God fortsättning med en julnöt

 

God fortsättning alla stora och små vänner runt om i vårt avlånga land! Hoppas ni haft en lika fin julafton som vi bröder och vårt gårdsfolk här hemma på Elsborg.

Lugnt och fridfullt med några farbröder som kom  och gick under eftermiddagen. Gårdsfolket serverade sig själva gröt och skinka, medan vi fick fina fisken, räkor och kattgodis!

 

 Alla utom Mini-Vinnie, som i vanlig ordning handmatades av matte med Sheba Classic. Hans speciella favorit just nu!!! Och sedan fick han knaprisar med gopulver på kvällskvisten.

Fisk och räkor är ingenting för honom, och vanligt kattgodis, som Dreamis pch Temptations, äter han inte heller. Däremot älskar han att slicka ur kokossmöret ur mattes Raffaellokulor!

 

 Det blev ingen vit jul, utan det bjöds mest blankis mellan tuvorna på gräsmattan. Men vi skapade julstämning ändå, när vi går morse hjälpte matte hänga färggranna kulor i lillstugornas ljusprydda granar.

Mer behövdes inte för att vi skulle kunna fira tradionell jul och njuta av att bara få vara tillsammans. I min hemliga låda har jag också upptäckt att jag faktiskt har tre pälssvansar kvar att lotta ut i år!

 

Jag gör det med en julnöt med klös, och frågar helt enkelt hur många klor en katt har på sina fyra tassar. Ta er en funderare på det ni under en paus i ätandet och det övriga julfirandet.

Svaret skickar ni som vanligt till gpia.persson@outlook.com och senast pånyårsafton ser jag fram emot era antalet klor. Tills dess ha en fortsatt fin julhelg och ta hand om varandra med hjärtat på rätta stället!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och Mini-Vinnie

10 svar på ”God fortsättning med en julnöt”

 1. God fortsättning till er alla. Vilken fin koja och julgran matte och husse ordnat till er. Här i skogen myser vi också vi har lite hård snö kvar som man kan springa på och kolla när husse lägger ut mat till rådjuren och förstås till alla pippisarna. Allt bra med oss. Nospussar Lisa och Smulan ????⛄??

 2. Så fint ni har det trots avsaknaden av snö. Vackert med kulor i era små granar! Och god mat i långa banor kan jag höra att ni får även om Signe helst håller sig till kattmaten. Hon smakade dock rödbetssallad igår och jovars, det passade. Tassekramar och nospussar till er alla inför årets sista vecka!
  Anna och Signe

 3. Godkväll och vi önskar er detsamma. Här åts det massor av mat men vi katter är ju kräsna så smakade inget. Den lilla tvåbeningens morfar och sambo var här och mamman också.
  Vi har lekt med lillkillen han har så roliga bollar ju.
  Ni får ha en bra sista vecka på det här året.
  Vad fint ni pyntat på gården ser så mysigt ut.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 4. God kväll Lisa och Smulan!

  Vi är så stolta över att julgranen blev så fin, och Febus lade verkligen sista tassen vid de översta kulorna innan han var nöjd!
  Vi har bara vår lilla plätt mitt i stora staden, men skulle allt bra gärna vilja se rådjuren hemma hos er! Pippisar har vi däremot så det räcker och blir över i vår lilla trädgård.
  Fast finns det hjärterum så…, och det är ju lika sant som att delad glädje är dubbel glädje! Gott att höra att allt är bra med er, och lova att ni hälsar husse och matte så gott!

  Tassekram Triton

 5. God kväll Signe och matte Anna!

  Visst blev det väl juligt och fint här hemma på gården fast snön försvann! och bortskämda med mat måste jag erkänna att vi är året om. Mini-Vinnie däremot är den enda som håller sig till sin ensidiga kattmat. Så äter han Orijen knaprisar, och inget kattgodis, och gopulvret är rena hälsan för lilla magen Så egentligen är han en riktig hälsokostare, medan vi andra kör med finlir!
  Allt gott från oss tillbaka till er, och önskan om en fortsatt fin julvecka!

  Tassekram Triton

 6. God kväll Fia, Sture och matte Gudrun!

  Härligt att höra att ni haft en trivsam julafton med lillkillen på besök. Verkar nästan som om han behövs för att få er på lekhumör igen!
  Samma här med julmaten, den är ingenting at yvas över, utan den kan gårdsfolket få ha för sig själv.
  En fin sista vecka på det här året önskar vi er alla därhemma tillbaka från oss!

  Tassekram Triton

 7. Det blev en snuvfull jul, matten åkte på flunsan på självaste julafton, men hon var med och hjälpte till med maten, men Lillhussen fick stå för stekningen av köttebullarna och så fick jag lättbrynt nötfärs till mina kulor. Köttebullar är inget för mig då det finns en massa saker i dem som jag inte tål.

  I alla fall så blev det en lugner jul och ingen katt har vi sett till heller, inte under hela veckan faktiskt. Inte heller har missen synts till uppe på Åsen heller. Dock får buren stå en vecka till men sen vete sjutton hur vi ska göra matten har provat med räkor, för det luktar ju så gott men det har inte hjälpt. Så nu undrar vi om din specialistmatte har något förslag på vad vi ska bjussa på som skulle kunna locka fram den?

  I natt och idag har det stormat här, fågelstugetaken har seglat iväg men Lillhussen hittade dem i alla fall, så nu ligger det lättaste taket på trappen, för det är ingen idé att sätta på så länge som det stormar så här. I dag trodde matten att Kurre skulle segla iväg, han såg mäkta oroad ut i alla fall och for upp i den stora tallen på läsidan, stackar’n som det blåste hade han kunnat blåsa bort.

  Hoppas nu att ovädrens tid är förbi och att vi får lite mera snö, för nu är det mest is och det är inge skojsigt alls fast man skulle kunna tro att med mina broddar så klarar jag mig bra men då har ni inte sett bambi på hal is, för så såg jag ut här om dagen, hihi. Ni får ha det så braigt nere i stora staden och se nu till att ha ett ankare med er ut, så inte vinden tar hand om er.

  Russelpussar i mängd.

 8. Hej Rasmus och matte Anita!

  Tack och god fortsättning på er och förhoppning om ett Gott Nytt År! Fast det är några dagar kvar än, så ha det så bra tills vi hörs igen!Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 9. Hej Felix!

  Lättbrynt nötfärs till kulorna, låter ungefär lika härligt som gopulver på våra kulor! Det är grejer det, för både Mini-Vinnie och oss andra! Och för dig med förstår jag!!!
  Men stackars matten då, som råkade ut för den eländiga flunsan! Förstår att hon fick överlåta stekningen åt lillhusse, som förstås skötte sig bra. Han verkar vara lite av din idol har vi förstått av vad matten berättat.
  Hu då, vad det lär ha stormat hos er Här räckte det med att kopparhinken med tallriset hamnade på ända och drog iväg över isen på stenplattorna. Förstår att Kurre vad orolig i stormen, då han inte lär väga många gram.
  Håller med dig om att ovädren får vara slut och mjuka vita flingor börja sakta falla från himlen! Men det är väl bara en dröm, eller kan den kanske slå in som nyårsönskan. Den som lever får väl se, och det är svinhalt här med! Så var rädda om er där uppe och ett Gott Nytt År önskar vi alla er alla.

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *