Från vilovecka till kärleksdag

 

trott-triton2

Vilodagen känner vi alla till, men viloveckan är mer dunkel och av privat natur. Den har just passerat hos oss här hemma, och infaller som oftast andra veckan i oktober.

Det är då det börjar det bli tomt och tråkigt på gården. Är grym älgjakt i skogen, så vi inte törs ut, och känns varken sommar, höst eller vinter.

 trott-broder26

Därför har vi ägnat den här gråkalla veckan åt att vila oss i form inne i stuguvärmen hos husse och matte. Och det är inte så tokigt det heller, då det bara händer någon enstaka gång om året.

Nu laddar vi för att våga ut i skogen igen, och så förstås lysa upp trädgården med lite färggrant höstpynt. Gula och lila blommor, som tål frost, och ljung i ännu fler nyanser.

 trott-broder27

Då blir det säkert trivsamt igen, men som sagt den senaste veckan har vi har vi mest njutit av skön avkoppling med myskvällar i tv-soffan. Och det har nästan känts rätt, efter att vi knappast annat än sovit inne i sommar!

Men får vi nu bara till det med lite blomster och ljuslyktor ute på gården, blir det säkert mysigt igen. För jag har ju min skrivarstuga och bröderna lillstugan, när nu vår lille ”höstkotte” krupit till kojs inför vintern.

 

trott-broder12 

I morgon firar vi här hemma, då 17 oktober är vår alldeles speciella kärleksdag. Just den här dagen, för två år sedan, hämtade nämligen husse och matte hem allas vår älskade ”Mini-Vinnie” till oss.

En dag vi aldrig kommer att glömma, och som nästan känns större än våra födelsedagar. För från den stunden har vi tre storebröder haft världens bästa minibror att älska och ta hand om dygnet runt!

 

trott-broder18

Så fast det blir mörkare och mörkare känns det ändå som om vi går mot ljusare tider. För med gården prydd och upplyst, och den älskade skogen vår igen, har vi bröder säkert mycket att se fram emot.

Och det har säkert ni också, då hösten kan vara fin även om min efterlängtade indiansommar ser ut att utebli i år. Men lyckas bara solen leta sig fram mellan molnen finns möjligheten att vi får njuta ändå.

 

klematisen

Glädjande i sammanhanget är att vår vackra klematis klarat frostnätterna, och nu är står vit som täckts av snö. Kanske inte så konstigt, för efter alla svar vi fått tyder det mesta på att den heter just Sommer Snow, Paul Farges!

Tack alla rara vänner, från när och fjärran, som försökt hjälpa oss få veta vad det är för skönhet vi har i vår trädgård. Nu vet vi att den har sitt ursprung i Ukraina, är starkväxande och passar perfekt hos oss robusta sibiriska katter!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

8 svar på ”Från vilovecka till kärleksdag”

 1. Så underbara vilobilder på er vackra gänget! Imorgon får ni fira lille kärleksknytet ordentligt. Husse och matte säger att dom också har nåt att fira i veckan fast inte förrän på onsdag. Det var nåt med bröllop och 31 år, jag vet inte… För min del räcker det att dom gosar med mig när jag vill och att jag får mat och ren låda osv… Uppassning helt enkelt ?? Tassekramar och nospussar till alla finingar i huset! /Signe (matte hälsar också)

 2. God kväll söta Signe!

  Viloveckan lider mot sitt slut och morgondagen gryr med kärleksbestyr. Och självklart ska vi fira kärleksknytet hela familjen på tvåårsdagen här hemma hos oss!
  Låter spännande det där du skriver om att ska firas hemma hos er på onsdag. Kan det verkligen vara så att din husse och matte varit gifta i 31 år. Det låter otroligt, och vi ser framemot att få veta mer.
  Känner i alla fall ingen som helst oro för att du Signe ska bli bortglömd. I stället vankas säkert lite extra gott den där stora dagen! Nospussar i all hemlighet från oss alla!

  Tassekram Triton

 3. Vad mysigt ni ser ut att ha, nästan så jag skulle vilja veta hur det känns att krypa ned bredvid er men sen inser jag att matten har rätt, jag är på tok för busig för att umgås med er katter annat än här och på fb. Fast idag är jag ingen bushund, lite risig i kistan så nu har jag parkerat vid datorn och min ständige sekreterare får skriva åt mig.

  Vi är imponerade av eran härligt vita klematis, så kul att få veta vad det var och var den härstammar ifrån, kanske något som skulle trivas här uppe med i den kallaste av kalla världar, hihi. Fast nu har vi fått höst igen, kylan har försvunnit och snön med den, ingen är gladare än jag och tvåbeningarna för de vill heller inte ha snö än på länge.

  Ni får fortsätta mysa där nere i stora staden och hoppas att ni får ha en lång höst ni med, för de är trots allt skönare än den kalla vintern även om jag vet att ni längtar efter allt det vita. Tids nog kommer det nog det med, men till dess ha det så braigt med lilla Mini-Vinnie och alla de andra fyrfotingarna, ja då tvåbeningarna med förstås.

  Russelpussar i mängd.

 4. Godmiddag på er alla snyggingar. Grattis till lillebror Mini-Vinnie, tänk så fort det går. Superfina bilder på er i stolarna.
  Jättefin Klematis. Matten börjar bli bra från förkylningen.
  Ni får ha en braig vecka.

  Tassekram från Fia,Sture och matte Gudrun

 5. Hej Felix

  Ja, en riktigt mysig vecka har vi haft, och skulle gärna ha bäddat ner dig mellan oss i soffan. För hur som helst med det där buset, så är du den bästa hundkompis jag har, även om det bara är i bloggen via nätet och rymden!
  Men så har vi ju varit kompisar här så länge, att vi börjar känna varandra ut och in. Låter inget vidare att du är risig i kistan! Det är ett otyg, så se till att vara inne med matten i värmen, och ta det lugnt, tills dess att du mår bra.
  Skulle kunna tänka mig att vår klematis skulle trivas bra uppe hos er. Kanske något att fundera på till våren, för den pryder då en hel gård! Blir det nu bara lite varmare, så kan hösten vara riktigt bra i väntan på den vita varan.
  Så vi håller tassarna för en mild och fin höst, och en trivsam vecka önskar vi alla er där uppe i vida världen!

  Tassekram Triton

 6. God förmiddag i Borlänge!

  Oj, oj, oj, helt otroligt var fort tiden går. Kan knappast tro att de är sant, att vi haft ”Mini-Vinnie” hos oss i två hela år.
  Tror faktiskt att det är han som lärt oss mysa så där riktigt ordentligt. Men nu är vi på gång igen!
  Gott att höra att er matte börjar krya på sig, och en fortsatt riktigt fin veckan önskar vi er!

  Tassekram Triton

 7. Hej Triton! Jag hoppas att allt är frid och fröjd med er där hemma i gråvädret. Nu har hösten verkligen kommit på allvar. Då är det skönt att få vara inne i stugvärmen. Tänk att Mini-Vinnie redan blivit så stor. Jag tittar ibland på kortet jag tog på honom när han verkligen var Mini. Jag gläds fortfarande över hans fina prestation på kattutställningen och även över att matte fått reda på vad er fina Klematis heter. Jag hoppas ni får en fortsatt fin vecka hälsar
  Tusse, Leo och matte Lotta. (Zibell gick över regnbågsbron igår. Hon hade tyvärr fått cancer i magen. Vi saknar henne jättemycket. Hon hälsar säkert jättemycket till er från katthimlen)

 8. God morgon goaste matte Lotta!

  Så ledsamt att läsa att er älskade Zibell tassat över Regnbågsbron. Vi har ju haft kontakt så många år här i bloggen, att hon känns som en nära vän fast vi aldrig har träffats i verkligheten. Förstår att ni saknar henne jättemycket, och vi här hemma känner verkligen med er. Matte hälsar så innerligt mycket och sänder varma kramar till er alla.
  Nu blåser det höstvindar över gården och är faktiskt rätt skönt att vara inne och mysa. Fast vi måste ju ut och göra gården, så inte någon utomjording tar över allmänningen. Det har faktiskt varit ovanligt lugnt på slutet, och så har ju Febus gått och blivit en nygammal katt.
  Ha det nu så gott det går, och känn att vi tänker på er och det ni varit med om.

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *