Nu håller vi tassar och tummar

lilltak-febus9

Febus har i veckan återintagit lilltaket, och suttit där och fiffulerat, medan han tittat ner på staketbygget. Till synes nöjd och belåten medan buset fortsatt lysa ur ögonen på honom.

Och i går förmiddag hittade matte honom högljutt skrikande på staketnocken. Han hade lyckats tränga sig upp mellan ribborna, utan att varken kunna eller våga ta sig ner igen!

 

lilltak-febus8

 Så husse fick klättra upp på trappstegen och lyfta hem en ganska spak herre. Sedan var det dags att börja snickra och måla igen! Något som börjar ta mesta tiden här hemma numera.

Men ribborna lär väl ta slut någon gång och livet bli lugnt och skönt igen. För broder Artemis och jag fattar inte vad Febus håller på med, då vi vill ha det mysigt i trädgården mellan promenaderna.

 

bodtak-broder8

 Annars är det väl allas vår bästa ”Mini-Vinnie” som är mest på tapeten just nu. Stora pojken och nästa helg är det dags för honom att delta i Dalälvskatten stora internationella utställning.

Den hålls tack och lov på Lugnet här i Falun, så han har när hem till oss om det skulle bli för jobbigt. Men han får ju ha matte med sig, och rå om henne hela dagen, så det går säkert bra!

 

bodtak-broder5

 Febus har haft långa samtal med ”Mini-Vinnie”på redskapsbodens tak både i går och i dag. Det är som om han anar vad som är på gång, då bara ”Mini-Vinnie” blivit badad i veckan.

Jätteroligt för ”Mini-Vinnie” är förstås att han syster Yakima också är anmäld till lördagen precis som han. Blir spännande att se hur det går för dem, då hon är lika unik och”färglös” som han.

 

bodtak-vinnie8

 Med ”färglös” menar jag att deras färg, med både silver och guld, inte finns i domarnas reglementen än. Därför ger ”Mini-Vinnie” domarna huvudbry, och det uppskattar jag som avskyr utställningar!

Artemis och Febus har redan tagit sina tre certifikat och kan titulera sig premier! Det är samma sak som champion, för katter som varit till veterinären och blivit lugna, snälla och goa!

 

kattutstallning3

Därför får ”mini-Vinnie” ställa upp ensam i år, och jag hoppas förstås att ni håller alla tummar och tassar för världens bästa minibror. Det är han värd, det lilla knytet som blivit stora pojken!!!

Helgens utställning på pågår både lördag och söndag med närmare 900 katter från anmälda totalt. Och till Lugnet hälsas förstås besökare varmt välkomna till två underhållande dagar bland katter och kattattiraljer!

Tassekram Triton

 

 

10 svar på ”Nu håller vi tassar och tummar”

 1. Febus, en sån buse… Vi får väl hoppas att han kanske lärde sig nåt av sitt lilla misstag…
  Självklart håller vi både tummar och tår för Mini-Vinnie helgen som kommer men tycker det var lite synd att det inte var helgen efter i Norrköping som han ska ställas ut för då hade matte kunnat hälsa på honom ? Men vi hejar förstås både på honom och hans syster och hoppas att allt ska gå bra.
  Tassekramar och nospussar inför nya veckan från Signe och matte Anna

 2. Godkväll i Falun. Men var han är busig Febus, tur husse kan snickra. Håller alla tummar och tassar för Mini-Vinie i helgen. Matte ska åka till Stockholm tis-onsdag hon har vunnit en porträttfotografering där. Tur att hennes ögon är läkta nu. Är 29,5 år sedan matte var i Stockholm senast hon flyttade till Dalarna då. Så ska hon träffa en vän sedan 59 år där nere och sova över. Ja mycket på gång den här veckan.
  Ha nu en lugn och skön vecka.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 3. God kväll Signe och matte Anna!

  Ja, Fe-bus är en riktig buse, men vem kan bli annat med det namnet! Hoppas verkligen han lärde sig av misstaget, och att husse lyckats överlista honom med de senaste ribborna. För han är ju så väldans go på alla andra sätt och vis, och vi är så rädda om honom.
  Tänk så trevligt det skulle ha varit för ”Mini-Vinnie” och matte om ni kunnat ses på utställningen. Men som du vet så tar vi lätt på det med utställningar, och deltar bara ut hemmavid, då matte inte vill att vi ska behöva åka långt för att visa upp oss.
  Litar på att ni hejar på honom och sänder nospussar i smyg till söta Signe!

  Tassekram Triton

 4. God kväll i Borlänge!

  Ja, visst är det en himla tur att husse är händig med att snickra och matte beredd att fortsätta som målarlärling åt honom. För Febus är väldans listig och inte den som ger sig i första taget!
  Låter spännande det där med er mattes porträttfotografering i stora staden och träff med en gammal vän. Men hur ska då ni klara er utan henne så länge?
  Låter som det blir en intensiv vecka! Hoppas allt går bra för både matten i Stockholm och er där hemma!

  Tassekram Triton

 5. Godmorgon. Glömde säga att Grannen Marie ser till oss för matte lämnar oss inte så länge.

  Tassekram Fia och Sture

 6. God eftermiddag!

  Det var väl det jag tänkte, efter att ha lärt känna din matte! Det var också därför jag vågade mig på att undra offentligt!

  Tassekram Triton

 7. Hej Triton! Vilken busig bror du har. Jag tror att du och Artemis och även Mini-Vinnie får sätta ner era tassar ordentligt och säga i från. Det går inte för sig att göra som han gör. Han skrämmer både husse och matte och er andra med sina tilltag. Tyvärr kan jag inte komma till Falun på lördag och heja på Mini-Vinnie för jag skall åka till Västerås på 30-årskalas. Jag lovar att tänka på honom hela dagen och hålla tummarna att det kommer att gå bra.
  Tassekramar till er alla
  Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 8. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Du må tro vi gör vårt bästa för att sätta stopp för hans tilltag, och nu tror och hoppas jag husse nått målet med ribborna.Men han är som sagt en riktig liten spjuver, den gode ”Febbe-Bus”!
  Så synd att du inte kan komma på lördag, men förstår att du måste åka till Västerås och fira 30-åringen. Matte lovar ta kort, och huvudsaken är att vi vet att du är med ”Mini-Vinnie i tankarna och håller tummarna för honom!

  Tassekram Triton

 9. Skönt att höra söta Signe! Puss tillbaka till dig! Hälsa matte så gott!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *