Rösta och hjälp oss hjälpa..

sack-vinnie14

8159 !!! Lägg numret på minnet, och klicka in det varje dag fram till lucia! Det är nämligen ”Mini-Vinnies” nummer i Royal Canins stora fototävling, där jag hoppas du går in och röstar varje dag!

Delad glädje är dubbel glädje, och vinner han kattmat för ett helt år skänker vi allt till närliggande katthem. De tio med flest röster får pris, och han ligger redan bland de 20 främsta!

 

stock-triton4

 Så hjälp oss hjälpa, genom att gå in på http://kattensdag.royalcanin.se/ och skriv in nummer 8159 eller namnet Mini-Vinnie! Tack på förhand go´vänner, och vi  här hemma håller förstås alla tassar och tummar.

Det här att tävla för att kunna hjälpa lyste förstås upp den här annars så blöta mörka veckan. Tur ändå att inte alla är så väderkänsliga som jag, för då hade det varit alldeles nattsvart.

 

ris-artemis5

 Fast även Artemis förundrades över hur vår härliga allmänning, inbäddad i nyfallen snö, på bara någon dag återgått till att vara en risig grusöken. En lång stund blev han sittande funderande!

Sedan var det över för hans del och precis som bröderna förlikade han sig med att snön försvunnit och gräsmattorna lyste gröna igen. Svårare för mig, som först i dag börjat komma över förlusten.

 

svans-artemis33

 För i dag var det faktiskt lite vår i luften, och jag kunde inte annat än glädjas åt Artemis! För så fort det torkat upp lite på gräsmattan tog han chansen att lufta sina älskade pälssvansar.

En lång stund bjöd han oss andra på underhållning i gröngräset, där han kastade, fångade, hoppade och dök efter dagens busigaste pälssvans. Hela tiden med sin egen svans rakt upp i vädret!

 

busa-vinnie3

 ”Mini-Vinnie” verkade också få vårkänslor och började tassa bland höstlöven under buskarna. Där busade han med sig själv tills han fick tjock svans och sådant där sibbefnatt.

I nästa stund satte han fart över gården, fick Febus med i leken och sedan åkte de ihop så tussarna rök. Det gick så hett till att vem som helst kunde tro att de slogs på blodigt allvar.

 

bus-brod4

 Men inte heller! De bara roade sig bara på bästebröders vis och ”kramades” så länge krafterna räckte. En stund senare pustade de ut utan att det syntes minsta lilla skråma på någon av dem.

Helt otroligt då det går så vilt till att jag, gammal som jag är, inte för allt i världen skulle vilja vara med. Slåss gör jag bara när det verkligen gäller, som om det dyker upp en inkräktare på gården!

 

bus-febbe5

 En stund senare var det Febus tur att ta initiativet och bjuda upp till en ny omgång. Han satte sig på span bakom krukan med ljung, och där satt han kvar när jag tassade in till arbetsmaskinen.

Med det tackar jag för mig, önskar er alla en fin vecka och hoppas förstås att ni stannar upp och röstar på ”Mini-Vinnie” varje dag, även om ni har fullt upp inför första advent!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

26 svar på ”Rösta och hjälp oss hjälpa..”

 1. Ojojoj, vilka härliga lekkramar mellan Febus och Mini-Vinnie! Och broder Artemis i all sin röda prakt. Vi tröttnar aldrig på att titta och läsa! Och röstar på Mini-Vinnie gör vi vareviga dag såklart ???? /Signe och Anna som skickar nospussar och hoppas att även du Triton blir lite gladare till veckan som kommer ??

 2. Hej Signe och matte Anna!

  Ja, de är för stolliga de små liven! Sitter ihop som ler och långhalm, men busar om nätterna så vi har en vit ryamatta på golvet när vi kommer upp! Då är Artemis mycket goare med sina svansar, som han bär omkring och verkligen sköter om på bästa sätt dygnet runt. Tack för att ni står ut med oss och du vet att du vunnit mitt hjärta söta Signe. Matte och jag är in och tassar till dig så där kärleksfullt i tävlingen varje dag! Nospuss i all hemlighet! Tassekram Triton

 3. Härliga personligheter är ni då allihopa! Ni har verkligen tagit våra hjärtan med storm och bloggläsningen är söndagens favoritstund ?

 4. Tack söta Signe och goa matte Anna! Hoppas få fortsätta sprida lite glädje hos er på söndagkvällarna!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus, ”Mini-Vinnie” och matte!

 5. Go’midddag från ett dimmigt Borlänge. Oj vad skojsigt dina bröder har det. Klart vi röstar varje dag. Håller alla tassar och klor också.
  Matten är äntligen frisk nu så vi har ledigt.
  Nu är lilla tvåbeningen här, så jag och Sture har kul med honom. Han har så roliga leksaker som vi leker med och han lånar våra lekisar.
  Ni får ha en fin vecka i Falun

  Tassekram från Fia,Sture och matte Gudrun

 6. Hej raringar i Borlänge!

  God eftermiddag tillbaka från en mörk och disig Falugrop. Härligt att höra att matte äntligen blivit frisk, och att ni båda nu vågar ha trevligt med lille tvåbeningen på besök.
  Jättegulligt av er att ni röstar varje dag på ”Mini-Vinnie”, hoppas kunna återgälda det en annan gång! Fortsätt nu lek med tvåbeningen och hans leksaker, och en riktigt fin vecka önskar vi tillbaka till er!

  Tassekram Triton

 7. Jisses vilka tokmissar,men domser ut att ha roligt i alla fall.Vad synd att all snö försvann.Men vi hoppas att det kommer så ni får njuta!!!.Vilka underbara bilder på er!! Man vill bara vara med och busa med dom. En stor kram från Amerikatt.

 8. God middag Vivianne!

  Så spännande att höra att du är i ”Amerikatt” igen! Vet inte vad det är för tid där, men här är det mitt på dagen och nollgradigt ute. Snön lyser fortfarande med sin frånvaro!
  Blir så nyfiken på hur det är där du är, och vad ni är ute på för någonting. Blir du kanske borta över jul? Ha det så gott och hör av dig igen från ”over there”, som matte säger att det heter! Alla här hemma hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 9. Hej Mini-Vinnie!
  Vet du vi kämpar och röstar på dej allt vad vi kan, och så värvar vi även
  så många vänner vi bra kan att rösta på dej också.
  Vi vill sååå gärna att du blir en av vinnarna, du är ju bara sååå söt.
  Kram från oss i Saltsjö-Boo som vann päls svans.
  Anita & Rasmus

 10. God kväll Anita och Rasmus!

  Så roligt att höra från er, och att pälssvansen kom fram! Hoppas den blev till glädje för dig Rasmus! Här hemma är det Artemis som är ”pappa” till båda pälssvansarna!
  Tack goa rara ni för att ni lägger ner så mycket arbete på att försöka hjälpa Mini-Vinnie vinna rejält med mat till katthemmet. Lova att ni fortsätter, och jag kan skvallra om att matte och jag är in och röstar på dig Rasmus varje dag sedan Sivan berättade för oss vilka ni var!
  En fortsatt trevlig helg och fin första advent önskar vi er! Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 11. Ja du må tro vi inte ger upp att rösta på dej söta Mini-Vinnie .
  Utan tvärs om så kämpar vi och försöker hitta flera som röstar på dej, vilket vi också gör. Så nu häller vi både tassar och tummar och kämpar vidare för att du skall bli en av de 10.
  Kram Rasmus & Anita

 12. Grattis Mini-Vinnie nu har vi precis petat in dej på 10 onde platts.
  Kram Rasmus & matte

 13. God kväll Rasmus och matte Anita!

  Tack goa rara vänner! Jag har skrivit för fullt hela eftermiddagen och inte hunnit se dei förrän nu! Håller alla tassar i världen för att vi kan hålla oss kvar!!!
  Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 14. Hej Rasmus och matte Anita!

  Tack så jättemycket för att ni stöttar lilla mig ute i stora världen. Jag är lite blyg och skulle aldrig våga gå på som matte och storebror Triton och be er rösta på mig. Men nu när ni är så jättegulliga, och till och med är ute och värvar röstare, vill jag tala óm att jag är jättemallig över att ha vänner som ni!

  Tassekram Mini-Vinnie

 15. Hej på er!
  Här kommer en hälsning från Småland. Tack vare min vän, Anita med katten Rasmus, har jag fått tips om dig och att jag ska hjälpa Mini-Vinnie. Självklart gör jag det, röstar varje dag fr o m igår, söndag 27 nov.
  Lycka till!
  Hälsningar Christina

 16. Vi kämpar vidare söta Mini-Vinnie. Vet du att du tom varit på plats 9.
  Men då vaknade kissarna du petat ut till liv, och tyvärr så petade dom ner dej igen, men huvudsaken vi kan hålla kvar dej på 10 onde plats i varie fall.
  Så det kämpar vi vidare för, jag lovar.
  Själv är jag stolt som ligger på 39onde platts, men matte skulle ju bli väldigt mallig om jag kom i topp 25.
  Här har vi snö och kallt. Har ni snö?
  Kram Rasmus & matte

 17. Hej Christina!

  Tack så jättemycket för att du ställer upp och försöker hjälpa Mini-Vinnie! Vi vill så gärna vinna mat som julklapp till katthemmet!
  Känns tryggt att du lovar fortsätta rösta varje dag, och du är så välkommen att titta in till oss i bloggen då och då! Jag skriver varje söndag!
  En riktigt fin start på december önskar vi alla här hemma dig, från ett soligt men tyvärr snöfattigt Falun!

  Tassekram storebror Triton

 18. Hej Rasmus och matte Anita!

  Tack goa rara ni! Det är rena berg-och-dal-banan i tävlingen. Men vi är så tacksamma att ha er och vid vår sida och matte fortsätter förstås rösta på Rasmus varje dag, både i arbetsmaskinen och lilltelefonen!
  Här skiner solen i dag på morgonen, men snön lyser tyvärr med sin frånvaro! En riktigt fi start på julmånaden önskar vi er!

  Tassekram Triton

 19. Hej vänner!
  Jo vi vill berätta att vi har två kissevänner = Sotis och Sissi som är helt otroliga
  på att ge dej röster söta Mini-Vinnie. För har man mobilt bredband så kan man rösta hur många gånger som helst om man bryter strömmen emellan varie röst.
  Så det är ett litet tipps till er och era vänner.
  Själva så kan vi rösta bra fyra gånger per dag, två gånger hemma och sen på bibblan och folket hus. Men vi har ”lejt” in många vänner som hjälper oss med dej M-V. Så nu kämpar vi vidare.
  Kram Rasmus & matte

 20. Hej igen!

  Wow! Tur ni har så rara kissevänner Sotis och Sissi. Hälsa dem, och alla andra vänner, så innerligt gott från oss alla här hemma med gammaldags bredband.
  Jag som är gammal och klok har förstått, att det säkert finns sådana där hemliga sätt, att smyga i väg röster på. Men jag har inte kunnat lista ut hur det skulle gå till!
  Nu fick jag veta och tackar för det! Och förstås också för att ni är så jättegulliga som ni är! Matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 21. Hej Mini-Vinnie!
  I går så var min matte på julmarknad till Stockholms katthem.
  Och hon önskar att alla kissar hade ett riktigt hem där dom var älskade så att
  inga katthem behövdes. Men tyvärr så är det ju inte så.
  Och jag lovar vi kämpar vidare med näbbar och klor för att du skall vinna
  söta Mini-Vinnie. Men det ser nog ut som det blir en väldigt svår match det. Men vi ger ju inte upp.
  Kram på er allihop.
  Rasmus & matte

 22. Hej Rasmus och matte!

  Visst önskar vi alla att alla katter hade ett riktigt hem, och det kunde de ju ha om alla ägare skötte sig och tog ansvar för sina små vänner.
  Tack för att ni kämpar vidare, även om det ser svårt ut! Vi får inte ge upp… En riktigt härlig vecka önskar vi er!

  Tassekram Triton

 23. Hej igen vänner!
  Jo vet ni idag så var matte till sin tandläkare. Och vet du vad Mini-Vinnie, jo du han ställde snällt upp och röstade på oss två han med.(han har egen kisse).
  Och matte jagar ungdomar med mobiler och alla hitintills har varit jättesnälla
  och ställt upp och röstat på dej. Så matte lyckas faktiskt själ skramla ihop rätt många röster per dag åt oss.
  Och nu när du är etta så skall vi nog slåss för att du stannar där också. (för det är där du hör hemma).
  Kram Rasmus & Anita

 24. Hej Rasmus och matte Anita!

  Åh, så underbart gulliga ni är! Säkert bidrar det till at det går så bra för Mini-Vinnie just nu! Hoppas det håller i sig, och att det gick bra för din matte hos tandläkaren!
  Vi röstar också på dig Rasmus varje dag, och skickade i går ett mejl till din mattes adress! Hoppas att ni sett det, och tack än en gång för ert engagemang!

  Tassekram Triton

 25. Heja Mini-Vinnie !
  Nu ger vi allt den här sista dagen för i morgon avslutas tävlingen.
  Igår hade jag ingen fungerande dator så det blev bara röster via mobilen, men nu har jag fått hem datorn så nu röstas det för fulla muggar.
  Här i Nässjö har vi fått snö och det är iskyla och jättehalt ute.
  Trevlig Lucia från Christina och Zlatan

 26. Hej Zlatan och matte Christina!

  Tack så jättemycket för ert engagemang i Mini-Vinnie och Bergslagskattens katthem! I morgon är det färdigröstat, och vi håller både tassar och tummar för att det går vägen.
  Jag som skriver är storebror Triton, och Mini-Vinnie hälsar så gott till er båda! Det gör förstås också mellanbröderna Artemis och Febus och matte med!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *