På hög höjd mot ljusare tider

Klätter-Febus4A

Ljuset handlar det om i dag. För ni känner väl som vi att det äntligen är på väg tillbaka! Ett naturens under, som väcker slumrande känslor till liv och sätter sprätt på alla stela leder och trötta sinnen!

Febus var som alltid först ut och ”flög” häromdagen högst upp i häggmispeln på allmänningen med utsikt över Elsborg. Så högt att han nästan skymtade uvarna i gruvan, och där tronande han sedan som en kung både länge och väl!

 

Klätter-Vinnie20 

En stund senare var det ”Mini-Vinnies” tur att testa äppelträdet, och även när det gäller hans vårpirr är det helt och hållet ljusets förtjänst! Fast bakvänt nog blev det i natt kolmörkt över hela vår stad, och det enda som lyste upp natten var hoppbackarna på Lugnet.

De världsberömda VM-backarna såg ut att sväva i luften, som himmelska rulltrappor på väg till staden ovan där. Och kanske är det dit de ska efter att ha stått övergivna hela vintern! Vi håller koll från fönstret, och den som lever får väl se.

 

Klätter-Artemis10

Broder Artemis ville förstås inte vara sämre, utan lockades snabbt upp i ett gammalt paradisträd, och vägrade komma ner! Där hade han siktet inställt på ett par ”lillpippis” högre upp, som förstås flög sin kos innan han nådde dit.

Och tur var väl det, då vi ska vara försiktiga med lillpippis i dubbel bemärkelse. Dels för att är de husses och mattes vänner, dels för att de kan vara pigga och glada men ändå bära på den otäcka smittan jag berättade om förra helgen.

 

Bil-Triton24 

Salmonellan har nämligen inte avklingat, utan SVA fortsätter få in prover från sjuka katter, som visar sig vara smittade med just den fågelburna salmonellan. Antalet är nu uppe i 140 varav 12 från vårt län!  Totalt under hela förra året handlade det om 83 konstaterade fall. Så det gäller fortfarande att se upp!

Även jag känner förstås att det börjar pirra i kroppen, fast jag hellre tar husses bil än träden för att komma upp och kunna hålla bättre koll. Och när det nu börjar droppa från taken, och termometern visar på plus, så är det väl bara att önska alla vänner en trevlig vår!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Atemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

14 svar på ”På hög höjd mot ljusare tider”

 1. Vilka mysiga stunder ni har tillsammans, visst är det skönt när det börjar porla från taken och solen värmer, väcker många skön känslor i kroppen. Tassekramar Moa och Lisa ??

 2. God kväll bästa Moa och Lisa!

  Ja, nu måste jag erkänna att vi börjar bli riktig busiga! Både Artemis och jag, som får tassa utan koppel på allmänningen, har fått tokfnatt och smitit in på grannarnas små gårdar här mitt emot. Ofarligt med inte uppskattat, så matte har kommit efter i världens fart och fått be om ursäkt.
  Har aldrig hänt förr, men nu svallar känslorna, så att jag till och med lekt med en hårsnodd i mattes skor! Tänker på er sötnosar och hoppas ni får en fin vecka tillsammans i solskenet.

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 3. Hej Triton! Nu har jag inte kommenterat på ett par veckor men det betyder inte att jag skulle glömt bort dig och dina bröder. Jag håller koll på bloggen ska du veta. Jag hoppas matte och husse har kryat på sig ordentligt nu. Det är då inget vidare att vara sjuk. När jag hade läst din blogg om småpippis och salmonella förra veckan så började jag tänka på att vi nog inte har haft lika många fåglar här i år som tidigare.
  Vilket väder vi har haft idag. Jag förstår att ni varit ute med husse och matte och myst i det vackra vädret. Solsken och takdropp och ljusare tider är det bästa som finns.
  Tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 4. Nog känns det att våren är på gång allt! Jag är mycket vill gå ut mycket mera nu när solen skiner. Jag får ju ”bara” vara ute i koppel men det är jag van med sen jag var bebis så det går bra. Men om det kommer andra människor på gården så går jag hellre in… Tassekram och nospussar till mina vackra vänner som matte alltid lyckas ta så underbara bilder av ?? /Signe

 5. God morgon Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Tack för det bästa matte Lotta! Jodå, husse och matte börjar repa sig, fast de har aldrig haft tid att vara sjuka på riktigt. Bara hostat och haft sig i all oändlighet!
  Det där med ”lillpippis” och salmonellan är jättemärkligt, men säkrast att vi är försiktiga. Nu tar vi inga fåglar utan bara smyger på dem lite bakom knuten!
  Vilken toppensöndag med toppenväder, och visst är det för härligt att det nu bara blir bättre och bättre! Ha det så gott hela familjen och håller med om att ljusare tider är det bästa som finns!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 6. God morgon Signe!

  Vist är det härligt att våren änligen är på väg, och det finns väl ingen bättre vän än solen! Vi får också bara vara lösa inne på gården och lite på allmänningen, men annars är det koppel som gäller här med.
  Det har vi precis som du lärt oss från första stund. Jag stannar nere vid grinden till området, så husse eller matte får sätta på selen, om vi ska ut på längre promenader. Tycker det känns skönt att sitta ihop med dem ute i vida världen!
  Ha en bra vårvecka i solen och nospussar till vår sötnos Signe kommer från oss alla!

  Tassekram Triton

 7. Nja, det där med att klättra i träd överlåter jag med varm tass till er katter och till Kurre förstås, jag håller mig allt på backen, för vad än vi hundar lämpar sig för så inte är det att klättra i träd. Fast matten har allt visat mig att det finns hundar som klarar det också men jag hör inte dit, hihi. Ni får se upp när ni är på högre höjder så inte det kommer någon storfågel och nappar er, för det vore förskräckligt.

  Här har Lillhussen hängt upp ytterligare en fågelmatare, så nu har de att välja på de luftburna, frågar ni mig så tycker jag att de är väl bortskämda, en jättesäck med frön står det i hallen. Det rasade ner ett par frön på golvet sist matten fyllde hinken för att gå ut och mata de små liven, jag smakade men gott var det inte men kan jag äta upp några så får inte pippisarna allt i alla fall. Nu när matten matar fåglar så är altanen förbjudet område för mig, matten säger att det lugnast för mig att stanna inne och kolla genom fönstret på pippisarna. Något om att de bär med sig sjukdomar, så nu vet ni det.

  Hörde att det varit ett gigantiskt strömavbrott härom natten, här såg vi att mikron stannat på runt tre-tiden, matten som är en hopplös nattuggla gick och la sig vid halvtre-tiden och då var det fortfarande ström, men sen måste det ha varit ett avbrott. Tur som sjutton så går vi på samma strömtrådar som försörjer Hundfjället så vi blir aldrig utan några längre stunden innan Malungs energi lagt om tåtarna, hihi.

  Ni får ha det så braigt nere i stora staden och pass upp för uvarna, för de är inte att leka med.

  Russelpussar i mängd.

 8. Go’eftermiddag på er i Falun vi har solat på balkongen igår och vi är där ute mer och mer. Bra ha träd att klättra i och då ser ni ju mera också. Ni får ha en braig vecka.
  Tassekram från Fia,Sture och matte Gudrun

 9. Ojoj vad högt upp dina bröder är!! Hoppas ni är försiktiga med både höjder och salmonella.Själv så spanar jag efter dom stora djuren delfiner ,men inte sett några än.Så nu kanske ni anar att jag är i Amerikatt igen.Så jag hoppas kunna berätta och jag se några ovanlig djur.Har sett en tvättbjörn illafall.Dom kan också bära på en sjukdom som heter rabies.Så man får vara försiktig .Nu ska ni ha det så bra och hoppas ni har bra väder så ni kan vara ute och njuta i solen.En solig kram till er alla!!

 10. Hej Felix!

  Så go du är som tycker att det skulle vara förskräckligt om det skulle komma en storfågel och nappa någon av oss. Det tycker husse och matte med, så vi håller oss inne om kvällarna, så länge det är mörkt ute! Måste vi ut, följer husse eller matte med ut på gården, så det ska nog gå bra.
  Så snällt av Lillhussen din att sätta upp ännu en fågelmatare, så du har någonting att sitta och kolla på. Samma här att flygfäna är lite bortskämda, men hur tråkigt skulle det inte vara utan dem! Och har man en gång börjat mata så är det bara att fortsätta.
  Det är säkert lugnast att du håller dig inne när när pippisarna ska äta. Vi ska som sagt vara lite extra försiktiga så vi inte får ont i lilla magen. Ja lilla och lilla kan väl diskuteras, men magen i alla fall.
  Här blev det kolmörkt i tresnåret och det enda som lyste var stadens stolthet, de världsberömda hoppbackarna som stått övergivna hela vintern. Men på någon halvtimme kom strömmen tillbaka och allt blev sig likt igen. Ha det så bra själva i solen, som faktiskt börjar värma nu, så lovar vi akta oss för uvarna!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 11. God kväll kära vänner i Borlänge!

  Visst är det härligt att det äntligen börjar gå att vara ute i solen allt längre stunder. Skulle tro att ni har ganska skön utsikt från balkongen också, precis som vi har från träden.
  En riktigt braig vecka önskar vi er tillbaka, och kvällens vädertant i tv-apparaten har utlovat vackert väder till helgen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 12. God kväll Vivianne,

  eller är det kanske morgon snart hos dig där i ”Amerikatt”! I så fall får du en morgonhälsning från ett soligt Falun med både plusgrader och takdropp.
  Åh har du sett en tvättbjörn, som matte tycker är ett så sött djur Men det låter som den kan ha en ännu värre sjukdom än salmonellan som vissa ”lillpippis” tros bära på.
  Förstår av det du skriver att du är i ”Amerikatt” igen. Kan inte låta bli att undra vad du gör där egentligen när du inte spanar på vilda djur! Du svarar förstås precis som du vill, och tills vi hörs igen ha en riktigt varm och solig vecka! Matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

  Tassekram triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 13. Hej igen!! Åh jag semester!!! Jobbar väldigt mycket och är aldrig ledig på sommaren,kan jag så jobbar jag övertid så jag sparar all tid jag kan.För vinter är inte riktigt min grej.Sen har vi ett litet intresse min man och jag :bilar och biltävlingar.Så därför har vi inte några kissar eller hundar, vi är borta för mycket.Jag hoppas vi kan ses nån gång så ska jag berätta mera.Förresten tror jag missarna här har fått nya hem!!.Vädret här idag är blåsigt och mulet.Så det är inte jämt soligt här i Miami.En stor kram till er!!

 14. Hej igen vännen!

  Ja nu har du verkligen gjort oss nyfikna. Vi måste bara ses någon gång, så du får berätta mer! Bilar och biltävlingar låter väldigt häftigt förstås. Fast jobba hela sommaren…
  Matte fantiserade om att bli rallyförare i unga år, men nu sitter hon helst bredvid husse när han kör. I dag är det mulet och grått här med, men till helgen utlovas kanonväder. Hoppas ni i ”Amerikatt” får en riktigt fin helg med.
  Så gott att höra att missarna fått nya hem, och så rätt att ni inte skaffar egne djur, när ni är borta så mycket. Och du vet ju att du har oss som bästa vänner så länge du vill!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *