Gott nytt efter skitigt slut

Ur led är tiden och en skitvecka i dubbel bemärkelse avslutade det gångna året! Men nu skriver vi 2017, och jag önskar er alla en riktigt god fortsättning på det som nyss börjat.

För upp emot 10 grader varmt på nyårsafton är ett rekord som står sig över 40 år tillbaka i tiden. Och då hela veckan legat på plus har det blivit tjällossningen på gården och lerig sörja i rabatterna!

 

Med andra ord precis som det brukar bli frampå vårkanten, när snön smälter och vi skitar ner överallt i huset.  Men också som det brukar bli då, när magen protesterar och vi skiter ner oss gång på gång.

Värst har det varit för mig, som är lurvigast där bak och skiter ner mig mest. Då är det mattes fasta hand som gäller, och jag vill helst glömma hur många gånger jag hamnat i duschen den senaste veckan.

 

Nu är ”skitkalaset” över för den här gången, och efter nattens minusgrader är det torrt och fint på gården. Firade in det nya året gjorde vi  en bra bit efter tolvslaget, och tar därför det mesta med ro i dag.

För tuffaste grabbarna i hela vår stad vågar jag tveklöst lova att vi är i dag! Nästan hela nyårsafton var vi alla fyra ute i lillstugorna, och stortrivdes medan det smällde och hade sig runt omkring oss.

 

Smällandet förde det goda med sig att husse och matte kände sig trygga för att ingen berguv skulle våga sig hit. Och vi bröder fick riktig helkväll ute, medan det fortfarande var vårvärme i luften.

En kväll att minnas, men trots det hoppas vi att smällandet i tid och otid blir förbjudet. För inga djur ska behöva darra av skräck, och fly i panik, för att människor ska roa sig på deras bekostnad.

 

 

Innan firandet började, och Febus var ute med sin pälssvans, passade matte och jag på att dra tre vinnare i veckans tävling.  Rätt svar på frågan var att katten har 18 klor, och det visste de flesta som hört av sig.

Grattis säger matte och jag till Eva Carlberg, Kolmården, Leif Linde, Söderbärke och Barbro Lindgren, Nol, som hade turen med sig och har var sin pälssvans att vänta i brevlådan. Och med det tackar vi bröder för i dag och önskar er alla en riktigt god fortsättning på det nya året!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

8 svar på ”Gott nytt efter skitigt slut”

 1. Åh, heter Eva från Kolmården möjligen Carlberg i efternamn? Då är det ljuvligaste Rosa Parks från Skorped som får en pälssvans att busa med! Grattis till alla vinnarna, dom är så fina, svansarna! Tur att ni äntligen har fått lite kallare väder. Även vi har fått kallare idag, temperaturen har sjunkit från 5 plus imorse till -2 ikväll och matte trodde knappt sina ögon när hon fick skrapa framrutan när hon skulle åka och hälsa på morfar i eftermiddags.
  Det där smällandet borde allt vara förbjudet, här kom det nyss en eftersläntrare. Det kunde väl vara ok precis vid tolvslaget eventuellt (om det nu är nödvändigt) men inte flera dagar innan och efter nyår. Heder åt de handlare som har slutat sälja raketer. Inga djur ska behöva vara rädda som du säger, Triton. Ni är ju supermodiga, själv gömde jag mig under husses säng när det var som värst inatt. Och tänk så mycket pengar som skulle kunna användas till en massa annat…
  God fortsättning till er alla, såväl fyr- som tvåbenta och puss på alla söta nosar (eller nöss som matte brukar säga när det är nosmärken på fönstren, vet inte hur dom kommer dit…)
  Signe och Anna

 2. God fortsättning på det nya året!! Tycker riktigt synd om er efter denna ”skitvecka” Men nu hoppas vi att det blir kallt och snö.Vad skönt att ni inte blev skrämda av allt smällande.Nu får ni ha en riktig bra vecka.Kram på er alla!!

 3. Hej Signe och matte Anna!

  God fortsättning på er, och visst är det Eva Carlberg med lilla ljuvliga Rosa Parks, som vunnit en pälssvans! Tack rara ni för hjälpen, har fixat efternamnet i texten, och får skylla på nyårsfirandet.
  Ni har så rätt att det bara borde få skjutas fyrverkerier precis i samband med tolvslaget. Men som det är nu småputtrar det hela tiden både före och efter! Det är för hemskt för alla som är rädda och mår dåligt av det.
  Pussar tillbaka på söta nosen Signe, och ha det så jättebra inför och under trettonhelgen. Matte och bröderna hälsar!

  Tassekram Triton

 4. Hej Vivianne!

  God fortsättning till dig och de dina! Det blev ett grymt skitigt slut, men nu mår vi bra och det har frusit på igen. Till och med en centimeter snö fick vi i går kväll! Så nu är det vitt och fint och vi kan så smått börja hoppas på mer av den vita varan.
  En riktigt fin vecka och trettonhelg önskar vi alla här hemma er!

  Tassekram Triton

 5. God fortsättning på er i Falun. Ja det var allt en skitvecka ni har haft. Nu har vi matte för oss själva igen och det känns skönt. Var inte så mycket smällande här i år jag tycker inte om det. Önskar er en trevlig Trettondagsafton och en bra vecka.
  Vi kissar fyllde år igår jag 10år och Sture 9 år.

  Tassekram Fia, Sture och Matte Gudrun

 6. Ett stort tack för svansen, den gillar vi jättemycket.
  Stora katthälsningar!!
  Dolly Katton &Inez Morberg.

 7. Hej Dolly och Inez!

  Så glad jag blir att höra att ni uppskattade vinsten! Då kan ni busa med svansen, och ha en trevlig trettonhelg inomhus, när det är så här svinkallt ute. Hälsa trevlig helg till husse med från oss alla här hemma!

  Tassekram Triton

 8. Hej go´vänner i Borlänge!

  Förlåt att jag inte svarat, men er hälsning har på något sätt lagt sig under en annan hälsning. Fråga mig inte varför, för det vet jag inte, men gott att höra att ni äntligen får ha matte för er själva ett tag. Fast det verkar som om den lille tvåbeningen väcker glad leklust hos er ”gamlingar”!
  Skönt att det inte var så mycket smällande hos er i år. Det var faktiskt hyggligt här med. och nu ser det äntligen ut som om det skulle bli förbjudet att hålla på och skrämmas på det här sättet! Inte en dag för snart, säger jag, så många som far illa av spektaklet!
  Stort grattis i efterskott till er båda, och ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *