Det bästa som hänt oss!

 

Sioux13

En söndag kväll i början av augusti för två år sedan tog husse och matte i all hemlighet bilen och for till Älvnäs utanför Hedemora. Där väntade den här lille skrikhalsen, som var tre veckor ung och inte större än att han rymdes i husses hand!

 Sioux10veckor18B

Från början hette han Sioux och var en liten ”indian”, men blev snart så rund och go att han fick smeknamnet ”Kubiken”. Fast matte tyckte han var en liten Ferdinand, och som en sådan kom han hem till oss ett par månader senare.

 Gose-Bröder4A

Älskad av alla från första stund kände husse att han var en liten Vinnie, precis som den lille jättesöte ATG-hästen på tv. För båda var pyttesmå, födda på landet och hade ensamma lämnat föräldrar och syskon för att söka lyckan i stora staden.

 Väsk-Vinnie4

”Mini-Vinnie” fick det bli, och som den ljuvligaste lilla varelse världen skådat blev han förstås hela familjens ögonsten! Mesta tiden sov eller myste han i sin lilla ”flug-väska” när han inte åt, lekte eller gick på lådan, som han skötte perfekt från första stund.

 

Katt-Vinnie3D

Första advent gjorde det lilla kärleksknytet från Älvnäs debut som dragplåster på Djurens Dag tillsammans med storebror Febus. Där tog han alla med storm och jättemånga ville stoppa ner honom i sina fickor och ta honom med sig hem.

 Ljugar-Bröder13A

Det satte storebror Febus förstås stopp för och såg till att minstingen kom tryggt hem igen. Och det mesta ”Mini-Vinnie” lärt sig kan han tacka storebror Febus för! De håller ihop som ler och långhalm och ingen kan ta miste på att de har samma pappa.

 Vinnie-Kotte6L

Tillsammans har de utforskat trädgården och bland det första ”Mini-Vinnie” fick lära sig vara att ta hand om ”Kotte” när han kom till påsk den första våren han var med. Helt klart var Febus en god lärare, som på ett lekfullt sätt lärt sin lillebror det mesta.

 

Kotte-Mi-Vi8

Inte minst att klättra i träd och hoppa upp på allt som går att hoppa upp på både inom- och utomhus. Ju högre desto bättre är deras melodi, och ”Mini-Vinnie” tränar som bäst för att nå samma svindlande höjder som storebror Febus.

 

Träd-Vinnie6

Nu väntar en spännande höst med massor av bus, och så ska ”Mini-Vinnie” vara med när Dalälvskatten första helgen i oktober arrangerar stor kattutställning på Lugnet i Falun. Så det är bara att börja hålla tassar och tummar för honom redan nu!

 

Allvar-Vinnie1

På den vägen fortsätter vi när världens goaste ”Mini-Vinnie” nu fyllt två år och är det bästa som hänt oss alla här hemma. Ville minnas en stund och berätta ,då han fortfarande är lite blyg och tassade in och gömde sig under sin favoritpall i övre hallen när vi firade förra helgen!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

12 svar på ”Det bästa som hänt oss!”

 1. Vilken underbar nostalgitripp med underbare lillebror ? Kram från Signe och Anna

 2. Väntat på bloggen äntligen här, saknade er igår kväll sitter och läser den på tåget till Stockholm lika trevligt som vanligt. Lisa o gubben hemma. Hoppas det går bra då Lisa letar efter Moa och väcker en flera gånger nätterna. Redan bokat in helgen. Tassekramar Lisa och pussar från matte ???

 3. Hej Triton och småbröderna! Jag minns när jag träffade Mini-Vinnie första gången. Det var en av de första dagarna i november 2014. Han var den minsta lilla kisse jag sett (som hade fått flytta hemifrån vill säga). Han var så liten och så mjuk och go. Jag förstår att ni alla blev så förälskade i honom. Det blev jag också. Det är synd att han fortfarande är lite blyg men det går väl över så småningom (hoppas jag). Ni får ha det fortsatt bra och njut av och ta hand om er lillebror.
  Tassekramar Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 4. Hej Signe och matte Anna!

  Jag säger som matte brukar säga. Det finns bara en ”Mini-Vinnie”! Ville så gärna alla som inte varit med från början skulle få läsa sannsagan om vårt lilla kärleksknyte från Älvnäs!

  Tassekram Triton

 5. Hej Gunnel!

  Förlåt att du fick vänta! Har inte riktigt kommit ikapp med dagarna efter allt firande. Men nu ska jag snart vara tillbaka i söndagstrallen igen.
  Läser att du är på resande fot på väg till storstaden. Hoppas du är rädd om dig så att du snart är lyckligt hemma hos Lisa och husbonden igen.
  Förstår att Lisa saknar sin bästa vän, men känner mig säker på att ni gör allt som står i er makt för att trösta henne. Och jag hoppas kunna sprida lite glädje och trösta er.
  Gott att veta att du redan bokat in första helgen i oktober. Men det är långt dit och vi alla hoppas att vi ses innan dess! Ha det så i stora staden!

  Tassekram Triton

 6. Hej Lotta!

  Ja, du som sett det lilla ”knytet” kan då intyga att allt jag skrivit är sant. Så pytteliten, mjuk och go, men ändå så duktig och klok! Han tar fortfarande allt i sin egen takt och blir sakta men säkert också bättre och bättre med att hantera främmande människor.
  Vänta bara ska du få se! Tills dess ha det så gott och hälsa Tusse, Zibell och Leo från oss alla här hemma på Elsborg.

  Tassekram Triton

 7. Ja nog är han go MiniVinnie ?
  Han var bedårande söt som liten❣
  Det har varit roligt att få följa honom från start!!!
  Tack för att du och matte fixar o trixar så vi kan få se och läsa om er alla ??❤️

 8. Hej Alyza!

  Ja, visst är han väldans söt och go vår ”Mini-Vinnie”! Jag säger som matte brukar säga, att det finns bara en som han!
  Roligt att höra att ni uppskattade mattes och min nostalgitripp. Vi fortsätter så gott vi kan att sätta lite guldkant på vardagen!

  Tassekram Triton

 9. Du skulle höra hur matten låter, ”heledudane va söt han är” säger hon och visst håller jag med, han är ju bara så gullig. Han gjorde rätt i som gömde sig, för man vet aldrig om man hamnar i någons ficka när man ser ut så där, så fest eller inte när det kommer främmande så ska du bara smita iväg till något undangömt hörn lilla Mini-Vinnie.

  I morse när vi vaknade upp ur vår dvala så var det som det sa poff, utan ström och då kan jag ju inte gå ut och kika vad ni haft för er. Lillhussen letade fram ett gasolkök så han och matten fick sig lite te och mackor, ja jag är allt med och smaskar mackor jag med men matten är så snål, så jag får bara pyttebitar. Hon säger att jag har frukost i skålen men det är ju bara torra hundkulor, det är ju inte lika gott som ostmacka, hihi.

  Här funderar matten på att skaffa båt, för det regnar vareviga dag, så idag tog vi en tripp till Sälen i gråvädret och det var skönt, för då var det så mycket musigare att komma hem igen. För det var så mycket folk överallt och i det fallet är jag nog som lilla Mini-Vinnie, jag gillar inte när de står och tittar på mig, vet inte riktigt vart jag ska ta vägen i min bur.

  Nu får ni ha det så skönt i stora staden och fira Mini-Vinnie med allsköns gosaker, min Lillhusse fyller år i morgon så då firar vi.

  Russelpussar i mängd.

 10. God förmiddag Felix!

  Samma här! Matte var mitt i tekokandet, när det poffade till och allting slogs av. Bara husse lyckades koppla mobilen till någon radio, så han kunde höra att det var någon eldsvåda på gång någonstans.
  Värst var det förstås för matte, som inte fick sitt morgonte, efter citronvattnet eller vinägervattnet som hon alternerar mellan varje morgon. Hon blir inte sig själv förrän hon fått en stor stark kopp te med mjölk i. Sedan kan man lura henne till nästan vad som helst, som till exempel att få gopulver på knaprisarna!
  Det här regnet tål minsann att tala om. Här har det hållit uppe et tag, men nu vräker det ner igen och lär ska fortsätta hela dagen.
  Jag säger detsamma till er, ha det så gott det går i höstrusket. Nästa vecka utlovas sommarväder igen!

  Tassekram Triton

 11. Godmiddag på er i Falun. Men så söt Mini.Vinnie var och är och ni andra också. Här är så kallt så vi vägrar vara på balkongen, ja mattes säng är toppen tycker vi. Ni får ha en fin vecka.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 12. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Förlåt sent svar, men visst är ”Mini-Vinnie” för söt både som liten och som stor. I går var det varmt och skönt här men i dag är det blött och kallt.
  Sommarvärme har utlovats till den kommande veckan, men jag tycker det ser dystert ut. Förstår att mattes säng är toppen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *