Snön väcker björnen i mig!

 

Se upp, här kommer jag paddlande genom snön som en livs levande brumbjörn! På strålande humör beredd att ge alla som kommer i min väg en oförglömlig bamsekram!

För livet leker, sedan jag i morse vaknade till en vit tredje advent, och på inga villkor kan få nog av härligheten. Känner mig verkligen stark som en björn grymt sugen på att busa!

 

Samtidigt har jag viktiga saker att förtälja, medan ni njuter av vinterbilderna på småbröderna i snön! Febus förstås sin vana trogen på hög höjd för att försöka se var all snö kommer ifrån!

Han lever som vanligt farligt, men är grymt stark och vig, och ser ut som en apa när han svingar sig upp och ner.  Och det är just det där med att leva farligt jag vill stanna upp vid ett tag inför jul.

Viktigt för alla djurägare är att ta reda på är vilka kliniker och veterinärer som har jouröppet under helgdagarna. Väldigt få har öppet dygnet runt, så kolla var närmaste finns om det skulle bli kris!

Kolla också vilka som har dag- och kvällsöppet på röda dagar, och tänk på att det även där ofta bara är en veterinär och ett par sköterskor som ansvarar för att verksamheten fungerar.

 

Ring därför inte i tid och otid bara för att rådfråga, då personalen alltid försöker svara! Det gör den för att samtalet kan gälla liv och död, med ett påkört eller medvetslöst djur i akut behov av hjälp.

Så tänk efter före innan du slår numret och upptar den fåtaliga personalens tid. Samma sak gäller förstås hos distriktsveterinärerna, där en ensam veterinär har helgjour flera dygn i sträck.

 

 Veterinär Per Sandelin har gjort en bra sammanställning med  exempel på symtom som gör att du ska ringa direkt: Det gäller vid akut skada, nedsatt allmäntillstånd, ansträngd andning, feber, kraftig smärta och förlossningssymtom.

Vänta däremot till nästa vardag, eller åtminstone dagtid, med kloskador, misstänkta tumörsjukdomar, hudåkommor, kräkningar och diarré – så länge allmäntillståndet är gott! Värt att lägga på minnet och med det önskar vi en fortsatt fin tredje advent!

 Vi gör det med dagens bild på några av våra rara pippisar, som alla är  vänner och trivs tillsammans! Småttingarna samlas kring och får stöd av sina större fränder. Och de är ju så det ska vara överallt, för att den som är mindre ska känna sig trygg och kunna må bra!

 Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

16 svar på ”Snön väcker björnen i mig!”

 1. Fantastiska bilder och viktig läsning idag! Hoppas ni får fortsätta njuta av snön nu. Här kommer det ner nåt vitt men blött i skrivande stund men i veckan som gick hade vi mer än 10 plusgrader… Hoppas att vi ska få lite vitt och härligt snart också.
  Tassekramar och nospussar till dom bästa inför nya veckan.
  Signe och Anna

 2. Hej Rasmus och matte Anita!

  Tack för en härligt upplivande film! Hoppas fler som tittar in här lockas att titta på den och rösta på dig Rasmus!
  Du är så jätteskön, och visst är snön helt underbar! Ha en fortsatt fin tredje advent, och så håller vi förstås tassar och tummar för Mini-Vinnie!

  Tassekram Triton

 3. Du och jag är nog lite lika, för min päls blir också så där fluffig, står liksom rakt ut, jag ser nästan ut som jag blivit tjock men det är bara päls och samma sak är det med dig förstår jag. I alla fall så snöar det här också, fast vi får inga mängder bara snuttefjun som ramlar ned.

  Ni får hålla koll på vilden Febus, så han inte hamnar hos kossadoktorn, nu till jul och allt. Annars får väl alla ta det lugnt så här i gottetiderna, med massor av smaskens som vi kanske inte alls ska äta, jag vill än en gång varna för russin så här i lussebullstider, det kan vara dödligt för oss hundar, vet inte hur det är med er katter.

  Nu må ni tro att jag har fullt snärj, ja matten och Lillhussen försöker fånga en kattsing som varit på rymmen sen i somras, det står en stor grej på trappen hos oss, den ska visst katten gå in och så slår den igen. Vore jag katt skulle jag akta mig men det luktar vansinnigt gottigt av kattmaten, så om jag inte hade koppel så blev det mig de fångade, hihi.

  Ha det så braigt och busa nu riktigt ordentligt i snön medan ni har chansen, för jag vet inte hur länge det skulle ligga kvar men har ni tur blir det över julen i alla fall.

  Russelpussar i mängd.

 4. Hej Signe och matte Anna!

  Ja, äntligen har den kommit, den grymt efterlängtade vita varan som är det bästa som finns! Hoppas ni får några minusgrader och snö ni med för att lysa upp veckorna fram till jul!
  Vi hade också närmare 10 grader i torsdags och kände doften av vår i luften. Men vi visste att det bara var ett lån! Nu är det vinter som det ska vara, och jag saknar ord för att beskriva lyckan!
  Ha det nu bara så bra det bara går den kommande veckan och håll all tassar och tummar för Mini-Vinnie! Han har det efter mig att det bästa han vet är att göra någon glad!

  Tassekram Triton

 5. Så då var det dags att läsa dagens höjdpunkt!! Vilken härlig bild på dej när du kommer farandes i snön.Jag förstår att ni njuter nu när det kommit snö.Här har det bara regnat nu i 2 dagar.Men fått njutit av att se delfiner varje dag ändå.Men en dag blev det lite panik här .Vi fick in en ödla ,fast inte nån stor.Men det räckte för att skrämma slag på mej.Den gömde sig i garderoben och hoppade på min mans huvud. Sen försvann den ut i det fria.Du får hälsa din matte att alla bilder på er är fantastiska.En stor bamse kram från Miami

 6. Hej Felix!

  Ja, vi är allt lite lika på många sätt och vis du och jag! Tycker det är så härligt när det kommer mycket luft och snö i pälsen och jag blir så stor och stark. Och så slipper jag den där eviga elektriciteten, som gör att det slår gnistor och sprakar, så fort matte gosar med mig, när golvvärmen och elementen på och sprider värme här inne!
  Jodå, vi håller koll på Febus, som blivit en helt annan katt sedan vi fick specialribborna på staketet. Nu nöjer han sig med farstukvisttaket ute, och han ser ju lika bra ut över gatan därifrån!
  Ingen risk för någon julfrossa här inte, för vi äter ingenting på julbordet. Vi håller oss till det som är nyttigt och gott. Men ni verkar ha fullt upp med att fånga in en blyg katt! Det är inte det lättaste vet jag, så många gånger som matte dragit iväg med fällan och god mat.
  Förstår det luktar gott av maten som läggs ut, och jag hoppas katten kommer in snart, så kanske du får äta upp det som är kvar en den inköpta kattmaten! Den brukar vovvar som du älska, för det är mycket mer kött och gott i den!
  Håller tassar och tummar för er, och önskar lycka till med infångandet, så den stackars katten får komma in i värmen!

  Tassekram Triton

 7. Hallå där i snön. Förstår att du njuter av snön. Vackra bilder som vanligt på er. Här sover vi som vanligt är lite slöa nu.
  Ha en fin vecka.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 8. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Nu leker livet för oss så länge det varar. Hoppas snön får ligga kvar nu över jul och nyår! Sedan går vi mot ljusare tider, och då piggnar ni säkert på er. Och så kanske den lille rare pojken kommer och hälsar på er igen Ha det så gott hela familjen tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 9. Ett stort GRATTIS till vinsten söt Mini-Vinne.
  Vi är såååå glada för att du vann.
  Många GRATTIS kramar från Rasmus & matte

 10. Hej Rasmus och matte Anita!

  Tack så jättemycket, men vi har fortfarande inte fått någon presentation av vinnarna från Royal Canin! Så vi vågar inte fira för mycket än!
  Vi sover på det och hoppas få veta mer i morgon! Spännnande så det förslår! Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Mini-Vinnie

 11. Hej på er allihop!

  Hjärtliga gratulationer till Mini-Vinnie som vunnit fototävlingen från oss i Kalser!

 12. Men nu du Mini-Vinnie så är det bekräftat att det var du som blev etta på fototävlingen. Så GRATTIS än en gång.
  Och vet ni all den snön som ni såg på filmen regnade bort på Lucia helgen. Så nu vill vi ha lite ny snö så det blir lite julstämning.
  Har nu snö kvar?
  Trevlig helg. Kram Rasmus & matte

 13. Hej allesammans i Kalser!

  Tack så jättemycket för grattishälsningen! Tävlingen var en riktig rysare, men Mini-Vinnie var den som tog hem segern! Nu väntar överraskningen till katthemmet! Alla här hemma hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 14. Hej Rasmus och matte Anita!

  Den som väntar på något gott… Det tog sin runda tid, men Mini-Vinnie vann och vi är så glada så! Nu väntar snart ett besök på katthemmet.
  Tråkigt att all er snö försvunnit, här har vi rätt mycket kvar även om den sjunkit undan lite! Hoppas det kommer mer så du får ha mysigt och busigt i jul Rasmus!
  Tack för allt, och en fortsatt fin fjärde advent öskar vi er!

  Tassekram Triton

 15. Hej Vivianne!

  Förlåt att jag dröjt lite med svaret, men vi har all varit så uppe i Mini-Vinnies tävlande, som till allas lycka slutade med vinst!!! Nu får han en hel årsförbrukning mat att skänka till katthemmet Bergslagskatten!
  Jo, nu har vi fått snö och det är så härligt och får fart på oss alla! Hoppas nu bara den får ligga kvar och att det helst kommer lite mer! Regnandet hos er låter inget vidare, men som det sägs här hemma att efter regn kommer sol! Hoppas det stämmer där borta med!
  Delfiner låter spännande, och för oss bröder än mer spännande din lilla ödla! Kanske ingen höjdare att ha på huvudet, men den var säkert lika rädd som du! Huvudsaken äventyret slutade lyckligt för er alla!
  Ha det nu så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *