Häng med på en nostalgitripp

Päls-Triton14

God fortsättning på er govänner och hoppas ni firat in det nya året lika lugnt och trivsamt som vi. Här på Elsborg har det visserligen småputtrat från smällare mest hela tiden, men vi har tagit det med ro och hållit oss inne.

Det har givit mig tid att i tänka tillbaka och blir lite rörd som det så vackert heter. Och  det värmde hjärtat så gott att jag i dag väljer att ta er med på en liten nostalgitripp genom det gångna året!

 Hopp-Vinnie14

Snön lät vänta på sig även då, men så småningom öppnade sig himlen och ”Mini-Vinnie” flög högt av lycka när han i januari firade sin halvårsdag med storebror Febus ute i snöyran.

Ljugar-Bröder8

De två var ett från första stund, och på ”ljugartaket” till lilla redskapsskjulet avslöjade storebror Febus många häpnadsväckande hemligheter för sin älskade ”Mini-Vinnie”.

Snöväder-Triton61

Först i februari kom så mycket snö, att jag äntligen fick pulsa på riktigt och känna det jag kallar vinterlycka som den sibiriska katt jag är.

Vår-Bröde24

Ljuset återvände och solen steg ovanför hustaken, och så här härligt hade vi bröder det på pallen den första riktiga vårvinterdagen i mitten av februari.

Bubo-Febus7

Samma månad var det också dags för årets evenemang i Falun, som var VM på skidor och bäst firades av Febus när han visade sin kärlek till maskoten Bubo!

Blom-Artemis9

Vårmånaden mars kom med strålande sol och Artemis hjäpte matte sätta årets första små vivor i krukan, där de till och från blommat ända fram till jul.

Sol-Triton14

Säg den glädje… Under våren fick jag tyvärr återigen känning av min tandsjukdom forl, och tvingades ta bort tre små tänder, men kunde sedan njuta som konvalescent i solen.

Kotte-Febus9 

I april återvände vår efterlängtade ”Kotte” och välkomnades förstås av Febus, och alla oss andra, som väntat i veckor på att den lilla nosen skulle titta fram i ingångshålet!

Vinnie-Kotte6

 Även ”Mini-Vinnie” blev direkt stormförtjust i ”Kotte”, och visade tydligt ”rör inte min kompis” och såg till att skydda honom från alla tänkbara faror.

Hacke3

Det här var våren när fåglarna hade det jättejobbigt att hitta mat till sina ungar och till och med den här rara hackspetten kom i flera veckor och åt av ”lillpippis” talgbollar.

Wille-Vinni3

Sämre gick det när ”Mini-Vinnie” och matte smög iväg på kattutställning till Sandviken, där han gav domarna gråa hår och trots jättefin bedömning diskades för fel färg.

Sommar-Artemis8

Värmen lät vänta på sig, och så här glad blev Artemis en dag i början av juni när sommaren plötsligt kom och väckte allting till liv i naturen.

Krans-Artemis2

 Midsommaren kom och firades med blomsterkransar, som är tradition här  hemma, och Artemis var mäkta stolt när han poserade för matte framför funkiorna.

Nya kottehuset4

Till midsommar hade matte äntligen byggt klart det nya större ”kottehuset”, som uppskattades och togs direkt i bruk av ”Kotte” och hans vänner hemma på gården.

Björn13 

Det var tider det, och vi fick vara ute nästan hela nätterna, då husse och matte ofta var på björnsafari till midnatt och vi sedan fick göra gården alldeles för oss själva.

Rosen-Triton5

Femårsjubileum för ”Liten öppen trädgård” firade jag sista söndagen i juli, med massor av goda vänner, men för första gången med täta skurar som skymde solen.

Träd-Febus22 

Hösten kom med mystiskt prassel som Febus försökte få koll, men mörkret gjorde det omöjligt tills vi fick se att det var ”Kotte” som kommit tillbaka för att äta upp sig inför vintern.

 Premier-Febus5

Betydligt bättre gick det på septembers kattutställning i Borlänge där Artemis och Febus blev Premier och ”Mini-Vinnie trots fel färg tog sitt första certifikat.

Väsk-Vinnie4 

Kärleksdag med ”Mini-Vinnie” firade vi i oktober, när det lilla ”knattrande” knytet varit hos oss ett år och växt ur sin lilla röda väska som han älskade att ligga i första tiden här.

Bänk-Artemis4

Sommaren var sen men ville i stället aldrig ta slut, och långt in i november kunde Artemis njuta av eftermiddagssolens sista strålar på favoritbänken framför uthuset.

Ljus-Vinnie17

Men mörkret smög sig på och innan jag visste ordet av var det dags att fira advent, lucia, God Jul och Gott Nytt År! I skrivande stund är vi inne på tredje dagen på 2016.

Hoppas ni haft lika trevligt som jag på nostalgitrippen i dag! Åter till verkligheten och en fin trettonhelg önskar vi här hemma er alla och hoppas att ni fortsätter titta in till oss på det nya året!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

27 svar på ”Häng med på en nostalgitripp”

 1. Vilka underbara bilder man blir alldeles varm i hjärtat. Här har vi haft det lugnt o skönt visst har smällts av fyreverkeripjäser men inne med husse o matte är det tryggt. Och ikväll sover vi på våra favvo platser då det har blivit kallt -15 brrr, Lisa på varmvattenberedare ochMoa under filt i soffan. God fortsättning . Tassekramar Moa o Lisa. Pussar från matte Gunnel.♥♥♥♥

 2. Åh vilken härlig blogg! Hit kommer jag definitivt att återvända. Gott nytt år Triton! Hoppas det blir ett kanonår för dig och brorsorna 🙂
  Nospuss från sibiren Finnick

 3. Hej Triton! Vilket fint år det har varit. Det är så kul att se alla fina foton som du och matte har tagit och minnas tillbaka. Tänk vad ett år går fort ändå. Vi här hemma i Fiskarbo vill önska er alla god fortsättning på det nya året med nya minnen som du kommer att delge oss.
  Tassekramar Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 4. God kväll Moa och Lisa!

  Visst blir man varm i hjärtat! Det var precis så jag kände, när matte och jag tittade tillbaka, och ville dela med mig av den känslan. Nu är tolvslaget passerat och vi går mot ljusare tider. Upplever att det märks redan nu, då både lillpippis och storpippis kommer tidigare på morgonen och dröjer sig kvar vid matstället längre på eftermiddagen.
  Fast i kväll är det kallt, minus 12 här, och ser ut att fortsätta nedåt på termometern. Så varmvattenberedaren och filten lär passa bra att hålla sig i kväll och i natt. Sötnosar ligg där och njut av värmen, och hälsa så innerligt gott till er rara matte. Vi hörs snart igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. Ja vad ska jag säga? Med risk för att bli tjatig måste jag ju återkomma till vilka fantastiska bilder din matte tar. Bilden på lille kärleksknytet Mini-Vinnie som liten t.ex. Eller bilderna förresten för det var ju flera. Artemis med sina vackra färger och Febus med skidmaskoten. Och så du, du vackre, ståtlige Triton, wow! Älskar både bilder och text, precis som vanligt. En riktigt god fortsättning önskar jag och matte er alla! Tassekramar o nospussar från Signe och Anna

 6. Måste bara… Bilden på ljugartaket är ju helt makalöst fin. Den också!

 7. Hej Finnick!

  Så glada vi blir att du och din matte hittat hit till oss. Ser fram emot att ni tittar in och följer oss i vardagslivet på det nya året!
  Nu går vi mot ljusare tider och önskar er allt gott, din matte och dig. Mycket spännande är på gång här hemma, och jag kan berätta att jag skriver varje söndag men inte brukar bli klar förrän framåt kvällen! Matte hälsar så gott till er båda!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 8. God kväll Signe och matte Anna!

  Vänliga ord kan ingen få för mycket av, och vi är så glada att ha er som vänner här inne i bloggvärmen. Fast ni får jättegärna komma med förslag på angelägna saker att ta upp och ”skälla” som hundar om det är något här ni upprörs över.
  Det är högt i tak, men vi ser som vår viktigaste uppgift att sprida glädje och sätta lite guldkant på tillvaron för våra vänner. Det tänker vi fortsätta med och vill förstås ha er sötnosar med oss!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 9. Ja, den är en av mattes favoritbilder med för den rymmer så oändligt mycket broderskärlek!

  Tassekram Triton

 10. Tack snälla du för den underbara nostalgitrippen!!! Så underbart att följa er. Så spännande äventyr. Ni har världens bästa matte och husse.
  Massor med kramar, nospussar och tassekramar från mig, Prinsen, Findus och Molly

 11. God fortsättning på det nya året.

  Vilken underbar tillbakablick med alla dessa vackra bilder på er bröder, min favoritbild är när ni ligger på bänken alla fyra och myser i solen.
  Här i Halifax har det inte riktigt blivit vinter än, men lite vitt är det även om det är blötsnö.

  Nospussar till er alla

 12. Vilka fantastiskt tjusiga bilder på er söta katter och fina minnen från året som gått! Självklart måste vi fortsätta att följa er under det nya året!
  Kramar till er alla från Inger och Sputnik

 13. Åh så fina bilder på er pälsbollar och så trevligt att läsa om året som gått och äntligen så fick ni snö. Ha en bra vecka.
  Nosbuff från Fia,Sture och matte Gudrun

 14. God fortsättning önskas hela familjen och tack för alla fina foton som matte förser bloggen med!
  I Gövle finns fortfarande ingen snö (endast ett tunt lager nyfallna flingor) men jag har ändå piggat på mig lite de senaste dagarna med lite fler uterundor. Det kanske är ljusets återkomst?
  Många kramar från Lakrits med familj

 15. Lovar att säga till om vi kommer på något att uppröras över. Men kan inte komma på ett enda dugg just nu, ni bara ”boostar” välbefinnandet med bilder och texter. Puss på nosarna! /Signe

 16. Helt underbara bilder på pälsbollarna säger matten, jag kan inte annat än hålla med förstås. Hoppas att ni får lika underbart i år som ni hade i fjol undantaget den där förbenade tandsjukdomen, för den kan väl dra dit pepparn växer.

  Skönt att ni höll er inne på nyårsafton, här small det från midnatt och långt in på småtimmarna men inte här hos oss men väl inne på Rörbäcksnäs och uppe på fjället, det hördes bra kan jag lova. Fast jag hade varit ute på min kvällsrunda tidigare så jag sussade till oväsendet, hihi.

  I morse var det griskallt och kallare ska det visst bli, -15 grader och vädergubbsen har hotat med -28 till i morgon natt, tänk jag klarar mig faktiskt med bara -10 grader, tycker liksom att det räcker.

  Ni får ha en härlig trettonhelg där nere i stora staden, hoppas att ni slipper griskylan och får lite härlig snö i stället, må så gottigt nu.

  Russelpussar i mängd.

 17. Hej Prinsen, Findus och Molly!

  Härligt att läsa att ni uppskattade tillbakablicken sedd med mina ögon. Önskar er allt gott och hoppas ni fortsätter följa oss på det nya året. Ha det bra och hälsa bästa matte Anja så gott från oss alla här hemma!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 18. Hej Maria!

  Ja, den där första riktiga vårvinterdagen, när solen sken från en klarblå himmel och började värma pälsen så där skönt, minns vi alla här hemma med. Nu har det vänt och snart är vi där igen! Hoppas bara det kommer lit emer snö att pulsa i innan dess.
  Trodde förstås att du hade massor av snö där du är, och då verkar det nästan som om vi har lite mer i alla fall. Kallt är det också, närmare 15 grader, så det skulle sitta fint med en halvmeter av den vita varan.
  Roligt att du uppskattade tillbakablicken och hoppas du följer med oss på våra små äventyr även på det nya året. Ha det så gott där på andra sidan stora havet, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 19. Hej Inger och Sputnik!

  Tack för det och härligt att höra att ni fortsätter följa oss på det nya året. Önskar er allt gott och ser fram emot att höra från er igen! Matte hälsar och sänder kramar till er båda!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 20. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Roligt att ni uppskattade min tillbakablick på det gångna året. Nu börjar det bli lite vinter,samtidigt som det vänt och redan blivit ljusare! Ha det nu så gott alla tre tills vi hörs igen. Matte hälsar med kramar till er alla tre!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 21. Hej Lakrits och hela familjen!

  Säkert är det ljuset som gör att du känner dig piggare och mer sugen på utelivet. Det är samma här! Framför allt som vi nu fått lite snö på marken också. Snart värmer solen pälsen så där jätteskönt!
  Tack för all uppskattning och ha det nu så bra tills vi hörs igen! Matte hälsar så gott med kramar till er alla tre!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 22. Hej igen Signe!

  Boosta välbefinnandet hos våra läsare är precis det som jag och bröderna hoppas kunna göra i bloggen. Så glada att vi lyckats hos dig sötnos!!!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 23. Hej på er och god fortsättning på det nya året!

  Jag kan ju bara hålla med om det dom andra har skrivit. Alla bilderna är så härliga. När jag tittar på Febus och Vinnie på ”ljugartaket” så vill tårarna komma. Febus tog verkligen sitt ansvar som storebror när den lille krabaten kom.

  Nu ser vi fram emot ett nytt intressant år med er gullisar.

  Varma kramar till er alla!

 24. God eftermiddag Felix!

  Ja, nog är vi pälsbollar allt. Runda så det förslår, trots mattes eviga försök att minska ner rundmagarna! Men nu kör jag på igen, när det våras, för att få kroppen i trim till midsommar.
  Låter som om det firades värre uppe i fjällen än här nere i vår stad på nyårsafton. Tur du var ut och tog din kvällsrunda innan tokeriet satte igång. För visst är de väl för galet att så många djur ska skrämmas halvt ihjäl av det där spektaklet.
  Här har det varit ner mot minus 15 i natt och hoppas att det räcker med det. Håller helt med dig att minus 10 grader är alldeles tillräcklig om man vill vara ute. Annas blir det bara ett evigt tassande ut och in i det här huset.
  En fin trettonhelg önskar vi alla här hemma er med värmande kramar från matte!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 25. God kväll Gudrun!

  Så glad jag blir att höra från dig vännen! Måste hålla med dig om att Febus och ”Mini-Vinnie” är för söta där de sitter på ”ljugartaket” i sin egen lilla värld. Och bättre storebror än Febus kunde det lilla ”Kärleksknytet” inte ha fått.
  Nu ser vi fram mot ett trivsamt nytt år tillsammans, och nästa gång vi ses får du säkert känna på ”Mini-Vinnie” med! Han är på väg att bli stora pojken och allt modigare för varje dag som går. Ha det så gott, önskar vi alla här hemma dig och de dina i Kalser, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 26. Underbara bilder på er ❤️
  Önskar er ett fortsatt gott 2016!!!
  Ni ger så mycket glädje genom er blogg, en må bra blogg ?
  Fortsätter att följa er med glädje och hoppas du fortsätter att dela med dig av ert liv ?
  Vi saknar våra missar som tyvärr gått över regnbågsbron ?
  Blir nog en misse här igen så småningom, fram till dess njuter jag/vi av att följa er stiliga killa ??

 27. Hej Gunbritt, Alyza och Dahro!

  Förlåt att jag missat er rara hälsning om min nostalgitripp. Hittade den först nu och blir så glad när du kallar min blogg för en må bra blogg!
  Härligt att höra att ni fortsätter följa oss på det nya året, och jag lovar göra mitt bästa för at fortsätta dela med mig av smått och gott till vardags och fest.
  Blir alltid lite extra stolt, när det är hundar som följer mig fast jag är katt. Förstår att ni saknar era vänner som gått över Regnbågsbron, men det låter bra att ni kan glädjas åt att umgås med oss tills det blir en ny misse där hemma!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *