härligt det låter, om det är för att minstingen farit hem som Sture är sur! Han verkar ju har blivit väldans uppspelt av den lilla tvåbeningen och som ung på nytt under besöken.
  Visst är det härligt att solen äntligen börjat skina igen, och ni lär ha det jättemysigt påden inglasade balkongen. Här har solen svårt att nå ner på farstukvisten än, men snart så… Den som väntar på något gott…
  Ja, tack och lov att katthemmen finns, hur det skulle se ut annars vågar vi inte tänka på. Ha det så gott tills vi hörs igen och hoppas politikerna vågar ta tag i saken snart!

  Tassekram Triton

 5. Vad skönt att du sett solen, jodå den visade sig här med härom dagen men idag lyser den med sin frånvaro, vi har haft domba hela dagen med minus 5 grader till skillnad från igår när det var hela 2 plussisar. Jag njöt av gårdagens väder men idag tyckte jag att det var grått och sovagott väder, hihi. Vi skulle nog behöva han en fusksol även här uppe i vintermörkret.

  Jättefina bilder som vanligt på dig och dina brorsor men inte förstår jag varför det ska vara så skröpp omöjligt att få kattägare att fatta att ska katten vara ute så ska den självklart vara kastrad eller vad det nu hette. Så den inte springer och kissar överallt, luktar inte vidare gott heller det kan jag intyga för med min nos känner man det mesta.

  Jag har i alla fall spårat lite fyrbenta som har varit här och hälsat på, men på middagen idag, då du skrämde jag och Lillhussen slag på en duvhök som hade parkerat sig utanför dörren. När vi skulle gå ut så puttade dörren till honom så det blev en herrans flaxande, jag rusade ut för jag ville se vilken gynnare det var som tagit plats på trappen, men han var för snabber för mig. I alla fall så konstaterade matten, att det nog var duvhöken efter beskrivningen av Lillhussen. Den har nog inte haft det för lätt, jaga småfåglar som sitter inne i stortallen, gav nog inte många byten, tur för pippisarna att matten kom på det här med rep och krokar i den stora tallens grenar. I dessa krokar hänger det fågelmatare av allehanda slag, så där sitter de säkert när de äter, en stuga står på en stolpe under tallen så de är också säkra uppifrån.

  Nej, nu måste jag sluta för min ständige sekreterare har annat att göra än att klicka på tangenterna åt mig. Må så gott ni sötnosar.

  Russelpussar.

 6. God kväll Felix!

  Så glad jag blir att höra från dig och få lite koll på vad som utspelar sig i fjällvärlden. Här i söder har vi i alla fall haft några riktigt fina soldagar, även om det i går regnade och var sex grader varmt. Så gården flöt när vi lade oss, men var glashal i morse när det frusit på!!!
  Ja, det är för bedrövligt att kattägare inte kan ta ansvar för sina djur, utan att katthemmen ska tvingas vara överfulla av övergivna katter och oönskade kattungar. Vi får alla hjälpas åt, och försöka få politikerna att våga ställa upp och äntligen fatta det beslut som dragit ut på tiden i en herrans massa år.
  Låter spännande vad det är för fyrbenta du varit ute och spårat! Men jag förundras över hur duvhöken kunde vara så modig att han parkerade sig utanför din dörr. Den har säkert inte haft det för lätt, för annars skulle den inte ha suttit där. Säkert en ungfågel, för de har jättesvårt att klara sig de första året på egen hand!
  Vilken tur att matten kom på det där med rep och krokar åt fågelmatarna i stortallen. För de små liven behöver få äta i trygghet, utan att behöva överraskas på matstället!
  Ha det så gott där uppe nu hela familjen tills vi hörs igen, och hälsa matten och tacka för att hon hjälpte dig med tangenterna! Här får vi väl ge oss ut och busa på glansisen i morgon igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *