Nu räknar jag dagarna…

Mattram-Triton1

God söndag alla soldyrkare! Nu har trädgården repat sig efter det eviga regnandet och lockar fjärilar i massor så gott som dygnet runt!

Stora prålande på dagarna och små gråbruna om kvällar och nätter. Smiter in i mörkret gör de också och får blomkrukorna att rasa i golvet.

 

Mattram-Arte2 

Vi bara älskar att vara ute nästan hela tiden. Just nu finns inget härligare än att ligga i skuggan och lyssna på det sövande surret från allsköns humlor och bin i vildvinet på uthustaket.

Det är vårt sätt att samla kraft till nattens fjärilsjakt, som fortsätter ända fram på morgontimmarna. Först ute i trädgården och sedan inomhus när husse och matte äntligen somnat.

 

Strå-Febbe1

Men som sagt, annars vilar vi mest i värmen och laddar batterierna till nästa helg. Hoppas många av oss ses då i ”Liten Öppen Trädgård, som jag håller för sjätte året och som blivit tradition.

Välkomna alla ni som har tid och möjlighet, och snälla mejla en anmälan till matte som ordnar med fika till alla som hört av sig. Adressen till henne är som vanligt gpia.persson@outlook.com

 

Skåp-Vinnie3

Flera nya och gamla bloggvänner har redan hört av sig, och nu är det bara en vecka kvar till sista söndagen i juli. Då hoppas vi få fira i strålande sol, som vi gjort i fyra av de fem åren.

Och skulle vädergudarna svika, så flyttar vi väl in en stund i väntan på bättre tider. Det gjorde vi i fjol, och det var inga problem. För finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

10 svar på ”Nu räknar jag dagarna…”

 1. Konstigt det där med fjärilarna som får blomkrukorna att ramla… Fniss ?? Nospussar och lycka till nästa söndag! Jag och matte får nöja oss med att titta på bilderna efteråt. /Signe

 2. God kväll Signe!

  Håller fullständigt med dig! Visst är det märkligt att några pyttesmå nattfjärilar lyckas få blomkrukorna att fara i golvet. Jag anar förstås hur det går till, men som storebror vill man ju inte skvallra på de som är mindre.
  Snälla rara ni, håll tassar och tummar för att vi får sol på söndag, så lovar jag att bilder kommer i nästa blogg! Tills dess en riktigt fin sommarvecka önskar vi er!

  Tassekram Triton

  Tassekram Triton

 3. Ja visst har det varit riktigt varmt det är så vi längtar efter regn här Hör att det är bra med er allihopa och det är toppen. Jag kan tyvärr inte komma men försöker till nästa år. Hoppas ni får en härlig dag och kram från Missan.

 4. Hejsan Triton! Ni är lika söta och goa som vanligt på bilderna matte tar av er kattbröder! Du må tro att jag önskar att jag kunde komma på din dag på söndag men då måste jag åka till Stockholm, sonen har köpt biljetter till en musikfestival på Skeppsholmen där bl.a. Joan Baez och Patti Smith ska sjunga och jag kunde inte säga nej tack. Jag hoppas ändå att Gudrun och jag får komma och häls på er en sväng någon dag senare. Jag håller tummarna för vackert väder på söndag och önskar lycka till. Hälsa småbröderna, matte och husse så gott! Kram från Sputnik och Inger

 5. Hej Missan!

  Hoppas du fått litet efterlängtat regn nu, för här vräkte det i går ner hela kvällen till långt in på natten. Hoppas det är bra med er också i värmen, och du kan hälsa matte Gudrun att hon och Inger är så välkomna en annan dag i stället.
  En fortsatt härligt somrig vecka önskar vi alla här hemma er tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 6. Godmiddag på er i Falun. Här regnar det och åskar just nu och jag är lite skrajsen för den. Sture bryr sig imte han bara sover på balkongen. Matten hade gärna kommit men hon kan inte den här gången. Så ni får ha det så trevligt på söndag och hoppas på fint väder.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 7. Hej Sputnik och matte Inger!

  Så klart du ska åka till Stockholm.Joan Baez och Patti Smith sjunger ju bara där en dag, medan jag och bröderna finns här alla dagar i veckan året om!
  Hoppas du får en fin tripp till huvudstaden och en skön upplevelse där. Och ni är förstås jättevälkomna att hälsa på oss en dag framöver! Matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 8. Hej Fia, Sture och matte Gudrun

  God middag tillbaka till er! Nu mullrar det titt som tätt i luften och är nästan alla sorters väder samtidigt. Tur att ni har den inglasade balkongen!
  Matte Gudrun du ska veta att du vore så välkommen, men det får bli en annan dag i stället. Det är ju inte så långt till oss i Falun!

  Tassekram Triton

 9. Ni får ha en härlig söndag med goa vänner men jag och matten står över även denna gång, då vi har lite svårt för att åka så långt i den här fuktvarma luften. Matten skrattar och undrar om ni inte kan lägga ut en bild på de där stora fjärilarna, de som river ned blomkrukorna, för de måste ju vara giganter, hihi.

  Här går livet sin gilla gång, matten smet iväg en sväng utomlands igår, men tur som sjutton så var hon inte borta så länge, mig gick det ingen nöd på för själver var jag inte. Idag hade vädergudarna lovat fint väder men jag undrar var de gömt solen, för som vanligt lyser den med sin frånvaro. Jag har fått en annan favorit än solen, små röda smarriga jordbubbar, har ni smakat om inte så gör det för det är riktigt gott.

  Ha det nu så trevligt bland alla gäster och jag hoppas att solen kommer att lysa över er, vi håller tassarna för det.

  Russelpussisar i mängd.

 10. Hej Felix!

  Lite sen i starten vill jag tacka dig för att du höll tassarna och hjälpte till att ordna solsken åt oss på min dag. Synd att du bor så långt borta, men jag är alldeles säker på att det var du som hjälpte oss att få en riktigt härlig sensommardag! Ha det så gott, och hälsa matten, tills vi hörs igen

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *