Djurens dag på svindlande höjder

Tak-Febus28

I dag är det Djurens dag, och det har vi firat med husse och matte på svindlande höjder ute i höstsolen. Nu väntar en god middag och myskväll i soffan till framåt natten.

Det är bröderna väl värda efter förra helgens storverk på Dalälvskattens utställning i Borlänge. Nu siktar de högt och svävar som på moln av bara farten!

 

Topp-Vinnie5 

Jag håller ställningarna  och vill passa på att tacka alla som rara vänner som ställde upp och stöttade matte under dagen . Inte minst som hon legat i grym migrän hela tre dygn innan utställningen.

Det var nära att spoliera alltsammans! Men tidigt på utställningsmorgonen vaknade hon och mådde bra. Så hon samlade mod, stoppade in bröderna i boxarna och gav sig iväg.

 

Topp-Artemis4 

Tack och lov för det, så bra som det gick, och den här veckan har vi bara tagit det lugnt och njutit tillsammans med ”pippis” i höstsolen. Helt underbart för oss allesammans!

Det är liksom lite känslosamt för matte nu när en del av hennes vänner ska ge sig av. Hon skulle väl helst vilja sätta en ryggsäck full med mat på kajungen som växt upp här i sommar.

 

Kajunge12 

Känslosamt är också det här med Djurens Dag för alla dem som inte har det så bra! De är alltför många, som föds ute och tvingas växa upp utan mat, mänsklig värme och kärlek.

Så borde det inte få vara, då det inte finns några vildkatter i vårt land. Bara simpelt övergivna som ägarna struntat i att ta till veterinären och få lugna, snälla och goa.

 

Tak-Febus3 

Föreningen Djurskyddet samlade redan före min tid in över 100. 000 namn med krav på obligatorisk kastrering, id-märkning och registrering. Listorna överlämnades, men de styrande slog dövörat till!

Nu gör föreningen Djurens Rätt samma sak, och vi här hemma hoppas förstås att ni alla skriver på. För hösten är här och vintern närmar sig med allt det lidande alla hemlösa små tvingas utstå.

 

Paus-Triton6 

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Så låt oss enas om att efter bästa förmåga hjälpa till att försöka höja kattens status i samhället.

Med det tackar jag för mig, och fortsätter på den inslagna vägen med min dagliga motion och efterföljande vila ute på allmänningen. Och en riktigt fin höstvecka önskar vi alla er alla! 

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

12 svar på ”Djurens dag på svindlande höjder”

 1. Alltså, vilken pangfotograf du och dina bröder har till matte… Och sen du, Triton som skriver så fantastiskt fint! Min matte sitter här och är lite våt i ögonvrån när hon läser det du skriver… Underbaraste bloggen! Tassekram och nospuss från Signe och matte till er allesammans.

 2. Gokväll!
  Håller med Signe angående pangfotografen, det är riktiga kanonbilder.
  Apropå djurens dag tycker jag att det ska gälla inte bara idag, utan alla dagar på året.
  Hur står det till med igelkottarna? Har dom gått och lagt sej än?

  Kramar från Gudrun i Kalser!

 3. Hej Signe och Matte Anna!

  Jodå, matte är inte så tokig som fotograf, men så springer hon omkring med bildapparaten om halsen för jämnan också. Min skrivarådra har jag nog ärvt från henne, då hon ägnat det mesta av sin tid åt att skriva innan hon blev matte på heltid.
  Men matte har också i alla år försökt hjälpa övergivna hemlösa katter till nya trygga kärleksfulla hem. Därför kommer tankarna på dem som har det svårt, när vi firar och har det så bra. Och det gäller alla levande varelser, både människor och djur!
  Och som jag skrev, ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något” och det är ju så sant. Därför är jag så glad att att ha hittat er och att ni blivit mina vänner. Att jag sedan tycker Signe är väldigt söt, är en historia alldeles för sig!
  Tack också för att ni kommenterar här och inte bara på Facebook. Det går inte att koppla i hop bloggen med innehållet där, och det är jättesynd att många börjat skriva kommentarerna där. De är ju så värdefulla både för mig och bloggen att ha här.

  Tassekram Triton

 4. God kväll Gudrun!

  Tack, tack rara du, bara matte nu inte går och blir mallig över sina bilder. Fast det är nog ingen fara, då hon brukar säga att det helt och hållet är vår förtjänst!
  Håller fullständigt med dig på att det borde vara Djurens dag alla dagar året om! Inte bara för att jag är katt utan för att djuren nästan alltid är beroende av människans välvilja.
  Igelkottarna har ätit klart och dragit sig tillbaka. Lite tidigt i år och ett tecken på att kallare väder står för dörren. Så nu håller vi alla tassar och tummar, för att de är trinda och goa, när de lägger sig för att sova bort vintern.
  Ha det nu så bra där uppe i Kalser, och jag är så glad att du kommenterar här i direkt anslutning till min blogg. Matte bara puffar för den på Facebook, men då hamnar många kommentarer bara där.

  Tassekram Triton

 5. Förstår precis vad du menar Triton, försöker alltid att skriva lite mer här på bloggen än på Facebook. Jag är ju lite kär i både dig och alla dina bröder ❤️ Ni är ju så fantastiskt vackra och kloka allihop, jag ser fram emot varje söndag för nya bilder och ny läsning ?? Allt gott inför nya veckan, med motion och annat. Tassekram igen, Signe

 6. Hej igen Signe!

  Tack för det söta vän! Jag sätter stort värde på kommentarerna, som inspirerar mig och som jag gärna vill ha kvar i anslutning till bloggen så att alla kan läsa dem. Och som sagt är jag nog lite kär i dig med!

  Tassekram Triton

 7. Hej på er alla! Jag missar alla chanser att få träffa er och er matte.Läste förut om ditt viktproblem,är ett elände när man tycker om mat .Men du får tänka på hälsan också.Förstår att du inte vill vara på nån utställning,men du är ju en vinnare i alla fall.Vilka härlig bilder på småbröderna antar att du tycker om hösten när det inte är så varmt.Själv så gillar jag värmen som du kanske förstått.Har nu börjat mata småfåglarna så att dom hinner äta upp sig för vintern.Öskar bara att jag kunde ha en egen misse som saknar ett eget hem.Men den tiden kanske kommer.Kram på er i höst solen.

 8. Så vackra bilder på er ni gosiga katter 🙂 Man blir glad och varm i hjärtat när man ser er <3 Många tassekramar till både er och finaste "kattmamman" Pia! Hälsningar från Lovis och Carina.

 9. Hej Vivianne!

  Det verkar vara svårt för oss att passa in varandra, men vi får inte ge upp. Fast du måste förstås vara här hemma och inte i Amerika om vi ska kunna ses.
  Det här med vikten tar jag med ro, men håller på att försöka motionera bort det överflödiga kilo jag lyckats lägga på mig. Det får ta den tid det tar, men jag ska fixa det!
  Jo, jag tycker det är härligt ute i solen nu, men matte hade gärna velat ha sommar ett tag till. Fast det blev ju ingen riktig sommar i år!
  Så nu får det bli vinter fort, med massor av snö, så blir det snart vår på nytt! Må så gott och ha det så bra tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 10. Hej Carina!

  Tack för dina rara ord! Jag blir så glad om du blir glad, för det bästa jag vet är att göra mina vänner glada.
  Har hört av matte att du var jättesnäll och hjälpte henne med bröderna på utställningen. Hoppas få se dig och bjuda på en liten fika här hemma framöver.
  Matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus, och ”Mini-Vinnie”

 11. Matten svär också över katter som ägarna inte bryr sig om, hon är så arg och skriver överallt om att köper man ett djur, då har man ansvaret för det djuret tills det dör eller då får man se till att någon annan tar ansvaret. Sen tycker hon att har man inte djuret som familjemedlem så ska man inget djur ha, då kan man köpa sig ett leksaksdjur i stället för det kan man kasta bort när man tröttnar. Hoppas att fler skriver på, matten har redan gjort det, såvida det inte är en alldeles ny lista för denna vecka.

  Här är det grått idag och det blåser pingviner inte bokstavligt men ändå, matten säger att nu är inte snön långt borta, bara 4 plussisar ute och jag har faktiskt funderat på att gå i strejk tills vädret blir bättre, hihi.

  Ni får ha det så härligt där nere men flyg nu inte så högt så ni drattar på ändan, för det där med upp som en sol och ner som en pannkaka vore inget vidare. Tills vi hörs igen får du Triton och dina bröder samt era tjänare har det så bra.

  Russelpussar i mängd.

 12. Hej Felix!

  Oj, vad jag har saknat dig och din hälsning från den norra länsdelen! Blev nästan orolig att det hänt dig något, då du brukar vara på hugget direkt med rapport uppifrån den spännande fjällvärlden.
  Husse och matte längtar alltid till ett ställe där uppe som heter Grövelsjön den här tiden på året. Var nästan på gång att boka in sig där, och då hade vi för första gången fått följa med. Tyvärr kom för mycket emellan, men nästa år drar vi uppöver.
  Håller fullständigt med dig om att många ägare skulle ha leksaksdjur i stället. Nu är det bara att hoppas på att de styrande inte slår dövörat till igen utan tar till sig namnlistan och vågar fatta nödvändiga beslut för djurens bästa.
  Grått och tråkigt är det här i dag med, och i går natt kröp det ner till minusgrader på termometern. Så nu är alla blommor på väg till vintervila på alla möjliga ställen. Känns tomt och hårt på gården, men det är bara att hoppas på att snön snart kommer och bäddar in oss i en mjuk vit säng.
  Och jag är i alla fall glad att du hört av dig och mår bra! Hoppas alla de dina där uppe har det bra de med, och att vi hörs snart igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *