Toppdressing – det är grejer det!

Sand-Triton1

Toppdressing kör vi med här hemma och den räddade helgen i gråvädret. För en trippel av gräsfrön, hönsgödsel och sand från skogen kan ge vilken katt som helst glädjefnatt.  

Ingredienserna, strödda i tur och ordning över hela gräsmattan, gör trädgården främmande och spännande så det förslår. Och oss bröder riktigt stolletokiga i den jättestora sandlådan.

 

Sand-Bröder1 

Luktar mer och mer intressant gör det också ju mer det regnar. Så tack vare att husse och matte var till Yttermalung och hämtade sand i går, så fick vi ändå en toppenhelg ute i blötan.

Hink på hink med sand hjälpte vi bröder till att gräva ur åt husse och matte på gräsmattan. Sedan hade de bara att breda ut och trampa till den, för att slutligen låta regnet sköta resten.

 

Sand-Artemis3 

Säkert gick det lätt som en plätt att fixa hela trädgården, då ”kotte” återvänt och låg och sov i lilla huset. Fortfarande är han ute bara i mörkret om kvällarna, och frågan är om de inte är två!

För matte tycker sig ha sett en stor och en mindre, men vågar inte säga bestämt. Lovar återkomma om det, men nu vet ni alla fall att ordningen är återställd och minst en ”kotte” är tillbaka!

 

Sand-Vinnnie10 

Så livet leker för oss bröder, och min jobbiga ”vinterdepp” är ett i dag ett minne blott! Ljuset har återvänt, och jag får smyga ut redan i halv-sex-snåret på morgonen, för att få min kvalitetstid.

Och få den tillsammans med en radda härliga rosplantor som ska sättas i krukor. Plantor med späda skott och små grön-rosa blad, som jag älskar och som försvinner ett efter ett ner i magen!

 

Sand-Vinnie9 

Rosorna ska vi börja sätta till veckan tillsammans med en massa annat smått och gott som tål kylan. För vintern har inte givit upp helt, fast den börjat tappa greppet om oss.

En och annan vit flinga har faktiskt slitit sig även de senaste dagarna. Och där husse och matte hämtade den spännande sanden var det så vitt att de fick sopa framden under snön.

 

Ros-Tritte2 

Men som matte säger, ”aprilsnö är fåragö”, får vi väl lita på det. För våren är på god väg att ta över, och en vi har haft påhälsning av både jättestora humlor och pyttesmå bin.

Så i morgon bär de av för husse och matte på jakt efter ett litet insektshotell. Mer om det nästa helg, och till dess en riktigt fin vårvecka önskar vi er!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

10 svar på ”Toppdressing – det är grejer det!”

 1. Hej Triton och småbröderna! Visst är det härligt att våren äntligen har kommit. Igår såg jag de första blåsipporna här hemma. Inte undra på att er gräsmatta är så fin med det förarbete som husse och matte och ni bröder gör. Vad skönt att Kotte har kommit tillbaka. Han har säkert varit ute på friarstråt tror du inte? Den här helgen har det varit jättetråkigt väder men jag tröstar mig med att regnet är bra för naturen.
  Ha en fortsatt fin vecka och ert trädgårdspyssel.
  Tassekram Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 2. Matte och husse har tur att ni är så duktiga på trädgårdsarbete. Här har vi planerat penséer så det är lite vårfint. Men idag är det en riktig kojdag är ut och kollar av på verandan men vänder om ganska snart in i värmen igen. Tassekramar från Moa o Lisa ? ? ? ? ? ?

 3. Vilka killar! Hjälper matte och husse med trädgårdsjobbet. Jag undrar om dom förstår hur bra dom har det? Ha en fin vecka alla bröder! Puss på nosen och tassekram från Signe och matte Anna

 4. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Regnet är trist, men behövs för att det ska börja bli grönt, och var det bästa som kunde ha hänt efter toppdressingen här hemma i helgen. Du ska se så fint det blir när solen kommer upp och våren sätter fart!
  Veckans bästa är förstås att Kotte” kommit hem igen, och nu blir det bara bättre och bättre. En fin vecka önskar vi er alla i Fiskarbo!

  Tassekram Triton

 5. Hej Moa och Lisa!

  Ni verkar vara lika duktiga på trädgårdarbete ni med! Snart dags för penséerna här hemma också, och jag älskar att knapra på dem med. Men bara jag, medan resten av bröderna håller sig till ampelliljor och gammalt hederligt gräs förstås.
  Helt rätt att som ni ta en riktig kojdag i dag, och vi har också bara myst inomhus efter att ha toppdressat färdigt ute på gården. Kunde ju inte överge husse och matte ute i regnet!
  Nu väntar och hoppas ni och vi tillsammans på sol och vårvärme!

  Tassekram Triton

 6. Hej Signe och mate Anna!

  Jo, vi hjälper till efter bästa förmåga, och jag tror att husse och matte uppskattar det. Åtminstone är vi suveräna på att dra in sand, så det ser ut som om v toppdressat golvet med!!!
  En fin vecka önskar vi tillbaka till er och puss på nosen förstås till dig Signe!

  Tassekram Triton

 7. Hej på er i Falun. Så roligt att Kotte är tillbaka. Ni har verkligen jobbat hårt i trädgården tur husse har er till hjälp. Här har vi bara slöat Sture i mattes säng och jag på soffan. Ni får ha en bra vecka.

  Tassekram Fia.Sture och matte Gudrun

 8. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Ja, den här helgen har vi verkligen jobbat i regnvädret, så i dag ligger vi i solen och bara gottar oss. Det gäller att passa på för i morgon lär det ska regna igen!
  Ha en bra vecka i Borlänge tills vi hörs igen. Tiden rusar i väg och vi är redan inne på andra halvan av april! Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 9. Jag måste få säga att den toppingen var något helt annat än vad jag förväntade mig, topping för mig är i alla fall när matten blandar i något gottigt i mitt käk, hihi. Fast samtidigt förstår jag att ni katter tycker att det är lajbans att gräva runt i den däringa hinken. Här har vi sand överallt så för mig är det så att säga vardagsmat men det var ju lite annat i eran hink också, hihi.

  Kung Bore har varit på besök lite av och till här men jag tycker nog att nu förpassar vi den rackar’n till de sälla jaktmarkerna och låter fru Vår ta över våra tassemarker. Här har vi haft finfrämmande av allsköns vackra fåglar, Bergfink i vårdräkt, Tallbit hanar som är så vackra, mindre och större Korsnäbb, de har så vackra vårdräkter färggranna så matten nästan trodde det kommit ut burfåglar. Sen har matten sett vitryggig hackspett men den är så skygg och omöjlig att få på bild, massor med hackspettar men gröngöling och spillkråka har vi inte sett.

  Nu hoppas jag att ni får en härlig dag, nu när lillebror fyller sex år och allting, grädde och räkor det är smaskens, fast ni kanske har en annan smak om dessa godbitar, hihi. I alla fall så får ni ha det så braigt som det bara går där nere i södern.

  Russelpussar i mängd.

 10. Hej Felix!

  Det var nog lite min mening att skoja med er när det gällde toppdressingen. Vi tyckte den med sand var toppen, och hade åtta hinkar som vi hjälpte husse och matte att gräva ur och breda ut på gräsmattan!
  Här är det riktigt ombytligt aprilväder just nu. Regn, snö och hagel slåss med strålande sol och snudd på full storm. Mitt i alltihop är det kallt som attan i luften!
  Åh, så fina fåglar ni har haft besök av. Här nöjer vi oss med de lite enklare, men ack så kära! Tänk duvan som matte räddade ur en braskamin i grannfastighet i fjol hälsar på varje dag och följer ofta med matte och mig ut på promenad.
  Vi ska ha en härlig dag med fina fisken och spraygrädde, som är det bästa broder Artemis vet. Så ska vi vara ute i solen, och förstås ta en promenad om stormen bedarrar.
  Tack för dina rader, och hälsa ständige sekreteraren så gott. Hoppas hon kryat på sig och att ryggen blivit snäll.

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *