Högt och lågt i flygande fläng

flyg-artemis4

Hej mitt vinterland, hälsade Artemis och hoppade högt av glädje, när han lämnade lillstugan och landade i den mjuka vita snön! Lyckan var fullständig, och det fortsatte komma mer.

I ett huj försvann vår grå och trista stad och förvandlades till ett ljust sagolandskap. Snön lyste vit på taken, och i går strålade solen från en klarblå himmel efter höstens hittills kallaste natt.

 

snobus-tritte13

 Till och med gamla tråkiga jag fick glädjefnatt och for omkring i snön som en stolletok! Tyckte mig höra mystiska ljud och känna spännande dofter där nere under det vita täcket.

Så har det alltid varit, och så har jag hållit på ändå sedan jag var liten! Jag fullkomligt älskar att gräva och dyka  i snön i förhoppning att hitta någon lite mus eller annan ”kompis” därunder.

 

snobus-tritte11

 Till råga på allt fick jag vara lös ute på allmänningen och rusta av mig på de större gräsmattorna där. Grävde mig i full fart neröver slänten och höll på att dratta rakt in i ölandstokarna nedanför!

Tänk vad lite snö kan göra med en gammal sur gubbe, som jag sägs vara både då och då numera. Fast det är väl inte så illa som det låter, utan mest när matte kommer med kammen och borsten.

 

flyg-febbe4

Om jag grävde mig ner, så välkomnade Febus sin vana trogen snön på hög höjd i flygande fläng! Det var ingen hejd på hans vilda framfart och han for fram som ett jehu i luften.

Men han gjorde inte minsta försök att ta sig ut genom det nybyggda kattstoppet och upp på staketnocken. Faktiskt har han aldrig ens tittat åt det hållet sedan allt var klappat och klart.

 

snobus-febbe14

 I stället smög också han runt och höll koll på allting, som han tyckte rörde sig under snön. Hittills har varken han eller jag lyckats dyka på och få upp något, men skam den som ger sig.

Vi har båda sett hur räven, i naturprogrammen på tv, dyker ner i snön och kommer upp med ett byte. Men den är tydligen skickligare än vi, och har dessutom längre nos att stoppa ner i snön.

 

sno-mi-vi7

 ”Mini-Vinnie” vadade som vanligt omkring i snön och busade med sig själv på sitt alldeles eget sätt! Han är helt fenomenal på att fiska med framtassarna, och det ser nästan ut som han simmar.

Blöta blev vi som ni alla säkert förstår, då det alltid fastnar massor med snö på magen, som vi måste in för att smälta. Värre och värre blev det också ju närmare nollpunkten temperaturen steg.

 

trapp-broder9

 Blöt blev också den rara duvan, som satt på staketet och tvättade sig i hällregnet. Den vände nästan ut och in på vingarna, för att bli ren under, och tvätta sig var alltså svaret på frågan.

Ganska lätt då hela inlägget handlade mest om regn och rusk. Och till slut har matte och jag kunnat räkna ihop två rätta svar! De flesta av er gjorde det tyvärr onödigt svårt för er.

Grattis säger vi därför i dag till familjen Gullberg / Johansson i Staffanstorp och Kerstin Strömberg i Sundbyberg, som har var sin pälssvans att vänta med posten. Och med det önskar vi er alla en fin-fin vecka och hoppas förstås att snön får ligga kvar!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

12 svar på ”Högt och lågt i flygande fläng”

 1. Vad underbart det ser ut äntligen kom den. Vår Smulan hade lika roligt hon också Lisa inte lika förtjust. Smulan trivs bra med vintern hon kan vara ute långa stunder trots kylan kommer bara in för mat och lådbesök. Nu får vi hoppas att det håller i sig. Ha det fortsatt kul i snön.
  Tassekramar Lisa och Smulan ? ? ? ? ? ?

 2. Ääääääntligen!!!! Åh vilka underbara bilder i snön, helt fantastiskt att se dessa vackra katter in action! Kram och hoppas den nya veckan blir lika bra för er alla! /Anna och Signe

 3. God kväll Lisa och Smulan!

  Den här helgen är vi fyra glada härligt trötta bröder, som äntliga fått lite efterlängtat mjukt vitt under tassarna! Låter som det inte är riktigt lika populärt för er båda där, men det har säkert med din värdiga ålder att göra Lisa.
  Njut du på ditt sätt, för som det heter, gammal är äldst, och låt lillflickan leka sig trött utomhus. Då kan ni mysa tillsammans inne, när Smulan rustat av sig i snön.
  Håller tassar och tummar här hemma för att det vita täcket får ligga kvar!

  Tassekram Triton

 4. God kväll Signe och matte Anna!

  Tänk att lite snö kan sprida så mycket glädje och göra underverk till och med med en gammal sur gubbe på sju år! Den här veckan har varit guld värd, och nu hoppas vi bara snön får ligga kvar!
  Ha det så bra ni med och håll koll på månen, som i kväll och natt lär ska vara väldans stor och lysa väldigt starkt. Ska just följa matte ut och titta närmare på det glödande klotet på himlen!

  Tassekram Triton

 5. Godkväll på er i Falun. Ja äntligen så kom snön förstår att ni haft skojsigt ute med den, Vi har fortsatt tagit tass om matten som hade lunginflammation. Vi har myst med henne när hon vilat mellan varven. Vi får hoppas att snön ligger kvar blir så ljust och fint ute.
  Ha en bra vecka.

  Tasekram Fia,Sture och matte Gudrun

 6. Så då hjälpte det att pustade och flåsade, ner det sista snöovädret som kom, hihi. Fast nu skulle jag behöva någon som pustade iväg det här blötvädret, för nu blir det väl regn, sen så blir det kallt det känner jag ända ut i klospetsarna, bara för att det ska bli isgata som vi har vareviga vinter. Skittråkigt om du frågar mig, på vintern ska det snöa och inte regna, men enligt vädergudarna ska det bli det sistnämnda. Ja, på plussidan är det idag, trök jag vill ha vinter men inte som häromnatten då det var -22 grader när vi klev upp och gissa om jag var snabb på första rundan, sen elda vi i spisen hela dagen. Det var kanske det som gjorde att det blev så milt dagen efter, vad vet jag.

  Eran stil i snön är obetalbar, nog har jag lite korta ben men inte simmar jag i snön för så mycket kom det inte, nej jag går helst där matten satt ner sina stora stövlar, så jag slipper få så mycket snö under magen. Inte är jag som mattens tidigare hundar heller som rullade sig i snön, spårade med nosen under snön tills de fick ett snöberg på huvudet. Nej, jag är nog lite egen, tur att man då får titta på vad ni har för fyr för er, så kanske jag lär mig som matten säger, hihi.

  Ni får ha det så härligt i söder och hoppas att det vita stannar kvar och inte blir till skridskobana.

  Russelpussar i mängd.

 7. God kväll i Borlänge!

  Ja så kom den då till slut, men ser ut att försvinna lika fort. Plusgrader och något isigt som kommer ner från himlen just nu bådar inte gott! Men vi fick i alla fall några riktigt härliga dagar i den efterlängtade snön.
  Tur att ni finns därhemma och tar hand om matte Gudrun, som inte bara var förkyld utan hade lunginflammation. Mys med henne och se till att hon är rädd om sig, när hon nu börjar vara ute.
  En fin vecka på bättringsvägen för matte önskar vi er!

  Tassekram Triton

 8. God kväll bäste Felix!

  Jättemycket tack för att du pustade och flåsade hit lite ren vi snö i elfte timmen. För nu ser det inte bättre ut än att hela härligheten är på väg att försvinna. Men vi fick i alla fall några riktigt festliga dagar i snön tack vare dig! I kväll börjar det bli blött och grått och trist igen, samtidigt som regnar isbark.
  Håller med dig om att det ska vara vinter, och helst som i lördags med några grader kallt, ren vit snö och solen som skiner från en klarblå himmel. Nu är det snart ett minne blott.
  Ja, du Felix, vi har våra stilar i snön. Febus flyger och ”Mini-Vinnie” simmar, medan Artemis hoppar och jag dyker! Håll koll och testa får du se, fast jag tycker om att du har din egen stil. Det finns alldeles tillräckligt många dussinvarelser av alla de slag.
  Så kör du din stil, och ha det så gott det går i blötan. Och så hjälps vi åt att hålla tassarna för att vintern kommer tillbaka!

  Tassekram Triton

 9. Då kommer Jultomten tidigt i år till Milou o Nellie som delar på pälssvansen vi vann i gåtan om duvan. Ibland gör man det för svårt för sig.
  Tack för suveräna bilder på de goa bröderna och trevlig läsning som vanlig.
  Här i Skåneland är det bara några centimeter snö men vitt och ljust är det. Skall tyvärr bli varmare o blask i veckan som kommer.
  Ha det riktigt gott Triton med bröder o en extra nospuss till ”miniVinnie”

  Milou o Nellie med matte alias ”Caroline”

 10. Hej Helen!

  Så sant, jultomten kommer tidigt i år till sötnosarna Milou och Nellie! Tänk att nästan alla som svarade gjorde det så väldans svårt för sig! Och det fast bloggen började med en bild på mig under pallen, därjag satt för att slippa ”tvätta” mig i regnet.
  Här har allt vitt nästan smält bort i natt och i dag på förmiddagen. Nu öser regnet ner och vi har den gråaste novemberdag man kan tänka sig. Men pälssvansen är lagd på lådan och bör vara framme hos er snart! Det gör mig glad!!!
  Ha det så gott ni med, och nospussen till ”Mini-Vinnie” är levererad. Matte och bröderna hälsar så gott, och som den gentleman jag är sänder jag förstås i all hemlighet nospussar till vinnarna!

  Tassekram Triton

 11. Hej på dig Triton!

  Ja, nog verkar ni ha roligt i snön allihop, men ni måste nog öva er mer för att bli lika duktiga som rävarna. En snörik vinter för några år sedan var det en räv ute på gärdet här bredvid huset och jagade, och den försvann ner i snön helt och hållet, så när som på svansen, när den skulle fånga möss.
  Här i Kalser är det blötsnö och tunn skare om vartannat, så vi tycker att vintern hade kunnat hålla sig borta ett tag till.

  Nu när vintern har kommit har vi också börjat mata rådjuren varje dag. Hittills har vi sett en get, en killing, och två bockar (fast de sistnämnda är aldrig här samtidigt).

  Hälsningar till er alla, både två- och fyrbenta, från oss i Kalser!

 12. Hej go´vänner i Kalser!

  Så gott att höra att ni redan börjat tänka på rådjuren. Det värmer hjärtat på matte, som värnar om alla djur inför vintern. Nog skulle jag kunna gömma mig i snön, bara det kom så mycket någon gång här nere. Hoppas få visa dig det senare i vinter! Men knappast i dag då det var vår i luften och småbröderna fick vårkänslor och fylldes av bus!
  Hoppas du hjälper oss att hjälpa och röstar på ”Mini-Vinnie”! Behöver all hjälp vi kan få, för vi vill ju så gärna komma med bland vinarna och få ge katthemmen en julklapp!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *