Kylan är inte att leka med

Snöbus-Triton8

Snö och kyla har det handlat om med besked den senaste veckan! Vi bröder är förstås jätteglada över den vita varan, och under helgen har även graderna nått behagliga höjder.

Snö-Artemis20

Vi har förstås varit ute i snön både dagar och kvällar, även om det varit svinkallt mellan varven. För det är nu inga problem om man bara  håller igång och inte blir sittande stilla.

 Fönster-Febbe4

Dessutom gäller det förstås att bara vara ute korta stunder när temperaturen kryper ner mot minus 20 grader! Så jag kan lova att husse och matte haft fullt upp som fönster- och dörrvakter åt oss fyra.

Jakt-Febus4

 Just det här med korta stunder i kylan är nog så viktigt att påminna om, då lär ska blir kallare igen till veckan som kommer. Då går det inte att släppa ut katten på morgonen och lämna den ute tills på kvällen.

Snöhus-Triton3

I så fall ska katten ha tillgång till ett skyddat varmbonad hydda, där den kan tassa in för att vila och värma sig! Risken är annars stor att den förfryser öron, svansspetsar, trampdynor och tår.

Snöbus-Febbe7 

Det är skador som flera av de övergivna katter matte hjälpt till nya hem haft när det hittats. Problem med ”kisseriet” är ett annat besvär som riskerar drabba den som tvingas ligga ute i kylan.

 Snö-Vinnie4

Bra att veta, om en katt har förfrusit sig, är att man inte ska gnugga på stället. Låt i stället katten värma upp sig inne i stugvärmen och gärna vila under en filt om den uppskattar det.

 Snö-Artemis18

Det brukar räcka, men om katten tycks allmänt påverkad krävs förstås kontakt med veterinär. Kylan är inte att leka med och varje vår hittas ledsamt nog katter som frusit ihjäl under vintern.

Men med dörrvakt inom räckhåll är det lycka att vara ute i snön och busa och jaga allt som rör sig där under! Och i natt väntas himlen öppna sig igen, så jag längtar redan till i morgon!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

16 svar på ”Kylan är inte att leka med”

 1. Så bra tips för de som är utekatter. Själv går jag bara ut med husse eller matte i andra ändan av mitt långa koppel. Jag kan strosa runt och kolla och dyka i snön men dom har koll. Det känns tryggt särskilt nu när vi bor i lägenhet men jag har aldrig provat på att vara utekatt så jag trivs bra på mitt vis. Ha det gott i snön, jag ser ju hur roligt ni har, kompisar! Tassekramar och nospussar från Signe

 2. Hej Signe!

  Vi har heller aldrig provat på att vara utekatter på riktigt, och vi får bara vara ute ensamma på vår alldeles egen inhägnade gård med högt staket och grind som går att låsa. Och förstås bara när husse och matte är hemma och kan släppa in oss, när vi ”spelar” på fönstret eller glaset vid dörren.
  Jag håller med dig om att det känns tryggt att ha det så, när man bor som vi med massor av faror runt knuten! Dessutom är det ju inte säkert att alla grannar uppskattar oss lika mycket som våra hussar och mattar.
  Nog om det och nu till snön, som vi kanske älskar så mycket för att vi har våra rötter i Sibirien. Bilderna talar sitt tydliga språk om hur lyckliga vi blir när marken blir vit! Kommer säkert mer om det, om det fortsätter snöa! Hälsa matte Anna så gott!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 3. Va mysigt ni har det, ja det är viktigt att inte vara ute för länge har varit kallt både för djur och människor. Här har vi varit ute bara korta stunder ligger och myser inne istället. Lisa på en lurvig fäll på varmvattenberedaren och Moa under täcket i mattes säng speciellt om den är nybäddad. Idag lite bättre men det blåser för mycket. Ha en fortsatt skön vecka med mycket bus i snön.
  Tassekramar Moa o Lisa och matte förstås.♥♥♥♥

 4. God kväll Moa, Lisa och matte Gunnel!

  Ja, kära vänner, vi är nog lite stolletokiga, men se snön är vår mest efterlängtade vintervän. En promenad runt kvarteret en kväll i ymnigt snöfall är bland det bästa jag vet!
  Men det ska villigt erkännas att det varit i kallaste laget här på slutet. Fast nu är det riktigt skönt ute på gården, och lär ska fortsätta så några dagar till.
  Ligg ni och mys i värmen, så är jag säker på att matte snart bjuder på en extra godbit. Ha det bra och hälsa matte så gott!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. Go’kväll på er i snön förstår att ni är lyckliga nu. Nä det är inte bra att vara ute för länge i kylan, tänker på våran Sture som var översnöad när han hittades. Tror det är därför han myser i mattes knä numera han är en riktig klängranka. nu ska vi ta kväller här och ni får ha en bra vecka både 4 och 2 beningar.
  Tassekram från Fia,Sture och matte Gudrun

 6. Ni ser verkligen ut att trivas i snön <3
  Det gör även Dahro och Alyza Dom älskar att busa i snön och rullar sig gärna 🙂
  Vi har med inhängnad gård att vara på!
  Fast just nu är Dahro i stora hagen och Alyza i lilla om dom ska ut på gården, Alyza har luktat alldeles för gott några veckor nu så dom har INTE fått vara tillsammans 😉
  Inatt blir första ggn på länge som dom får sova på samma plan i huset, det är slut med godoften för denna gången 🙂 🙂 passning och galler några dagar till sen får dom träffas och mysa/leka ihop igen <3
  Hoppas ni får en härlig vecka <3 Kram till er alla

 7. Nog har vi fått snö här uppe med, killen som kör snö åt oss från stora vägen och in fick sig en rejäler blåsning av mig igår kväll, han ska inte tro att han får göra som han vill. Vi har också haft rejält kallt, då är Lillhussen noga med att jag inte ska vara ute för länge, för här var kvicksilvret nere på minus 30. Sen kom den efterlängtade snön och då blev det varmare, idag är det bara -5 grader, skönt men det var pulsigt i morse när matten och jag var ut, hihi.

  Ni får ha det så braigt och passa på att vara ute nu idag och i morgon, för på onsdag skulle det vända igen, då skulle det bli kalligt igen, det gillar vare sig jag eller mina tvåbeningar.

  Russelpussisar i mängd!

 8. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Jag gjorde tidig kväll i går, så det får bli god förmiddag från mig i snövädet. Har varit uppe med tuppen och just suttit en lång stund i uthuset och kollat på ”lillpppis”, I dag är det ingen fara med kylan, men i stället driver snön på tvären.
  Förstår att Sture fått nog efter det han tvingats utstå av snö och kyla. Därför ska ni nu ha det så gott inne i stugvärmen, för det blir snart kallare ute igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 9. Hej Dahro, Alysa och matte Gunbritt!

  Jo, vi trivs i snön, och det förstår jag ni hundar gör med. Vi blir på bushumör direkt, när vi kommer ut och sjunker ner i den vita varan ända till lurviga magen. Härligt att komma in till matte sedan med stora bollar hängande i pälsen!!!
  Skönt att det snart är över med ”godoften” för den här gången, så ni får leka och mysa tillsammans igen. Vi har inga sådana där bekymmer längre, då vi varit till veterinären och blivit lugna, snälla och goa.
  En fin vintervecka önskar vi er alla från oss alla här hemma!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 10. Hej Triton! Jo nog blev det snö alltid. Allt det vi inte fick till jul och nyår har nu kommit med besked. Just nu snöar det igen dessutom. Själv är jag Emma, inte så förtjust i snö. Jag blir så kall om tassar och kropp. Förstår inte att inte min matte kan ta bort lite snö åtminstone för min skull. Jag står vid dörren och skriker, matte öppnar dörren, går till altanen och s-k-riii-ker matte öppnar. Där är det också snö.Usch usch och fy. Åh, vad jag längtar efter gräs under tassarna. Men du Triton och småbrorsorna har ju så tjocka vackra pälsar, klart ni tycker om att vara ute och visa upp er. Er matte tar dessutom så fina bilder på er! Men det är klart det blev ju ljusare och vackrare med vitt på träden och marken. Vi ska väl ha något att längta efter också, musöron på träden, lukta på blommorna mmmm.
  Ha det nu riktigt bra på alla sätt. både ute och inne pojkar. Hälsa matte och husse! Från Emma Katt och Veronika.

 11. Hejsan på er!
  Jag förstår att ni är väldigt upphiade nu. Önskar att jag vore lite ” siberian” så att jag kunde glädjas åt snöeländet. Det har kommit över tre dm nu och mer ser det ut att bli. Jag ska inte jämra mej mer nu, du vet ju vad jag tycker om det vita som drösar ner.
  Det är bäst att ni passar på att busa av er nu för det blir kallt snart igen.

  Kramar till er alla sex från Kalser

 12. Hej Felix!

  Äntligen kom så vintern med massor av snö. I skrivande stund är det dessutom bara en grad kallt, så det gäller att passa på och vara ute innan det blir svinkallt igen.
  Du ska då alltid vara värst med dina minus´30 grader. Jag tyckte det var illa nog med minus 20 flera dagar i följd. Men vad jag inte förstår är varför du gav killen som kör bort snön en blåsning!
  Det får du allt lov att förklara för mig.
  Tills dess ha det så gott själv och var rädd om dig så du inte försvinner i snön! Hälsa alla där hemme – även snökörarkillen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 13. Hej Emma katt och matte Veronica!

  Det är inte alla som är så där jätteförtjusta i snön som vi bröder är. Så du får mysa inne med matte och kolla på alla ”pippisar” utanför fönstret.
  Det gäller att ha ordentligt med päls för att vara ute nu, och du skulle se hur vi ser ut när vi kommer hem med stora snöbollar på magen.
  Kan trösta dig med att vi går mot ljusare tider, och det står inte på förrän gräset tittar fram. Tiden går så fort, speciellt när det börjar våras.
  Ha det så gott med din matte tills vi hörs igen!

  Tassekram triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 14. Hej Gudrun!

  Visst är vi upphiade av all snö, men du ska veta att jag tänker på dig och det evinnerliga skottandet på gården och ut till stora vägen. Önskar att jag kunde trolla bort snön åt dig, och låta den komma hit.
  Hoppas du känner att jag verkligen vill ha det så, men det blir ju inte alltid som man vill!!! Ni ska i alla fall ha det så gott det går tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 15. Hej igen!
  Visst känner jag att du vill hjälpa oss. Jag vet ju hur snäll och go du är, och vill alla väl. Nu får vi hoppas att det blir uppehåll ett tag så jag kan sluta gnälla.
  Nu ska jag titta en gång till på alla fina bilder av er gullisar. Jag lovar att då blir jag glad och glömmer all snöskottning.

  Busa på och ha det så roligt i snöhögarna!

  Kramar till er alla!

 16. Hej igen!

  Låter bra Gudrun, fast så kallt som vi fått det i stället vet jag inte vad som är bäst. Hoppas innerligt de blir lite lagom för oss allesammans, så det går att vara ute igen! För vad ska vi med snö till om det är neråt 25 grader kallt dygnet runt. Nu väntar vi på att solen ska börja värma! var rädd om dig och ha det så gott tills vi hörs igen vännen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *