Pusskalas i trädgården!!!

Kotte-Mi-Vi6

Sköna maj kunde inte ha börjat bättre! Det blev pusskalas direkt när ”Lill-Kotte” kom fram från under farstukvisten och hälsades välkommen hem av ”Mini-Vinnie”.

De kunde nästan inte få nog av varandra, och ett fat med mat fick ”Lill-Kotte” förstås fast det var mitt på dagen och han egentligen skulle sova. Vilken lycka på första maj!

 

Mat-Kotte2_redigerad-1

”Lill-Kotte” kom med våren! Nu hoppas vi att blyge ”Kotte”, som smugit omkring här om nätterna, också vågar sig fram. Jag tror att han är storebror till ”Lill-Kotte” men är inte alldeles säker.

Redan i går kväll, på självaste Valborg, kändes att sköna maj var på väg. Vi fick ha dörren öppen ända till framåt nio, då det började tjuta i häxpipor här omkring och vi tassade in.

 

Svansen-Arte3 

Artemis firade som sig bör med att bära ut sina svansar och lufta dem i gröngräset. Det är tradition på första vårdagen, och han så söt när han kommer bärande på dem att jag blir riktigt rörd.

Äntligen säger jag då den senaste veckan, för mig som trädgårdslärling, varit rent ut sagt grym. Snöglopp och minusar har fått blommorna vi satt att stelna till och inte växa en millimeter.

 

Svans-Febus2 

Så illa är det trots att de burits in, eller täckts över med genomskinliga plastbyttor, för att klara livhanken! Valborgskvällen var den första vi vågade lämna blommorna ute, och då kom ”Lill-Kotte hem.

Vi såg redan i morse spår efter honom både i lillstugan och vid ingången boningen under farstukvisten. Och mitt Febus lek med Artemis svans tassade ”Lill-Kotte” fram till ”Mini-Vinnie”.

 

Trappa-Tritte4 

Så mycket mer blev det inte gjort den här första riktiga vårdagen. Jag är själv lika fascinerad av det lilla livet som nu på eftermiddagen ligger i mjuka halmen under farstukvisten och sussar sött.

Tänk att han traskat långväga ensam i mörkret, och hittat tillbaka till oss och vår trädgård med bara två decimeterstora ingångshål i staketet. Det kallar jag naturens under!

 

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

10 svar på ”Pusskalas i trädgården!!!”

 1. Underbar läsning och vilka bilder, återigen! Söndagarnas höjdpunkter ???? Ha en finfin vecka bröder, matte och husse! Tassekram o nospuss till varje brorsa från Signe och matte.

 2. Åh, vad roligt att kotte är tillbaka igen! Här håller matte o husse äntligen på att inhägna gården så att vi kan få vara ute fritt. Men naturligtvis så har matte gjort några hål så att kotten kan komma in när den dyker upp. Jag o lillebror är riktigt duktiga att gå i sele o vi är ute på promenader varje dag, men jag tycker att allt som har hjul på sig och rullar är otäckt, då vill jag hem på en gång! Tassekramar från Måns o lilebror Pelle

 3. Hej Signe och matte Anna!

  Glad att kunna glädja, och hoppas ni haft en lika fin första maj som vi här hemma i trädgården! Så trevligt att höra från er, och hoppas ni får en finfin vecka ni med! Och snälla matte, pussa söta Signe lite i hemlighet från mig!

  Tassekram Triton

 4. Hej Måns och lillebror Pelle!

  Ja, äntligen är ”Lill-Kotte” tillbaka och tänk att han kom precis på Valborgsnatten och stannade kvar. Så nu ska ni se att er ”kotte” dyker upp snart!
  Så spännande det låter att husse och matte håller på att inhägna gården. Det vill jag lova blir en höjdare, när ni får springa och busa där.
  Men jag måste säga att det är jättebra att ni lärt er gå i sele, för det är så värdefullt att kunna när ni ska utanför gården. Och det är gott att höra att du är rädd för allt som rullar, för det är ingenting att leka med.
  Husse och matte hälsar så gott, och kommer förbi och kollar på er busfrön när gården är klar! Tills dess ha det så gott och hälsa husse och matte!

  Tassekram Triton

 5. Vilken lycka att Kotte kommit hem. Förstår att ni är otroliga. Hoppas han hålls hemmavid nu. Helt magiska bilder. Ni gör veckan bättre.

 6. God förmiddag Ritva!

  Tack för dina rara ord, de värmer hjärtat och gör det ännu roligare att skriva. Vi lovar förstås ta hand om Kotte på bästa sätt! Ska sätta upp ”kotteskylten”i dag, som förhoppningsvis får bilisterna att sakta ner utanför vårt område:
  Ha en bra dag och var rädd om dig. Hoppas på en fin vecka för dig och söta Sessan! Vi hörs snart igen! Matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 7. Matten blir riktigt rörd när vi läser om Mini-Vinnie och Lill-Kotten, hon tycker så mycket om igelkottar men har inte sett någon på många år, för här uppe finns nog inga igelkottar. Ser att ni också haft kallt, i natt när matten letade upp knopplådan, då var det -2 grader, så än håller Kung Bore ställningarna men det går mot ljusare tider i alla fall. För i morse vaknade jag och matten tidigt men vi låg och drog oss fram emot halv åtta, hihi.

  Ni får ha det så mysigt nere i länsstaden med era små Kottisar, hoppas nu att den andra Kotten vill visa upp sig också.

  Russelpussar i mängd.

 8. Hej på er. Vilken lycka att lill-kotte hittat till er. Jättefina bilder som vanligt på er. Vi har haft lite balkonghäng förra veckan när solen behagat tittat fram. Nu hoppas vi på varmare väder i Maj.
  Ni få ha en härlig vecka i trädgården.

  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 9. Hej Felix!

  I natt var första natten på länge som husse och matte slapp bära in blomkrukorna, och tur var väl det så många stora krukor som hon fyllde på med blommor i går. Nu får det vara nog med minusar på ett tag, och i dag har det faktiskt varit riktigt vårvarmt.
  Så visst går vi mot ljusare tider. Jag får tassa ut tidigare och tidigare på morgonarna, och det är rent ljuvligt att känna doften av vår och lyssna på lillpippis vårkonsert alldeles ensam. Mattes duvor, kajor och ”Måsen” kommer förstås och håller mig sällskap och de får de så gärna.
  Värre är att en större fågel på slutet slagit både änder och duvor här i närheten och ätit ur dem alldeles. Vi misstänker att det är en berguv, men det kan också var någon annan stor rovfågel. Vi håller utkik och hoppas få se!
  Ha det nu så bra själva där uppe, vårvärnmen kommer nog till er också!

  Tassekram Triton

 10. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Ja, nu när ”Lill-Kotte” kommit tillbaka och en större ”Kotte” smyger omkring här är vi nöjda med våren och sommaren. Vi ska ju vara hemma hela tiden, och bara åka ut i skogen då och då, så då betyder ”kottarna” så mycket för trivseln i trädgården.
  I dag har solen och värmen verkligen lovat vår, och det lär ska bli ännu bättre till helgen. Så balkonghäng kan ni nog räkna med hela familjen! En fin vecka med extra söndag på torsdag önskar vi er!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *