Vi firar och hoppas ni hänger med

Hägg-Triton2 

Trevlig fortsättning på pingsten önskar jag er alla i dag. För egentligen är det ju annandag pingst i dag, fast den som helgdag bytts ut mot nationaldagen i juni!

Vi tänker i alla fall fortsätta fira, då pingstafton flöt bort och de eviga regnande äntligen upphört. Nu tittar solen fram igen, och medan vi sovit oss genom regnet har häggen slagit ut.

 

Mispel-Febbe3

 Samma sak med häggmispeln, som är Febus favoritträd. Självklart måste han ha uppvisning på hög höjd, och där bland de doftande vita blommorna fann han snart sin pingstplats.

Där låg han sedan och ville aldrig komma ner på marken igen. Inte förrän ”Mini-Vinnie” började kalla från andra sidan staketet tog han mispeln i ett par skutt och landade på gräsmattan.

 

Gräs-Artemis2 

Tillsammans med Artemis ägnade han sedan en lång stund åt att beta färskt saftigt gräs och i massor. Därefter låg de som kor och bara njöt av doften medan de ”idisslade” som det så vacker heter.

Artemis som alltid i solskenet förstås tillsammans med sina pälssvansar. Dessa älskade nötta svansar som han outtröttligt leker med lika glatt ni som när han fick sin första för flera år sedan.

 

Mispel-Febbe7

 ”Mini-Vinnie” var söt som en docka, när han agerade prisutdelare under häggmipseln ute på allmänningen. Det var rädisor han lekte med förra helgen, och det var alltså rätt svar på frågan.

Grattis säger han i dag till Eva Blomström, Falun,  Helen Gullberg, Staffanstorp och Anki Jonsson, Norrahammar och, som svarat rätt på frågan och har var sin pälssvans att vänta på med posten. Hoppas de blir till lika stor glädje som pälssvansarna här!

 

Kamina-Sotis3 

Ett kärlekspar ska vi väl också njuta av så här i hänryckningens tid. Jag väljer Kamina och hennes älskade Sotis, som är så rara tillsammans och varje dag hälsar på hemma hos oss.

Kamina är den stackars sotiga duvfröken, som matte i sista stund räddade ur en braskamin mitt i vintern för snart ett och ett halvt år sedan! Från den stunden är hon mattes trogna följeslagare, och  visst är de söta på vårt uthustak!

 

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

14 svar på ”Vi firar och hoppas ni hänger med”

 1. Hej Triton och alla favoritbröder! Vad roligt att jag lyckades vinna den här gången, det kommer säkert att uppskattas av Milou o Nellie.
  Ta väl hand om era kottevänner. Tassekramar från oss alla.

 2. Hej Milou, Nellie och matte Helen!

  Delad glädje är dubbel glädje, och vi hoppas pälssvansen blir uppskattad hos er. Vårens svansar är precis på väg till oss, och så fort de anlänt viftar vi iväg vinsten till Staffanstorp.
  Så håll utkik i brevlådan och tills dess ha en fin vårvecka med förhoppningsvis lite mer av sol och värme. Lovar ta hand om våra kottevänner efter bästa förmåga!

  Tassekram Triton

 3. Va högt Febus klättrar, såg fint ut i det blommande trädet ?
  Tur att han kom ner när lilla mini- Vinnie ropar!
  Fina bilder på er allihop som vanligt och kärleksparet med ? Kanske blir ungar hos dom, vem vet ?
  Vi har haft regn och kallt här i pingsthelgen (är det fortfarande) höstligt ute. Konstigt väder snö ett par dagar sen sol och sommarvärme över 20grader och nu kallt o regn alla årstider på några veckor!!!
  Hoppas på mer sol och värme så vi får vara ute hur mycket vi vill, jag och Dahro. Försöker kolla ifall matte glömt att låsa dörren för då kan jag öppna åt oss så vi kan gå ut själv, men det är bättre när matte ställer upp dörren ? Hon gnäller på att det blir kallt inne nu om jag lämnar öppet…
  Hoppas ni får en fortsatt trevlig vecka, puss Alyza

 4. Självklart firar vi annandag pingst med er, käraste bröder! Så vackra mot all grönska som kommer mer för var dag som går. Här har det regnat hela dagen idag så att bli hänryckt har inte varit lätt… Jag har inte ens stuckit nosen utanför dörren. Men på min älskade balkong kan man vara… Varje dag och natt ??
  Puss på sötnosarna från Signe

 5. Hej Triton! Vad tiden går fort. Det känns som jag inte hinner med. Våren har i alla fall kommit och det känns jättebra. Jag har läst din blogg varje vecka och sett att du och dina bröder haft många hyss för er. Precis så ska det vara när våren är här. Det ska liksom spritta i hela kroppen.
  Tassekramar till dig och dina småbröder från
  Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 6. Hej Alyza!

  Förlåt att jag inte svarar förrän nu, men det måste ha strulat med tekniken på något vis. För ända tills i natt stod det att jag hade noll hälsningar!
  Tänkte att det berodde på att jag skrev först på annandagen, men så får jag se att du svarat redan samma dag!!! Tack för det, då det alltid är lika uppmuntrande at få hälsningar!
  Det var också vädret som gjorde att jag skrev först på annandagen. Pingstafton regnade bort fullständigt, och det kom till och med snö runt omkring här. Fast det glömmer man så fort solen tittar fram igen, som i dag då det är riktigt fint här.
  Det där med dörren hos er är det likadant med här. Det är årets höjdpunkt när den får börja vara öppen hela tiden. Nu börjar det gå bra här, även om matte knorrar lite med dubbla tröjor inomhus om kvällarna.
  Ha det nu så gott alla därhemma hos er och hälsa speciellt till Dahro!

  Tassekram Triton

 7. Hej söta Signe!

  Förlåt att svaret dröjt, men tekniken har strulat till det för mig så jag missat din hälsning! Det får mig att morra, då jag vill svara direkt, så du ser hur glad jag är att en hälsning just från dig!
  Nej, här blev vi inte heller hänryckta förrän på pingstdagen, då aftonen regnade och nästan snöade bort. Men sedan kom då den bästaste solen, och spred sin varma strålar över oss. Och vips var vi glada och lyckliga igen!
  Tur du har din älskade balkong som är lika skön dygnet runt. I dag myser vi ute för i morgon är det ska bli svinkallt igen!

  Tassekram Triton

 8. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Så sant som det är sagt bästa matte Lotta: Tiden går alldeles för fort nu när det är gott att leva! Jag skriver en gång i veckan och tycker nästan det känns som om jag skriver varje dag.
  Hoppas ni har det lika mysigt som vi och lika många hyss för er där ute i natursköna Fiskarbo. Ska villigt erkännas att det faktiskt spritter i min gamla kropp med!!! Ha det gott så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton

 9. Underbara Triton! Det är så roligt att få följa dig och dina fina bröder här i bloggen. Keep going strong <3

  Hälsningar,
  Billie, Ullrik, deras matte och lilla vovven Hubertus

 10. Hej Billie, Ullrik, Hubertus och matte Elin!

  Så glad jag blir att höra från er, och en vovve som kompis gör mig alltid lite extra stolt! Sitter just nu i skrivarstugan och spekulerar över vad som är viktigast att skriva om den här helgen.
  Tror jag vet, men det får vara min lilla hemlighet till på söndag. Hopps ni alla fyra tittar in igen då, och tills dess ha ett par riktigt fina dagar med förhoppningvis lite sol mellan skurarna i alla fall.

  Tassekram Triton

 11. Sen med en kommentar igen, men min ständige sekreterare har haft annat i görningen så hon har inte haft tid.

  Nu är jag i alla fall här, ser att häggen blommar, än lär det dröja innan vi får se något av det, inga blommor har matten satt i år heller, för hon säger att hon har så svårt att plocka in dem, när frosten slår till. Ryggen säger ifrån och då är det som det är.

  Vi får nöja oss med att kolla på fåglar, som vi har i massor här, några vitsvarta fåglar simmar runt i ån, Kurrarna retas med mig varje gång jag kommer ut, sädesärlorna vippar så retfullt på stjärtfjädrarna att jag blir galen säger matten men det är ju bara min jaktinstinkt som vaknar, hihi. Jag får ju inte vara lös så fåglarna och Kurrarna är säkra för min framfart.

  Ni får ha det så skönt så här mellan hägg och syrén, njut av tillvaron och era söta duvor.

  Russelpussar i mängd.

 12. Hej Vännen!

  Gör inget att du är sen då jag säger som så, att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Här har häggen snart blommat över och vi väntar på syrenerna. Fast just nu blommar äppelträden, så det är bra om inte allting kommer samtidigt.
  Ni bor ju mitt ute i naturen, så matten behöver inte sätta några blommor. Ni har det så härligt med alla träd och vattendraget med fåglar av alla de slag. Annat här med asfalt åt alla håll utanför där vi bor.
  Och så har du ju kurrarna att busa med, fast dem når du väl aldrig. Men jag förstår att de tycker det är jätteroligt att retas med dig!

  Tassekram Triton

 13. Så glad jag och Zingo blev. Hade inte varit inne på ett tag i bloggen, så mailet kom lite som en överraskning. 🙂

  Mjuka tass-kramar från Zingo 🙂

 14. Hej Zingo!

  Glada överraskningar är bra, och ännu gladare är jag, som i kväll vet att jag kan skicka vinsten i början av nästa vecka! Hoppas du tycker om att leka med den lika mycket som broder Artemis. Han pysslar med sina svansar, som om de vore hans små skyddslingar, både dag och natt! En fortsatt trevlig helg önskar vi alla er!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *