Busungar är vi allihopa

Sand-Artemis10

Det brukar sägas att åldern tar ut sin rätt. Men knappast när det gäller ”kattungen” Artemis! I veckan fyllde han sex år och firade med att rulla runt i toppdressingen så sanden yrde.

Snart hade han fått småbröderna med på noterna, och nu är det kullerull för hela slanten ute på gräsmattan! Till och med jag har upptäckt hur härligt det är att rulla sig i skogens bruna guld.

 

Bus-Vinnie32 

Jag trodde lillpippis badade i sand för att bli av med kliande småkryp i fjäderdräkten. Men vi har varken loppor eller löss och får ändå glädjefnatt av att rulla runt och sanda ner oss.

Visst har husse toppdressat gräsmattan förr om åren, men det är först nu som sanden gjort oss så här lyckliga. Måste erkänna att till och med jag blivit lite vild och galen den här våren.

 

Sand-Vinnie24 

Det har resulterat i att jag gång på gång stoppat in huvudet i hålet på dörren till stora ”kottehuset”. Väl där har jag med full kraft lyft av dörren, lagt mig till ro och somnat gott i mjuka halmen.

Så nu är dörren borta och ”Kotte” får sova med mig eller i sitt lilla söta hus med ingång bara för honom. Där sover han tryggast i alla fall och får väl snart ett till hus om jag känner matte rätt.

 

Stuga-Tritte3

Annars har veckan präglats av den årliga kampen med vårblommorna om favoriturnan! Vi bröder har busat i den i flera veckor och hade förstås gärna sett den tom någon vecka till.

Men husse, matte och blommorna ville annat, så det var bara att ställa upp och hjälpa till med planteringen. Och det gjorde vi med besked i svinkall snålblåst varvad med hagelbyar och småregn.

 

Kruk-Tritte3 

 I mitten sattes de små späda rosorna, som jag nästan ätit upp där de stått på tillväxt. Runt dem små rara penséer, som är krispiga, och också smakar bra, men tyvärr stjäl min favoritplats i urnan.

Fast jag har sett att det går att smyga sig fram, som en blyg viol mellan blommorna, och njuta av rosorna i alla fall. Och de ser så eländiga ut efter min framfart att de ändå lär behöva bytas ut!

 

Sand-Bröder4 

Ja, så har vi det här hemma just nu! Och kan inte bli annat med en husse och matte, som inbillar sig att det är vår, fast det är svinkallt om dagarna och minus om nätterna.

Det betyder att de får springa i och täcka över stjärnögonen runt lillstugan och ”kottehuset” om kvällarna. Men visst är det väl mysigt med lite färgglada blommor i myshörnan i väntan på våren.

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie

10 svar på ”Busungar är vi allihopa”

 1. Ni har det ju helt underbart! Gissar att husse och matte är överförtjusta över att få golven inomhus toppdressade också ?? Heja mina favvograbbar ???? /Signe

 2. Vilka busfrön ni är, äter upp mattes fina blommor. Vi rullar runt på grusgången är så mysigt men matte blir inte glad för det blir mycket skräp i pälsen och då kommer hon med kammen, gillar vi inte men men. Annars ligger vi på altanen och kollar och solar när den är framme så skönt. Ha en skön vecka o så hoppas vi på varmare väder. Tassekramar Moa o Lisa ? ? ? ? ? ?

 3. God kväll Signe!

  Jo du, nu leker livet när sanden står som en gloria kring oss! Och tro de eller ej, men husse och matte är helnöjda! För sanden är mycket trevligare än rabatttjorden, som vi annars är och gräver i så fort tjälen gått ur.
  Dessutom finns det ju en ”makapär” som heter dammsugare, även om den inte är mattes och ”Mini-Vinnies” bästa vän. Så vi kör vidare på den inslagna vägen, och en fin vecka önskar vi dig sötnos!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 4. God kväll Moa och Lisa!

  Ja, det ska villigt erkännas att nu har vårbuset slagit till på allvar. Ser det som en naturlig följd av min vinterdepp, som aldrig känts så svår att hantera! Nu känns det som om jag måste ta igen alla förlorade dagar, och snudd på vara igång dygnet runt.
  Sover gör jag minsta möjliga och är inte heller inomhus annat än när det är absolut nödvändigt. Att jag sedan äter upp blommorna, är väl så lagom populärt, men jag har en hemlig överenskommelse med husse. Jag får äta så mycket jag vill, bara jag håller mig till rosor och penséer som är både nyttiga och vitaminrika!
  Förstår att ni tycker det är toppen att rulla er på grusgången! Det gör vi ute på allmänningen, och blir hur skräpiga som helst. En skön vecka önskar vi er tillbaka!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. Åh vad härligt ni har det!! Om jag vore katt skulle jag vilja bo hos er!! Vilka underbara bilder!!. Själv så jobbar jag för fullt ,blir så när man varit bland sjökor,delfiner och tvättbjörnar. Ha en bra vecka sen hoppas vi att våren sätter fart nu. Kram på er alla!!

 6. Det är inte bara ni som får hattefnatt när vårsolen lyser, idag så försökte jag snyta Lillhussens mössa, har aldrig ens tänkt tanken förut men idag flög den lede i mig, fullt bus i hallen, hihi. Fast just nu i skrivandes stund har jag lugnat mig, för det är ett måste om jag ska få min ständige sekreterare att plita ned några rader till er buskorvar.

  Samma väder där som här ser jag, 3-4 minusar på natten och inte så många mer plussisar på dagen, våren är kall i år, matten läste nyheter för mig på morgonen och i Blekinge har de fått flera cm snö i natt som la sig på marken också. Så farligt är det inte här än i alla fall men från onsdag till fredag ska vi visst få den vita varan igen, hoppas att väderspåfolket har fel och att det kommer som regn i stället, för nu vill vare sig matten eller jag har snö.

  Ni får ha det så mysigt nere i stora staden och snaska nu rosor och andra blommor, för det finns nya att köpa om de skulle ta slut, hihi.

  Russelpussar i mängd till alla fyr- och tvåbenta.

 7. Hej Vivianne!

  Så du är på hemmaplan och i arbetstagen nu! Säkert lika bra det när det är så svinkallt att det sliter sig snöflingor från himlen i dag på förmiddagen. Här hemm har vi ”pippis” i alla storlekar och så ”Kotte” förstås! Den mest älskade som nu är ute på friarstråt igen. Hoppas att han kommer tillbaka och får lite mat och värme i kväll igen.
  Ha det så gott själv, och så hjälps vi åt att hålla tummar och tassar för att våren kommer på riktigt!

  Tassekram Triton

 8. God middag Felix!

  Så härligt att höra att även du har drabbats av våryran och blivit så där vild och galen. Lillhussens mössa lär ha varit toppen att busa med, och jag kan tänka mig hur den såg ut efteråt! Tur i alla fall att du lugnat ner dig, men när det där buset flyger i en går det inte att hejda.
  Blåsigt, och svinkallt är det även här, men jag var ute halv sex i morse ändå fast det var tre minusar! Då gjorde jag gården ett par timmar, och kan du tänka dig att ”Måsen” kom och ställde sig mitt i det frusna vattenbadet och försökte hacka sönder isen och suga i sig lite vatten. Och då finns det hur mycket vatten som helst i Faluån, Tiskaen pch Runn!
  Nu får det vara nog med snö, även om det slet sig några flingor från himlen i morse. Hur som helst ha det så gott där upp i fjällvärlden, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton

 9. Hej på er. Verkar skönt med sandbad men det är ingen värme för det.Snöar, haglar, regnar och solen skiner om vartannat. Nä vi katter ligger och jäser i mattes säng, det är för kallt på balkongen.
  Ha en fin vecka bland blommor och sandbad.

  Tassekram från Fia,Sture och matte Gudrun

 10. Hej govänner i Borlänge!

  Tack för det och en fin vecka önskar vi tillbaka till er. Visserligen lär det ska snöa och hagla de nämaste dagarna, men till helgen vankas sol och värme om väderförståsigpåarna räknat rätt!
  Sandbada är toppen även fast det är kallt ute, och får jag bara mitt vitamintillskott är jag nöjd! Fast den här vedervärdeiga blåsten och kylan kunde jag gott vara utan! Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *