Hurra – skogen är min igen!

 

Skogen-Triton44

Hurra – vad jag är glad!!! Jag har fått skogen tillbaka, och slipper lösa hundar ett halvår framöver! Det firade jag i helgen med husse och matte, och bjuder er med på en skogstur!

För trots att det småsnöat i flera dagar kunde jag inte hålla mig längre när vi passerat månadsskiftet. Från 1 mars till 20 augusti råder nämligen så kallat ”koppeltvång” för hundar överallt där det kan finnas vilt.

 

Skogen-Triton43 

Så i går förmiddag smög vi i väg med skogsbilen upp till naturstigen på Harmsarvet. Vi smög för att inte småbröderna skulle bli för intresserade och undra vad som vad som var på gång!

De är lite försiktigare av sig och inte lika skogtokiga som jag är och har varit hela livet. Jag anade vart vi skulle och var så upphiad att jag pratade på med husse och matte hela vägen upp mot Harmsarvet.

 

Skogen-Triton28 

Väl framme vid naturstigen blev jag ändå lite tveksam. För när jag glad i hågen hoppade ur bilen, upptäckte vi att det tydligen varit kallare där uppe, och kommit mer snö, än hemma på Elsborg.

Men med världens bästa husse, och hans stora fötter, var det nu inga problem! Han ”plogade” åt mig så det vara bara att följa i hans fotspår längre och längre in i skogen. Riktigt mysigt faktiskt, då det knarrade väldigt lustigt av kramsnön!

 

Skogen-Triton32

Väl inne i skogen möttes jag av så många spännande dofter att jag glömde allt och pulsade vidare för egen maskin. Samtidigt värmde solen så där alldeles lagom, och fick det att dutta ner snö från träden både här och där.

Jag behövde inte pulsa så värst långt innan jag kände igen ”Kurres” doft och såg han välbekanta spår i snön. Där under hans träd blev jag sittande en lång stund och hoppades att få se honom klättra runt på stammen.

 

Skogen-Triton33 

Men jag fick nöja mig med doften den här dagen, och det räckte mer än väl. Frihetskänslan ute i skogen kan inte beskrivas i ord! Den måste upplevas, och med våren och sommaren i sikte blir det nu bara bättre och bättre…

Efter att sedan ha busat ute på allmänningen och firat med räkor kände jag mig i går kväll som den kung jag är på nytt! Och det behövdes för bröderna höll nästan på att ta över härhemma, då jag ett tag var så låg att de inte kände igen mig.

 

Skogen-Triton34

Jätteviktigt för att slippa skäll är att förtydliga koppeltvånget. För det betyder inte att alla hundar måste vara kopplade! De som går fot  utan koppel, och lämnar rådjurskid, harpaltar, fågelungar och mig  i fred får förstås fortsätta vara lösa.

Men de hundarna är lätt räknade, åtminstone i skogarna runt Falun. Alltför ofta kommer de kommer framrusande, utan ägare inom synhåll, och gör det otrevligt att gå i skogen. Nu slipper jag dem, och kan bli ett med skogen igen.

 

Skogen-Triton42

Självklart har jag också selen på mig. För tiden går fort och snart är naturstigen och den omgivande skogen en enda stor barnkammare! Då får vi tamdjur inte begå ”hemfridsbrott” med att skrämma oroliga föräldrar och kanske att splittra familjer.

Skogen räcker till för oss alla, men det är vi som inkräktar på de vilda djurens hemvist. Därför är det också vi  och som ska visa hänsyn och inte störa det vilda djurlivet i skogen! Tänk på det de närmaste månaderna, om du  hälsar på i ”barnkammaren”.

 

Skogen-Triton37

 Det blev verkligen Veckans Triton i dag. Men det kändes angeläget att påminna om koppeltvånget, som betyder så mycket för mig! Och kanske är det fler av er som upplever samma elände med olydiga lösspringande hundar under hösten och vintern.

Sist men inte minst. Småbröderna mår bara bra och får ta igen skadan nästa helg! Då lovar jag att hålla mig i bakgrunden, och till dess må så gott och njut av våren, som kommer med stormsteg, med bara tre veckor till påsk!

Tassekram Triton

20 svar på ”Hurra – skogen är min igen!”

 1. Så underbart för dig Triton, att du äntligen fick känna på skogen igen! Viktiga ord om koppeltvånget och vackraste bilderna på dig i snön. Ha nu en bra vecka, både du och dina bröder ???? /Signe och Anna

 2. God kväll Anna!

  Det var guld värt vill jag lova, efter vinterdeppen som i år knockade mig hårdare än någonsin. Nu börjar livet bli värt att leva igen!!!
  Koppeltvånget är viktigt att berätta om, även om nästan alla hundägare säger att deras hundar är så lydiga att de kan gå fritt.
  Vackraste bilderna, då blir jag nästan lite blyg när de bara är på mig! Men jag får väl säga som matte brukar, att det är främst mattes förtjänst!
  Hälsa din söta Signe så gott!

  Tassekram Triton

 3. God kväll Ulf!

  Tack för det, du som är proffs och allting! Matte brukar säga att det är vår förtjänst, men nu när det är bara jag på bilderna får jag väl säga att det är främst mattes förtjänst. Jag hade bara roligt och var så uppspelt att jag hade svårt att lämna skogen och åka hem! Hälsa mamma Gudrun så gott från oss alla!

  Tassekram Triton

 4. Ja skogen är underbar vi har den utanför altandörren med alla lukter o djur. Vi har tak över altanen så om det snöar eller regnar blir vi inte blöta så där brukar vi sitta och kolla på fåglar, rådjur o ekorrarna när dom äter. Och i helgen har haft besök av en söt kattherre grannarna varit bortresta och tydligen lämnat honom ute han var jättehungrig och törstig och ville mysa, gick nöjd härifrån. Men blir förbannad på oansvariga människor.
  Tassekramar Moa o Lisa ? ? ?

 5. Haha proffs vet jag väl inte, men det lät ju bra. 🙂
  Mamma har nog redan läst din hälsning.

 6. God kväll Moa och Lisa!

  Låter så underbart hos er att jag tror nästan att jag flyttar dit! Men det kanske inte blir så populärt, så jag får väl stanna väl här och nöja mig med att få vara kompis med er.
  Tyvärr verkar inte alla hussar och mattar vara så ansvarsfulla där ute hos er heller. Tur att er husse och matte, och ni med, har hjärtat på rätta stället, så den söta kattherren slapp svälta hela helgen!
  Blir så besviken på vissa kattägare, som tycks skaffa sig katt i tron att den klarar sig själv! Sorgligt men sant! Tack för att ni finns, och en fin vecka önskar jag er!

  Tassekram Triton

 7. Men vart tog min kommentar vägen som jag skrev igår?? Jag skrev att jsg var så glad att du haft en sån bra dag. Jag var så glad för din skull. Du såg verkligen ut att njuta där i skogen. Tack för att du delade med dig av din dag. ??

 8. Godmorgon fina Triton och ni andra också, Sicken tur att husse har stora fosingar så han kunde ploga åt dig.Förstår du hade en härlig dag i skogen. Ja man önskar att alla hundägare har sina hundar kopplade som inte är så lydiga.Idag snöar det så det blir att sova i mattes säng. Ha en bra vecka.
  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 9. Hej Ritva vännen!

  Ja är lika undrande som du! Den finns ingenstans här och matte har inte heller sett den! Förstår inte vad som kan ha hänt! Men jag vet i alla fall att du var glad att jag haft en härlig dag i skogen, som du skrivit på mattes fb-sida.
  Hoppas du fortsätter skriva här, för det betyder så mycket för mig att ha levande kommentarer bredvid bloggen. Hälsa Sessan så gott och en fortsatt fin vecka önskar vi er trots att det snöar i dag!

  Tassekram Triton

 10. Jo, nog kan du det där med bilder allt, och vi blir glada om vi vet att hälsningen nått fram till vännen Gudrun!

 11. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Ja, världens bästa husse är bra att ha! Ingenting är omöjligt för honom, och han gör allt för att göra mig glad! Och göra småbröderna glada med förresten!
  Det var en höjdare att vara i skogen och få vara där utan en enda lös hund som störde friden. Får hoppas på en lika härlig fortsättning i vår och sommar.
  Kojdag i dag, då det snöar och slaskar, men det sägs att det måste ner för att det ska kunna bli vår! En fortsatt bra vecka önskar vi er alla tre!

  Tassekram Triton

 12. Tänk att du kom ut i skogen ensam utan bröderna med husse och matte hur än man smyger brukar dom ju vakna du hadde tur.Ni har haft en fin dag ser jag och på alla vackra bilder . Själv väntar jag på solen så jag kan ligga på balkongenHa en fortsatt fin vecka.Önskar Missan och Gudrun

 13. Det såg mysigt ut det där med dig smygandes runt i skogen, jag är nog lite bortskämd som nästan bor i skogen så jag kanske inte ser skogen för alla träd, hihi. I alla fall så har jag inte fått vara lös och ledig sen jag sist smet, matten är så orolig för vägen och Tandån som har is men den är nog inte så säker. Jag lufsar i koppel i skogen med Lillhusse, det går lika bra det, har stora tallar på tomten som Kurrarna rusar runt i. Matten och Lillhusse har konstaterat att Kurrarna har flera gömställen, under taket på garaget och carporten, under trapptaket hos Lillhusse, under taket på en av grannes stugor och under taket på en annan grannes garage och bodar. Så här finns det gott om Kurrar i alla möjliga storlekar och färgnyanser på pälsarna, kanske för att det finns så många gömslen och för att matten förser dem med solrosfrön.

  Du får ha det så skönt nere i storstan och njut nu av snön så länge den varar, hihi. Idag får du pussa matten från mig, för hon fyller ju år har jag hört.

  Russelpussar i mängd.

 14. God kväll Missan och matte Gudrun!

  Ja, ni må tro att matte fick använda sin fantasi och lägga ut kopplet långt innan vi skulle iväg. För så fort någon av bröderna hör det klirra det allra minsta i låset, mellan selen och kopplet, så kommer alla rusande och ska med.
  Men husse och matte tyckte att jag var värd den där första dagen i skogen alldeles ensam med bara dem! För jag har mått så dåligt den här vintern, som aldrig ville ta slut! Hoppas ni mår bra, och jag har lyssnat på vädertanten i tv och kan utlova sol i morgon och hela helgen!
  Så då blir det säkert mysigt balkonhäng för dig söta Missan och för matte med! Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 15. Bästa Felix!

  Nu förstår jag ingenting! Varför ska jag plötsligt godkänna dina kommentarer för att se dem. Det brukar jag tvingas göra med en del som är in första gången, men annars har det bara rullat på! Det är i alla fall däför jag inte svarar förrän nu, och det var likadant med Missan och matte Gudrun, som också är gamla goda vänner.
  Du vet väl att det är lätt att bli hemmablind och inte se skogen för tallar. Är nog så det kan vara med dig som bor i skogsbrynet, och lufsar där med Lillhussen varje dag.
  Tydligen måste du också ha koppel på dig, både av den ena och den andra anledningen. Du verkar vara mer vild än tam, och jag har väl aldrig hör något så stolligt som att jaga lastbilar på väg till Norge!
  Kurrarna är jag lite avis på dig att du har så nära hemma. Skulle vara spännande med ett par sådana klättrande här. Men de har de säkert bättre uppe hos dig än här nere i stadens vimmel. Nu skiner solen igen, så det är bara att njuta. Lovar pussa matte i efterskott, så du kan vara helt lugn kompis! Ha det så gott och hälsa de dina!

  Tassekram Triton

 16. Fina bilder igen ?
  Borsten ser skön ut, den ska matte komma ihåg till den dan vi får en ny misse i familjen ? Ska bli så skoj vi saknar verkligen Knasen!!! (Vår senaste misse)
  Till dess njuter vi av er och andra Goa missar ?
  Puss från Alyza med flock ?

 17. Hej Alyza med flock!

  Borsten heter Tangle Teeser och finns alltså på apoteket. Den är helt underbar att bli borstad med, tycker till och med jag som är väldigt rädd om bakkroppen. Så blir det en misse efter Knasen, rekommenderas den varmt.
  Trevligt att höra att ni tills vidare njuter av oss och andra goa missar. Vi lovar göra vårt bästa för att fortsätta sprida glädje till dig Alyza och hela din flock! En fin vecka önskas ni alla därhemma!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *