Bröder med supertemperament !!!

Premier-Artemis3

Superutställning för superbröder med supertemperament! Så vill jag sammanfatta den gångna helgen och är som storebror så mallig över hela brödraskaran!

De for hemifrån i ottan som mina småbröder och återvände på kvällen som firade stjärnor. Artemis och Febus tog sina tredje certifikat, och hjärtegrynet ”Mini-Vinnie” sitt första!

 

Premier-Febus6 

För Artemis och Febus betyder det att de numera kan titulera sig Premier! Det är likvärdigt med Champion, men heter så för oss som varit till veterinären för att bli lugna snälla och goa.

Artemis var som väntat för rund om magen och Febus lite rund om magen. Men matte fick alla att dra på smilbanden då hon förklarade för domaren, att Artemis rundmage kom sig av att han är så kort, att han kallats ”lillkorven” som kattunge!

 

Cert-Vinnie7 

Malligast är jag nog ändå över hjärtegrynet ”Mini-Vinnie”, som lyckades kamma hem sitt första certifikat i öppen klass. Alltså klassen för pojkar som ännu inte varit till veterinären för att bli lugna snälla och goa!

Det lyckades han med trots att färgen ännu inte finns i reglementet och han därför missade färgpoäng. Men det lilla kärleksknytets kvalitéter i alla andra avseenden räckte samlade ändå till certifikat!

 

Pappa Ingo2 

En upplevelse för Febus och ”Mini-Vinnie” var också att pappa Ingo var på plats samma dag och blev Champion. Han satt i sin bur en liten bit bort och när matte visade ”Mini-Vinnie” för honom hände något märkligt.

Pappa Ingo kom fram till burgallret, nosade och sträckte ut tassen och klappade försiktigt sin son. När matte ville tacka honom drog han in tassen, men så fort hon satte fram ”Mini-Vinnie” stäckte han ut tassen och klappade honom igen!

 

Premier- Artemis6 

Med sin mjuka framtoning charmade Artemis som alltid både domare och medhjälpare och kröp på domarbordet in i tryggaste lediga famn. Där satt ha lugnt medan domaren skrev excellent på det mesta och slutade med ordet Supertemperament!

Efter massor med kramar och ”certet” som gjorde honom till Premier, var det bara för matte att hämta bedömningssedel och rosett! Artemis skötte sig som en prins, och efter att ha fått lite godis lade han sig ro och bara njöt resten av dagen.

 

Premier-Febus5 

Yrvädret Febus blev lite orolig när matte och han skulle tränga sig fram genom myllret av människor och djur på väg till domaren i andra delen av lokalen. Men så fort de kom fram och fick sin egen lilla bur bakom domarbordet blev han lugn igen!

Lite rund om magen var även han, men fick annars idel lovord av domaren och fick till och med visa upp sig igen. Och som grädde på moset avslutades även hans bedömningssedel med orden superfint temperament!

 

Cert-Vinnie6 

Mest av allt beundrar jag ändå ”Mini-Vinnie”, som fortfarande är ”färglös” men ändå så färgstark att han kammade hem sitt livs första ”cert”. Den solgula rosetten var han verkligen värd, så fint som han skötte sig tillsammans med de stora pojkarna.

Det lilla underverket hade förstås ingen rundmage, utan excellent proportion, benstomme och body står att läsa på bedömningssedeln. Excellent var också ögon, öron, haka, svans och kondition och självklart slutar ”guldpluttens” bedömningssedel med ordet supertemperament!

 

Rosettbur1 

Det tar på att vara på topp! Så när dagen närmade sig sitt slut, och det blev lite rörigt runt utställningsburen, tog ”Mini-Vinnie” det säkra för det osäkra och klättrade upp på trygge Artemis och lade sig utanpå honom.

En stund senare sov alla tre väl sammansvetsade i ett hörn av buren, med de tre rosetterna prydligt hängande utanför. Och varmast i hjärtat känns förstås brödernas supertemperament, som jag känner mig lite delaktig i som den trygge storebror jag alltid försökt att vara!

 Tassekram sibiren Triton

 

10 svar på ”Bröder med supertemperament !!!”

 1. Stort Grattis till er alla! Matte o husse har nog också sin del i framgångarna! ;-)Förstår ni är stolta allihop! Nu har vi börjat hoppas att eländet på Flamman försvunnit! Bara hon inte drar på sej nått mer! Men i träden hon gärna sitter i ska väl ingen räv varit! 🙂 Tassekramar till er alla!

 2. Hej Flamman, Flisan och matte KH!

  Tack goa rara vänner! Vi är jättemalliga hela familjen, och jag är glad att alla bröderna är lyckligt hemma hos mig igen!
  Nu får vi hålla tummarna för att Flamman blir av med sitt elände, och att hon aldrig mer behöver råka ut för rävklåda! Kanske säkrast hon håller till i träden, bara du matte slipper upp och hämta henne. Förlåt att jag missat att svara på er förra hälsning, men det var så rörigt förra veckan! Svarar nu!
  Ha det nu så bra i höstsolen tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”!

 3. Hej Triton och grattis till bröderna för dom fina rosetterna. Härbryr vi inte oss om rosetter du vet vi gillar mattes säng bäst.Solen skiner och idag tar vi igen oss på balkongen bäst och passa på när solen skiner.
  Ha en fin vecka.
  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun.

 4. Hej hela familjen!

  Tack för ”grattisarna” till bröderna, som jag med glädje vidarebefordrat från er! Visst är de malliga över rosetterna, men utmärkelserna förändrar ingenting här hemma. Vi är samma gamla gäng, som trivs bäst ute i friska luften.
  Frisk luft var det definitivt inte i utställningslokalen, där instängdheten satte sig i ögonen på matte och håller i sig än! Då har ni det bättre ute på balkongen, där ni ska ha det så bra i höstsolen. Hälsa matte Gudrun så gott!

  Tassekram Triton

 5. Hej Triton!
  Jag förstår att du är stolt över småbröderna som skötte sej så bra. Vilka fina rosetter dom fick! Hur många rosetter har du fått under din tid som champion? Champion är du förstås än och kommer alltid att vara.
  Men det där ”tramset” om runda magar och färglöshet det ger jag inte mycket för. Alla är ju så mjuka, snälla och goa.

  Nästan varje dag får vi besök av en gul-vit misse. Han bor här i närheten, men vill väl göra sina jaktrundor. I förrgår kom det tre älgar spatserande förbi bakom vårt hus. Det är stora ståtliga djur.

  Du får hälsa ett ” grattis” till småbröderna från mej!

  Ha det så gott med matte och husse!

 6. God kväll Gudrun!

  Visst är jag mallig över småbröderna, som var så duktiga och skötte sig så bra ute i vida världen! Annat är det med mig, som får panik när jag blir instängd i buren. Därför har jag aldrig blivit någon champion, annat än på hemmaplan.
  En utställning klarade jag av, och tog ett ”cert” med jättefina ord från domaren. Men jag började hyperventilera, som det lär ska heta, när jag skulle upp för bedömning en andra gång!
  Två gånger till har jag försökt, men blivit på så dåligt humör att matte bokat av mig hos domarna. Så det blir inga fler utställningar för mig, men det får gå ändå! Och det där med rundmagar tar vi med ro, var så säker på det.
  Så spännande att du börjat få främmande av en liten misse. Det måste passa alldeles utmärkt, så go som jag tyckte att du var när du hälsade på oss. Matte blir säkert ”avis” om hon får höra om dina älgar bakom huset. Verkligen stora ståtliga djur har husse och matte visat mig på bild.
  Jag har framfört grattis-hälsningarna till småbröderna, som tackar och hälsar tillbaka! Husse och matte hälsar också så gott!!!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. Hej igen!
  Jag tror att jag kan lova dej att vi som är dina vänner på bloggen ger dej hur många ”cert” som helst. Vi känner ju dej och vet att du är värd det.

  Idag kan jag tala om att i morse kom det en råget med tre killingar och stannade till vid matlådan. Det kanske var ”Britta” som ville visa sina små var det brukar finnas mat på vintrarna.

  Önskar er alla en fin helg!

 8. * * * STORT GRATTIS* * * till Superbröder med Supertemperament!!! Och så klart ingår du också i den gruppen!!! 🙂 🙂

  Tassekramar fr Felicia

 9. Hej igen Gudrun!

  Tack för dina rara ord. De värmde verkligen mitt hjärta! Jag litar på att det du skriver är sant.
  Du har ju rena viltparken utanför ditt fönster. Blir nästan lite sugen på att komma och hälsa på! Hoppas att det var din ”Britta”, som var fram och visade sina små var de ska hålla till för att kunna äta sig mätta och känna sig trygga i vinter.
  En riktigt fin helg önskar alla vi här hemma dig och de dina tillbaka!

  Tassekram Triton

 10. Hej Felicia!

  Tack söta du. Nu har jag vidarebefordrat grattis-hälsningen till bröderna, och tagit åt mig lite av den själv också! Hoppas allt är bra med er och hälsa matte så gott! Vi tänker på er och hoppas att det börjar kännas lite lättare efter er stora sorg. Matte hälsar också så gott till er båda!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *