”Mini-Vinnie” redo för trädet igen

 

Karagan-Vinnie23

Nu är det över, det som matte gått och gruvat sig för ett helt år. ”Mini-Vinnie” har varit iväg och blivit lugn och snäll och go! Och det gick jättebra tack vare veterinären Anna Dahlsten

Hon har följt vårt lilla kärleksknyte från Älvnäs, sedan han var pytteliten, och var den enda matte vågade anförtro honom åt. Så i torsdags bar det av till Annas lilla trivsamma klinik utanför Falun.

 Vet-Vinnie22

Där undersöktes ”Mini-Vinnie”, och då det lilla hjärtat pickade perfekt fick han en lugnande spruta. Snart sov han och lokalbedövades sedan där bak, innan ”kulorna” togs bort.

Matte var med, och höll i bakbenen, och kan intyga att han inte kände någonting. På några minuter var operationen över och han fick vila en stund, i lugn och ro, innan han fick en uppvaknandespruta.

 Vet-Vinnie23

På knappt två timmar var en god och glad ”Mini-Vinnie” hemma igen till synes ovetande om vad som hänt. Och de två snitten där bak var så fint lagda att av operationen syntes inte ett spår!

Snart satte också hungern in och efter några timmars vila gick han inte att stoppa. Han måste bara ut på gården och jaga årets första riktigt stora fina färggranna fjäril.

 

Fjärilsros3 

Annat var det med oss bröder, som både fick lugnande och sövdes innan vi lokalbedövades på stora sjukhuset. Där låg vi sedan stuckna med nålar och kopplade till slangar för samma enkla lilla ingrepp!

Och inte nog med det! Hur dåsiga var vi inte efter att ha kommit hem, och hur illa mådde vi inte när vi skulle försöka äta. Som både matte och jag ser det i dag, alldeles i onödan!!!

 

Fäll-Vinnie5

Nu är allt prima liv och vädret bättre än bra. Sommaren är här och ”kotte” verkar trivas storartat här på gården. Men lördags kväll var det lite synd om honom och oss bröder med.

Då det var sådan där dånande illaluktande cruising på Gruvgatan här intill. Men lyckligtvis kom ”Kotte” hem i tid, innan oväsendet drog igång på allvar, och hann äta och ta skydd i sitt mysiga hus!

 

Kottehem3 

Vi bröder brukar tycka det är spännande och sitta i lilla fönstret och se de stora fina bilarna passera! Men den här gången var det alldeles för mycket ”burnande” och smällande för att det skulle kännas bra.

Ändå fram emot halv tre höll de på. Så det blev inte mycket sova av, då städpatrullerna drog igång runt fyra! Därför skriver jag först i dag, då det dessutom är vår  nationaldag och söndag på måndag.

 

Fäll-Bröder2

Sist men inte minst ett varmt tack till er go-vänner som höll tummar och tassar och ”Mini-Vinnie” hos veterinären.  För som ni alla vet är det något alldeles speciellt med vårt lilla kärleksknyte från Älvnäs.

Nu är han stora pojken  och en riktigt fin försommarvecka önskar vi er och vill att ni håller ögonen öppna utomhus. Naturen är en enda stor barnkammare, som kräver hänsyn av både hussar, mattar och oss tama djur!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

18 svar på ””Mini-Vinnie” redo för trädet igen”

 1. Va skönt att det gick bra för lilla kärleksknytet, det finns duktiga veterinärer tur matte hittat en superduktig, det kan vara lite si och så med det. Så ha nu en fortsatt skön vecka med brorsorna och kottarna. Ser så mysigt ut med era små hus att sova i.? Tassekramar från Moa o Lisa ? ? ? ? ? ❤

 2. Så skönt att allt gick bra för lille kärleksknytet. Och så smidigt också, det låter perfekt!
  Tur att Kotte kom hem innan cruisingen började, annars hade han kanske aldrig vågat komma tillbaka. Ha en fin kortvecka alla vackra bröder ???? /Signe

 3. God kväll goa Moa och Lisa!

  Ja, vår ”Mini-Vinnie” är ju speciell, och det är därför matte väntat så länge med att gå till veterinären och göra honom lugn och snäll och go! Han har liksom aldrig visat några tecken på att vilja bli stor, och ut på äventyr, utan jag tror att matte är den enda flicka han någonsin älskat efter sin egen mamma förstås!
  Veterinär Anna är den som besiktat, id-märkt och vaccinerat honom som liten, och hon har aldrig glömt det lilla ”knytet”. Så det kändes självklart att gå till henne, och dessutom slippa söva allas vår lille minsting!
  En fortsatt skön vecka med sol och värme önskar vi er! Hälsa er rara matte Gunnel så gott!

  Tassekram Triton

 4. God kväll söta Signe!

  Vi är så nöjda och glada att allt gick bra för lille ”Mini-Vinnie”, och han mådde hur bra som helst när han kom hem!
  Ja, ”Kotte” var det verkligen synd om i lördags kväll, för han såg alldeles förvirrad ut när han kom. Då hade det ännu inte börjat tjuta i däcken på allvar, och det var så gott att veta att han stannade kvar här hemma hos oss tills faran var över.
  En fin kortvecka önskar vi er tillbaka!

  Tassekram Triton

 5. Glad är vi här på Hyttgatan att läsa om ”Mini-Vinnie”s stund hos veterinären.Du har tur att matte var med och kolla upp det hela..så vi nu efteråt fått rapport om torsdagen.Hoppas det läker bra! Tassekram från Maya..och Lena.

 6. Hej!
  Skönt att det fixades så smidigt! I höstas var det hos Anna som S fick somna in! Så lugnt o fint! Var med till henne när det var dags för senaste hunden att få tassa iväg! Lugnt o fint i skuffen på bilen, där hon trivdes som allra bäst, somnade hon in i mitt knä! Inga konstigheter utan bara lugnt o stilla! En trevlig sommar önskas ni alla från oss alla!

 7. Hej Maya och matte Lena!

  Tack goa ni för att ni alltid vill allas bästa! Nu är det över och ”Mini-Vinnie” är hur pigg som helst.
  Matte är så glad att han fick komma till bästa veterinär Anna! Vi hörs och ses!

  Tassekram Triton

 8. Godkväll på er i åskvädret jag gillar inte det men Sture bryr sig inte. Skönt att Mini-Vinnie mår bra och kan busa vidare. Ja ni hade buller i Falun i veckan matte var inte däri år.Idag har vi haft besök av ett människobarn på 4 månader är mattes barnbarnsbarn både jag och Sture sniffade lite på honom. Matte tyckte vi var duktiga. Så roligt att Kotte kommer till er. Ni får ha en bra vecka.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 9. God förmiddag Kerstin!

  Gott att höra då vi alla vet hur betydelsefullt det är att allting går lugnt och fint när ett älskad vän måste tassa vidare.
  Nu var ”Mini-Vinnie” och jag där i betydligt trevligare ärende, men jag var ändå så orolig då han alltid varit väldigt speciell!
  Det kändes så bra att Anna, som följt och sett det lilla ”kärleksknytet” från start, nu fick hjälpa honom att bli lugn och snäll och go!
  En trevlig sommar önskar vi er tillbaka och hoppas at vi hörs och ses!

  Kram från matte och tassekram från Triton

 10. God förmiddag i Borlänge!

  Här håller vi på att blåsa bort i dag på förmddagen, men solens skiner så det gäller att vara ute och försöka ligga i lä! Det åskade här i går kväll med, men det var ingenting mot det nattliga motorbullret i lördags.
  Åh, har ni haft finfrämmande av ett så litet människobarn! Låter spännande, jag brukar få hälsa på småttingar som ligger i vagnen när vi är ute på promenad. Förstår att matte Gudrun tyckte att ni var duktiga som sniffade försiktigt.
  Nu är det väl härligt väder för balkonghäng för er Fia och Sture, för där innanför glaset slipper ni blåsten! Kotte är jätteduktig och i går kväll kom han och åt strax innan åskvädret bröt ut, och kröp sedan in i sitt lilla hus i lugn och ro! En bra vecka önskar vi er tillbaka! Matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 11. Hej alla mjukisar och taggisar!

  Skönt att det gick bra för lille Vinnie hos veterinären och att han är pigg igen.
  Ja, sådan där cruising är ett otyg. Det var allt tur att Kotte hann komma in på gården och ta skydd i sin stuga innan det värsta oväsendet började.

  I förrgår kväll fick jag syn på en grävling här utanför huset. Undrar just om det är samma som varit här under våren och grävt gropar ute på gården.
  Nu väntar vi bara på att rågetterna ska komma hit och visa upp sina killingar som de borde ha hunnit föda vid det här laget.

  Nu ska ni vara försiktiga om kvällarna där nere och akta er för uvarna i gruvan när de är ute och letar mat.

  Kramar till hela gänget från Kalser!

 12. Hej Gudrun!

  Så glada vi blir att höra från dig. Det var ett tag sedan, och jag hoppas allt är lugnt och gott där uppe i Kalser. Här är det svinkallt och har blåst som bara den de senaste dagarna!
  Och som om det inte räckte med den dånande cruisingen, så blev det världens åskväder här i början av veckan. Fast ”Kotte” verkade känna på sig, så han hann hem båda kvällarna innan oväsendet och ovädret drog i gång.
  Det gick jättebra för ”Mini-Vinnie”, så nu är läget helt under kontroll. Husse och matte var ute och kollade i går kväll om de skulle se några nallar eller annat vilt. Men det var alldeles tomt ute där viltet brukar hålla till.
  Hoppas dina rågetter kommer snart och visar upp sina små. Då får de säkert någonting gott av dig så snäll som du är! En trevlig helg önskar vi alla här hemma dig och de dina!

  Tassekram Triton

 13. Jag höll på att bomma ditt fina inlägg om att nu var kulorna borta på lilla Mini-Vinnie också, så nu ska han bli snäller, precis som om han inte varit det hela tiden. Nog tycker jag det om jag jämför med mig själv.
  Fast jag fick allt åka till vetronären i söndags, för min mage ville inte ens behålla vatten och då tyckte matten att nu får det räcka. Så matten ringde men den enda vetronär som var i tjänst var uppe i Drevsjö men där har jag ju varit förut, så det var väl ingenting, nu var ju inte min favvovetronär där men det var en annan tjej så var riktigt gullig åt mig. Det blev röntgen och du vet ju hur jag är så inte kunde jag vara stilla, det blev att ta om det flera gånger.I alla fall så fick hällde de i mig någon vit klibbig sörja, konstrakt eller vad det hette, så de skulle se lite bättre. Sen ville vetronären ha ett expertutlåtande men gammel vetronären var naturligtvis inte hemma, så hon fick skicka iväg bilderna till en annan, det var inget som satt fast även om det först såg ut så. Jag fick medikaniner med mig hem, Zoolac och sen något pulver som matten skulle strö på specialmaten som jag också fick med mig hem. Den där maten är så god, Specific blötfoder för trassliga magar, det skulle jag kunna äta jämt så gott är det.

  Nu får vi hoppas att vi fyrbenta kan hålla oss borta från vetronärerna för lång tid framöver, även om matten nog funderar på en kemisk sterilisering, finns visst något sorts chip i Norge, kanske det blir det till att börja med. Ni får ha det så braigt nere i stora stan, hoppas att ni inte har så kallt på nätterna, för då får ni nog sätta in värme i stugan till Kotte, här har det varit minus i några nätter.

  Russelpussar i mängd.

 14. God förmiddag Felix!

  Håller helt med dig om att ”Mini-Vinnie” varit lugn, och snäll och go hela tiden. Men matte säger att de känns tryggare så här, fast han aldrig försökt att rymma eller gjort något annat bus.
  Du må tro att jag har saknat dig, då du är min förlängda tass uppe i fjällvärlden. Anande nästan att det var något fel, men trodde väl inte att det var din lilla mage som var i olag!
  Tur i alla fall att det inte var någonting som satt fast, utan att du nu blir bra med Specific blötfoder. Tur också att det smakar gott, så du får i dig både mat och ”medikaniner”.
  Det där eventuella chipet du kanske behöver är i alla fall inget som är några problem att få. Ett lite stick och allt är klart. Men du får väl se till att bli riktigt bra i lilla magen först!
  Ha det så gott där uppe, så ska vi försöka detsamma här nere, trots blåst och kyla! Hälsa matten och Lillhussen så gott från oss!

  Tassekram Triton

 15. Hej Triton! Vad skönt att höra att det gick så bra för ”Mini-Vinnie”. Det behövs inte en massa slangar och grejer när det räcker så bra med kärlek, ömhet och en sovspruta. Tänk att sommaren inte vill komma igång riktigt. Nu vill vi ha både sol och värme. Jag förstår om ni inte orkade med alla bilarna den där kvällen och framför allt att Kotte höll sig hemma.
  Nu får vi hålla tummarna för att solen och värmen kommer till oss snart så man kan vara ute.
  Tassekramar till dig och dina ”småbröder” från
  Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 16. Hej igen!
  Måste bara få berätta att det i går gick förbi fyra grävlingar i en rad ett tiotal meter från huset. Det var nog en hona med tre fjolårsungar. Ni har då tur som inte har sådana ”marodörer” i trädgården, utan bara snälla ”kottar”.
  Jaså, husse och matte har varit iväg på safari. Här i Kalser behöver vi bara titta ut genom fönstret för att kunna få syn på allt möjligt vilt. Nu blir nog matte ”avis”.

  Sköt om er allihop där nere!

 17. Hej hela gänget i Fiskarbo!

  Tack och lov har allt gått bra, och nu väntar vi bara på att sommaren ska ta fart igen. Knappt två veckor till midsommar, så det är bråttom, för sedan vänder det!
  Nu hjälps vi åt att hålla tummarna för att solen och värmen visar sig från sin bästa sida1. Och tills vi hörs igen ha det så innerligt gott!

  Tassekram Triton

 18. Hej igen Gudrun!

  Nu blir matte säkert lite avis, för inte minsta spår av vilt har de sett under sina skogssafarier på slutet. Och då är det dagarna precis et år sedan de träffade på flera små och stora björnar i skogen.
  Men nu är det mer små trivsamma djur här på gården! Så jag tycker att de lika bra kan stanna hemma. Inte minst som vi då får vara ute och slipper tassa in när de ska iväg!
  Så härligt med en hel grävlingfamilj, men tur att de inte är här. För grävlingen är ”Kottes” värsta fiende, även om den är trevlig på sitt sätt.
  Ha det så gott vännen tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *