Förbudet rena mardrömmen!

Barr-Triton2

Utegångsförbudet i mörkret om kvällarna håller på att knäcka oss allesammans. Värst är det för broder Artemis och mig, för att inte tala om husse och matte!

Ändå är de uppe till runt midnatt och har det mysigt med oss i soffan. Försöker får igång kvällsbuset med laserpekare, fjädervippor och pälssvansar! Men det går trögt…

 

Buse-Vinnie9 

För jaga, leka, busa och klättra vill vi göra utomhus. Helst i gryning och skymning precis som berguven! Det är vår bästa tid, medan dagarna gärna ägnas åt mer pälsvård och vila!

Lyckligtvis är lillebror Febus och ”Mini-Vinnie” inte lika inkörda på kvällarna utan kan busa även mitt på dagen! De är nöjda bara de får vara utomhus och leva rullan i trädgården.

 

Buse-Vinnie10 

Jagar de inte varandra så jagar ”Mini-Vinnie” en pälssvans! Den sitter han och kollar på så länge att han tycks tro att den börjar röra på sig innan han sätter fart.

Han kan konsten att roa sig själv men vill förstås helst ha sin bästebror Febus med sig ute att busa med. Fast ännu häftigare tycker han det är att jaga in Artemis och mig ändå upp på övervåningen.

 

Klätter-Febus9 

Febus klättrar upp och ner från farstukvisttaket som den värsta apa. Artemis och jag klättrar upp, men vill sedan hoppa in genom sovrumsfönstret hellre än att störtdyka med huvudet först.

Fast det rör inte Febus det minsta, utan han kör upp och ner, som en tok, när han busar med ”Mini-Vinnie”. För minstingen vågar sig fortfarande inte på att klättra upp men tränar i smyg när ingen ser.

 

Klätter-Febus7 

Så då det gäller de småbröderna är nätterna inte alls ett lika stort problem. Betydligt värre är det för Artemis och mig, som i alla år varit vana att får vara ute och busa av oss om kvällarna.

Vi har hur mycket överskottsenergi som helst att använda på att få igång matte om nätterna. Så hur det ska sluta, om det tvistar de lärde!!! För det är som bekant svårt att lära gamla hundar sitta.

 

Hus-Artemis1 

Artemis som alltid är så söt och go, vet att matte har jättesvårt att motstå honom och hans stora bedjande ögon Och det utnyttjar han nu till max i hennes säng om nätterna.

Ligger han inte och tvättar och kramar henne, så hon vaknar, sitter han och tassar henne i ansiktet eller kammar hennes långa hår med klorna. Allt för att det ska hända något så vi kanske får gå ut.

Men inte ens när han började leka entreprenör i vattenskålen, och med tassarna gräva ur vattnet över sängkammargolvet, gav hon med sig. Det spelade nu mindre roll, för då var Artemis så trött efter att han kröp ner i sängen och somnade!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

12 svar på ”Förbudet rena mardrömmen!”

 1. Det blir inte lätt det här, det behöver man inte läsa mellan raderna för att förstå… Matte och husse vill ju ert bästa och ni tycker att ert bästa är att vara ute i gryning och skymning. Otur att berguven tycker detsamma ? Såg att någon skrev om nättak, kan det vara något att tänka på? Skulle i alla fall väldigt gärna se entreprenören Artemis i farten med att tömma vattenskålen… Och även när han kammar mattes hår med klorna ??? Tassekramar och nospussar till alla fina favoritbrorsorna från Anna och Signe

 2. God kväll Anna och Signe!

  Så sant som det är sagt. Det här blir inte lätt för någon av oss! Nättak är bara att glömma, då vi omöjligt kan näta in hela trädgården och Artemis och jag skulle få panik i en mindre tätad del. Så den som lever får väl se, men med tanke på stadens utebelysning så är det gryning och skymning här natten lång!
  Det där med entreprenören Artemis kan jag däremot lova dig att du ska få se, för han är grävmästare men brukar nöja sig med hinken i badrummet. Den har han där mest för att få gräva!!! Vatenleken har varit hans grej i alla år, och är det än, så bild kommer framöver. Däremot matte i sängen är nog lite svårare att förverkliga, då jag tvivlar på att hon skulle ställa upp. Fast man ska förstås aldrig säga aldrig!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 3. Hahaha, ser verkligen fram emot Artemis in action! Hu, ni har en jobbig tid framför er nu när det mörknar tidigt och ljusnar sent… Mycket mörker för uven att smygflyga i… Tänker på er! Nospuss från Signe (jaja, matte också förstås ?) men jag pussar mest på er ????

 4. Ojoj inte lätt att vara en ”nattuggla” när alla andra vill sova.Är så roligt att läsa om er alla.Idessa mörka och dystra tider lyser ni upp .Kram

 5. Hej på er gullisar!
  Men nu, Triton, börjar det komma, det där vita som dalar ned från ovan. Du vet, det där som du älskar, men som jag inte älskar. Men vi är ju vänner ändå, för jag tror att det är det enda som vi inte har samma åsikt om. Eller vad tror du?

  Tur att Febus har börjat klättra och busa och bli sitt rätta jag igen. Hälsa till lillminstingen och säg att om han tittar väldigt länge så gör nog pälssvansen ett skutt.

  Artemis verkar ha det jobbigt med matte som inte vill göra som hon ska. Du får ta ett tag med husse och se om han är lika obeveklig. Men jag vet att dom gör så här för att dom är rädda om er. Jag skulle göra likadant.

  Nu ska jag bre några goda smörgåsar till räven som har varit här inatt. Det var nämligen fullt av spår här ute på gården i morse, och jag hoppas att den kommer tillbaka i natt.

  Skickar varma kramar till hela sextetten från ett snötäckt Kalser!

 6. Hej igen!

  Jodå, bild kommer men den måste tas när han är på gång och riktigt koncentrerad. Annars blir han generad och lägger av tills han blir ensam igen.
  Minsann det blir mörkare och mörkare, och värre och värre. Men vi får väl se vad som händer framöver! Tänker på dig med söta Signe gör vi hela brödraskaran! Hälsa matte så gott!

  Tassekram Triton

 7. God kväll Vivianne!

  Där slog du huvudet på spiken som det så vackert heter! Det är inte lätt att vara ”nattuggla” när husse och matte vill sova! Men skam den som ger sig, vi ska nog klara av den här påfrestningen med. För lysa upp i mörkret vill vi fortsätta att göra!
  Förresten var skriver du från den här gången? Dalarna eller Amerikatt? Var du än är och vad du än gör, må sått gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 8. God kväll Gudrun!

  Vi är vänner för livet och överens om det allra mesta. Tycker så mycket om dig, och det där att vi känner lite olika för snön är bara ett tecken på att vi vågar vara helt ärliga mot varandra. Dessutom får ju du alltid så otroligt mycket mer snö där uppe än vi får här nere!
  Jodå, Febus börjar repa sig, men vill fortfarande ha sällskap ute. Minstingen leker och busar och får det mesta att röra på sig. Matte är stenhård och husse som alltid lättare att lura, fast nu efter besöket av berguven håller de ihop.
  Matte hälsar och tycker du är jättelycklig, som har en liten räv på nattligt besök. Så bre några riktigt goda smörgåsar åt nattgästen, och var rädd om dig ute i mörkret!

  Tassekram Tritom med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 9. Godmorgon!! Sista brevet från Dalarna,imorgon bär det iväg till Amerikatt.Till tvättbjörna,delfiner och en och annan ödla både stora och små.Ha en bra dag och busa på som bara ni kan. Kram

 10. Hej igen!

  Tack för svaret, så vi vet var vi har dig. Hoppas du får en fin resa över havet i morgon och att det kommer några spännande rader så småningom!
  Här är det blött och grått, så vi ligger och halvsover i väntan på att solen ska visa sig. Jag väntar fortfarande förtvivlat på den första snön!

  Tassekram Triton

 11. Hej-hej!

  Tack för det vännen! Trevligt att du hittat in till oss! Jag skriver varje söndag, och matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *