Den som väntar på något gott…

 

spring-triton10

Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge! Så heter det av gammal hävd, men nu är det nästan så att jag känner mig lurad och börjar tvivla.

För dag efter dag har vi bröder tassat runt på allmänningen och letat utan resultat. I stället har gräsmattorna lyst grönare än någonsin efter att husse krattat löv hela veckan.

 

spring-artemis4

Så här såg det ut när Artemis, så sent som i går eftermiddag, sprang sin kontrollrunda nere i slänten. Inte minsta spår efter det efterlängtade vi varit på jakt efter hela veckan.

Och det trots att tanterna och farbröderna i tv-apparaten visat bilder och varnat för storkaos runt om i landet. Och kaos tycks det också ha varit nästan överallt utom här hemma i Falun.

 

grinden-febus2

 De flesta av er har förstås redan fattat vad det är vi bröder varit på jakt efter hela veckan. Och som vi hoppats, längtat och väntat på den första snön känner vi oss grymt lurade på konfekten!

Medan det öser ner runt omkring oss blommar fortfarande mattramen utanför grinden. Ser nästan ut som om det vore sommar här, fast det varit flera grader kallt dygnet runt på slutet.

 

tittut-broder1f 

Kylan har också gjort att vi väntat än mer på att himlen äntligen skulle öppna sig även hos oss. För inbäddade i rena mjuka snön, känns det redan betydligt behagligare att vara ute.

Som det nu blåst svinkallt på gården har vi mest hållit oss inne  och turats om att sitta i fönstret och vänta på snön. Men den har som sagt låtit vänta på sig, tills i dag då några flingor äntligen slitit sig.

 

snostug-vinnie2

 Först ut att kolla den vita varan var ”Mini-Vinnie”, som dock tog skydd i den varmbonade lillstugan. För det blåste mer än det snöade, och vi fick nöja oss med ett flortunt lager på gräsmattan.

Det räckte i alla fall för att väcka hoppet om att det finns snö där uppe så det räcker även åt oss. Hoppas innerligt vår önskan går i uppfyllelse, så vi kan träffas ute i en snöhög nästa helg!

 

allhelgonaljus8 

På tal om helg har det varit allhelgona och lugnt och fridsamt här hemma. Matte har som alltid tänt ljus för bröderna Tabbe, Oskar, Kalle och Nisse, som i många år hjälptes åt att vakta gården före oss.

Hoppas ni haft det lika fint hemma hos er, och att ni tänker på lillpippis när det nu blivit kallt. Tänk också på att alltid bära reflexer, ute i mörkret, så ni går tryggt och vi kan ses igen nästa helg!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

Ps. Frågan om duvan låter jag gå vidare ännu en vecka, och hjälper er på traven med att den gör någonting som vi alla förhoppningsvis gör varje dag! Titta gärna tillbaka till bloggen för två veckor sedan om du missat frågan, och även om du svarat får du gärna svara igen! Än en gång, lycka till! Ds.

8 svar på ”Den som väntar på något gott…”

 1. Hej alla fina bröder! Det ser inte ut som om ni har fått mer snö än vi, trots att ni bor längre norrut… Här har det blåst så att gator och trottoarer är helt blanka och livsfarliga. Som tur är har lillhusse och hans jobbarkompisar varit ute och grusat sen tidigt imorse men läskigt är det. Matte säger att hon vaggar som en anka när hon går ut och jag har nöjt mig så fint med att vara inne.. Hoppas att veckan som kommer ger både er och oss lite mysigare väder med både snö och kanske lite sol. Väldigt vackra bilder har ju matte fångat som vanligt. Min matte tycker att bilden på Artemis och Febus (för det är väl han?) i fönstret är helt fantastisk även om alla bilder är underbara. Dessa färger, motiven är ju så tacksamma också!
  Ha en bra vecka nu alla fina! Puss på söta nosarna från Signe och Anna

 2. God kväll Signe och matte Anna!

  Tror bestämt inte att vi fått så pass som ni en gång. Här har det bara varit blåsigt och kallt, men inte så att det blivit halt ens på gatorna. I eftermiddag slet sig visserligen några flingor, men de är inte fler än jag tror att vi kan räkna dem.
  Bra att din lillhusse Signe och hans kompis är ute och grusar, så folk sliper bryta benen av sig i halkan. Hoppas verkligen vi får lite av den vita varan vi med de närmaste dagarna.
  Ha det så gott och var rädda om er i mörkret och halkan!

  Tassekram Triton

 3. Godförmiddag på er i Falun. Ja inte har det kommit mycket snö bara lite. Kanske kommer mer i veckan här hos oss. Vi har tagit tass om matten förra veckan också, envis förkylning. Hon har fått läkartid idag kl. 13.00 äntligen, varit krasslig sedan 11 Okt. Alltid så fina bilder på er kissar ute.
  Ha en fin vecka

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 4. Vad konstigt att du inte fått någon snö, jag var med matten och Lillhussen till Dala-Järna i fredags och där fanns massor med snö. Här har det snöat varje dag sen i tisdags, inga mängder men vi har så det är vitt överallt. Griskallt är det också, -10 grader nu på morgonrundan, blåser nordlig vind, solen lyser igenom och snön singlar sakta ned. Så det är konstigt att du bara fått lite fnuttesnö, hihi.

  På tal om hungriga fåglar, här har Lillhussen gjort om våran jättetall till fågeltall, det hänger två stugor i rep från de lägre grenarna och sen står det två stugor på långa störar. Det sista som kom upp var en ekorrmatare, för nu har vi tre stycken ekorrar här så den behövs, men matten har inte sett om de fattat hur de ska få tag på maten. Så idag ska det läggas dit lite hasselnötskärnor, så Kurrarna känner doften av att det är mera godis i den än i fågelstugorna, för du ska inte tro att Kurre inte får tag på frön, han klättrar upp för stolpen och sträcker upp ena tassen och förser sig med frön, hihi.

  Du och dina bröder, samt tvåbeningarna får ha en en skön söndag och jag hoppas att ni får lite mer av den vita varan framemot tisdag, för då skulle det visst hamna mer på er sida av Dalarna.

  Russelpussar i mängd.

 5. God förmiddag på er i Borlänge!

  Låter som det är lika illa hos er som hos oss. Bara att hoppas det ljusnar på snöfronten den här veckan och blir lite ljust och fint!
  Tur ni finns och tar hand om matten när hon är krasslig! Inget lär ska vara så varmt och skönt som en kattpäls.
  Håller tassar och tummar för matte Gudrun hos doktorn i dag. Matte här hemma har hört att flera bekanta varit krassliga väldigt länge den här hösten. Det lär vara något virus, som bara tiden rår på.
  Hoppas hon blir bra snart och en fin vecka önskar vi er tillbaka!

  Tassekram Triton

 6. God förmiddag Felix!

  Ja, du vännen, tänk så olika det kan vara! Som du ser på bilderna från i lördags var gräsmattorna grönare än mitt i sommaren, och de flingor som blåst in sedan dess är som sagt lätt räknade.
  Men blåsigt och kallt är det, så det förslår, för att bara vara början på november. Drygt åtta minus här i morse, men nu lyser i alla fall solen upp lite. Och fåglarna äter som bara den, så vi har i alla fall dem att roa oss med att titta på.
  Ekorrar har jag bara sett i skogen, och de fascinerar mig ´verkligen. Brukar sitta alldeles paralyserad, och titta på dem, när de pinnar upp och ner på trädstammarna. Förmår mig inte ens försöka klättra efter dem!!!
  Ha det nu så gott där uppe i snön, så hoppas jag du fixar ner lite till oss också! Hälsa matten och Lillhusse från oss alla!

  Tassekram Triton

 7. Ojoj vad synd att ni inte fått mera snö.Här har i Björbo är det lite mera.Har varit lite off ett tag.Har jag varit katt hade jag fått kattsnuva. Legat 2 ggr.i förkylning.Men nu är jag frisk igen.Nog om förkylning.Fröautomaterna är påfyllda varje dag med solrosfrön och nötter,även talgbollar.Förstår att ni har småpippisar att mata och titta på.Väldigt roligt att se på dom när dom kommer till matbordet.Jag hoppas att ni får njuta av snö i Falun också. Många snöiga kramar från ett vitt Björbo

 8. Hej Vivianne!

  Tråkigt att du varit drabbad av en så efterhängsen förkylning att du blivit liggande två gånger. Men jag har hört matte berätta att det är fler av hennes kompisar som varit illa däran i flera veckor.
  Tur du är pigg och kry igen, så du tar dig ut och kan mata ”lillpippis”. De håller på att äta oss ut huset här!!! Men de bjuder på den trivsammaste underhållning vi kan önska den här tiden på året.
  Tack ock lov har det börjat komma lite snö här, och vi hoppas nu att det fortsätter snöa i kväll! Det var jättemysigt ute på promenaden i dag, men lite vitt och mjukt under tassarna!
  Matte och bröderna hälsar så gott och önskar dig en fin vecka tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *