Tänk ändå vad åren går…

hostskog-triton16

Tänk ändå! I går fyllde jag sju år, och matte kom ihåg min födelsedag!!! Det har inte hört till vanligheterna på senare år, även om jag förstås alltid blivit firad med råge i efterhand.

Så jag klagar inte, men blev glatt överraskad, när det nu började pussas och fjäskas för mig redan dagen innan. Och förklaringen till den plötsliga brådskan gjorde mig förstås ännu gladare.

 

host-skog-triton17

Husse och matte hade hört att fredagen skulle bli veckans vackraste dag och ville förstås att jag skulle få fira den i skogen. Och bättre medicin mot min smygande höstdepp finns inte att få på apoteket.

En sprillans ny säkerhetssele med reflex, fick jag som present, till mattes och mina mörka stadspromenader i höst och vinter. För jag är den ende av bröderna som vill vara ute i trafiken!

 

hostskog-triton13

Åter till skogen, och höstens i särklass soligaste dag! Enda molnet på min himmel var en ”pippis med motor och snurrnäbb”, som for runt och surrade ovanför oss gång på gång.

Det heter helikopter vet jag nu, fast när jag var liten trodde jag att allt som flög i luften var pippis. Men tiderna förändras, och vi med dem, och som vuxen klok sibirier vet jag alltså bättre.

 

lill-triton11

När jag nu ändå är inne på hur det var när jag var liten, kan jag berätta hur det kom sig att jag kom till Falun och började blogga på Falu Kuriren, som blev Dalarnas Tidningar och nu är Mitt Media.

Husse och matte hittade mig på nätet efter att deras då 14-årige lillebror Nisse förlorat sina äldre storebröder och behövde en kompis. De hittade mig tillslut i Brandalsund och lyckan var gjord!

 

nisse-tritte12

 Den 19 januari 2010 hämtade de mig hem till världens snällaste Nisse, som från att ha varit lillebror blev storebror år mig! En klippa att luta sig mot, som välkomnade och lärde mig allt jag kan i dag.

Och det är inte lite, som jag sedan fått föra vidare till Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie. Kanske är det också för att jag är född på senhösten, och uppväxt ute i snön, som jag blev en riktig vinterkatt.

 

lill-triton9

 Aldrig ska jag väl glömma första gången husfolket trodde att de tappat bort mig och matte sprang gråtande runt kvarteret och lockade. Och det fast hon sett mig på strax innan.

Husse tog det lugnare och kollade noggrant gården och allmänningen. Det tog sin runda tid, men när han återvände genom grinden kunde han lyckligt ropa hem matte och berätta att han hittat mig.

Lilla jag hade lyckats klättra upp på farstukvisttaket, och där satt jag och tittade på skådespelet nere på gården. Så liten att jag knappast syntes i snön, men jag kan lova att lyckan var fullständig!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 Ps. Förra veckans tävling låter jag gå vidare en vecka till, då det varit dåligt med rätta svar. Så titta gärna tillbaka på förra veckan inlägg och försök lista ut svaret med chans att vinna pälssvansar! Ds.

16 svar på ”Tänk ändå vad åren går…”

 1. Men lille hjärtat, skrämma matte och husse så. Signe däremot fnissar förtjust åt ditt upptåg!
  Var Nisse också av samma ras som ni? Han var väldigt fin!
  Grattis på din dag finaste Triton och puss på nosen! /Signe och Anna

 2. Stort efterskott GRATTIS på din 7-årsdag och jag hoppas att du blev bjuden på något riktigt smaskens, som grädde, räkor, lax eller någon smarrig köttbit, fast nu vet jag ju inte om du gillar ovanstående men grädde vet jag att du tycker om, för det har jag läst, hihi. För visst kan en skogspromenix vara helt fantastisk men fyller man år ska det va nåt extra gott att äta, för det förväntar jag mig i alla fall. En sele med reflexer passar väl alldeles perfekt att få som present, nu syns du ju även om det är mörkt som en björnrumpa.

  Du skulle bara höra hur matten lät när hon fick syn på fotot av dig som liten, hon blir så larvig så det är bara inte sant. Fast jag håller med du var allt väldans söt men nu är du också söt fast på ett annat sätt, mera ståtlig liksom.

  Nej, nu har jag inte tid något längre för den ständige sekreteraren ska gå och ugnsbaka laxfiléer och det ska bli så gottigt.

  Födelsdagsrusselpussar i mängd.

 3. Hej goa Triton!
  Grattis i efterskott på födelsedagen vännen. Jag har suttit och tittat tillbaks på dina bloggar från 2009 och 2010 och det kändes som det vore igår jag läste dom första gången. Jag håller med dig om att tiden har gått fort. Vilken fin födelsedagspresent du fick av din familj. Nu kommer du verkligen att synas på era kvällspromenader när mörkret lagt sig. Du får be matte att hon tar kort på dig så alla får se hur viktigt det är med reflexer så man syns i mörkret för det gäller ju oss tvåbeningar också.
  Tassekramar till er alla från Tusse, Leo och matte Lotta

 4. God kväll Signe och matte Anna!

  Spårlöst försvunnen på en sekund! Ja, jag minns som igår hur matte mellan rundorna snyftade att ”jag väl var för go för att hon skulle få han mig kvar”! Jag däremot var mäkta stolt över att ha tagit mig upp liten som jag var. För att inte tala om hur ompysslad jag blev, sedan matte klättrat ut på taket och hämtat in mig!
  Storebror Nisse var av rasen maine coon, så det var alltså en ryss och amerikan som blev bästisar när jag kom. Tack för gratulationerna och puss på nosen tillbaka!

  Tassekram Triton

 5. God kväll Felix!

  Jodå, torskrygg och spraygrädde avslutade förstås firandet, då det är det bästa jag vet. Fast vi firar som oftast om kvällarna, då vi älskar att äta varm nykokt fisk ute till ´middag. Sedan när det blir för kallt är det inte alls lika festligt längre.
  Selen med redlex är jättebra i mörkret, och den är dessutom väldans rejäl eftersom matte tycker att jag blir äventyrligare och äventyrligare för var dag som går. Det är faktiskt en promenadsele för hund, som blivit jättepoppis bland storvuxna katter.
  Mattar blir lätt så där, så jag förstår precis hur du menar. Och visst var jag lite söt, men tackar för att du tycker att jag är ståtlig nu. Tack för grattishälsningen och smaklig måltid säger jag, då det ser ut att vankas lax här hemma med. Gillas av husfolket, fast vi bröder föredrar den vita fisken! Ha det så gott så länge…

  Tassekram Triton

 6. God kväll Tusse, Leo och matte Lotta!

  Tack så väldans mycket go´vänner! Matte och jag har också tittat på gamla bilder i dag, och visst är det smått otroligt vad fort tiden går.
  Visst fick jag bästa presenten, som fick vara ute i skogen den varmaste och soligaste dagen på hela den senaste månaden. I går och i dag har det också varit soligt och fint, men blåsigt, så vi har ägnat oss åt att fortsätta höstpysslet hemma på gården.
  Jag ska be matte försöka ta kort, för det är jätteviktigt, och jag lovar påminna om det gång, på gång, på gång!!! Och det gäller alla som går utanför dörren i mörkret!
  Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 7. Bästa Triton…GRATTIS!
  Tänka sej,du har hunnit bli 7 år.Jag är så glad att jag fått lära känna dej..och husfolket.Ni är så rara,och småbröderna även.
  Hoppas på fler soliga dagar..kommer en dag och promenerar med dej o matte.Jag är så nyfiken på din nya sele.Nu har jag satt på reflexer på min jacka o kappa.Du påminde mej faktiskt.Jag har sett många hundar på stan som har små blinkande halsband.Bra oxå.
  Din Blogg glädjer oss mycket (jag läser den högt för Maya).Tassekram!

 8. Har kommer ett Grattis i efterskott till! Tappa bort små missar är inte roligt! Glömmer aldrig när lilla F inte kom när jag skulle o handla. Äsch, det tar ju inte lång stund. Fanns inte nånstans när jag kom tillbaka, men hörde henne….I toppen på en av våra enorma lönnar! Tog 9 timmar innan hon var nere! Men sen har hon tagit sej ner när hon varit ute/uppe på äventyr. Hittade henne inte härom dan heller! Inne. Rätt som det var när jag stod o stoppade i tvättmaskinen så kom hon hoppandes ner från torkskåpet! Jaja…Redan som 13 veckor visade hon att hon gillade höga höjder! Då satt hon uppe på en dörr! 🙂 Ha så bra allihop!

 9. Hej på dig Triton!

  Ett jättestort grattis i efterskott från oss här i Kalser! Tänk att du är hela sju år nu, och att du har varit så liten och busig en gång! För nog var det busigt att gömma sig för matte på det viset och sedan sitta uppe på taket och titta på husse och matte när de letade efter dig.
  Tur att det var fint väder, och ingen älgjakt, i fredags, så att du kunde vara ute i skogen och bli firad.

  Jag kom faktiskt inte ihåg vilket datum du fyller år, men nu har jag skrivit upp det, så att jag kommer ihåg det hädanefter och kan skicka gratulationer i rätt tid.

  Hälsningar till er alla, både två- och fyrbenta, från oss i Kalser!

 10. Godmiddag på er i Falun. Grattis i efterskott goa vännen. Tänk så liten och söt du var och nu är du stor och vacker som dina bröder. Matten kommer ihåg Nisse hon träffade honom också stor och fin. Som du vet är jag också en Maine Coon. Vi har haft besök av lilla tvåbeningen och Sture han verkligen gillar honom. Leker med hans leksaker och ska vara bredvid honom hela tiden. Vet du jag har också varit framme och tittat på honom, han var ju inte farlig alls ju. Nu önskar jag er en fin vecka.

  Tassekram Fia, Sture och matte Gudrun

 11. Tyckte väl att Nisse hade Maine Coon-nos ?? Signe har 25% maine coon i sig, 50% är skogkatt och resten exotic. Pappa Zingo är ett stort gult lejon typ och mamma Ziba har nästan exakt samma teckning dom Signe men är korthårig. Hoppas ni inte får alltför mycket snö idag. Här regnar det… nospussar från oss i Boxholm

 12. God kväll Lena och Maya!

  Tack goa rara ni, som varit med ända sedan jag var liten! I dag öser det ner en blandad kompott, men säkert blir det fler soliga promenaddagar. Jag hade förstås hoppats att snön skulle ligga kvar, men här är det bara blött, blött, blött…
  Bra att du har satt på dig reflexer, och matte hoppas att du fått på dubbdäcken med! Alla måste lysa upp sig ute på något sätt nu när det är kolmörkt ute.
  Så glad om jag och bröderna kan sprida lite glädje till dig och Maya i höstmörkret!

  Tassekram Triton

 13. God kväll Fia, Sture och matte Gudrun!

  Tack go´vänner så mycket för grattis-hälsningen! Så trevligt att bli påmind om att du matte Gudrun faktiskt träffat storebror Nisse, och att du Fia är av den ståtliga rasen maine coon precis som han.
  Så ni har haft besök av den lille tvåbeningen igen. Verkar som om Sture gillar honom och blivit på lekhumör och som ung på nytt! Nu är det din tur Fia, för ”lillingen” är säkert hur go som helst.
  En fin vecka önskar jag er trots ruskvädret!

  Tassekram Triton

 14. God kväll Kerstin!

  Tack så mycket bästa Kerstin! Nej, det är ingen höjdare att tappa bort en liten misse. Fast jag satt ju bara på taket, men var så liten att jag inte syntes nerifrån. Värre med din lilla vän, som satt högt upp i ett träd.
  Ja, vi är uppfinningsrika, och torkskåp brukar vara populära. Även dörrkarmar har jag hört sägas att är väldigt spännande, även om det inte är någonting för mig. Här hemma är det Febus som svarar för akrobatiken, och det får han så gärna göra, bara han lämnar staketet i fred.
  Ha det så bra ni med i ruskvädret, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton

 15. Hej go´vänner i Kalser!

  Tack så mycket för grattishälsningen! Ja, det är helt otroligt vad fort tiden går. Kan nästan inte fatta att jag är sju år!
  I dag hade det inte varit någon höjdare att fylla år. Vi hoppades på snö, men det blev bara blött, blött, blött… Fast i fredags lekte livet och ett bättre födelsedagsfirande hade jag inte kunnat tänka mig.
  Jag talade inte om för någon i förväg att jag skulle fylla, utan tar så gärna emot grattishälsningar i efterskott. Ni är så goa hela familjen där uppe i Kalser, och en fin vecka önskar jag er trots att snöblasket öser ner!

  Tassekram Triton

 16. Hej Signe och matte Anna!

  Kanske därför jag tycker att du Signe är så söt! Jag ser en viss likhet med storebror Nisse, som var min stora idol i unga år.
  Tyvärr blev det bara snöblask, fast vi väntade hela natten på att det skulle bli vitt och fint. Så i dag har vi haft kojdag hela familjen! Men till helgen lär det ska bli både kallt och snö, så det ser vi fram emot! Innan dess ett par soliga dagar att njuta av efter slaskvädret!
  Ha det så bra tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *