I helgen hände det…

 

Hyll-Vinnie6

I går hände det som ingen av oss någonsin trodde att skulle hända! Husse kom överraskad in och hämtade ut matte för att visa henne något spännande i uthuset.
Och där uppe på högsta hyllan uppe vid taket tronade världens lyckligaste ”Mini-Vinnie”! Han som aldrig ens hoppat upp på lägsta sovhyllan utan att ta husses verktygspall till hjälp.

 

Pann-Sparv1

I tre skutt hade han helt på egen tass, nått det efterlängtade målet! Ett mål han sett bröderna avverka hundratals gånger från sin sovplats mitt emot.
Men han har som alltid tagit allt i sin egen takt och aldrig ens försökt sig på att nå några högre höjder. Inte förrän han visste att han skulle klara av det och kunna sitta och kolla på lillpippis därifrån!

 

Topp-Vinnie15

Resten av dagen klättrade ”Mini-Vinnie upp och ner säkert ett dussin gånger. Balanserade på hyllorna och testade alla tänkbara mysställen i takhöjd som han sett oss bröder ligga på.
Fortsatt högtflygande planer hade han också idag i dag mellan regnskurarna ute på gården. I toppen på klätterklematisen sträckte han ut sig i sin fulla längd för att kunna kolla trafiken på Gruvgatan!

 

Busis-Artemis3

Artemis  var i stället på bästa lek- och bushumör efter gårdagens eviga regnande. Han flög fram över gården och studsade som en som en boll på jakt efter små bevingade flygfän.
Söndagspannkaka vankades förstås också, även om vi bara fick titta på medan pippisarna smorde kråset. Mamma Kaja stoppade in så mycket det bara gick för att få med sig hem till ungarna.

 

Pann-Kaja14

Vi fick förstås fina fisken när pippis fått sitt och Febus lekt klart med sin gummitutt på snöre bland funkiorna. Och så här inför midsommar känner jag att det är dags för en liten fråga att grubbla på den närmaste veckan.
Hur många taggar har en fullvuxen igelkott? Det är frågan jag vill ha svar på, och svaret skickar du till matte och mig på adress gpia.persson@outlook.com Tre pälssvansar står på spel!

 

Funk-Febus4

Frågan är klurig och kräver förstås matematik av den högre skolan. Men jag nöjer mig  med ett väldigt ungefärligt svar, då taggarna varierar med igelkottens storlek och ålder.
Med det önskar vi alla här hemma er alla där ute en fin vecka och trevlig midsommar tills vi hörs och ses igen i slutet av helgen!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

14 svar på ”I helgen hände det…”

 1. Liten har blivit stor,alltid lika roligt att utforska nya platser och speciellt som storebröderna redan har gjort det. Tur ni har så många olika grejer att busa med. Här nöjer vi oss med altanräcket eller en kort tur upp i något träd. Ha en skön vecka och en glädjefylld midsommar. Tassekramar Moa o Lisa ? ? ? ? ?

 2. Goaste lille Mini-Vinnie ? Så mysigt att du äntligen kände dig säker på klättringen ?????
  Tassekramar o nospussar till er inför midsommar från Signe och Anna

 3. Go’middag på er i Falun alltid så fina bilder på er fyrbeningar. Så Mini-Vinnie har nått högt nu hihi. Ja vi slöar på balkongen här bara, vi har blivit trötta kissar jag blir 10 år och Sture 9 år om ett halvår. Ibland får jag ett ryck och leker och Sture spöar mattes mattor.
  Önskar er en Trevlig midsommar matte och husse också!

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun..

 4. Hej Moa och Lisa!

  Jo, nu må ni tro att ”Mini-Vinnie” har fått luft under ”vingarna”! Han blev som förbytt, och hur modig som helst, efter att ha hälsat på hos veterinären.
  Nu är det uthuset han håller på att vända upp och ner på. Alldeles nyss välte han burk med vit färg, så husse fick dit och försöka att rädda golvet.
  Visst har vi mycket spännande här i vår lilla trädgård, men ni har det allt ännu bättre hem skogen in på knutarna. Vi ska få åka till skogen endera dagen om det blir fint väder i veckan, och det är det bästa både Artemis och jag vet!
  Ha de så gott och hälsa husse och matte från oss alla!

  Tassekram Triton

 5. Hej Signe och matte Anna!

  ”Mini-Vinnie” är så lycklig att ha tagit sig upp till uthustaket, att han knappast ens har tid att komma ner och äta. Fast han är fortfarande lite mammig, och måste in och pussa på matte ibland.
  Det får han så gärna, utan att vi andra blir avis, för han är ju fortfarande och för alltid vår älskade minstebror!
  Ha det så gott och gläds åt varje dag som solen skiner!

  Tassekram Triton

 6. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Nu har ”Mini-Vinnie” äntligen nått målet och är så lycklig så! I dag har han knappast varit ute alls, fast solen skinit, utan suttit högst uppe i uthuset och kollat på lillpippis utanför!
  Ha det nu, med ålderns rätt, så gott på balkongen! Trevlig midsommar önskar vi er tillbaka och hoppas solen skiner på oss alla!

  Tassekram Triton

 7. Så duktig Mini-Vinnie är som väntar tills han är säker! Har en studsboll här hemma som nog tror sej ha vingar ibland! Inne hoppar hon upp högst upp på bokhyllor. Nu i helgen tog hon sej upp på ett högt gammalt bokskåp (nog lite över 2 m). Låg torkade blommor på kanten. Matte var trött i regnandet o försökte få en liten middagslur, rätt som det var så brakade det till…Å en liten Flamma låg på golvet! Såg mer än snopen ut! Å jag hann tänka jaha då är det dags för veterinärbesök…Men hon reste sej o ruskade på sej, sen trippade hon iväg o hoppade upp i soffan o la sej som om hon tänkt sej det hela tiden! Efter känt igenom henne så kunde jag dra en lättnadens suck! Flisan skulle aldrig komma på att ens testa dessa höjder! Alldeles för bekväm! 😉 En riktigt trevlig midsommar önskas ni alla!

 8. Hej på er!! Vilken lycka för eran Mini-Vinnie!! Han såg verkligen stolt ut.Är så roligt att läsa om er för det händer alltid något.Besök av kottar,fåglar. Ni har verkligen fullt upp.Nu ska jag berätta vad jag råkade göra en dag här förut: Hade dörren öppen till uthuset för skulle ta fram gräsklipparen.När jag var klar stängde jag igen dörren och låste. Vad jag inte sett var att våran grannkatt Malte hade smygit sig in och upp för trappen i uthuset. Där fick han sitta tills morgon därpå då hans matte ropade och letade efter han, han svarade som tur va.Tur i oturen var att det blev bara över natten han var instängd,stackaren.Han är ju våran bästa råttjägare!!! Nu får ni ha en härlig midsommar !!! kramar på er alla

 9. Jaså, Mini-Vinnie tog sig upp till sist, då förstår jag att han är stolt som en tupp, inte var dag som han har kunnat stoltsera så. Han har tagit tid på sig men sett hur ni andra gjort och till sist så tordes även han. Så nu får ni titta efter honom på högre höjder och inte inne i några buskar, hihi.

  Här regnar det idag, inte alls så kul att gå ut och göra ett och två, önskar att det gjordes paraflaxer för hundar och katter så man slapp bli så blöt i pälsen. Ni får ha en mysig midsommar och hoppas att ni slipper det eviga skvalandet, här ska det bli regn och då skulle jag helst av allt stanna hemma men vi får väl se hur det blir med den saken.

  Russelpussar i mängd.

 10. Hej Kerstin & Co!

  Hör att du har en riktig Febus där hemma! Han kan verkligen flyga, fast vi har hittills aldrig sett att han missat och trillat ner. Men peppar, peppar, som matte brukar säga.
  Tur att det gick bra för Flamman, de här gången, och tur att Flisan inte är lika våghalsig! Tycker det varit nog med veterinärbesök för er del, och önskar en er fin midsommarhelg!

  Tassekram Triton

 11. Hej Vivianne!

  Bra att du nämner det där med att du stängde in Malte! Nu vet du hur lätt hänt det är, och jag vädjar till alla som reser bort, att kolla uthusen en sista gång, så ingen sitter instängd.
  Nu klarade Malte sig med bara en natt, och han lärde sig förhoppningsvis något på kuppen. Här bor vi mer eller mindre i uthuset, så dörren är nästan aldrig stängd. Och så är ju gården inhägnad, som ingen främmande katt kommer in.
  Tur också att Malte hade en matte som saknade och letade efter honom direkt när han inte kom hem till natten. Ha nu en så trevlig helg ni med, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton

 12. Hej Felix!

  Eviga skvalandet!!! Ja, det var rätta ordet för himlen som tydligen öppnat sig just ovanför oss. Flera av mina kompisar längre bort har det snustorrt och ber mig skicka ner lite regn till dem!
  Har trott det skulle ta slut någon gång, men i kväll såg det inte så värst lovande ut på tv-kartan. Regn av och till fram till midsommarafton som ska regna bort alldeles. Grymma tider!!!
  Vi får hoppas de har fel, men vädertanten lät väldigt bestämd. Vi får glädjas åt ”Mini-Vinnie” som tuffat till sig ordentligt på slutet. Och blir det för dåligt väder får vi väl fira midsommar med honom på hög höjd i uthuset. Då blir i alla fall han nöjd! Men vi håller tassarna för att solen tar över, och lova att hälsa de dina där hemma så gott!

  Tassekram Triton

 13. Hej på er allihop!

  Jaså, har Vinnie blivit så morsk nu, fast han skulle bli lugn och snäll och go. Snäll och go har han ju alltid varit, men han verkar inte vara så lugn längre, trots besöket hos veterinären. Eller är det Febus som har lärt honom busstreck? Men huvudsaken är ju att han tycker att det är roligt.

  Här i Kalser har vi ibland besök av två katter från en av granngårdarna, fast de kommer bara hit en i taget. De brukar vara här omkring och jaga. Så länge de håller sig till sorkar och möss må det vara hänt, men för lite mer än en vecka sen gick en av dem förbi här i skogskanten med en ekorre i munnen. Det tycker jag de borde låta bli, nu när det inte finns så många kurrar här som det har varit förut. Men det kanske beror på ”jägarkatterna”.

  Vad grävlingarna beträffar har de inte synts till här sedan den gången de gick förbi här hela familjen.

  Glad midsommar önskar vi i Kalser er alla, både två- och fyrbeningar, nere i Elsborg!

 14. Hej Gudrun!

  Hoppas allt är bra med er där uppe, när nu sommaren äntligen är på gång! Här är det prima liv, och ”Mini-Vinnie” är så busig att jag tror veterinärbesöket hade rakt motsatt effekt på honom. Och bara bra det, så försiktig som han var förut!
  Det där med att ta små ”kurrar” låter inte vidare trevligt. De är ju så söta att vi gärna skulle vilja ha några här på gården. Inte minst som ”Kotte” just nu är ute på äventyr, och har varit borta flera nätter. Men jag känner på mig att han snart är tillbaka!
  En trevlig midsommar önskar vi alla här hemma dig och de dina där uppe i Kalser.

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *