Blåst och bus på kattens dag

tradet-triton1

Första advent och ljusstakar i alla fönster lyser upp och jagar bort novembermörkret. Det behövs och gör det mysigt att bara ligga inne i stugvärmen. Fast i dag var det riktigt härligt busväder ute!

Måste du ut i mörkret är det reflexer på längden och bredden som gäller. Asfalten är kolsvart och utan reflex förblir du osynlig för bilister och andra trafikanter tills det är för sent.

 

rull-artemis4

Det får bara inte hända, när vi nu går in i den trivsammaste månaden på hela året. Åtminstone för oss katter som har ett eget hem och en familj som älskar oss.  Och låter oss komma in efter dagens bus!

Men det är inta alla förunnat med en varm famn att krypa in i och värma tassarna när kylan slår till. För alla dem utanför är de ideella katthemmen, och alla som jobbar där, guld värda.

 

trapp-broder8d

 Katthemmen kan vara skillnad mellan liv och död för  frusna, hungriga, hemlösa varelser. Det är därför Mini-Vinnie lovar skänka hela vinsten i den pågående fototävlingen till närliggande katthem!

Delad glädje är dubbel glädje, och vi bröder har mat här hemma så vi klarar oss ändå! Snarare är det så att vi är så runda och trinda att vi hellre behöver dra in på frossandet redan före jul!

 

rull-vinnie3 

Kommer in på det här, då första advent sedan många år tillbaka också är Kattens Dag och firas över hela landet för att sprida kunskap.  Vi brukar vara med, men tyvärr blev det ingenting i Falun i år!

Så vi firar här hemma och har hjälpt matte med ljusslingorna ute i granarna vid skrivarstugan och lillstugan. De går på batteri och är ofarliga, om någon av oss skulle komma på idén att bita i sladdarna!

 

rull-broder3 

Levande ljus har vi annars bara i stora och små lyktor utomhus! Vi har alldeles för lurviga svansar, och är med överallt, för att husse och matte skulle våga ha levande ljus inomhus.

Lika illa är det också med så gott som alla julblommor. De är jättefina men giftiga, och kan vara direkt livsfarliga, för en katt eller kattunge som i smyg börjar äta på dem.

 

rull-febus1

 Så mycket bättre är det heller inte med julmaten, som knappast är någon höjdare för oss katter. Så egentligen är det bara mysigheten, både inne och ute på gården, som är glädjen med julen för oss!

Julklappar har vi nästan lagt av med! För husse och matte har sedan länge upptäckt att det mest uppskattade, alla dagar på året, är att få tassa ut på en spännande promenad av något slag.

 

ljus-triton3 

Förlåt, om jag kväver glädjen och låter som en gammal skolfröken! Men jag vill ju att advent- och julfirandet ska blir till glädje för alla! Inte minst katthemmen, som Mini-Vinnie hoppas kunna ge en julklapp!

Han har nummer 8159 i fototävlingen, och länken dit är http://kattensdag.royalcanin.se/arets-fototavling/… Han har li dag yckats kättra upp till 11:e plats, och de 10 första vinner en årsförbrukning mat!

Mat som vi alla här hemma hoppas vinna, med hjälp av er go´vänner och ert tålmodiga röstande! Hoppas kunna återgälda när ni tävlar för något behjärtansvärt en annan gång!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och Mini-Vinnie

6 svar på ”Blåst och bus på kattens dag”

 1. Hej Triton! Jag röstade som vanligt på Mini-Vinnie och upptäckte till min stora glädje att det stod en 10:a uppe i högra hörnet. Nu håller vi här hemma alla tummar och tassar att det fixar sig. All mat katthemmen kan få är ju guld värd. Visst är det något visst med adventstider. Här hemma går ljusen på batterier, det blir fin stämning av sådana också och som sagt så klarar sig både svansar och morrhår på våra fyrbenta kompisar.
  Tassekramar och fin 1:a advent till dig och dina småbröder önskar
  Tusse, Leo och matte Lotta

 2. Vilket bus ???????? Underbara bilder! Och alla varningar behöver man ta på allvar. Ibland tänder matte ljus i sin älsklingsljusstake, Taserudsstaken, men oj vad dom passar på mig då och så fort nån reser sig från bordet så släcker dom ljuset. Jag får ju inte vara på bordet men jag älskar ju att vara i centrum så när det inte är mat där så… Ha en fin vecka och så fortsätter vi rösta från Boxholm och håller alla tummarna för lillebror ???? /Signe och Anna

 3. God kväll Tusse, Leo och matte Lotta!

  Vilken härlig överraskning! Jag har suttit och skrivit hela eftermiddagen, så det var bara en liten stund sedan matte och jag fick se att han nått den efterlängtade 10:e-platsen!
  Nu får vi jobba eller ”lobba”, som de styrande säger, vidare och hoppas vi har alla vänner med oss fram till lucia! Ha det riktigt fint därhemma hela familjen!

  Tassekram Triton!

 4. God kväll Signe och matte Anna!

  Ja, det slog alldeles runt i huvudet på småbröderna i blåsvädret! Och ska sanningen fram var jag inte så långt efter jag heller! Men matte hann aldrig fånga på bild när jag gav hennes handskar en omgång i grässlänten ute på allmänningen!
  Vad en Taserudsstake är för någonting vet jag inte, bara att den kan vara farlig, som alla andra, med levande ljus! Men jag vet att du har en matte att lita på, som aldrig skulle låta din fina svans gå upp i rök!
  En fin vecka önskar vi er tillbaka, och en puss i smyg kommer här från mig!

  Tassekram Triton

 5. Hej! Vad mysigt ni har det,bara det kommer lite snö så det blir mera julstämmning.Kan säga att det är inte bara ni som behöver dra in på maten före jul,lika för mej.Här frossas det i god mat,men inte nått godis.Ni undrade vad jag gör åverdär.Är intresserade av nått som ni inte gillar så mycket mer än ni åker till storskogen.Nämligen bilar,sen tycker vi inte om vinter heller.Så vi har vår semester i nov-dec istället.Och i feb-mars.Ska nu berätta att jag sett en stor kissekatt som inte finns hemma i Sverige: nämligen en svart panter.Och inte var det i nån park utan i det vilda.Det är inte många som sett i det vilda.Annars är det alligatorer,delfiner,örnar,rockor .Så vi har ett rikt djurliv här. Men inte några sötnosar som ni,skulle så gärna ha en egen kisse.Men det går ju inte.Jag brukar varje år köpa en kalender från ett katthem i Enköping:Hitta katten tror jag det heter.Jag försöker stödja katthem på olika vis och är även djungelfadder+medlemm i WWF och Hundstallet i Stockholm.Har haft många olika djur genom åren.Men nu jobbar vi och är bort förmycket.Så det är en fröjd att läsa eran blogg. En julig adventskram från Miami.

 6. Hej Vivianne!

  Vet inte vad som hänt, men den här jättespännande hälsningen har legat gömd på något vis så att jag missat den! Jätteledsen för det, så mycket spännande som du har varit med om! En svart stor katt, panter, där ligger jag nog i lä, men en sådan skulle matte allt bra gärna vilja se i verkligheten.
  Verkar vara massor med spännande djur där i Amerikatt, och ingen vinter heller. Gott att höra att du stöttar både katter och hundar som har det svårt. Adventskramar och tassekramar från oss alla till er båda!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *