Vårdagjämning med stöldturné

Fjäder-Febus13

Vårdagjämning och alltså första riktiga vårdagen i dag! Åtminstone om vi får tro almanackan, som är vårt rättesnöre i dag och alla andra dagar!

För utan den skulle jag inte veta att det är söndag, och dags för mig att ta plats vid arbetsmaskinen efter att vi bröder hjälpt matte pryda fastlagsriset.

 

Fjäder-Viinnie9 

Pryda och pryda förresten! Broder Artemis och jag hade fullt upp med att hålla koll på fjädrarna. De försvann på löpande band och hittades på de mest fantastiska ställen.

Alltid tillsammans med småtjuvarna, som inte var ett dugg intresserade av att få till den traditionella lerkrukan med björkris, videkissar och färgglada fjädrar.

 

Fjäder-Vinnie8

Stolt som en påsktupp lyckades ”Mini-Vinnie” till och med för första gången ta sig upp på lilla redskapsskjulets tak. Och hur det nu gick till är fortfarande en gåta.

För han har då hittills inte visat några höjdhopp-talanger, utan är den försiktiga sorten som tar stolen som trapp till hjälp på väg upp i fönstret.

 

Fjäder-Febus12 

Full av bus tog han sig nu plötsligt upp på det två meter höga redskapskjulet. Och inte nog med det!!! Han klarade också av att få med sig några påskfjädrar upp på taket.

Broderlig hjälp på stöldturnén hade han förstås av Febus, som heller aldrig han kan hålla tassarna i styr. Så matte må vara tacksam att hon i dag hade Artemis och mig som poliser.

 

Fjäder-Artemis2 

Men alla har vi varit små, och det är ju inte för ros skull som Vinnie kallas ”Mini-Vinnie”! Så det är klart han får fortsätta leka med fjädrarna, bara vi en gång fått fast dem i riset.

För ska sanningen fram så tror jag, innerst inne, att det är för att vi ska få ha lite skoj som matte ordnar de här fina fjäderbuketterna ute på farstukvisten.

 

Fjäder-Triton6 

Jag vet också att det inte står på förrän det är dags för påskris-plundring! Det får vi alltid ha efter påskhelgen för att med besked busa sönder hela härligheten.

Därför hjälper jag nu matte att hålla lite koll de närmast dagarna, så att det åtminstone finns lite kvar att plundra.  Och hur det går  får ni  veta på påskdagen!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

12 svar på ”Vårdagjämning med stöldturné”

 1. Åh, det är ju hur skoj som helst att leka med påskfjädrar! Inte kan väl någon tycka att dom är till för något annat? Imponerande skutt av Mini-Vinnie ?????
  Önskar er alla en fin och vårlig påskvecka! Tassekramar och nospussar från Signe ????

 2. Vilken vig kille kul att utforska nya områden. Vilka fina fjädrar matte har fixat åt er. Matte har inte satt ut några åt oss än. Idag har vi firat Lisa som fyller 16 år med leverpastej och lite annat godis. Ha en skön Påsk helg. Tassekramar Moa o Lisa ? ? ? ? ? ?

 3. God kväll söta Signe!

  Ja, påsk-fjädrarna är så härliga för att de väger nästan ingenting. Och alla levande ”pippisar” här hemma är våra vänner, så de kan vi ju inte jaga!
  Hur ”Mini-Vinnie” lyckades besegra redskapsskjulet är fortfarande en gåta för oss alla! Men så stolt, som när han satt där, har jag nog aldrig sett det lilla knytet!
  En fin vårlig påskvecka önskar vi er tillbaka tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 4. Klart han är stolt som klarat att ta sig upp och med fjädrar och allt 😉
  busiga Min-Vinnie <3
  Fina bilder på er med färgglada fjädrar!!!
  Du är duktig som hjälper matte att hålla koll på brorsorna!!!
  Klart ni måste hämta fjädrarna när dom smitit iväg 😉
  Vi önskar er en glad påskvecka <3
  Hörde att voffeldagen är på fredag, mums!!!
  Då brukar jag och Dahro få egna Vofflor 🙂
  Puss Alyza med flock

 5. Hej goa Moa och Lisa!

  Stort grattis till dig Lisa på din stora dag! 16 år gör att vi bröder bugar oss för dig, då det är lika många år som vi är tillsammans! Ni får säkert påsk-fjädrar ni med vad det lider! Så en riktigt vårlig och fin påskvecka önskar vi er!

  Tassekram Triton

 6. God kväll Alyza och hela flocken!

  Klart ”Mini-Vinnie” är stolt, och han har gjort om bravaden i kväll igen, fast utan fjädrar. Och det utan att någon av oss lyckats se hur han tar sig upp på taket! Så det är för oss alla fortfarande en gåta.
  Jag överhörde att husse och matte talade om våffeldagen i dag, och att de undrade vilken dag det är. Vi bröder är inte så förtjusta i våflor men älskar vispgrädden som hör till! Och nu kan vi berätta att det är på fredag
  En glad påskvecka önskar vi er tills vi hörs igen!

  Tasekram Triton

 7. Godmorgon på er i Falun. Så Mini-Vinnie har börjat på högre höjder nu. Ja det är kul med påskfjädrarna här nosar vi bara på dem. Nu går vi mot ljusare tider och jag väcker matte klockan 6 på morgonen men hon uppskattar inte det hrm hrm förstår inte varför det är ju ljust ute.Ni får ha en fin påskvecka och Glad Påsk på er.

  Tassekram Fia.Sture och matte Gudrun

 8. Här har matten varit så tassig under mina levnadsår att hon satt fjädrarna i en björk, långt upp så jag inte haft en chans att nå dem, småaktigt tycker jag att det är. Fast i år blir det inga fjädrar säger matten, för de har tagit slut och på butiken på byn finns det inga, i alla fall tror matten det. Hon har helt enkelt glömt att köpa nya, när hon var iväg till Mora sist, ja, ja det blir nog påsk ändå vare sig det sitter fjädrar i björken eller inte.

  Här har vi smältning som heter duga, grannen har fått en sjö där det inte ska vara någon, så nu är vi verkligen strandnära, hihi. Hos oss har vattnet runnit där man inte vill att det ska rinna, förbenade tjäle kunde väl släppa någon gång så vi slipper allt vatten. I natt har det i alla fall varit kallt, för det var is på vattnet och tur är väl det, för då lugnar det sig lite grann.

  Ni får ha det så mysigt med fjädrar och högt flygande planer, se nu till att mini Vinnie håller sig på rätt sida av staketet, så han inte flyger längre än vingarna bär. Se nu till att påskpussa tvåbeningarna så ni får lite extra gott i påskäggen, för det har jag lärt mig att är man extra snäller så vankas det lite extra gotter också.

  Russelpåskpussar i mängd.

 9. God förmiddag på er go-vänner!

  Ja, påskfjädrarna är alltid lika trevliga att pynta med, för då får vi ha matte med oss ute på farstukvisten och hjälpa henne där. Fast ännu roligare tycker förstås småbröderna det är när vi får ha påskris-plundring. För då är det vår på riktigt och dags att börja peta ner de första blommorna!
  Håller med dig om att det är jätteskönt att ljuset återvänt och dagarna blir längre för var dag som går. Här väcker vi matte titt som tätt hela nätterna, så hon har givit upp för länge sedan och är lika snäll och pussar på oss varje gång
  En fin påskvecka, med mycket sol, önskar vi er!

  Tassekram Triton

 10. God middag Felix!

  Påskfjädrarna är jättetrevliga att ha på farstukvisten, då de lyser upp i väntan på de första vårblommorna. Men det blir säkert påsk hos dig utan fjädrar i björken, och det finns säkert en anledning till att matten din hängt dem där.
  Här är det inga problem på det sättet, för ingen av oss skulle komma på något så dumt som att tugga i sig de här konstgjorda fjädrarna. Vi har ju tappade riktiga fågelfjädrar lite varsans här och till och med en berguvfjäder, som ”Mini-Vinnie” älskar att kånka omkring på.
  Ledsamt med allt vatten där uppe hos er. Här har vi inga sådana problem, och jag får hålla tassana för att tjälen släpper snart uppe hos er.
  Lovar hålla koll på ”Mini-Vinnie”, som inte verkar vara lika rymningbenägen som storebror Febus. Verkar räcka för honom att se ut över staketet. En fin påskvecka önskar vi er tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 11. Hej på busisar!
  DuTriton är väl inte så busig, kanske inte Artemis heller. Det är väl dom där småbröderna som har barnasinnet kvar. Jag kan tänka mej att det är Febus som har viskat till Vinnie hur man gör för att komma upp i vädret. Han har ju varit en mästare på att ta sej upp på höga höjder. Jag kommer ihåg den underbara bilden när Febus berättade hemligheter för lilla Vinnie. Kan du inte be matte om att få ta med den bilden i bloggen en gång till?

  Nu vill jag önska er alla en fin och trevlig påsk!
  Kramar i massor från Kalser.

 12. God kväll Gudrun!

  Kära vän, jag känner mig väldigt säker på att det är Febus som viskat till ”Mini-Vinnie” hur han ska bära sig åt för att koma upp på lilla redskapsskjulets tak! Matte försökte hålla koll i kväll för att få se hur han bär sig åt, men när hon kom ut satt han redan uppflugen på taket. Lika stolt som i går fast det nu både snöade och regnade om vartannat!
  Och det roliga är att det var just på det taket Febus satt med ”Mini-Vinnie” som liten och viskade hemligheter i hans öra. Fast då måste matte både lyfta upp och lyfta ner minstingen. Varken Artemis eller jag har lärt oss flyga upp dit, utan det är bara Febus har klarat av det på egna tassar. Och nu plötsligt ”Mini-Vinnie”, som i går överraskade oss alla.
  Matte lovar lägga in den där bilden i bloggen igen, för den passar ju så bra nu när han lyckats ta sig upp själv! Och tills dess ha en bra påskvecka och hälsa sönerna så gott!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *