Febus – en räddare i nöden!

Mispel-Febus13B

Tacka vet jag Febus!!! Det är han som underhållit oss i veckan och räddar bloggen i dag. För visst är det spännande att följa honom uppe i häggmispelns topp.

Medan vi gamlingar legat med magen i vädret, och suckat över regnet, har han visat upp sig på hög höjd för hela grannskapet. Beundrad till tusen av ”Mini-Vinnie”.

 

Trappa-Vinnie5

Han sitter på farstukvisträcket och följer varje tass Febus tar där upp l luften. Precis på samma sätt som han gjort på  hyllorna uppe vid taket inne i uthuset.

Nu har han klarat av dem och det syns tydligt vad som blir nästa överraskning han kommer att bjuda oss på. ”Mini-Vinnie” siktar mot häggmispelns topp, men är inte riktigt redo än.

 

Mispel-Febus24B 

Febus är snabb som en vessla, vig som en apa och rör sig lätt som en fjäder! Klättrar upp och ner, framlänges och baklänges, och vänder sig lätt som en plätt på de smalaste grenarna.

”Mini-Vinnie” håller sig fortfarande på marken, och det är vi förstås glada för. Men det liksom lyser i ögonen på honom och står inte på förrän han sätter hjärtat i halsgropen på matte.

 

Gräset-Vinnie3

Broder Artemis och jag är mer jordnära och har vårt eget lilla sätt att gör livet mer spännande. Vi lägger oss på rygg, tittar bakåt och ser plötsligt allting med nya ögon.

Upp-och-ner-vända världen kallar vi det och hoppas slippa bli blöta om nosen. För sol måste vi ha nu om blommorna ska hinna repa sig till ”Liten Öppen Trädgård” sista söndagen i juli!

 

Vänd-Triton2

Då är ni hjärtligt välkomna hit till mig och mina bröder, för att träffas och mysa, prata katt och blommor, väder och vind! Ja allt som känns angeläget och trivsamt och så njuta i solen förstås.

Hoppas du vill vara med!!! Och känner du för det mejla då en liten anmälan till matte på adressen gpia.persson@outlook.com så vi kan beräkna fika på ett ungefär.

 

Vänd-Artemis6

 Tills dess har vi vår lille ”Kotte” att beskydda och glädjas åt här hemma. Han väcker varma känslor hos oss alla, och matte har berättat för oss om sitt allra första möte en ”kotte”.

Hon var bara liten då och var med sin mamma och plockade vinbär bakom ladugården hos mormor. Där ute blev hon lämnad en kort stund, och satt skräckslagen, utan att få fram ett ljud, när hennes mamma kom tillbaka.

 

Hus-Kotte5

Från under busken hade en igelkott smugit fram och satt alldeles framför matte. Hon fick veta att den inte var farlig, och säkert ännu räddare än hon, och så var den kärleken gjord!

Sist men inte minst. Så här go ser vår lille ”Kotte” här hemma ut, när han tittar ut från sitt eget lilla gröna hus och undrar om det möjligtvis är dags för middag snart. Och det är det så klart!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

12 svar på ”Febus – en räddare i nöden!”

 1. Ååååh, förstår att matte blev lite rädd när hon såg sin första kotte. Hur skulle hon kunna veta vad det var för nåt och att den i te var farlig. Jag tyckte också om kottarna som vi hade hemma i trädgården innan husse och matte sålde vårt hus och flyttade till lägenhet. Just nu har jag besök av lillhusses två katter och det gillar jag inte det minsta… Jag fräser så fort nån av som kommer nära och vill helst att dom ska åka hem. Husse och matte säger att dom är snälla, pyttsan, det tror jag vad jag vill på. Så det så! Desto bättre att få njuta av er, fina bröder och vackra bilder med fin text till. Söndagsnjutning säger matte och jag håller med!
  Puss på alla nosar från Signe

 2. Hej Triton! Jaså Febus är i klättertagen igen. Den filuren. Hoppas han håller sig innanför staketet nu för tiden bara. Efter den här veckans regn och rusk hoppas jag att min sista semestervecka blir bättre.
  Ha nu en fin vecka
  hälsar Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 3. Lycka till med ”Liten öppen trädgård”. Här är det kallt som sjutton, men får gå ändå.

  Mvh

  Kattpappan

 4. Hej söta Signe!¨

  Oj då, har du fin-främmande!!! Och ändå tar du dig tid att skriva till mig. Det må jag säga att gör mig mallig! Du får hälsa dem så gott från nio-kilos Triton, så kanske de håller sig lugna och de är säkert snälla.
  Gott att höra att matte och du njutit av oss bröder i bloggen. Vi är inte så närgånga som främmandet ditt, utan nöjer oss med att önska er alla en riktigt fin vecka tillsammans. Puss i all hemlighet till dig!

  Tassekram Triton

 5. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Ja, Febus är i klättertagen igen, och pyttsan så han håller sig innanför staketet heller. Han försvann i går kväll, och det är därför jag inte svarar förrän nu!
  Matte letade och ropade, och då satt han plötsligt på staketet och hoppade in. Han hade tydligen varit och klättrat på taket till redskapsskjulet och det intilliggande plåttaket, som hör till grannmuren.
  Bara så du vet, men nu stundar bättre väder i alla fall. Så en fin sista semestervecka önskar jag dig!

  Tassekram Triton

 6. Hej bästa Kattpappan!

  Tack för det, och finns du i närheten är du förstås jättevälkommen när jag firar min dag! Det är inte förrän sisa söndagen i juli, och nu verkar värmen äntligen vara på väg! En fin vecka önskar jag dig och din katt eller dina katter!

  Tassekram Triton

 7. Åh jisses han var då inte höjdrädd!! eran Febus! Han ser verkligen stolt ut där han står och håller utkik. Måste erkänna att jag är lite avundsjuk på att ni har en alldeles egen kotte som kommer och bor hos er på sommaren. Själv får jag nöja mej med en skata som bor i ett träd på våran gård.Som vanligt missar jag din och dina bröders egna dag. Men det ska väl passa nån gång. En solig kram till er alla.

 8. Måste erkänna att vi också behövt en Febus, för nu är vi så innerligt trötta på allt regnande jag och mina tvåbeningar. För här har det blötat nästan varje dag, knotten som vi hatar så mycket, finns i stora svarta svämrar, jisch vad de biss, till och med på altanen som annars brukar vara befriad från sånt elände är full av såna flygfän. Matten är snabber när hon är ut och matar fåglar och Kurre men det hjälps inte för hon blir biten direkt hon stoppar näsan utanför dörren.

  Nu hade vi hoppas att väderrapportörerna skulle få rätt, sol och värme skulle det bli här och uppehåll, kontentan blev mulet, regn och ynka 15 plussisar, nu har det visserligen orkat upp i +17 men ingen sol i sikte, utan bara massor av knott.

  Hoppas att ni har det bättre där nere och slipper de jädrans små otäckingarna, lite sol och värme skulle inte sitta fel heller, men att läsa om Febus värmde både mig och matten, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 9. Hej Vivianne!

  Nej, Febus är sannerligen inte höjdrädd. Tyvärr skulle jag nästan vilja säga! För nu har han börja klättra på staketet igen, och göra oss andra livrädda. Förstår såväl att du är lite avis på oss som har en alldeles egen ”Kotte”, men de är jättejobbigt också för vi blir så oroliga när han plötsligt förvinner och är borta många nätter.
  En skata är inte så illa det heller, även om de är väldigt retsamma mot oss katter. Synd att du missar vår trädgårdsdag igen, men det är så ibland, och du vet att du är välkommen när det passar dig! Soliga kramar från matte och bröderna!

  Tassekram Triton

 10. Hej Felix!

  Är lite rörigt här hemma nu och därför är jag lite sen med att svara dig vännen! Febus har fått lov att åka till veterinären igen, och spola sig där bak den här gången. Nu verkar det bra, men samtidigt har han blivit så där busig igen som han inte varit på två år!
  Här har äntligen solen börjat skina och torka upp trädgården, så i dag rensar husse och matte ogräs. Förstår att ni har det jobbigt med knott och mygg, som vi är förskonade från här. Vet hur det brukar vara ibland ute i skogen. Husse och matte var till Malung och plockade hjortron, och kom hem bromsbitna med några ynka liter.
  Men du kan ju sitta inne, och titta på Kurre och pippisarna, när småkrypen är för jobbiga. Annars hoppas jag solen börjat skina på er där uppe med. Matte och bröderna hälsar så gott till er alla!

  Tassekram Triton

 11. Jamen det har gått riktigt bra att ha dom där små här… Dom senaste två dagarna har matte och husse tyckt att det har varit riktigt lugnt. Fast den lilla Doris som retar mig lite måste jag fräsa åt. Hon förstår inte att hon ska vara lite rädd för mig som är en stor katt, även om jag inte är lika stor som du, Triton. Nåväl, nu har dom åkt hem och det gjorde minsann inget alls.
  Puss tillbaka i all hemlighet. /Signe, lite blyg nu

 12. God förmiddag Signe!

  Skönt att höra att du klarat av dina gäster och att det varit ganska lugnt på slutet. Du kanske till och med börjar sakna dem nu är de äntligen åkt hem.
  Hur som helst önskar jag dig en riktigt skön vecka efter allt fräsande, och sänder förstås en puss tillbaka i all hemlighet!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *