Mellan sprutor och skogslunk

Sandlåd-Triton2

Sommaren dröjer sig kvar, men hösten knackar på dörren. Lillpippis sista kull sitter på rad på staketet och väntar på mat medan sommarblommorna sjunger på sista versen.

Jag trivs som fisken i vattnet med svalare dagar och mörka spännande kvällar. Fast matte, som är soldyrkare, rynkar på näsan och har redan testat långkalsingarna.

 

Sparvkö4

För oss bröder betyder den närmaste tiden vaccination mot kattpest och kattsnuva. ”Mini-Vinnie” som ska på utställning är först ut, och har tid hos sin veterinär Anna nu på tisdag.

Ni vet väl att det är jätteviktigt att vaccinera sig, mot framför allt mot kattpest, även för innekatter-. Men nästan lika viktigt är att inte övervaccinera, som vissa veterinärer fortfarande gärna gör.

 

Mur-Vinnie2

Vart tredje år mot kattpest och de två åren däremellan bara mot kattsnuva är de regler som gäller för ett säkert skydd i dag! Men det lär vara på väg ett vaccin mot snuva som också ska räcka i tre år.

Måste erkänna att jag som storebror blir riktigt mallig när jag smygtyttar på ”Mini-Vinnie”! Han har verkligen växt till sig sedan han var till veterinären, och blev lugn och snäll och go, i början av juni.

 

Bark-Artemis7

Min älskade skog är också som trivsammast att vara i nu när vi går mot höst. Så jag ser med spänning fram emot de närmaste månadernas motionsturer med husse och matte.

Enda smolket i glädjebägaren är att det från och med den här helgen lättas på kravet att hålla hundar kopplade i marker med vilt. Kan var bra att veta för alla som liksom jag stortrivs ute i skogen.

 

Staket-Febbe2

Här hemma är det annars Febus som stjäl mesta uppmärksamheten. Han är i topptrim igen, formligen flyger fram och tränar som bäst för Katt-OS i staketklättring.

Upp och ner, gång på gång, dagarna i ända. Uppe på nocken ligger han sedan och stilar tills matte kommer ut och ber honom med sin allra mjukaste stämma att klättra ner.

Tro mig eller ej, då lyder han och tassar fram till henne för att få beröm. Och det får han så klart, den lille skojaren som vet precis hur en slipsten ska dras!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

8 svar på ”Mellan sprutor och skogslunk”

 1. Tack för bra och viktig info om både sprutor och hundar! Signe går aldrig ut i skogen, så långt skulle hon aldrig våga gå… Febus ser ju för lurig ut där uppe på staketet. Tur att han lyder mattes mjuka röst ❤️ Nospussar till er alla som vanligt på söndagarna ?? /Anna och Signe

 2. God kväll bästa Anna och Signe!

  Vi vill förstås påminna för att alla katter som har ett hem, och en husse eller matte, ska bli vaccinerade. Först då kan vi utrota den hemska kattpesten.
  Lillebror Febus däremot är ett problem för sig, samtidigt som han är världens goaste på sitt sätt!!! Och så lydig nu att han bara hoppar upp och lägger sig på stakenocken.
  Men vad händer om han överraskas av något, tappar balansen och glider ner på fel sida. Det är det vi grubblar på medn han bara stilar!
  Hur som helst ser vi här hemma alltid möjligheterna och inte problemen. Det lever vi på, just nu, med tre fula masonitskivor som bromsklossar på klätterställena!

  Tassekram Triton

 3. Godmiddag på er sötnosar. Vilka fina pippisar på rad ni har.Mini-Vinnie ser så ståtlig ut på fotot liten naggande goding som ni andra är också förstås. Vädret är inte mycket att skryta med tur mattes säng finns.
  Ha en fin vecka.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 4. God eftermiddag i Borlänge!

  Visst är de för söta våra lillpippisar, som bara blir fler och fler. Och ”Mini-Vinnie” blir jag faktiskt riktigt mallig, när jag tittar på! Kan trösta er med att det är sommarväder på gång hela veckan! Så det blir till att lämna sängen och flytta ut på balkongen! En fin vecka önskar vi er där!

  Tassekram Triton

 5. Ja det är ju det med överraskningar och att man kan bli rädd. Det tror förstås inte Febus, han känner sig oövervinnerlig på sitt staket. Bra med bromsklossar på klätterställena. Fortsätt vara rädda om Febus och varandra.
  Tassekram och nospuss från Signe

 6. God kväll söta Signe!

  Så klok du är och så sant det är det du säger! Febus tror att han är oövervinnerlig på sitt staket!!! Husse och matte håller som bäst på att lista ut och mäta upp formen på ”bromsklossar” som ska fungera. Han lyckas hålla oss alla sysselsatta med något medan han kör sitt bus. Och ändå är han så go att vi kan inte annat än älska honom så otroligt mycket! Självklart lovar vi att fortsätta vara rädda om honom och varandra! Puss på dig och grattis på namnsdagen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *