Grymt skön urladdning i solen

Karagan-Vinnie14

Nu regnar det igen! Men i förmiddags tittade solen äntligen fram till allas vår stora lycka. ”Mini-Vinnie” blev så glad att han susade upp den blommande karaganen för att jaga flygfän.

Och den lilla solglimten behövdes för att vi skulle komma ut och göra oss av med all inombords energi. För det är massor av sådan som lagrats under den senaste veckans blötväder.

 

Spark-Febus3

Febus var inte sen att hänga på men höll sig i dag på marken. Liggande på sidan gav han där karaganens repklädda stam en sällan skadad omgång med bakbenen.

Den uraddningen var nödvändig för honom efter att han legat en hel vecka i uthuset och lyssnat på regnets smattrande mot taket. Ett regn som aldrig verkade vilja ta slut…

 

Gräs-Tritte2 

Det lär ska finnas något som kallas syndafloden, och den började jag tro att var på väg att dränka oss. För så fort vi tassade ut en sväng, kom vi in så blöta att matte hade fullt upp att torka oss torra.

Därför var det helt underbart att om än bara för en liten stund få njuta ute på gräsmattan i dag. Inte minst för att få uppleva doften av grönt och på nära håll se hur allting växer så det knakar.

 

Solkatt-Arte11

Broder Artemis blev alldeles till sig då han upptäckte att mattes kamera gjorde en solkatt i gräset. Han blev busig som en kattunge och hade jätteskojigt så länge det varade.

Helt klart hade vi alla i morse ett uppdämt behov av att få avreagera oss efter den förlamande regnveckan. Så nu hoppas vi innerligt på bättring med sol och värme framöver!

 

Stam-Vinnie8 

Innerligt hoppas vi också att det går bra för ”Mini-Vinnie”, som nu ska till veterinären för att bli lugn och snäll och go! Fast världens goaste är han ju redan, så jag vet då inte vad det ska vara bra för.

Men det är väl så det ska vara, och matte har lovat att vara med honom hela tiden. Så det är bara att ber er alla hålla tummar och tassar för vår minsta lillebror, som är på väg att bli stor!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”  

12 svar på ”Grymt skön urladdning i solen”

 1. Självklart håller vi alla tummar och tår för goaste lille Mini-Vinnie, bra att matte är med och kan hålla tassen! Det var lite skoj, matte undrade precis nyss om hon möjligtvis hade missat dagens bästa läsning… Men det hade hon ju inte!
  Nospussar på er, pojkar och en extrapuss till Mini-Vinnie idag. /Signe (matte håller också tummarna och skickar kranar till er)

 2. God kväll Signe!

  Känns tryggt att veta att ni håller tassar och tummar, som de goda vänner ni är. Det är på torsdag ”Mini-Vinnie” ska till veterinären, fast han vet inte om det själv.
  Vi håller det för oss själva för att inte oroa honom i onödan. Men vi bröder tycker att han redan nu är så lugn och trygg och go att det verkar onödigt.
  Härligt med din matte Anna, att hon tycks vara lite disträ. För det är precis vad matte här hemma är också! Hon lägger saker överallt och vet inte dett dugg var hon har dem någonstans. Puss på dig i all hemlighet från mig!

  Tassekram Triton

 3. Så skönt ni ser ut att ha det ute på gården ?
  Här har det regnat idag med ? Så tråkigt!!!
  Underbara bilder på er alla fast lek med solkatt såg roligast ut, nästan som oss med bollar.
  Klart vi håller tassar och tummar här för mini Vinnie på torsdag, det är alltid jobbigt att gå till veterinären, så tur att er matte är med honom. Ni får vara extra snälla mot lillkillen när han kommer hem ❤️??

 4. Här skiner solen litegrann mellan molntussarna, det är riktigt härligt och jag har varit ute och vallat Lillhussen så han inte stelnar till, hihi. Nej, nu får du vara snäll säger matten för han är världens snällaste Lillhusse, önskar att alla fyrbenta hade en sån som är bara så mysig i alla väder, tar ut mig när matten inte kan och ser till mig för övrigt också.

  Jaså, häggen har blommat över, men här lyser den med sin frånvaro, har inte börjat blomma ännu men det kanske blir under denna vecka för nu har de lovat fint väder hela veckan, i alla fall på norska väderleksrapporten, den stämmer bäst här.

  Det där med att bli snäller har tvåbeningarna pratat om ett tag här, matten träffade visst någon när vi var på resa som gjort det på sin hund med hjälp av en spruta. Så nu grunnar matten på om det skulle hjälpa på mig, eftersom jag är lite ohörsam, inte så lite heller om man nu ska tro på tvåbeningarna, de vill att jag ska sluta jaga bilar men på det örat hör jag inte och det tror de ska bli bättre med en spruta. Jag undrar det jag, så nu vill matten veta om det är någon av läsarna på denna spalt som möjligtvis gjort det på någon fyrbent och om det fungerar, kanske du kunde vara behjälplig med den frågan.

  Ni får i alla fall ha det så skönt för jag tror att denna vecka skulle vara rätt torr nere hos er med, förresten hörde matten på radion häromdagen att en av berguvens ungar hade dött, sorgligt om det är så, för matten hörde inte hela reportaget.

  Russelpussar i mängd.

 5. Go’middag på er i Falun, äntligen så tittar solen fram. Har varit en regnig och trist vecka och förstår att ni blivit blöta när ni varit ute. Idag försöker solen titta fram och balkongen hägrar nu. Sture har sovit hela natten där och sover fortfarande där. Jag har krypit under min filt i soffan och sover min skönhetssömn.
  Så klart vi håller tassar och tummar på torsdag för Mini-Vinnie.
  Ha en skön vecka allihop.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 6. God kväll Alyza!

  Det var verkligen helt underbart att få komma ut och mysa i solen efter nästan en hel veckas evigt regnande både dag och natt. Pälssvansar och solkatter är broder Artemis favoriter, och han kan springa runt hur länge som helst efter solkatterna fast han aldrig lyckas fånga dem.
  Känns tryggt att höra att ni lovar hålla tummarna för ”Mini-Vinnie” på torsdag! Och vi lovar förstås att ta hand om honom på bästa sätt när han kommer hem! Tills dess önskar vi er alla därhemma en fin vecka med sol och värme och ljust till sent om kvällarna!

  Tassekram Triton

 7. God morgon Fia, Sture och matte Gudrun!

  Äntligen skiner solen när jag vaknar på morgonen, och i skrivande stund utlovar vädertanten på tv en strålande sommardag! Så blött som det varit den senaste veckan minns jag aldrig att det har varit så många dagar i sträck.
  Nu förstår jag att det blir balkonghäng för hela slanten, bara du Fia sovit din skönhetssömn. Tack för att ni lovar hålla tassar och tumma för ”Mini-Vinnie” på torsdag. Det känns ju lite speciellt att skicka en ”minstingen” till veterinären för att bli lugn och snäll och go!
  En fin vecka önskar, med massor av sol, önskar vi er alla tre tillbaka tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 8. God förmiddag Felix!

  ”Mini-Vinnie” ska alltså till veterinären för att en gång för allt bli lugn och snäll och go! Men matte vet att det finns sprutor som gör nytta ett tag, och vi får hoppas att någon som läser din hälsning känner till hur de fungerar på busiga hundar.
  För tydligen jagar du fortfarande bilar på stora vägen, fast det är hur farligt som helst. Förstår inte hur du tänker då, du som annars är så klok! En spruta i nacken kanske är rätt ”medicin” för dig.
  Sorgligt med den fjärde minsta uvungen, som under tumult vid matningen av misstag kom under mamma uvs klor och dog direkt. Men de tre andra ser i alla fall ut att klara sig bra och växer så det knakar. Vi får snällt gå in när det skymmer, då föräldrarna letar mat till sina små.
  Ha det nu så gott i den utlovade solen hela veckan ni med, så hörs vi förhoppningsvis till helgen igen!

  Tassekram Triton

 9. Hej Triton! Visst blev det en härlig vecka efter allt regnande? Jag hoppas allt har gått bra för Mini-Vinnie också. Jag skriver en bättre kommentar efter ditt nästa blogginlägg. JAG LOVAR.
  Tassekramar Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 10. God kväll hela gänget i Fiskarbo!

  Jo, minsann det blev den härligaste av veckor, och allt verkar ha gått jättebra för ”Mini_Vinnie”! Berättar mer på söndag och tills dess ha det så skönt i solen hela familjen!

  Tassekram Triton

 11. Inte kan hon stava heller, fniss… ”Kranar” när hon menar ”kramar”… Puss tillbaks i hemlighet /Signe

 12. Signe vännen!

  Det gör ingenting, vi vet alla vad ni menar, din rara matte Anna och du!

  /Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *