Vi svävade som på moln…

 

 

ribb-triton8

I fyra dagar svävade vi som på moln i villfarelsen att bygget lyckats och staketet blivit kattsäkert. Men på femte dagens kväll tassade Febus återigen på staketnocken som om ingenting hänt!

Skillnaden var bara den att han inte visste hur han skulle ta sig ner genom kattstoppet tillbaka till oss. Så matte tvingades klättra högst upp på trappstegen och till sist nå honom därifrån.

 

brodraskaran7

Han hade klättrat på stolpen och lyckats tränga sig under den nedersta ribban och vidare upp på nocken.  Husse hade anat det hela tiden, medan matte trodde att det skulle vara omöjligt.

Så det blev till att sätta och måla 30 meter ribba till för att Febus skulle ge upp. Det räckte för att matte skulle få migrän, och vi bli tvingade att klara oss själva resten av veckan.

 

artemis-vinnie3

Så vi har mest legat och myst och kollat på lillpippis, då både talgoxar och blåmesar nu återvänt. På kvällarna har vi alla fyra sedan samlats till möte i för att diskutera livets allvar i vår lilla värld.

Matte är bara så där halvkurant än, så vi turas förstås om att ta hand om henne med. Och hade det inte varit för ”Mini-Vinnies” upptäckt i går morse hade det varit kav lugnt hela helgen.

 

host-kotte6

Gömd under klematisen på gavelväggen, bland torra löv bakom blomkrukor och staketribbor, låg en helt främmade liten ”ungkotte” och sov sin saliga sömn. Och det fick den förstås fortsätta göra!

Men när den vaknade verkade den väldigt vilsen och lämnades i fred tills den vågade sig fram. Sedan kalasade den en lång stund på knaprisar och solroskärnor, innan den drack vatten och tackade för sig.

 

host-kotte9 

Om den varit tillbaka i natt, eller bara var på genomresa, törs jag inte svara på. För den verkade vara ett naturbarn, som inte ville ha mat på fat utan hellre jaga knaprisar i gräset.

Jättegullig men så vilsen att matte måste hjälpa den hitta ”kottehålet” för att komma ut. Visserligen hittade den dit, men klättrade upp ingången det från fel håll i stället för att tassa ut.

 

host-kotte8

Hur som helst var det i alla fall en pigg och glad liten ungkotte, som visste vad han ville och kom och spred lite solsken här hemma hos oss. Vi hoppas förstås att den tittar in igen!

I väntan på det vill jag önska er alla en härlig höstvecka. För det gynnar ”kottarna”, och det finns fortfarande massvis med smarriga sniglar och feta metmaskar att frossa på i rabatterna!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

8 svar på ”Vi svävade som på moln…”

 1. Men snälla nån vilken busig Febus hoppas nu att det flyktsäkert. Ni får säga till brorsan att ta det lite lugnare och tänka på matte. Ta det lugnt nu så matte blir bättre.
  Tassekramar Lisa och Smulan

 2. Men lille Febus då, en sån lurifax! Nu önskar vi matte god bättring och både bröder, kottar, pippisar och människor en fin vecka! Tassekramar o nospussar från Anna och Signe

 3. Hej Lisa och Smulan!

  Tänk nu tror jag äntligen vi nått målet, och lillebror Febus har varit jätteduktig och hjälpt till att ta hand om matte hela helgen. Han väntar förstås på att hon ska piggna på sig, så de får tassa ut på promenad tillsammans.
  I början på förra veckan var han upp till naturskolan och tyckte det var väldigt spännande att tassa runt på stigarna och se på alla djuren. Och det är faktiskt jättemysigt där uppe bland kor, grisar och får måste jag hålla med om.
  Så glad jag blir att se två namn hos er igen. Förstår att du Lisa fått en ny vän efter att ha mist din syster. Hoppas ni finner varandra och får det riktigt mysigt tillsammans! Alla här hemma hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 4. Hej Signe och matte Anna!

  Jag har sagt det förut och säger det igen, att vore Febus inte så gruvligt go och nödens charmig så skulle han ha varit på uppfostringsanstalt för länge sedan. Men ingen kan motstå hans vilda blå ögon som tittar åt alla håll samtidigt och riktigt lyser bus!!!
  Får vi nu bara matte på benen, så blir nog allting bra igen. För jag får ingen riktig frid när hon inte är sig lik! Tack för era rara rader och en fin vecka önskar vi er.

  Tassekram Triton

 5. Halloj i Falun. Vilken buse Febus är och hoppas matte mår bättre nu. Så trevligt med en ny kotte i trädgården. Här har lilla människobarnet varit på besök och kan du tänka dig jag var fram och sniffade på honom. Sture han satt fart och lekte med hans leksaker något han aldrig gjort förut. Ja han är ju lite speciell våran Sture. Mattem ska operera sina ögon på onsdag i Falun så nu håller vi tassar för att hon slipper rinnande ögon mer. Ni får ha en braig vecka.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 6. Hej i Borlänge!

  Förlåt att svaret dröjt, men mattes migrän tog omtag och först i dag mår hon bra. ”Lill-Kotte” är en ny liten parvel, som är så blyg och försynt att vi får ta det väldigt försiktigt med honom. Huvudsaken att han i alla fall kommer och äter, så att han blir rund och trind och go inför vintern.
  Så trevligt att höra att det går bättre och bättre, när det lilla människobarnet som kommer och hälsar på. Du är modig du Fia, och Sture försöker på sitt sätt! Vi är alla olika, och tur är väl det.
  Hoppas att det gick bra för er matte på lasarettet i Falun i går. Sänder krya på dig hälsning till henne och önskar er alla en fin vecka!

  Tassekram Triton

 7. Ja, vad var det jag sa, hihi. Förstod väl att den luringen låg där och smidde planer i boden, för inte tror jag att han skulle ge sig så lätt och det tror jag inte nu heller. Han kommer säkert att hitta ett nytt sätt, vänta bara och se, hihi.

  Idag är jag sleten, vi var på resande tass igår, matten skulle till er hemstad men fick ingen tid över för att hälsa på, inte ens en snabbvisit. För hon blev lite lurad, fast det får matten ta med din matte. Så idag kommer det att gå i lättjans tecken och jag kommer inte ens att vakta huset, så det så.

  Ni får ha en härlig helg, för en sak är säkert ni hade rena rama sommarvärmen där nere, för det kan jag inte påstå att det var här när vi kom hem, hällregn och 11 plussisar.

  Russelpussar i mängd.

 8. God kväll Felix!

  Så du var hit och missade att hälsa på oss. Kanske tur den här gången då mattes migrän tog omtag och ingenting varit sig likt på slutet. Vi får hoppas att det går fler tåg!
  Och visst hade du rätt om Febus! Kanske för att han är lite lik dig, när det gäller bus och uppfinningsrikedom! Men nu har han givit upp, i alla fall tills vidare.
  Hoppas du haft en härlig dag i lättjans tecken, så du kan dra en riktig repa nu i kväll! Just nu håller det uppe här, men det är sjöblött på gården! Så det blir nog till att ligga inne och mysa.
  Ha det så gott alla tre däruppe tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *