Börjar redan lukta illa…

Fåtölj-Triton5

Dunderförkylt här hemma som aldrig förr! Husse och matte snörvlar som de värsta odjur och verkar tävla om att överhosta varandra.

Dessutom stinker de av medikamenter, som sticker i ögonen, så det inte går att gosa med dem. Det är livet i ett nötskal för oss på Elsborg just nu!

Inte så värst upplyftande!  Men livet går vidare och det börjar redan lukta illa av kringstrykande utomjordingar på allmäningen. Så lika bra att ligga inne och hjälpa matte med vår årliga vädjan till alla kattägare.

 

Nalle-Febbe2 

Den handlar om att ta alla katter, som inte ska användas i avel, till veterinären för att bli lugna, snälla och goa. Då slipper det födas en massa kattungar som ingen vill ha!

Nu vet jag att ni, som följer mig och bröderna här, knappast behöver påminnas om det här. Men det räcker inte! Vi måste hjälpas åt att sprida budskapet, som ambassadörer för god katthållning.

Det betyder att vi måste våga säga ifrån, när vi ser kattägare som struntar i sina djur. Låter dem löpa och få kattungar, som sedan, slängs på tippen, körs ut i skogen eller lämnas i en låda utanför något katthem.

 

Mys-Artemis12 

Ni hör själva hur grymt det låter! Men det är den bistra verkligheten och orsaken till att vi här i landet uppskattas ha en bra bit över 100 000 hemlösa katter som far illa och lider nöd.

För i grunden är det här inga vildkatter från början, utan katter som hamnat hos fel människor, som inte ansett dem vara värda att kosta på en slant, för att bli lugna, snälla och goa hos veterinären.

Ledsamt nog fegar också de styrande här i landet när det gäller att förbättra kattens status. Trots upprepade krav på obligatorisk id-märkning och registrering, vågar de inte ta steget fullt ut. Sorgligt men sant!

 

Nalle-Vinnie3 

Därför måste vi alla dra vårt strå till stacken. Våga ta ställning och sträcka ut en hjälpande hand eller tass när det behövs. Lova varandra att aldrig blunda och vända ryggen till en nödställd liten katt!

För varje liten kattunge som föds är lika mycket värd. Och till god katthållning hör att avmaska, vaccinera, veterinärbesikta och chip-märka och registrera det lilla knytet innan det lämnar sin mamma.

Då har det lilla knytet en identitet, och det här gäller alla kattungar. Är det för mycket begärt ska du inte föda upp några!!! Då ska du i stället boka tid hos veterinären åt din katt och få den lugn och snäll och go.

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

10 svar på ”Börjar redan lukta illa…”

 1. Hej Triton! Min matta kunde se Animal Planet i sin TV när vi bodde på förra stället. Det är ett mycket bra program om både tama och vilda djur.
  Ofta var det program från Amerika(tt) som är ett stort land med mindre stater bredvid varandra. Där är de oftast bra på att ta hand om sina katter och hundar. Där åker de ibland omkring med bussar till ställen där det kanske inte alltid är så lätt att få tag på veterinärer och hjälper buskatter att bli lugna och gosiga. Slippa bli föräldrar som de inte borde bli om ungarna inte kan tas om hand och älskas. I de flesta fall kostar det dessutom ingenting eller i vart fall bara en liten summa. Det tjänar samhället på och slipper på det sättet många bekymmer med dumpade kattungar och fler otrevligheter.
  Om det fanns en fond att ge pengar till för att få något sådant till stånd skulle min matte gärna hjälpa till.
  Ja denna helg har mycket av snön smält bort, Det har blivit väldigt halt i stället. Men vi katter har ju alltid broddarna med oss. Jag blir som lite upprymd av ljuset nu. Ska bli så spännande att utforska naturen häromkring lite närmare.
  Ha en skön vecka nu Tigris och brorsorna. Ni får hjälpas åt att sköta om matte och husse när de har blivit så snuviga. Bli små värmedynor åt dem. Ha’ de’!
  Förresten har det kommit en björnkusin till Baloo hem till er? Det år väl något att busa och gosa med.
  Nospussar och tassekram från Emma Katt och V

 2. Hej Emma Katt och V!

  Här har vi de otaliga katthemmen, som gör en ovärderlig insats och ständigt kämpar för att få verksamheten att gå ihop. De katter som har turen att bli omhändertagna där blir kastrerade, id-märkta och vaccinerade innan de får flytta till sina nya hem.
  Men faktiskt är det kattägarna själva som måste tänka efter före, och ta sitt ansvar, när de skaffat katt. Inte som många fortfarande tror att katten klarar sig själv och får den ungar så löser det sig.
  Vi sympatiserar i helgen med husse och matte och håller oss mest inne. Det är både sjöblött och glashalt på gården, och i morgon försvinner nog vintern alldeles. Kanske får vi en försmak av vår, eller…
  Ha en riktigt skön vecka själva, och jag kan berätta att Baloos kusin har bott hos oss i många år, men att det bara är ”Mini-Vinnie” som älskar honom jättemycket.

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 3. Vilka mysiga platser ni har. Ni får sköta om er ”personal ”så dom snabbt blir friska. Vilken klok kisse du är vi måste se till att vår status höjs. Lite lågt här hemma Moa har fått juver inflammation och ska opereras imorgon, vilket är konstigt då hon är kastrerad och endast åt p-piller 2 veckor. Ha det bra, krya på dig kramar till matte och husse. Tassekramar Moa o Lisa ? ? ? ?

 4. Hej på er allesammans, ja tänk om vi katter kunde få en bättre status. Ser skönt ut att gosa med Baloo. Ni får ta hand om er personal och ha en bra vecka.
  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 5. Ja man blir ledsen i ögat när man tänker på alla små oönskade kattungar… Något annat än kastrering har aldrig varit aktuellt för våra katter. Både för deras skull och för vår ? Katternas status behöver verkligen höjas, att det ska vara så svårt. Hundar är ju inte alls i samma läge, varför kan man undra? Är dom mer värda än katter på nåt vis? Inte i vår värld! Tassekram och puss på söta nosarna från Signe och matte Anna

 6. Bästa Moa och Lisa!

  Kära vänner vad vi känner med er. Förstår att det är lågt där hemma, men allt ska säkert gå bra då veterinärerna är så duktiga numera. Vi alla här hemma lovar hålla alla tassar och tummar för dig i morgon Moa! Hoppas du känner det och lovar höra av dig när du kommit hem och är på benen igen.
  Tills dess sköter vi om vår ”personal” efter bästa förmåga. Men vad är en dunderförkylning mot en operation!!! Så nu är det ni som är i våra tankar!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini.Vinnie

 7. God morgon Fia, Sture och matte Gudrun!

  Ni två, Fia och Sture, vet verkligen vad det innebär att vara katt och hamna i fel händer. Men ni hade turen att få komma till en riktig matte, som nu gör allt för er.
  ”Mini-Vinnie” älskar verkligen sin nalle, som matte egentligen köpte till julklapp åt husse, som också älskar nallar, för jättemånga år sedan. ”Mini-Vinnie” hittade den direkt han kom hit, och där mellan benen på nallen hittade vi honom ofta när han tassat ur sängen på natten.
  Ha det så gott själva, här börjar gräset lysa grönt!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 8. God morgon Signe och matte Anna!

  Visst blir man ledsen, då varje kattunge är en liten varelse som behöver mat värme och kärlek. Matte brukar säga att ”ingen kattunge ska behöv födas bara för att dödas, men ändå sker det hela tiden.
  Det går trögt, men vi får inte ge upp, utan fortsätta hjälpas åt att kämpa för att få katten lika mycket värd som hunden. För det är vi, eller hur…
  Tack också till matte Anna, som delat min blogg och på bästa sätt försökt hjälpa mig sprida mitt budskap!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 9. Nu har ju jag och matten ingen katt, skulle vara jag då för jag beter mig som en, hihi. Fast nog tycker jag att katter som får gå ut ska vara kastrerade, två av mina tvåbensbröder har katter och alla de är kastrerade, trots att de är innekatter men för husfridens skull var det bäst. Matten pratar om att göra det samma med mig, men jag tycker att det är onödigt för jag ska försöka vara snäller ändå men vi får väl se hur det blir. Nu är det i alla fall inte aktuellt, för här åks inte mer än nödvändigt spolad hockeyplan överallt, då är det skönast att vara hemma. Naturligtvis kommer vi att fortsätta tjata om kastrering, märkning och registrering av alla katter, för det är nog så viktigt om de skulle pysa iväg och inte hitta hem. Jag är bara chipmärkt och naturligtvis reggad på jordbruksverket, pass har jag också men mitt är norskt, hihi.

  Ni får ha det så skönt era mysproppar, för ni ser verkligen ut som såna, tycker jag och matten. Nu ska det ju bli kallt till helgen och då blir det skönare att gå ut, för regn är något som jag inte är överens med.

  Russelpussar i mängd.

 10. Hej Felix!

  Ja, snäller är du säkert, det har jag aldrig tvivlat på, för vi är ganska lika vi två! Men det är att åka till veterinären, och bli lugn och snäll och go, är inte så tokigt för ”busrusslar” heller.
  Framför allt inte för sådana som vill leka trafikpolis och jaga lastbilar uppe på fjällvägarna! För jag har flera hundkompisar, som faktiskt varit iväg, och fått det mycket lugnare och trivsammare efter det.
  Jag kan intyga att det är sant, för jag hade det jättejobbigt ett par månader, då matte tyckte jag var så ung. Men jag betedde mig som en buffel och var dum, till och med mot världens snällaste storebror Nisse, fast jag inte ville vara det.
  Så nog blev livet bra mycket lättare efter att jag varit i väg till veterinären. Vill bara tala om det, och när det gäller katter så litar jag på att du och matten sprider mitt budskap!
  Ha en fin vecka uppe i fällvärlden. Här är det snöoväder som heter duga just nu!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *