Härligt – men faran lurar på taket

tall-triton7

Glatt överraskade vaknade vi i morse till en ny dag och tassade ut i mörkret tillsammans redan klockan sex! Där låg gården helt orörd, och vi kunde sätta tassarna ett centimetertjockt snötäcke.

Inte mycket att skryta med, men lycka för oss som väntat i evigheter. Och sedan stod det inte på förrän matte kom ut och jag fick hjälpa henne sätta det traditionella tallriset i kopparhinken.

 

granhus-febus2

 Hela förmiddagen var vi ute och pysslade med kattgranen, tallriset och sockertoppsgranarna! De sistnämnda raserades av stormvindarna i veckan, som slet ljusslingorna all världens väg.

Nu var det så där alldeles perfekt vinterväder, med snö och några minusgrader, som bidrog till en riktigt stämningsfull andra advent. Och förstås också lockade småbröderna till bus i nysnön!

 

gran-vinnie3

 Tallriset med kottar och den söta julgranen vid lillstugan är ett måste för oss här hemma på gården. Och det ska vara äkta vara från skogen, samtidigt som matte inte vill göra skada på levande träd.

Därför får husse åka mil efter mil med henne, för att hitta redan en redan knäckt söt minigran och fin stormfälld tall! Han har det inte för lätt minsann, fast egentligen har hon rätt i att vi ska vara rädda om skogen!

 

tarpp-broder14

 Nu lyser smågranar och lyktor fint i igen, efter blåsvädret som raserade förra helgens pyntande på gården. Så helst skulle vi förstås vilja vara ute och både leka, busa och mysa hela kvällen.

Men vi har blivit varnade av närboende, sedan berguvhanen från gruvan setts sitta på det höga taket till grannfastigheten om kvällarna. Och husse och matte är förstås livrädda för att den ska bli slutet för oss bröder!

 

tall-triton6

 

Så vi får vackert tassa in, och samtidigt passar jag på att önska er alla en riktigt mysig vecka med advents- och julpyssel både ute och inne. För tiden går och det är knappt tre veckor kvar till julafton.

Men innan jag slutar hoppas jag förstås att ni fortsätter rösta på Mini-Vinnie i fototävlingen. Där kan han vinna massor av mat att skänka till alla dem, som firar jul på det närbelägna katthemmet! Och det skulle värma hjärtat i vinterkylan!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

18 svar på ”Härligt – men faran lurar på taket”

 1. Va mysigt ni har det, matte är duktig på pyssla fint till er. Ni får ta det lugnt med utepassen när ni herr berguv in på krokarna. Hoppas att det kommer mer snö tråkigt och mörkt här på landet när kvällen kommer men finns lite ljusslingor så man ser lite ändå. Smulan har träffat rådjuren vi har här vart rädd först men nu går det bättre. Vi är ute och busar har även träffat grannkatten och han fick sig ett lite klös av Smulan. Annars rullar det på hos oss, lika hos er också. Och röstar gör vi som bara den.
  Tassekramar Lis o Smulan 🙂 ♥♥♥♥

 2. Godkväller i Falun. Ja det kom lite puder på backen så det vart lite ljusare ute, Nu är vi ensamma igen då tvåbeningarna åkt hem till sig. Vi kissar hade det roligt med den lille. Ja berguven får man nog akta sig för. Ni har så fint på gården förstår att ni njuter av allt det fina. Matte röstar varje dag på Mini-Vinnie varje dag.
  Ha nu en fin vecka.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 3. God kväll Lisa och Smulan!

  Jo, nog kunde det få komma lite mer snö minsann! Nu är det plötsligt flera plusgrader och Sturegatan flyter här utanför! Inget trevligt alls
  Än värre är det nu i mörkret, när uven sitter här på taknockarna om kvällarna och bevakar oss här hemma på Elsborg. Så det är bara att hålla sig inne.
  Så spännande det måste vara att få träffa rådjur. Det skulle jag allt bra gärna vilja vara med om! Och så modiga ni är som törs umgås med dem!
  Jättemycket tack för att ni röstar så flitigt med assistans av husse och matte! Ha det så gott, tills vi ses och hörs!

  Tassekram Triton

 4. God kväll Fia, Sture och matte Gudrun!

  Här hade vi ett tunt vitt täcke i morse, fast som det ser ut nu är det borta i morgon när vi vaknar. Men säg den lycka som varar…
  Den tycks inte heller vara så länge hos er, då den lille tvåbeningen åkt hem. Verkar som han gjort er unga och upplivade under tiden han varit där!
  Tack goa rara ni för att ni röstar så flitigt! Det betyder allt, och varje röst är guld värd! Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 5. Villka fina bilder matte tar på er,
  alla skulle platsa i tävlingen men så är det andra som tycker sina kissar är vackrast men matte kämpar på hon sitter och skriver mest nu och tjatar på folk att dom skall rösta och dela så nu är det nästan så hon skiter i mig. Nä då vi har gosestunder här i soffan.Snart skall vi lägga oss när matte släcker ljuset då vet jag vad som är på gång. Ha en fin vecka. Önskar Missan

 6. Dagens höjdpunkt: att få läsa bloggen!! Vilka fina bilder,är riktigt avundsjuk på eran lilla stuga.Det ser ut att vara lite julstämning med lite vit pudersnö.Ni ville veta vad jag gör i Amerikatt,jo jag har bara semester sen kollar jag på bilatävlingar.Men den här gången har jag sett en STOR kisse,nämligen en svart panter .Och det var i det vilda och inte i nån park+massor av alligatorer.Annars tittar vi delfiner som simmar utanför där vi bor.Tror att ni skulle gilla att kolla på all fisk som vi ser i vattnet här där vi bor. En och annan tvättbjörn kommer det också.Nu ska ni ha en underbar vecka .Kram på er !!!

 7. Oj då, ja det är tur att ni är inne om kvällarna så ni inte blir uvens fångst ? Men det är härligt med lite snö och att ni får hjälpa matte att göra fint på gården. Ha en härlig vecka allra vackraste bröder önskar Signe och Anna ????

 8. Såg att ni fått snö, här kom det bara några snuttefjun inget att yvas över direkt, så jag har tagit den andra adventen väldigt lugnt, bara busat lite, hihi. Så fint ni gjort i trädgården, här har vi ju stora tallar och jag tror inte att vare sig matten eller Lillhussen vill klättra upp och sätta upp någon julbelysning i dem och Kurre är inte det minsta hjälpsam med såna saker, han är bara intresserad av solrosfröna. Matte köpte en Kurrematare men våra kurrar är nog inte så smarta så de förstår hur den funkar, hihi.

  Naturligtvis är matten och jag ute och röstar vareviga dag, för vi vill ju också att Mini-Vinnie ska vinna, så matten håller tummarna och jag tassarna för att det ska bli så. Ni får ha det så braigt nere i länsstaden men se upp för uvens vassa klor, för det är en bevingad luring och inte att lita på.

  Russelpussar i mängd.

 9. Hej Missan!

  Så trevligt att höra från dig vännen! Förstår att din matte har fullt upp med röstningsbestyr åt Mini-Vinnie! Men hon är ju så stor djurvän att du får ha förståelse för henne den här gången. Och när det verkligen gäller kommer du garanterat på första plats!
  Ha det nu så gott och en riktigt mysig adventsvecka önskar vi er!

  Tassekram Mini-Vinnie

 10. Hej igen!

  Härligt att höra det, för jag vill verkligen göra både människor och djur glada! Lillstugan är toppen, då den är varmbonad också, men vi envisas med att slippa ha dörren stängd.
  I går var det andra advent, och som du ser på bilderna lite snö i alla fall! I dag är det sex grader varmt och vår i luften igen! Låter så spännande med alla djur där borta. Vi skulle nog trivas bra hela familjen. Och för inte så länge sedan länge sedan bodde faktiskt mattes mamma i fem år precis där ni är!
  Hade det nu så gott i adventstider tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 11. Hej Signe och matte Anna!

  Ja, det har varit lugnt ett bra tag, men nu är det lite ruggigt ute igen! Vi får vara försiktiga och försöka vara ute på dagarna! Härligt med lite snö, och vi hade en så fin dag! Men nu är det sex grader varmt och vår i luften på nytt igen! En mysig adventsvecka önskar vi er alla därhemma!

  Tassekram Triton

 12. Hej Felix!

  Jodå, visst fick vi en centimeter snö, och var så glada för det! Men med sex gradar varmt i dag, och lillpippis som sjunger vårsånger så det låter om det, är det inte mycket kvar av den vita varan!
  Vänta du, Kurre lär sig nog, fast det brukar vara lite svårt i början! Tack för att ni är så goa och röstar på Mini-Vinnie, som vill ut och dela ut julklapp till katthemmet! Men det ser tungt ut att nå ända fram! Vi håller i alla fall tassar och tummar och lovar akta oss för uven!

  Tassekram Triton

 13. Hej på dig Triton!

  Här i Kalser röstar vi på Vinnie varje dag. Det blir sammanlagt fem röster per dygn, och vi hoppas verkligen att han blir en av de tio populäraste.

  Jaså, den där storpippin har börjat hålla till där i kvarteret igen. Då är det bäst att ni har matte eller husse med er när ni är ute, eller att ni håller er inomhus när det börjar skymma.

  Hälsningar till er alla, både två- och fyrbenta, från oss i Kalser!

 14. God kväll vänner i Kalser!

  Har saknat era hälsningar på slutet, men känt på mig att ni alldeles säkert röstar på Mini-Vinnie varje dag! Har haft kontkat på Facebook med Ulf, som lovat vidarebefordra till er. Så det är bara att hålla tassar och tummar!!!
  Jodå, nu sitter den gode uven här igen om kvällarna. Närmare än någonsin förut!!! Så vi åker in och får bara gå ut i sällskap med matte i mörkret! Ha det så bra, och njut av vårvädret, som lär ska ta fart i morgon igen!

  Tassekram Triton

 15. Hej Triton!
  Undrar om du vet vilken tid tävlingen avslutas den 13 dec. Våran matte röstar varje dag på Mini-Vinnie. Vi såg just att han ligger på 2:a plats!!!! Det är väldigt spännande tycker vi och vi håller alla tassar vi har för att han ska komma bland dom 10.

  SISSI och SOTIS
  Matte hälsar

 16. Hej Sissi och Sotis!

  Tävlingen är öppen för röstning fram till klockan 14.00 på luciadagen! Förlåt att svaret dröjt lite, men jag har missat ert meddelande i Mini-Vinnies tävlingsyra! Just ligger han på första plats, och vi hoppas förstås att han får stanna där! Tack för all hjälp vi kan få till det, och hälsa er matte så gott! Det är så spännande så!!!

  Tassekram Triton

 17. Hej Triton!

  Ja visst är det spännande, men nu hoppas vi att Mini-Vinnie får ligga kvar på första plats, för vi tycker att det är den bästa bilden av alla bidrag. Våran matte kommer att fortsätta att rösta till slutet. Blir nog lite tomt när tävlingen är över för här kollas det väldigt mycket på hur M-V m.fl ligger till. Vi har också fått snö ca 1 dm så nu hoppas vi att den får ligga kvar över alla helger.

  Kramizar Sissi och Sotis, matte hälsar!

 18. God kväll Sissi och Sotis!

  Tack för att ni är så jättegulliga och röstar, följer och håller på Mini-Vinnie! Hoppas vi når ända fram och då är det allas er läsares förtjänst och ni för alltid våra vänner!
  Hoppa också att ni fortsätter följa oss i bloggen och på Facebook, så ni ser vad som händer. Och om Mini-Vinnie vinner kommer naturligtvis bilder från överlämnandet av julklappen till katthemmet!
  Här har vi också fått massor av den vita varan i dag och hoppas innerligt den får ligga kvar! En riktigt fin vecka efter tredje advent önskar vi er!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *