Firandet började ju så bra…

 

Kransen-Triton15

Allt började så bra och vi firade hela midsommarafton i strålande sol ute i trädgården. Folk kom och gick medan vi stolt tassade omkring med vår kransar!

Det låter som en saga, men… Blomster runt halsen har blivit tradition och för oss bröder det största och mest spännande med hela midsommarhelgen!

 

Kransen-Febus9

I kvällningen åkte husse och matte en sväng med storkikaren upp till Falu gruva för att kolla på uvungarna. De håller precis på att lära sig flyga och lär se för härliga ut.

Det kändes att temperaturen hade stigit rejält under dagen. Så vi bröder passade då på att ta igen oss på favorithyllorna, i det svala uthuset, för att vara ”fit for fight” till natten.

 

 

Kransen-Artemis8

Husse och matte var snart hemma igen och såg att vi låg och myste precis som när de for. Vad som hände sedan är det ingen som vet, annat än att Febus var först ute på gården.

På en sekund förbyttes midsommarfriden för hans del till ett midsommarinferno. Han rusade runt som en galning, som om han försökte fly undan någonting uppifrån.

 

Kransen-Vinnie3 

Han var helt okontaktbar, och det gick inte att få stopp på honom. Ut och in och upp och ner ”flög” han tills han tog slut och flåsande gömde sig i buskarna.

Sedan slickade han sig i ren panik överallt, utan att matte kunde hitta minsta orsak. Inte annat än att möjligtvis en rovfågel dykt ner och försökt ta honom bakifrån.

 

Kransen-Febus15

Nu börjar han äntligen lugna ner sig, även om han fortfarande är skraj för att vara ute ensam och håller koll uppåt. Vi försöker lugna honom så gott det går, men det är inte det lättaste.

De räcker med att ”Måsen”, som är hans gamla kompis, visar sig på taket. Då duckar han, flyr in direkt och gömmer sig längst in under dubbelsängen i sovrummet.

 

Kransen-Artemis5

Medan ni fortsätter titta på våra bilder från midsommarfirandet, när det var som bäst, passar jag på att dra tre lyckliga vinnare av pälssvansar. Alla tre duktiga på att räkna igelkottens taggar!

Jag har godkänt alla svar mellan 3000 och 8000 och säger grattis till Pia Ek, Kolbäck, Anna Eklund, Sollentuna och Anneli Wallin, Mora! Vinsterna kommer med posten de närmaste dagarna.

 

Kransen-Vinnie5

Med det tackar jag för mig och önskar er alla en härlig sommarvecka! Här hemma handlar det för ”Mini-Vinnie”, och alla oss andra, mest att ta hand om bästebror Febus så han blir trygg och glad igen.

Han har ju som ni alla vet alltid varit mer än lovligt äventyrlig. Men han är också den som blir mest rädd, när det går snett och händer något hemskt, som när han råkade ut för uvöverfallet i våras.

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

14 svar på ”Firandet började ju så bra…”

 1. Konstigt att han bara helt plötsligt började, matten undrar om det var någon fågel som var på honom sen två-beningarna kom hem? För som han betedde sig så verkar det nästan som om han blivit stucken av en geting, sist jag kom i närkontakt med en humla så blev det en rivstart med alla tassar i luften på några sekunder sen sprang jag allt vad jag kunde in i rummet och runt, runt. Sen när matten kollade kunde hon inte se något men jag kände det lovar jag. Så jag hoppas att det bara är tillfälligt, annars får ni som skaffa en paraflax åt Febus, så han är skyddad uppifrån, matten har hittat en sait som säljer såna för hundar men det fungerar säkert lika bra på katt http://www.amazon.com/Pet-Umbrella-Keeps-your-Comfotable/dp/B000T0JUE8

  I alla fall så hoppas jag och matten att Febus blir sitt vanliga jag så han slipper vara rädder, Ni får ha det så bra det nu går där nere i stora staden, just nu skiner solen men det har regnat hela natten och skulle väl bli någon skur idag med.

  Russelpussar i mängd och kramar från matten till er alla men mest till Febus förstås.

 2. Ojoj! Det var inte bra! Hoppas att Febus lugnar ner sej o inga fler angrepp eller vad det nu var händer! Vi har haft en lugn midsommar utan blommor i håret eller runt halsen! Matte fick en present av Flamman. Som inte gillades! En död sork i soffan! Hörde att hon for fram i köket men tänkte inte så mycket på det, sen kommer hon i hundranittio o dimper ner! Kan tala om att boken for iväg o jag upp ur soffan! Tror att det är Flisan som bär hem de! 🙂 Ha en forsatt trevlig sommar.

 3. Hej Felix!

  Hoppas du haft en fin midsommar med lagom mycket bus! Febus är fortfarande ryckig och orolig, men börjar våga vara ute lite mer. Matte trodde också att han blivit stungen av en geting först, men det har vi bröder blivit förut och i stället gått och lagt oss med svullen tass!
  Dessutom tittar han hela tiden bakåt/uppåt och slickar sig oroligt överallt utan att liksom förstå varför. Och när han dessutom ryggar tillbaka för sin gamla kompis ”Måsen” är det något konstigt. Men man vet ju aldrig, vi är ju alla mer eller mindre känsliga för insektsangrepp.
  Paraflaxen var en härlig sak, men den är nog bättre för hundar. Febus skulle säkert tro att den är en jättestor farlig fågel som förföljer honom. Just nu skiner solen och Febus ligger och myser med ”Mini-Vinnie” i uthuset Tänk lille ”Mini-Vinnie” som varit med och försökt trösta sin storebror hela tiden. Du får hjälpa mig att hålla tassarna för Febus, så allt blir bra igen! Ha det så gott i solen så länge den skiner!

  Tassekram Triton

 4. Älskade lille Febus, hoppas du snart mår bra igen! Underbart fina bilder, Pia ❤️❤️❤️?? Ha en fin vecka ni också. Kram

 5. Då dum jag är, klart som sjutton att Febus skulle bli rädder för paraflaxet, vi får hoppas att han blir bättre, ska så klart hålla tassarna för det och matten får hålla tummarna.

  Russelpussar i mängd.

 6. Hej Flisan, Flamman och matte Kerstin!

  Låter som ni firat på ert alldeles eget sätt. En sådan present hade nog inte varit speciellt välkommen här hemma heller. Här var allt frid och fröjd tills det där hände som skrämde Febus så alldeles förskräckligt.
  Ha det nu så bra där ute i skogen, så ska vi försöka trösta Febus så han blir trygg och glad igen! Lillebror ”Mini-Vinnie” ligger uppe i kontoret hos honom och de är så kära i varandra! Så det är bara att hålla tummarna!

  Tassekram Triton

 7. Hej Anna!

  Febus är fortfarande rädd och vi börjar bli riktigt oroliga för honom. Han och ”Mini-Vinnie” ligger och kramar varandra, och då verkar allt bra. Men rätt som det är tassar han snabbt i väg och tar skydd under sängen igen!
  Vi får hålla tummar och tassar för att han lugnar ner sig. Hälsa söta Signe så gott från oss alla, och ha en härlig semester!

  Tassekram Triton

 8. Tack goaste vän!

  Du är inte alls dum, du ville bara så väl att det kanske blev lite fel. Litar på att du och matten håller tassar och tummar och hoppas Febus snart blir lik sig igen!

  Tassekram Triton

 9. Go’kväller på er, så tråkigt med Febus hoppas han mår bättre nu. Mini-Vinie tar bra hand om honom och ni andra också.Här har vi tagit det lugnt i midsommar slappat som vanligt. Ha en bra vecka allihop.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 10. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Jodå, det går åt rätt håll med Febus, men han är fortfarande väldans skraj för att vara ute. Fast det känns ändå som att rädslan börjar släppa, så vi fortsätter att ta hand om honom på bästa sätt.
  Hoppas ni med ålderns rätt haft det lugnt och skönt i högsommarvärmen under midsommarhelgen. En fin vecka önskar vi er tillbaka, och hoppas allt ordnat till sig när vi hörs till helgen igen!

  Tassekram Triton

 11. Hej på er allihop!

  Oj, så fina ni är i era blomsterkransar! Det är nog de finaste midsommarbilder jag någonsin har sett.

  Stackars mjuka goa Febus, som blev så chockad på självaste midsommarafton. Hoppas att ni kan hjälpa honom att bli lugn och trygg igen. Kanske husse och matte får gå i skift ute och hålla uppsikt. Det kommer nog att behövas när uvungarna i gruvan lärt sig flyga ordentligt.

  Här i Kalser har vi just nu sex kråkor som matgäster, två vuxna och fyra ungar. Jag tycker de är så roliga, speciellt de två vuxna, som kommer när jag lägger ut mat och ropar på dem. Här finns ju inga kajor, men kråkorna är ju trevliga, de också.

  Hälsningar till er allihop från oss i Kalser

 12. Hej go-vänner vänner i Kalser!

  Tack så jättemycket! Visst var vi väl fina, och jag kan lova att vi hade jättemysigt tills Febus blev rädd för sig själv! För det var tydligen det han blev tror vi oss veta nu. Det är allt jag kan säga än men lovar berätta mer till helgen om inget oförutsett inträffar.
  Han är ju världens mjukaste, goaste lillebror till Artemis och mig och storebror till ”Mini-Vinnie”! Och jag vet att vi får se upp när uvungarna i gruvan växer och behöver mer och mer mat. Lovar dig att vi ska vara försiktiga, även om det är mysigast att vara ute kvällar och nätter.
  Så roligt för er att ha en hel kråkfamilj att ta hand om. De är ju för härliga och ett snäpp högre än kajorna! Nufår ni väl snart ha ”dopkceremoni” eller namngivning som det egentligen heter. Blir spännande att höra vad de får för namn.
  Ha det nu så gott där uppe resten av veckan, så hörs vi till helgen igen!

  Tassekram Triton

 13. Hej igen!

  Kråkor i all ära, men jag skulle vilja ha kajor här också. Jag tycker de är lika roliga, om inte ännu roligare, och förstår inte varför de håller till i alla grannbyarna men inte här i Kalser.

  Någon dopceremoni blir det nog tyvärr inte, för så nära kan vi inte komma, så att vi kan se någon skillnad på kråkungarna; de ser likadana ut alla fyra. Vi kan bara se på en kråka om det är en fullvuxen eller en unge.

  Att Febus blev rädd för sig själv låter väldigt underligt, men hur som helst hoppas vi att han snart blir lugn och trygg igen.

  Hälsningar från Kalser till er alla, både två- och fyrbenta!

 14. Hej Kalser!

  Så sant som det är sagt. Det är lika med kajorna att de är väldigt lika varandra. Vår Mamma Kaja har vänster vinge och en liten ljusare fläck på halsen som specilla kännetecken. Och så är hon förstås tamare än alla andra!
  Dagens bästa är att Febus mår bra och att vi har fått förklaringen. Du får läsa på söndag i bloggen! Ville bara tala om att gåtan är löst, då jag vet att du är så stor djurvän och bryr dig om oss här hemma!

  Tassekram Triton

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *